Şimdi Ara

Onboard ekran kartını devre dısı bırakmak??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
24.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba ben hd6850 sapphire marka ekran kartı aldım
    bunu kasama monte ettirdim ama ilk tecrubem oldugundan anakart üzerinde olan
    hd4200 ekran kartını devre dısı bırakmayı bilmiyorum ekran kartı klavuzumda bırakmak gerektiği yaziyor
    imzamdaki sisteme sahibim nasıl bunu devre dısı bırakabilirim ekran kartımı sökmeden yapmam lazım
    lütfen yardımcı olun

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dahili Ekran Kartını Devre Dışı Bırakma Kılavuzu

Dahili ekran kartınızı devre dışı bırakmak, harici bir grafik kartı taktığınızda veya güç tüketimini azaltmak istediğinizde gerekli olabilir. Aşağıdaki adımları izleyerek dahili ekran kartınızı BIOS'tan devre dışı bırakabilirsiniz:

BIOS Ayarlarına Erişme

• Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
    • Anakartınızın üreticisine bağlı olarak "Del", "F2" veya "F10" tuşuna basarak BIOS ayarlarına girin.

Dahili Ekran Kartını Devre Dışı Bırakma

• BIOS ayarlarında "Gelişmiş" veya "Grafik Ayarları" bölümünü bulun.
    • "Dahili Grafik" veya "Onboard Grafik" ayarını bulun.
    • Ayarı "Devre Dışı" olarak değiştirin.

Değişiklikleri Kaydetme ve Çıkma

• Değişiklikleri kaydetmek ve BIOS'tan çıkmak için "F10" tuşuna basın.
    • "Evet" veya "Kaydet ve Çık" seçeneğini seçin.

Diğer Yöntemler

• Aygıt Yöneticisi: Aygıt Yöneticisi'nde dahili ekran kartını bulun, sağ tıklayın ve "Devre Dışı Bırak" seçeneğini belirleyin.
    • İşlemci Ayarları: Bazı işlemciler, dahili ekran kartlarını devre dışı bırakma seçeneği sunar. İşlemci ayarlarınızı kontrol edin ve dahili ekran kartı devre dışı bırakma özelliğini arayın.

Notlar:

• Dahili ekran kartını devre dışı bıraktığınızda, harici bir grafik kart takılı değilse görüntü alamazsınız.
    • BIOS ayarlarından dahili ekran kartını devre dışı bırakmak anakartınıza ve işlemcinize bağlı olarak değişebilir.
    • Değişiklikleri yapmadan önce her zaman BIOS ayarlarınızın bir yedeğini alın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • biosa girip chipset bölümünden(tam yerini tarif edemem.malum birden fazla bios çeşiti bulunmakta) onboard gpu gibi bir yer olması lazım.disable yapman yeterli.
  • Hocam sagol elektrikler geldigi gibi deneyeceğim ;)
  • Arkadaslar yardıma ihtiyacım var
    biosta onboard vga output Connect autoda bunu mü disabled yapicam
    bı de internal graphics mode var o da uma da
    onuda mı disabled yapicam yardım lütfen
  • HD6850 yi takınca o/b olan zaten devre dışı kalır. Başka birşey yapmanıza gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

HD6850 yi takınca o/b olan zaten devre dışı kalır. Başka birşey yapmanıza gerek yok.

Katılıyorum.

Ekran kartı takınca ilk olarak erkan kartını görür zaten ve hiçbirzaman onboarda geçmez. Onboarda taksanız bile ekran kartı anakarta takılıysa görüntü gelmez. Ekran kartını anakarttan çıkarınca onboardı kullanabilirsiniz.
  • Şimdilik onları disabled yaptım ama bı sakınca var mı eski haline mı getiriym su anda kuruyorum eğer yapılacaksa geri alırım kurulumdan sonra
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ozdilek

Varsayılan ayarları neyse, onda dursun. Kurcalamaya gerek yok.
  • herhangibir şey yapmana gerek yok kartı takmadan önce onboard vga driverlerini kaldır (ben taktıktan sonra kaldırdım biraz uğraştırdı sadece) kartı tak driveri kur tamamdır. kartın hdmi veya dvi çıkışını kullanıcaksın unutma.
  • slm benim de benzer sorunum var hd4770 ekran kartımı monte ettim ama kabloyu bağlayınca görüntü gelmedi sonra onboard ekran driver'ını kaldırdım. amd yi kurdum, görüntü geldi oyunları yükledim denedim çalıştı vs. sonra bil açıkken elektrikler gitti bil kapandı. elektrikler tekrar gelince 4770ten görüntü gelmemeye başladı şimdi sadece onboard dan görüntü alabiliyorum... nedendir sizce. bozulma ihtimalini düşünmüyorum, biostan bişeyler denedim ama olmadı... anakartım: p8h67-m le......işlemci intel i7,

şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.