Şimdi Ara

Ethernet sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Benim ethernetim onboard anakartım A7V600-X bir sorunum var cross kabloyla bilgisayarları birbirine bağladım bilgisayarlar birbirlerini görmüyo ama kendini görüyo yedekte duran ethernet kartımı taktığımda bilgisayarlar birbirlerini görüyor birde onboard ethernetin ışığı sarı yanıyor diğerleri ise yeşil acaba ethernet portummu bozuk yoksa başka bişimi var

• Cevaplamak yokmu arkadaşlar cevaplamıyorsanız enazından okuyun bariiii
  • eger biostan lan baglantısı disable degil ise buyuk ihtimalle onboard ethernet kartının arızalı olma ihtimali yuksek.
  • Sorunun çok büyük bir ihtimal yaptığın cross bağlantıda. Kabloda sorun olabilir. Eth. kartında sarı ışık yanıyorsa , eth. kartı bozuk diyemeyiz. Kullandığın kablo yada rj45 bağlantılarında sorun var büyük ihtimal
  • quote:

Orjinalden alıntı: köksal

Benim ethernetim onboard anakartım A7V600-X bir sorunum var cross kabloyla bilgisayarları birbirine bağladım bilgisayarlar birbirlerini görmüyo ama kendini görüyo yedekte duran ethernet kartımı taktığımda bilgisayarlar birbirlerini görüyor birde onboard ethernetin ışığı sarı yanıyor diğerleri ise yeşil acaba ethernet portummu bozuk yoksa başka bişimi var

anakartının cd sınden ethernet driver ini yukledın mı ?
  • değerli arkadaşım eğer problemi daha çözemediysen

sana cevabım ::: ethernet kablo bağlantısını krozz olarak değiştirttir.
    eğer hub yoksa dediğim doğru
  • Arkadaşlar:
    1 kullandığım kablo cross kablo
    2 ethernetim onboard (lan bağlantısı biostan enable durumunda)
    3 Bilgisayarları birbirine bağlayınca sadece kendilerini görüyo birbirlerini görmüyo
    4 onboard ethernetimin ışığı sarı yanıyo
    5 yedekte duran etherneti taktım bilgisayarlar birbirlerini görüyo dosya paylaşımı yapabiliyom + internet paylaşımı da yapabiliyom
    6 benim ethernetim anakartın kullanma klavuzunda 10/100 Mbps die yazıyo şüpelendiğim nokta ise ethernetim 10/1000 Mbps olmasın die düşünüyom bunda cross kablo kullanılmıyormuş düz kablo kullanılıyormuş yada bozukkkkkk
    Ağ : 3Com 3C940 1000 Mbps firma sitesinde böle yazıyo
    7 benim 4 usb den birtaneside çalışmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi köksal -- 24 Temmuz 2005, 9:28:38 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.