Merhaba geçen sene ekim/kasım gibi sağlık raporumu alırken sağlık ocağı hekimi beni Ruh ve Sinir Hastalıkları polikliniğine sevk etti. Psikyatri ilaçları kullanıyorum ve 2021 civarında farketmiş olduğum bir anksiyetem var ve bu git gide artıyor. Bu sebepten dolayı paxera adlı ilacı kullanmaya başlamıştım geçen yıl. İlacı kullanmadığım durumlarda sosyal hayatta yani insanların dışında sessiz sakin ve hiç sesi çıkmayan birine dönüşüyorum. Aklımda bişiy dersem acaba gülerlermi dalga geçerlermi gibi sorular canlanıyor acaba bir hastalığım var ben bilmiyormuyum gibisinden ve içime kapanık biri haline dönüyorum. Bununla beraber doktor iki tanı koydu. Birincisi anksiyete ve ikincisi obses komplesif bozukluk. Bazı takıntılarım var. Normal insanla gibi uyuyamıyorum, geceleri sallanarak uyuyorum. Parmaklaımla oynuyorum sürekli dudaklarımla oynuyorum. Bununla beraber gözlerimi sıkıp yukarı kaldırıyorum. Geçen yıl ekim sonu kasım başı gibi heyet 1 yıl erteleme verdi ve tetkiklerini düzenli olarak oluyosun dedi. Sallanma huyum yani takıntı bozukluğunda herhangi bir ilerleme yok aynı şeyler sürekli sallanıyorum evden dışarı çıkasım gelmiyor evde olduğum boş zamanlarda hep sallanarak vakit geçiriyorum. En sonunda doktorun geçen sene vermiş olduğu ilaç pek işe yaramadı eskisi kadar etki etmemeye başladı. Bununla beraber en son gittiğimde doktor ilacımı değiştirdi. Biri 37,5 mg biri 75 mg iki ilaç verdi ve uyku ilacıda kullanıyorum aynı zamanda. Bir adet te yeşil reçeteli yani doktor kontrolunde olan ilaç verdi çok anksiyetem tutarsa ateş basarsa falan diye. Sorum şu: Önümüzdeki Kasım'da ben tekrar askeri heyete çıkacakmıyım, çıkarsa psikyatrinin vermiş olduğu raporları tekrar onlara sunacakmıyım ? Beni askere alırlarmı yoksa elverişli değildir raporumu verirler ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dupon7 -- 20 Mart 2025; 21:56:43 > |
Bildirim