Şimdi Ara

Et yemeyerek kas yapılabilirmi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
6.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Amroth.

Yapılır elbet, vejeteryan vücut geliştiriciler var. fakat biraz daha geç olur. bitkisel proteinlerin sindirilme oranları daha düşük oluyor.

Baklagiller proteinden zengindir, nohut,fasulye,barbunya vs.

Tahıllar

Hepsinde protein vardır ama vücut tarafından işlenme oranı azdır. mesela nohuttan 25gr protein aldın diyelim vücut bunun 10-15gramını kullanabilir.

Et yemeyerek kas yapılabilirmi?

hocam aynı listenin et-tavuk-balık hali var mı acaba? yada diğer besinler için olanı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Yapılır elbet, vejeteryan vücut geliştiriciler var. fakat biraz daha geç olur. bitkisel proteinlerin sindirilme oranları daha düşük oluyor.

Baklagiller proteinden zengindir, nohut,fasulye,barbunya vs.

Tahıllar

Hepsinde protein vardır ama vücut tarafından işlenme oranı azdır. mesela nohuttan 25gr protein aldın diyelim vücut bunun 10-15gramını kullanabilir.

Sorun sindirim ya da kullanamama değil.Yanlış bilgi vermeyin.Bitkisel proteinlerin aminoasit dağılımı dardır.Kaba tabirle açıklamak gerekirse.1 Menemen için 2 yumurta 2 domates 2 biber gerekiyor diyelim. Ette 12 malzeme , bitkisel proteinde 12 malzeme olsun. Et tüm malzemelere eşite yakın dağıldığı için daha çok menemen yapabilirken.Bitkisel proteinde diyelim 10 biber 1 yumurta 1 domates olduğu için 1 menemeni dahi yapamayabilirsiniz.Ki etin sindirim enzimleri,kreatin içermesi,metabolizmayı hızlandırması,daha uzun süreli sindiriminden dolayı daha uzun kasları beslemesi gibi birçok avantajı da vardır.

• et yemeden tabiki yapabilirsin
    hatta soya proteinleri bile var tamamen bitkisel kullandım ben 1 kutu tadı kötü ama etkili (whey yerini tutmuyor)
  • Bitkisel protein hayvansal protein kadar etki yapmaz.Atıyorum 50 gr fasülyede protein varsa 50 gr proteinli tavukla aynı etkiyi yapmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AthabaskA

iyi kas hayvansal proteinlerden oluyor..bitkisel proteinler pek tercih edilmiyor..bitkisel proteinlerle kas yapan var mı bilmiyorum...görmedim

Vegan takılıyor bu adam üstelik gym de değil daha ziyade vücut ağırlığıyla çalışıyor.

• Kimse de yazmamış;
    bıraderım sımdı nabıosun bılıyomusun 33 lıraya guzel bı proteın dozu alıorsun karıstırıosun muz fln ıste gıdıosun salona tam 11 kere şınaw cekıosun bak bura cok onemlı.Ondan sonra gıdıosun tmm mı 7 kere dambıl kaldırıosun 3.5kg olcak ondan sonra duwarları kırabılırsın tek yumrukla kardesım,cok ıyı form tutarsn benım dedıklerımı yab
  • Vegan sporcularda var. Araştır derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amroth. kullanıcısına yanıt
    hocam bitkisel şeyler pişirilince vitaminsel değerlerini kaybediyolar diye biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kezahakeza

quote:

Orijinalden alıntı: AthabaskA

iyi kas hayvansal proteinlerden oluyor..bitkisel proteinler pek tercih edilmiyor..bitkisel proteinlerle kas yapan var mı bilmiyorum...görmedim

Vegan takılıyor bu adam üstelik gym de değil daha ziyade vücut ağırlığıyla çalışıyor.

Onun yaptığı kas makbul değil hocam onun ki kötü kas :P şakası bir tarafa medrano cidden efsanedir benim gözümde. Çoğu kişi hayvan yemeyince sağlıklı olmayacağını öleceğini düşünürken adamlar sporun dibine vuruyorlar. Yok aminoasitler tam değil şudur budur bunlar hikaye yapılıyor mu yapılıyor gerisinin çok bir önemi yok. Daha iri kas yapmak için steroid de kullananlar yok mu ? ama bu sağlıklı olduğu anlamına gelmiyor dimi ?

Powerlifter'ından tut dünyanın en güçlü yarışmasında rekor kıranlara kadar birçok spor dalında vegan sporcular mevcut.

Patrik Baboumian vegan strongman

Avustralya 2009 natural vücut geliştirme şampiyon Billy Simmonds

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.