Bildirim
100 mbps ethernet 300mbps wireless nasil olabilir
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Zaten bu modemlerin 300 mbit veri aktarımından yararlanabilmek için wireless alıcısınında n destekli olması gerek. Yoksa 100 mbit değil 54 mbit veri alır. 100 mbit kablolu ethernet bağlantısı için geçerlidir. Normal kablosuz b/g standartı 54 mbit veri alışverişine izin verir. Birde 108 mbit ve n standartında 300 mbit destekleyen protokoller vardır. -
benim soramk istediim sudur: modem wireless olarak 300 mbps ile indirdi veriyi 100 mbps ile ethernet uzerinden pc ye aktaracak. Yani 300 mbps ile wireless haberlesse bile 100 mbps lik ethernet hizi datanin yine yavaslamasina sebep olmayacak mi
? -
o sizin dediğiniz 300Kbps olmasın ? şuan benim pc max 1 mbit ile indiriyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: aramis1
benim soramk istediim sudur: modem wireless olarak 300 mbps ile indirdi veriyi 100 mbps ile ethernet uzerinden pc ye aktaracak. Yani 300 mbps ile wireless haberlesse bile 100 mbps lik ethernet hizi datanin yine yavaslamasina sebep olmayacak mi
?
İlk önce bir yanlış düzeltelim. Kablosuz ağ teknolojisinde 100 mbit diye bir hız yoktur. 54 mbit / 108 mbit / 300 mbit protokolleri vardır.
Eğer bilgisayarınızdaki wireless alıcı n destekli değilse zaten b/g protolleri 54 mbit / 108 mbit (g) ile veri alışverişi yaparsınız. Böyle bir durumda bilgisayarınızdaki wireless alıcı en yüksek 54 mbit veri alışverişini destekliyorsa ama modeminiz 108 mbit hız destekliyorsa veri alışverişinde bilgisayarınızdaki alıcının maksimum izin verdiği trafik olan 54 mbit yukarısında veri alamassınız. Siz 300 mbit n destekli bir modem aldığınızdada alıcınız n desteği yoksa 54 mbit yada 108 mbit trafik yaparsınız yavaşlıktan kastettiğiniz nedir anlamadım tabiki 54 mbit 300 mbitten daha yavaştır.
-
yanlis ifade etmisim. kastetigim sudur. modemi etherney portunu kullanarak desktopa balamaktan bahsediyorm. bu durumda 300 mbps lik modemin 100mbps lik ethernet hizi yetersiz kalmayacak mi? -
Kardeşim neden anlamamakta ısrar ediyorsun?
Senin bahsettiğim 300Mbs hız kablosuz için geçerlidir. Kabloda yani ethernette alabilceğin maksimum hız 100Mbits dir. Gigabit ethernet hariç. -
quote:
Orijinalden alıntı: TuVNeRa
Kardeşim neden anlamamakta ısrar ediyorsun?
Senin bahsettiğim 300Mbs hız kablosuz için geçerlidir. Kabloda yani ethernette alabilceğin maksimum hız 100Mbits dir. Gigabit ethernet hariç.
Evet arkadaşında açıkladığı gibi durum.
300 mbit desteği verilen modemin kablosuz bağlantısıdır. Ethernet çıkışı standart 100 mbit dir. (Gigabit değilse ki gigabit ethernet çıkışa sahip modem görmedim ancak hub yada switch olabilir) -
Zyxel P600HN model kullanıyorum. Gigabit ethernet var mı emin değilim. Anakartım GA X48-DQ6 yani üzerinde gigabit ethernet var.
Orada ki değer 100MB mı yokda 100Mbs mi?
Eğer Mbs ise neden Mb yazıyor?
Benim haberim olmadan kısaltmalar değişti mi?
Notebook 54Mbs ile bağlı ve aynı işletim sistemi(Win7) yüklü. -
quote:
Orijinalden alıntı: aramis1
300 mbps wireless veri aktarim hizi olan modemler ethernet 100 ile bilgisayara baglaniyor. bu durumda bilgisayara maksimum 100mbps ile veri aktarabilir. 300 mbps ile wireless veri aktariminin ne onemi kaliyor anlayam,iyorum. Bu cihazlarda gbit ethernet olmasi gerekmez mi?
O iki kablosuz ağın veri aktarım hızı. Modem aracılığı ile iki kablosuz pc nin birbirlerine gönderebilcekleri veri hızı.
Ama tabi uygulamada 300 mb/s olmuyor hdd nin hızı kablosuz modemden gelen sinyalin gücü hızın düşüşüne etken. -
quote:
Zyxel P600HN model kullanıyorum. Gigabit ethernet var mı emin değilim. Anakartım GA X48-DQ6 yani üzerinde gigabit ethernet var.
Notebook 54Mbs ile bağlı ve aynı işletim sistemi(Win7) yüklü.
100 mbit = saniyede 10-12 megabyte veri alışverişi demektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 12 Ekim 2009; 12:18:58 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123
quote:
100 mbit = saniyede 10 megabyte veri alışverişi demektir.
öncelikle TuVNeRa hocam modemlerde henüz donanımcı123 ün de dediği gibi Gbit ethernet yok. bilgisayarınızda var fakat modemde olmadığı için kullanamıyorsunuz. gelelim KISALTMALARA Mbs diye bir kısaltma zaten yoktur. aslı Mbps (Mega Bit Per Second / Saniyedeki megabit miktarı) dir. Yazan değerde tam bunun karşılığı olan Mb / Sn = Mbps demektir.
PC nizin bağlantı hızı 100 Mbps = 100 / 8 = 12,5 MByte bölü saniye dir.
Notebook un hızı ise 54 Mbps / 8 = 6 , 75 MByte bölü saniye dirç
donanımcı123 arkadaşım sayıyı biraz yuvarlamış ;)
--------
Şu ana kadar hep daha yavaş kalan kablosuz bağlantı draftN desteğinin gelmesi ile birlikte kablolu bağlantıdan 3 kat daha hızlı duruma gelmiştir. taki Gigabit ethernet özelliği olan modemler çıkana kadar
-
Bu durumda desktop pc yi ethernet uzerinden modeme bağlamaktansa bir wireless n usb adaptor ile modeme bağlamak daha hızlı veri alışlverişi sağlıyor.
Ayrıca wireless modemleri sadece internet için değil sanırım ev içinde wirelss network kumak içi de duşunebiliriz diye düşünüyorum. Bu durumda 300 mbps hızlar anlamlı oluyor sanırım. -
quote:
Orijinalden alıntı: BaRBaRYaN
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123
quote:
100 mbit = saniyede 10 megabyte veri alışverişi demektir.
öncelikle TuVNeRa hocam modemlerde henüz donanımcı123 ün de dediği gibi Gbit ethernet yok. bilgisayarınızda var fakat modemde olmadığı için kullanamıyorsunuz. gelelim KISALTMALARA Mbs diye bir kısaltma zaten yoktur. aslı Mbps (Mega Bit Per Second / Saniyedeki megabit miktarı) dir. Yazan değerde tam bunun karşılığı olan Mb / Sn = Mbps demektir.
PC nizin bağlantı hızı 100 Mbps = 100 / 8 = 12,5 MByte bölü saniye dir.
Notebook un hızı ise 54 Mbps / 8 = 6 , 75 MByte bölü saniye dirç
donanımcı123 arkadaşım sayıyı biraz yuvarlamış ;)
--------
Şu ana kadar hep daha yavaş kalan kablosuz bağlantı draftN desteğinin gelmesi ile birlikte kablolu bağlantıdan 3 kat daha hızlı duruma gelmiştir. taki Gigabit ethernet özelliği olan modemler çıkana kadar
Packard Bell NJ65 notebook umda 802.11n destekli wireless card var ama en yüksek bu hıza çıkabiliyor:
PC imde ki ethernet bundan daha hızlı.
Nerde 3 kat hız?
-
packard bell ile kullanıdgın modem p600HN mi? Hangi hıza cıkabiliyor? Belki de 300 mbps ı tam olarak sağlayamıyorlardır. Gerçi zyxel arayıp sordugumda sağlıyoruz demişlerdi. -
Zyxel P660HN kullanıyorum. -
Adamın anlatmak istediği şu ancak kimse anlamamış:
300 Mbit Wireless hızlı modemini 100mbit ethernet üzerinden bilgisayarına bağlamış,
Sonra N destekli laptopu veya cep telefonu ile gelmiş bu ağa bağlanmış,
Bilgisayarından HD film atmak istemiş,
Veri modeme ethernet üzerinden 100mbit hız ile gidiyoken,
Cep telefonuna veya laptopuna nasıl 300mbit hız ile gelsin diyor????
Cevap: Gelemez, 300mbps modemler fiyatı ve modeli ne olursa olsun 300mbps hızına hiçbir zaman ulaşamaz istersen alıcıyı modemin içine koy. Sadece teorik bir hızdır bu, ancak 300mbps modemler 100mbps ethernet hızına ulaşabilecek en iyi modemlerdir. Örneğin yapılan testlerde 300mbit 5ghz dual channel teknolojili wag320n modemle yapılan teste, n alıcı modemin üstünde olmasına rağmen gigabit ethernet kullanmamıza rağmen 130kpbs hıza ulaşabildik. Üsteklik pek çok ayar ve destek yapılmasına rağmen.
54mbps modemler ortalama 20
150mbps modemler ortalama 60
300 mbps modemler ise ortalama 70mbps hız gösterir.
300mbps modem alıp gerçekten 300mbps hız beklemek sadece hayaldir.
Ayrıca pek çok 300mbps modem 54mbps modemden bile daha düşük hızlar sergileyebilir. Wireless modem alırken dikkat edilmesi gereken en önemli özellik antendir ve sinyal gücüdür. Yani aynı mesafede anteni daha iyi olan modem 54mbps olsa bile sizin 300mbps lik ortalama bir antene sahip modeminizden daha iyi performansa sergileyebilir.
Bunun dışında 300mbps de olsa 1000mbps de olsa şu an piyasadaki hiçbir modem 100mbps hızındaki ethernetten daha iyi hız sergileyemez. Çok profosyonel destek, teknik ve pahalı modemler ile ancak 130mbps ye ulaşılmıştır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miasmus -- 19 Temmuz 2011; 12:51:08 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X