Şimdi Ara

ETHERNET KARTI KISA DEVRE :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar. Evimde biri masa üstü diğeri diz üstü iki bilgisayar var. masa üstü bilgisayarımla modeme kablo ile bağlanmak zorundayım ama diz üstü ile wireless veya kablo farketmiyor. Ancak dün işten geldiğimde oğlum masa üstü bilgisayarın açılmadığını söyledi baktım ki çökmüş. bilirsiniz şu windows başlatılamadı buna en son yaptığınız donanım değişikliği sebeb olmuş felan diyor. neyse bende bilgisayara format attım. gördüm ki internete bağlanmıyor. şimdi modeme iki bilgisayarında ethernet kablosunu bağlarsam bağlantı yok. sadece masa üstünün ethernetini bağlarsam yine bağlantı yok (hatta 192.168.1.1 ile modeme bile girmiyor) sadece laptop'u ethernet kablosu ile bağlarsam bağlantı var. wireless ile balanırsam bağlantı var. aygıt yöneticisinde athernet kartının driverlerını görüyor. bazı kişilerle görüştüm ve ethernet kartının driverlerını güncellememi önerdiler. ama bana kalırsa ethernet kartım yanmış durumda, driverlarda sorun olsa en azından modeme girerim diye düşünüyorum. ana kartım Gigabyte GA-M61PME-S2P driverını bulamadım açıkcası. her türlü öneriye veya bilgiye ihtiyacım var. driver adresi olabilir elbette güvenilir olsun lütfen. durum hakkında eksik bilgi vermişsem bilgi verebilirim. çözüm önerileri olabilir. aklıma düşmüşken eğer driverları yenilememi isteyecek olursanız lütfen adım adım ne yapacağımı yazarsanız duacınız olurum. şimiden teşekkürler... ayrıca harici ethernet kartı alıp taksam çözüm olur mu? ethernet kartı yanmış ise nasıl anlarım...

• quote:

Orijinalden alıntı: fahri51

merhaba arkadaşlar. Evimde biri masa üstü diğeri diz üstü iki bilgisayar var. masa üstü bilgisayarımla modeme kablo ile bağlanmak zorundayım ama diz üstü ile wireless veya kablo farketmiyor. Ancak dün işten geldiğimde oğlum masa üstü bilgisayarın açılmadığını söyledi baktım ki çökmüş. bilirsiniz şu windows başlatılamadı buna en son yaptığınız donanım değişikliği sebeb olmuş felan diyor. neyse bende bilgisayara format attım. gördüm ki internete bağlanmıyor. şimdi modeme iki bilgisayarında ethernet kablosunu bağlarsam bağlantı yok. sadece masa üstünün ethernetini bağlarsam yine bağlantı yok (hatta 192.168.1.1 ile modeme bile girmiyor) sadece laptop'u ethernet kablosu ile bağlarsam bağlantı var. wireless ile balanırsam bağlantı var. aygıt yöneticisinde athernet kartının driverlerını görüyor. bazı kişilerle görüştüm ve ethernet kartının driverlerını güncellememi önerdiler. ama bana kalırsa ethernet kartım yanmış durumda, driverlarda sorun olsa en azından modeme girerim diye düşünüyorum. ana kartım Gigabyte GA-M61PME-S2P driverını bulamadım açıkcası. her türlü öneriye veya bilgiye ihtiyacım var. driver adresi olabilir elbette güvenilir olsun lütfen. durum hakkında eksik bilgi vermişsem bilgi verebilirim. çözüm önerileri olabilir. aklıma düşmüşken eğer driverları yenilememi isteyecek olursanız lütfen adım adım ne yapacağımı yazarsanız duacınız olurum. şimiden teşekkürler... ayrıca harici ethernet kartı alıp taksam çözüm olur mu? ethernet kartı yanmış ise nasıl anlarım...

geçmiş olsun arkadaş

ilk önce driverlar yüklü değilse modemin sayfasınada girmez driverları komple yükle

al driver:
    işletim sistemin xp ise bunu indir kur :
    http://download.gigabyte.asia/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_nvidia_mcp68_xp.exe

windows 7 ise bu:

http://download.gigabyte.asia/FileList/Driver/motherboard_driver_chipset_nvidia_mcp68_win7-32.exe

• quote:

merhaba arkadaşlar. Evimde biri masa üstü diğeri diz üstü iki bilgisayar var. masa üstü bilgisayarımla modeme kablo ile bağlanmak zorundayım ama diz üstü ile wireless veya kablo farketmiyor. Ancak dün işten geldiğimde oğlum masa üstü bilgisayarın açılmadığını söyledi baktım ki çökmüş. bilirsiniz şu windows başlatılamadı buna en son yaptığınız donanım değişikliği sebeb olmuş felan diyor. neyse bende bilgisayara format attım. gördüm ki internete bağlanmıyor. şimdi modeme iki bilgisayarında ethernet kablosunu bağlarsam bağlantı yok. sadece masa üstünün ethernetini bağlarsam yine bağlantı yok (hatta 192.168.1.1 ile modeme bile girmiyor) sadece laptop'u ethernet kablosu ile bağlarsam bağlantı var. wireless ile balanırsam bağlantı var. aygıt yöneticisinde athernet kartının driverlerını görüyor. bazı kişilerle görüştüm ve ethernet kartının driverlerını güncellememi önerdiler. ama bana kalırsa ethernet kartım yanmış durumda, driverlarda sorun olsa en azından modeme girerim diye düşünüyorum. ana kartım Gigabyte GA-M61PME-S2P driverını bulamadım açıkcası. her türlü öneriye veya bilgiye ihtiyacım var. driver adresi olabilir elbette güvenilir olsun lütfen. durum hakkında eksik bilgi vermişsem bilgi verebilirim. çözüm önerileri olabilir. aklıma düşmüşken eğer driverları yenilememi isteyecek olursanız lütfen adım adım ne yapacağımı yazarsanız duacınız olurum. şimiden teşekkürler... ayrıca harici ethernet kartı alıp taksam çözüm olur mu? ethernet kartı yanmış ise nasıl anlarım...

kardeşim eğer yeni ethernet kartı alırsan bunu al :
    http://www.hizlial.com/tp-link-tg-3269-101001000-mbps-gbit-pci-ethernet-karti/10226909?gclid=CLPQtOb_nL4CFRQctAodICUADQ
    yok ben pc nin açıp takamam dersen bunu al :

http://www.vatanbilgisayar.com/sl-u60-usb-den-ethernet-adaptor.html
    yalnız kardeşim belirteyim anakartın eski usb leri kullanırken ,chipsetin dandikse usb nin elektriğini verip kesebilir verip kesebilir buda aradabir internet gitmesine neden olur bu yüzden ilk linktekinin almanı öneririm ucuz 15 lira ve daha kesin sağlam

• quote:

Orijinalden alıntı: 21olcaybaba21

quote:

kardeşim eğer yeni ethernet kartı alırsan bunu al :
    http://www.hizlial.com/tp-link-tg-3269-101001000-mbps-gbit-pci-ethernet-karti/10226909?gclid=CLPQtOb_nL4CFRQctAodICUADQ
    yok ben pc nin açıp takamam dersen bunu al :

http://www.vatanbilgisayar.com/sl-u60-usb-den-ethernet-adaptor.html
    yalnız kardeşim belirteyim anakartın eski usb leri kullanırken ,chipsetin dandikse usb nin elektriğini verip kesebilir verip kesebilir buda aradabir internet gitmesine neden olur bu yüzden ilk linktekinin almanı öneririm ucuz 15 lira ve daha kesin sağlam

Kardeşim tşkler hemen dediğin ilk denemeyi, driverı indirerek deniorum tşkler

• :( driverı indirdim ve kurdum fakat birşey değişmedi :(
  • o zaman hic ugrasma al o 15tllik etherneti keyfine bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

:( driverı indirdim ve kurdum fakat birşey değişmedi :(

Bendede ayno problem var ve ana kartim benimde gigabyte. Geçmiş olsun eski bir ethernet kartim vardı onu bulursam masrafdan yirtarim umarım bulurum :) bende download ederken surekli hiz 8-9mb download dan 100 kb lara düşüyor du modemden sandim meğer sem ethernet karti ömrünü yitiriyormus

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

quote:

Bendede ayno problem var ve ana kartim benimde gigabyte. Geçmiş olsun eski bir ethernet kartim vardı onu bulursam masrafdan yirtarim umarım bulurum :) bende download ederken surekli hiz 8-9mb download dan 100 kb lara düşüyor du modemden sandim meğer sem ethernet karti ömrünü yitiriyormus

Bizim ethernet kartı ömrünü bitirdi büyük ihtimalle. şimdi merkeze gittiğimde hem kablo hem de wireless içeren bir kart alacağım artık.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gtx295

quote:

Bizim ethernet kartı ömrünü bitirdi büyük ihtimalle. şimdi merkeze gittiğimde hem kablo hem de wireless içeren bir kart alacağım artık.

varmı bilmem ama 2 tane al :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.