Şimdi Ara

essay yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • hazırlık atlama sınavı için essay yazabilmem gerekiyor. Temelim iyi ancak nerdeyse hiç essay yazmadım. Eylüle kadar nasıl geliştirebilirim

• up
  • sınavda da parayla yazdırır xd

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazırlık sınavı zor olan bir üniversitenin sınavını geçmiş olarak söyleyebileceğim şey şu ki essay yazma yeteneği zamanla gelişen bir şey. Ben öncesinde çok yazmıştım yazın biraz unutmuştum öyle kurtardım. Essay yazarken zamanla yarışacaksın. Yine de kendime güveniyorum diyorsan öncelikle upper-intermediate, tercihen advanced derecede grammar bilgisine sahip olman ve bunu iyi uygulayabiliyor olman zaman anlamında işine yarar. Silip silip düzeltmek ya da cümleyi kurmak için düşünmek zorunda kalmazsın. Grammar bilgisi tamam diyorsan kelime bilgisi önemli. Vocabulary geliştirmek için ne yapılabilir bilmiyorum fakat ingilizce altyazılı yabancı dizi izlemek yararlı olacaktır. Sadece essay değil diğer kısımlarda da baya işe yarar. En önemli kısım ise, essay yazarken bazı taktikler vardır. Kullanman gereken önemli kelimeler var. Bunları öğrenmen ve düzgün uygulayabiliyor olman şart. Çünkü essayi değerlendirirken bunlara çok ama çok önem verirler.(on the other hand, to sum up,firstly,finally gibi) Bir de essay tipleri vardır. Kıyaslama,eleştiri vb. Bunlarında ayrı ayrı taktikleri vardır. Ben youtube da izlemiştim. Örnek essayler oku, google dan essay konuları diye ara ve kendin örnek essayler yaz.

Bir şansın daha var. IELTS ya da TOEFL a girebilirsin. Üniversitenin hazırlık sınavı kolaysa üniversitenin hazırlık sınavına gir fakat üniversitenin hazırlık sınavı zorsa(koç,sabancı,boğaziçi) özellikle IELTS sınavını öneririm. Fakat bunlar için kursa gitmen gerek çünkü tamamen taktike dayalı olan sınavlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Olanzapine -- 25 Temmuz 2015; 20:46:42 >

• Hocam essay zordur bize hocamiz 11.sinifta yazdirmisti intermediate seviyem tamam cok yuksek degil fakat bir cok kisiye gore iyi ve cok zorlanmistim..Olabildigince seviyesi zor kelimelerle brainstorming yapmalisiniz bir konu belirleyin bu konuyla ilgili advanced veya upper seviyesindeki kelimeleri cikarin yazin eger grammer iyiyse tabi ..Bunu her gun yapin mesela ornek olarak soyluyorum ulke gundemi hakkinda her gun bir sey yazin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olanzapine kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çok teşekkür ederim. Marmaranın hazırlık atlama sınavı ve çok zor olmuyor diye duydum. Ben lisede hazırlık okudum o yüzden tekrar okumak istemiyorum. Hazırlıkta yazmıştık essay ama tabi onlara essay denemez heralde. Dizi zaten çok izliyorum ama umarım yeterli olur. Dediklerini araştırıcam en azından kalıp kullandığım için falan puan gelir belki. TOEFL için yeterli olduğumu düşünmüyorum. Artık üniversitenin sınavını da geçemezsem mecbur bir sene daha hazırlık okurum. Tekrar teşekkürler
  • Ben özel kolejde okumuş biri olarak sana diyorum ki eğer essay hayatında hiç yazmadıysan sınavı atlama şansın yok üzülerek söylüyorum.Hazırlık okudm ben 5 seneydi bizim lise hazırlıkta haftada 24 saat ingilizce gördüm.5 yıldır her ingilizce sınavında essay yazmış olabilirim istisnasız, üstüne ödev ve projeler de var. Ben bile tam anlamıyla profesyonel değilim essay yazmada.

Thesis statement bulması ayrı zor, conlusion kısmı ayrı dert. Essay test çözmek gibi bir şey yaptıkça gelişiyorsun.Hocaların sana yanlışlarını söylüyor sen de ona göre düzeltiyorsun. Cidden uğraş ve pratik gerektiren bir şey. Umarım geçersin hazırlıg ama ben zor diyorum.

Başarılar.
  • LevonSerkis L kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim aslında ben de lisede hazırlık okudum sınavlarda hep yazdırdılar. Ama üstünden kaç sene geçti üç yıldır hiç yazmadım. Yine de belki sınav zor olmazsa geçerim diye umudum var. Geçemezsem de yapacak bir şey yok. Tekrar teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.