Merhaba. İnternet modemini evin girişine kurdurmak istiyorum kablo kalabalığı olmasın diye. Bu arada salondan odama parke altından çekilmiş ethernet kablosu var. Salona bir router alıp kablosuz modem-router bağlantısı yapıp, ethernet ile interneti odama ulaştırabilir miyim ? Odamda ps, bilgisayar ve android tv kullanıyorum. Kablolu bağlantının daha faydalı olacağını düşündüm. Bu şekilde bir sistem kullanımı mümkün müdür? Router olarak da ufak bir araştırma yaptım ce TP-Link Archer C7'nin yorumlarının iyi olduğunu gördüm. Bu cihazı modeme kablosuz bağlayabilir miyim? Başka cihaz tavsiyeniz varsa alabilirim. Teşekkürler. |
Ethernetsiz Router Verimli Olur Mu ?
-
-
Bu işlem için salona koyacağın modem kablosuz ISP özelliği olmalı, WISP deniyor Tplinki bilmiyorum ama bendeki Keenetic de var, Salondaki Keenetic evin girişine koyacağın modemin kablosuz ağına wifidan bir istemci gibi bağlanıyor ve bu interneti hem kendi ethrnet portlarına hem de wifi olarak etrafına dağıtıyor.
Keenetic extra router var, DSL olmayan onu kullanabilirsin.
-
Olmaz
-
Olur neden olmasın;
Bina girişine wifi özelliği olan adsl/fiber modem konumlandırılır. Salona ihtiyacına ve bütçene uygun ethernet portu olan bir access point/repeater konulur. Access point/repeater interneti kablosuz olarak bina girişindeki modemden alır, hem kablosuz olarak etrafına hemde ethernet portu ile odanıza iletir. Odanızda ethernet kablonun ucuna bir switch ile ps, bilgisayar ve tv nize dağıtım yapılır.
Kullandığınız donanımların hepsinin ( tv, ps ve pc) wifi özelliği varsa salondaki access pointten, yok mesafe biraz fazla, arada duvar çoksa odanıza koyacağınız ikinci bir access point ile wifi ile internet paylaşımı yapabilirsiniz. Bu şekilde odanızda da kablo karmaşası önlenir.
Ancak bu durumda (tamamen wifi tabanlı internet paylaşımında) bilgisayar ve tv neyse ama, ps de online oyunlarda yeterli performans alamayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 07 Osman -- 4 Mart 2021; 14:30:20 > -
Olmaz çünkü aynı frekansı kullanan cihaz sayısı artar, gürültüye neden olur. Mesh sistemlerini kullansanız dahi bir kısmını ayırmak zorunda olduğunuzdan performanstan ödün vermek zorunda kalıyorsunuz. İki cihaz arası kablo kullanmak her zaman daha iyi ve profesyonelcedir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X