Şimdi Ara

Ethernet 100mbps sınırı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI B350M BAZOOKA anakartını kullanmaktayım, 10/100/1000 hıza kadar destekliyor ethernet kartı fakat bugün internet hızımı 200mbps e çıkardım telefondan bu hızı alırken pcde 100 ü geçmiyor ve ethernet ağ ayrıntıları kısmında 100 e sınırlı bu şekilde aynı ethernet kartı olan arkadaşımın 1000mbps e gözüküyor bağlantı hızı cat6 kablo kullanıyorum yaklaşık 20-25 metre bir mesafe uzunluk var bios ayarlarını da kontrol ettim ethernet driverini silip tekrar kurmama rağmen sorunu çözemedim yardımcı olabilecek sebebini bilen bir babayiğit var mı?

• Peki ya modem veya varsa router/switch? Eğer onlarda max 100 Mbps ethernet desteği varsa doğal olarak 100 Mbps alırsınız.
  • modem de dün geldi superonline tarafından wifi6 1000mbps yazıyor baktım zaten laptop var onunla kablolu da 200mbps alıyorum sorun masaüstünde alamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeseye3 -- 9 Ekim 2021; 13:17:1 >
  • Modem ethernet çıkışları gigabit (1000mbps) ise kullandığın kaboo CAT5E/CAT6 tipi ethernet kablosunu mu konmtrol et.

• evet cat6 kablo

• O zaman modem sadece 100 mbps destekliyor olmalı, hani 1000 desteliyor olsa hiç ayar yapmana gerek kalamdan direkt o hızda çalışırdı.

Superonline müşteri hizmetleri ile görüşüp uygun bir modem ile değişim yapılmasını isteyebilriisn.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Executor Arhentir -- 9 Ekim 2021; 14:27:5 >
  • Modemden olduğunu sanmıyorum laptopa kablolu denediğimde 200 alıyorum telefondan da 200 alıyorum sadece masaüstünde alamıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeseye3 Y kullanıcısına yanıt

Masaüstünün kablosuyla laptopı bağlamayı denediniz mi? O zaman kaç hız görüyor?

• msi sitesinden lan driver indir silip tekrar kur bi ihtimal çözülür
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.