öncelikle passat tSI ve dsg şanzımanın olmalıdır dsg yi alınca zaten esp beleşe geliyor
Kusura bakmayın Nick'i görünce koptum ben
tanker töde
Öldüm gülmekten yahuu ..O ney öyle ...Ama hoş değil tabi...
Alıntıları Göster
ilan açıklamasına muayer yazın yeter...
quote:
Orijinalden alıntı: wehby
Alıntıları Göster
resim olmalıdır
quote:
Orijinalden alıntı: wehby
Alıntıları Göster
görsel,dürüst ve aydınlatıcı ve anlaşılır.
quote:
Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
görsel,dürüst ve aydınlatıcı ve anlaşılır.
Alıntıları Göster
şü söz sizce etkili oluyormu? STEPNESİ HİÇ KULLANILMAMIŞ ne yani bir kere kullandım aracın 1000 lirası gitti öylemi. yok böyle bişi yaaa
quote:
Orijinalden alıntı: oneyli
şü söz sizce etkili oluyormu? STEPNESİ HİÇ KULLANILMAMIŞ ne yani bir kere kullandım aracın 1000 lirası gitti öylemi. yok böyle bişi yaaa
bende kullandım bu sözü işe yaradı, orjinalliği betimliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: oneyli
Alıntıları Göster
Oncelıkle samimi bir dil kullanılmalı..yukarda solendıgı gıbı aracın + ları kadar - lerıde belırtılmelıdır..fotograf kesınlıkle olmalıdır..hatta fotografların guzel yerlerde cekılmıs olması daha albenılı olur..bu benım fıkrım..iç mekanlar , motor kaputu acık bir sekılde motor ve bagaj fotografları olmalıdır..bu ilanda sızın sakladıgınız bıse olmaması anlamına gelır..
quote:
Orijinalden alıntı: errddm
Oncelıkle samimi bir dil kullanılmalı..yukarda solendıgı gıbı aracın + ları kadar - lerıde belırtılmelıdır..fotograf kesınlıkle olmalıdır..hatta fotografların guzel yerlerde cekılmıs olması daha albenılı olur..bu benım fıkrım..iç mekanlar , motor kaputu acık bir sekılde motor ve bagaj fotografları olmalıdır..bu ilanda sızın sakladıgınız bıse olmaması anlamına gelır..
Alıntıları Göster
peki arkadaşlar pazarlık yapılır veya yapılmaz yazılır mı ona göre fiyatı hafif yükseltip pazarlık mı yapılmalıdır. bu sizde nasıl bi izlenip bırakır?
quote:
Orijinalden alıntı: kornburak
peki arkadaşlar pazarlık yapılır veya yapılmaz yazılır mı ona göre fiyatı hafif yükseltip pazarlık mı yapılmalıdır. bu sizde nasıl bi izlenip bırakır?
Siz pazarlık yapılır veya yapılmaz yazsanız bile arayan insanlar illaki fiyat kırmaya çalışıp pazarlık yapacaktır. Usül böyle
quote:
Orijinalden alıntı: Dominic Toretto
quote:
Siz pazarlık yapılır veya yapılmaz yazsanız bile arayan insanlar illaki fiyat kırmaya çalışıp pazarlık yapacaktır. Usül böyle
o zaman 500 lira fazla yazayım.
Bir de su var: özellikle Sahibinden.com'da okunması mümkün olmayan yazı tipleri var. İlan dikkat çekici olsun isterken ilan açıklaması okunmayan ilan verenler var. Buna dikkat etmek lazım.
quote:
pazarlık payı var demek; fiyatı biraz fazla yazdım, o fazlayı düşerim demenin eş anlamlısı
bir de telefonda pazarlık yapılması sacma geliyor.alıcı gelip bakar arabaya, içine sinerse yapar pazarlığı.
quote:
Orijinalden alıntı: mur@t_fb nap
quote:
pazarlık payı var demek; fiyatı biraz fazla yazdım, o fazlayı düşerim demenin eş anlamlısı
bir de telefonda pazarlık yapılması sacma geliyor.alıcı gelip bakar arabaya, içine sinerse yapar pazarlığı.
aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık ne yapmalı acep
quote:
Orijinalden alıntı: Greyblack
quote:
Orijinalden alıntı: mur@t_fb nap
quote:
aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık ne yapmalı acep
Alıntıları Göster
hocam çek üç beş foto ver ilanı satmak istediğin fiyatında az üstünü yaz pazarlıkla silinecek kısım sat gitsin hayırlı olsun
quote:
Orijinalden alıntı: bakomat
hocam çek üç beş foto ver ilanı satmak istediğin fiyatında az üstünü yaz pazarlıkla silinecek kısım sat gitsin hayırlı olsun
Alıntıları Göster
büyük büyük renklı renklı fontlarla yazmayın yeter
araç bakıcam varsada kapatıyorum görünce koca koca yazıları
quote:
Orijinalden alıntı: Delgado
Alıntıları Göster
Geniş açılı bir lensle bol aydınlık havada fotoğraf çekilmesi bence çok önemli.
Birde aracı bilen bilir gibi acayip şeylerden kaçının.
Birde font hafif büyük ve kalın olsun. Fakat kocaman kocaman olması. Okuması kolay olsun yeter. 3 renkten fazla renk kullanmayın. Onlarda siyah, kırmızı ve mavi olur.
quote:
Orijinalden alıntı: Delgado
Alıntıları Göster
anlamıyorum arkadaşlar araçları satarken kim dürüst oluyor?satıcıların %10 lik kısımı dürüst oluyor gerisi sahtekar.rüya mı görüyorsunuz anlamıyorum?
quote:
Orijinalden alıntı: syrialin
anlamıyorum arkadaşlar araçları satarken kim dürüst oluyor?satıcıların %10 lik kısımı dürüst oluyor gerisi sahtekar.rüya mı görüyorsunuz anlamıyorum?
Alıntıları Göster
çok sade bir yazı olmalı. böyle renkli renkli büyük küçük harflerle yazılmamalı. kısa ve net aracın özellikleri eksisi artısı belirtilmeli. fotolar çok net olmalı
quote:
Orijinalden alıntı: MYılmaz4646
çok sade bir yazı olmalı. böyle renkli renkli büyük küçük harflerle yazılmamalı. kısa ve net aracın özellikleri eksisi artısı belirtilmeli. fotolar çok net olmalı
Alıntıları Göster
Bir ilanda yazıyordu:''Keyfe keder arka çamurluk değişmiştir.''nedense bunu söylemek geldi içimden
quote:
Orijinalden alıntı: xxxjokerxxx
Bir ilanda yazıyordu:''Keyfe keder arka çamurluk değişmiştir.''nedense bunu söylemek geldi içimden
Alıntıları Göster
plakayı açık bırakın ve isteyene şase numarasını veririm deyin kazasız olduğunu anlatmanın en güzel yolu budur.
bence bir ilanda araç ile ilgili bütün bilgiler açıkça yazılmalı. yazılmadığı takdirde telefonda gereksiz sorularla muhatap olabilirsiniz. kendimce ilan hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktaları yazmaya çalıştım.
1. Aracın kaçıncı sahibi olduğunuz 1. veya 2. iseniz belirtebilirsiniz. 2. Donanım adı (trend, style, comfortline). Varsa donanım üstüne eklenen opsiyonlar (standart donanımda olmayanlar) cam tavan, sunruf, anahtarsız çalıştırma gibi.. 3. Boya ve değişen durumu. Güven vermesi açısından tramer kaydının ekran görüntüsü fotolara eklenebilir. Kendiniz expertiz yaptırdıysanız fotoğrafları eklenebilir. 4. Plakayı açık bıraktım, şasi numarası isteyene gönderilir yazılabilir. 5. Keyfe keder boyalıdır, kaskodan para almak için meblağ yüksek çıkmaktadır falan bunlara gerek yok. 6. Araç LPGli ise markası, ruhsata işli mi vs. 7. Araca kasko yaptırmanız aracın değerini artırmaz, belirtmenize gerek yok. 8. Stepnenin kullanılmamış olaması artı bir özellik değil. Lastik bu patlayabilir. 9. Takas düşünüp düşünmediğiniz belirtilebilir. Takas düşünmüyorsanız gereksiz teklifler gelmez. 10. Arabayı ne için satacağınız önemli değil. ev almak için vs. alacak olan kişi sorarsa söylersiniz, 11. Aracın bakım durumu, servis bakımlı, ağır bakımları yapılmış, lastikler değişmiş gibi... 12. Aracın km bilgisi ilana da yazılabilir ama uzun yolda yapılmıştır falan yazmanıza gerek yok. km yüksekse yüksektir. 13. Gereksiz bilgilerden ve abartılı yazı fontları kullanmaktan kaçının. 14. Arabanızla ilgili donanım özelliklerini iyi öğreniniz. Mesela volkswagen grubunda sunroof yok, panaromik cam tavan var. yokuşta kaydırmaz özelliği değil daha gelişmiş bir sistem olan auto hold var.