Şimdi Ara

Ethernet Çıkışı Olmayan Modem için Öneri????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Doğru yere mi yazıyorum bilmiyorum ama şimdi yaşadığım yerde ortak internet var. maalesef modemin ekstra bir kablo çıkışı yok. görsellerdeki gibi adaptöre bir bir kablo geliyor bir tane de çıkıyor modeme gidiyor. Adaptöre gelen kabloyu bir çoğaltıcı vasıtasıyla çoğaltarak hem bilgisayarıma hem de modeme internet sağlayacak şekilde yapmak mümkün mü ? Oynadığım oyunlarda ping alıyorum ortak internet olması ve modemin uzakta olmasından kaynaklı olarak. internet güçlü eğer kablolu bağlantı yapabilirsem sıkıntı yaşamam. Cevaplarsanız çok sevinirim.
    Ethernet Çıkışı Olmayan Modem için Öneri????Ethernet Çıkışı Olmayan Modem için Öneri????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zodegan -- 9 Aralık 2019; 22:25:36 >

• yok mu bi yardım edecek
  • Merhaba
    Bu cihaza gelen giden bağlantılar nereye bağlı..
    Birisi modemden geliyor diğeri pcye mi gidiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • micro77 kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle söyleyeyim. Apart sistemli bir yerde oturuyorum. -1. Katta 4 tane ana modem var. Bu modemler katlara internet sağlıyor. Her katın bir modemi var yani. Her katta da gördüğünüz gibi bu dağıtıcılar var. Ben ana modemden kablo çekmek isterim ama apart sahibini zora sokmak istemiyorum en üst katta oturduğum için. Bu bizim kattaki modemin ekstra ethernet çıkışı yok. Aşağıdan gelen interneti görseldeki gibi modemin adaptörüne takıyoruz. Bu adaptörden de kabloyla katın ortasındaki modeme gidiyor. Yani adaptöre gelen kablolar bundan ibaret. Bu adaptöre aşağıdan gelen kabloyu bir şekilde çoğaltabilirsem bilgisayarıma kablolu internet sağlamış olacağım. Böylece daha stabil bir internet mümkün. Anlamadığınız yer varsa açıklayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zodegan -- 13 Aralık 2019; 22:56:34 >
  • bir router gerekıyor o zaman size mesela " mi wifi mini" router olabilir .

fakat "mi wifi mini" çok eski model şimdilerde en uygun " keenetic start router " var ;
    www.hepsiburada.com
    Keenetic Start N300 Whole Home Wi-Fi Kablosuz Router Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/keenetic-start-n300-whole-home-wi-fi-kablosuz-router-p-HBV00000N22OF?magaza=KEENETIC

modem ethernetine giden kabloyu yerinden çıkartın ,

kısa bir ethernet kablosunu ara kutuya takın

bu kabloyu routerin "wan" bölümüne takın.

katınızda bulunan modem kablosunu ise routerin ethernet portlarından birine takın.

sonra isterseniz pcyi ethernet çıkışına baglayın ıstersenız wifi den baglanın .

(eger wifiyi kullanmazsanız kapatabılrısınız tabii )

eger yanlıs anlamadıysam bu sekılde çözülecektir.

çık basit şekilde çizim yaptım ;

Ethernet Çıkışı Olmayan Modem için Öneri????

• şimdi aklıma daha uygun ve basit çözüm geldi ;

bir ethernet çıkışı olan bir router alın kattaki modemi iptal edip bunu kullanın ,

routerin wan girisine kattakı dagıtıcıdan gelen kabloyu takın .

router ethernet cıkısından bir ethernet kablosu ile pcye baglayın...

bu arada routerin SSID ve şifresini iptal ettiğiniz routerin şimdi kullandıklarınız ile aynı yapın.

kimse anlamasın router değişkliğini

bu router işinizi görecektir ;
    www.hepsiburada.com
    Keenetic Start N300 Whole Home Wi-Fi Kablosuz Router Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/keenetic-start-n300-whole-home-wi-fi-kablosuz-router-p-HBV00000N22OF?magaza=KEENETIC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 14 Aralık 2019; 0:0:17 >

• micro77 kullanıcısına yanıt
    Aslında bu anlattığınız yöntem aklıma geldi fakat modeme elektriği binadan geçen kablodan bir portatif prizle veriliyor. Router için ekstra bir elektrik kaynağı lazım o da yakınlarda yok. Ayrıca router çok göze batar mı diye düşünüyorum. Daha ufak birşey meselea attığım linkteki alet işe yarar mı ?
    *

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• -1 kattan gelen kabloyu switch'e bağla. switch'ten 1 porta kendi bilgisayarına kablo çek. başka bir porta 2. fotoğraftaki poe adağtörünü bağla. Tavandaki access pointe gelen kabloyu da poe adaptörünün diğer portuna bağla. 5 dk bile sürmez. Maliyeti 30-40 lira tutar kendin yaparsan.

Bir tane switch al. Bir de ihtiyacın kadar ethernet kablosu.
    akakce.com
    Switch Fiyatları, Modelleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/switch.html

örneğin bu işini görür:
    akakce.com
    TP-Link TL-SF1005D 5 Port Switch Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/switch/en-ucuz-tp-link-tl-sf1005d-5-port-fiyati,74510.html

• zodegan kullanıcısına yanıt
    O attığın şey senin işini görmez. Tavandaki cihaz POE olduğu için ethernet kablsosu elektrik de taşır. O parçayı kullanıpta bilgisayarını bağlarsan bilgisayarını yakarsın. Sakın. Üstteki mesajımı oku, işini gör.
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Bu daha ucuz ve en doğru bir çözüm olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 14 Aralık 2019; 12:43:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hepinize yardımınız için. Anladığım kadarıyla illaki bir elektrik kaynağına ihtiyacım var switch için. Aslında yöntem basit sadece elektrik. O zaman ev sahibiyle konuşup yapayım. Sonuçta internete hiçbir etkisi olmayacak sadece kablolu bağlantı da sağlamış olacağım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.