Üniversiteden mezun olduktan sonra askerlik aradan çıksın dedim ve daha askerliğim gelmemesine rağmen kendim başvurup bedelli istedim. Ancak şimdi düzgün bir iş buldum ve en azından ilk yıl bedelliyle bölünmesini istemiyorum. Daha parayı ödemedim zaten. E-devlette başvuru iptali tuşu var. Buna basarsam asker kaçağı mı olurum? Yine 2 yıl erteletme hakkım olur mu? En önemlisi daha sonra tekrardan bedelli askerliğe başvurabilir miyim? yoksa hakkım gidiyor mu? |
Bedelli başvurumu iptal edersem Sonra tekrardan basvurabilir miyim?

-
-
Selam dostum bedelli ye başvurmadan önce asker kaçağı isen yani bakaya durumunda isen iptal edersen yine kaçak duruma düşüyorsun...
Bedelli başvurusu yaptın iptal ettin bedelli hakkın yanıyor bilgin olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bedelli başvuru sırasında tecilliydim. Ancak 31.12.2024de tecilim bitiyordu bedelli başvurdum şu an ödemesini yapamıyorum1-2 günüm kaldı ve başvuruyu iptal etmeyi düşünüyorum, tekrar başvuru hakkım olacak mı? yoklama ve ya bakaya ya düşmediğimi nasıl anlarım. Her hangi bir ek ödeme çıkmıyor mevcut bedelli ödemesi çıkıyor muhasebatta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bedelli askerlikten vazgeçenler ile ilgili şartlar ayrı başlık altında verilmiş.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik-islemleri
Edevletten Yoklama başvurusu + Aile hekimine gidip askerlik muayenesi olma adımlarını, Aralık ayı içinde tamamladıysanız yoklama kaçağına düşmemişsinizdir.
Ama askerlik durum belgenizde mayıs 2025e kadar ilişiği yoktur yazıyorsa mayıs celbine (mayıs haziran temmuz aylarından birine) 6 ay er olarak gitme durumunuz olabilir. Onu takip edersiniz
Mesela 12 hazirana 6 ay er çıktınız. Bu tarihten sonra bakaya kalıp bedelliye çevirdiğinizde ek bedel de çıkacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Askerlik şube ödeyemediğiniz takdirde hakkınız yanıyor dedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X