Şimdi Ara

ETHERNET KABLOSU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Komşum ile ortak internet kullanıyoruz son zamanlarda çok hız problemi yaşıyorum yaklaşık 40 metre kablo mesafesi var kablom baya eskidi dış kabı soyuldu çok kaliteli bir kablo değil ve yaklaşık 4 yıldır kullanıyorum. Nasıl bir marka model önerirsiniz araştırdım Pirelli diyen S-link diyenler var
    Folyolu kablo mu Folyosuz kablo mu
    RJ45 metal mi yoksa plastik mi
    Cat 6 kablo çekip Cat 5 e dönüştüren dönüştürücüler varmış sanırım böyle bir uygulamaya gerek varmı yada böyle birşey varmı
    Konu hakkında beni ve gerek forum üyelerini detaylıca aydınlatabilirseniz ve hatta kablo için link paylaşabilirseniz çok sevinirim. En az 50 metre almayı düşünüyorum. Şimdiden teşekkür ederim :) :)

• Cat numarası artınca kalite kapasite hız artar metal başlıklı olanlar için kablonun giriceği iki başlığında stp uyumlu olması gerek yani topraklamalı olması lazım yoksa yarardan çok zarar görürsünüz metal stp shileded korumalı diye geçer bu koruma kablonun dışının örgülenmesi ile olur sinyal kablolarını dış parasitlerden sinyallerden korur fakat iki uçtada topraklama yapılması gerek kablo anten görevi görür ve çevredi sinyali üzerinde toplar topraklama olmadığı için sinyal kablosına bulaşır sonuç ping artışı paket kaybı olur yani alacağın zırıltısız olsun bende her türlüsünü alsım cat7 de var ama kullanmıyorum cat6a kullanıyorum plastik uçlu ali express üzerinde mevcut burda olsun diyorsanız alacağınız kablo twisted pair silindir şeklinde ve plastik uçlu olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luzumsuzdur -- 31 Ocak 2018; 17:8:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luzumsuzdur L kullanıcısına yanıt
    öncelikle ilginizie teşekkür ederim

Konu hakkında çok bilgim yok bu sebepten dolayı sorularımı mazur görün lütfen

Cat 5 STP kablo alsam yani folyolu her iki ucun RJ45 ini metal taksam bu şekilde kullansam uygun olur mu?
  • mothkcker M kullanıcısına yanıt
    Kablonun gireceği uçlarda metal kaplama varsa alabilirsiniz yani metal kaplama diğer metap kaplamaya değmeli yoksa cihazlar ve internet zarar görür çünkü cihaz üzerinde elektirk yükü biniyor elinizi tutsanız çarpar öylehttps://goo.gl/images/ECViDb girişler resimdeki gibi ise metal kaplı rj45 kullanabilirsiniz ama tek taraflı değil iki tarafta ta metal kaplama gerekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Modem adaptörü
    8 yıl önce açıldı
    Ethernet kablosu
    11 ay önce açıldı
    GPON ETHERNET KABLOSU?
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.