Arkadaşım servis kitapçığını e-maille gönderdiğin için çok teşekkür ederim fakat gönderdiğin pdf dosyasını winrar dan çıkarıyoruz ama dosya açılmıyor. eğer sizde açık hali varsa dosyayı winrar yapmadan pdf şeklinde gönderebilirmisin
merhaba arkadaşlar bende 96 euro civic var otomatik şanzıman sorun oldu manuele geçmeye çalışıyoruz mersinde bir yerde euro şanzıman kulakları bulamamışlar. 1 aydır araba orda nerdeyse otomatik baktılar hiçbir uymadı manuel tam olur dendi şanzıman kulakları sorun oldu. bu parçalrla ilgili bilginiz varmı nerden bulabilirz. acaba . birde ön tampon bulabilirmiyiz fiyatı ne olur acaba ? yardım ederseniz sevinirim
Arkadaşlar, EuroCivic için özel bir forum sitesi bulduğum için memnun oldum. Ben 1997 model 1.6 iLS otomatik EuroCivic sahibiyim. 2003'te ikinci ei olarak almıştım. Aracım şu an 152.000'de. Herkese selamlar. Forumdaki tüm gönderileri okuma imkanım olmadı. Benim arabamla ilgili bazı sorularım olacak, açıklama yapacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
1. Arabanın altının alçak olması genel bir şikayet midir? Amortisör ve aks başı körüklerimi sık sık değiştirmem gerekiyor. 2. Sol aynamı (elektrikli) birisi öne doğru bastırıp kırdığı için şu an sallana sallana kullanıyorum. Çıkma veya yan sanayi ayna bulamadım. Internet üzerinden yedek parça satan bir siteden iki kere sipariş verdim, gönderdikleri iki ayna da uymadı. 3. Yakıt sarfiyatı bana biraz fazla gibi geliyor. Full depo ile uzun yolda 500 km.yi zor geçiyorum (120'yi geçmeyerek) Aynı sürüş alışkanlığımla Mazda323 ile 600 km gidiyordum.
Eurocivic severler, bu yazdıklarımdan arabamdan şikayetçi olduğumu çıkarmasınlar. Arabanın özellikle sürüş rahatlığından çok memnunum.
Bir de racın servis kılavuzu ile ilgili yazışmalardan aklıma geldi; aracın kullanıcı kılavuzunun da bir linki var mıdır?
Herkese saygılar.
altus dostum aracımızın altında koruyucu bar vardır.ben hiç sıkıntı yaşamadım bu konuda.hangi şehirde yaşıyosun?yollar o kadar kötü mü?aracını çukurlardan korumanı tavsiye ederim.ayna için yan sanayi bulamazsın yoktur.orjinal bakmalısın.otomatik şansıman değerleri 11-12 lt civarında olması lazım buna göre hesabını yapabilirsin.
quote:
Orjinalden alıntı: altus2000
Arkadaşlar, EuroCivic için özel bir forum sitesi bulduğum için memnun oldum. Ben 1997 model 1.6 iLS otomatik EuroCivic sahibiyim. 2003'te ikinci ei olarak almıştım. Aracım şu an 152.000'de. Herkese selamlar. Forumdaki tüm gönderileri okuma imkanım olmadı. Benim arabamla ilgili bazı sorularım olacak, açıklama yapacak olanlara şimdiden teşekkür ederim.
1. Arabanın altının alçak olması genel bir şikayet midir? Amortisör ve aks başı körüklerimi sık sık değiştirmem gerekiyor. 2. Sol aynamı (elektrikli) birisi öne doğru bastırıp kırdığı için şu an sallana sallana kullanıyorum. Çıkma veya yan sanayi ayna bulamadım. Internet üzerinden yedek parça satan bir siteden iki kere sipariş verdim, gönderdikleri iki ayna da uymadı. 3. Yakıt sarfiyatı bana biraz fazla gibi geliyor. Full depo ile uzun yolda 500 km.yi zor geçiyorum (120'yi geçmeyerek) Aynı sürüş alışkanlığımla Mazda323 ile 600 km gidiyordum.
Eurocivic severler, bu yazdıklarımdan arabamdan şikayetçi olduğumu çıkarmasınlar. Arabanın özellikle sürüş rahatlığından çok memnunum.
Bir de racın servis kılavuzu ile ilgili yazışmalardan aklıma geldi; aracın kullanıcı kılavuzunun da bir linki var mıdır?
Herkese saygılar.
Benim araç da sizinkinden; 1-Altının alçak olması gibi bi şikayetim hiç olmadı..(bende 185.65.14 takılı, lastik den olabilir.( orjinal 185.60.14)) 2-Ayna için 312.385 92 49, 312.354 02 32 telefonlara sorunuz, yada bi gün Ostim-Yıldız çıkmacıları dolaşınız, bulma olasılığınız yüksek.. 3-Ben uzun yolda 600 km yi biraz geçiyorum, yolun eğimi de çok farkediyor..(yüz km civarı hızla)..
Araç kullanma klavuzu bilgisayar ortamında olan varsa bende edinmek isterimm..
Madem öyle, ben de bir soru sorayım.
Ben epey yavaş kullanırım. Uzun yolda olabilecek tasarruf için en fazla kaç km hızla gidilmeli? 90, 100, 120? Ya da devir olarak, 3000 mi 3500 mü?
Fikriniz nedir?
dostum 2500- 3000 deviri ortalama tuttur
Arkadaslar Siteyi buldum ve çok hosuma gitti...Arabanızı secip üstüne herhangi bi begendiğiniz jantı koyuyosunuz...Jant alırken daha kolay secim yapabilirsiniz...aracın rengını yukseklıgınıde ayarlayabılıyorsunuz
Dostum sen aracının bujilerine bir baktır ve birde aracının sübap ayarını yaptır büyük ihtimalle ondan
quote:
Orjinalden alıntı: BURHAN 55
quote:
Orjinalden alıntı: MGMuhammet
kullandığın yere göre değişir tabi yakışı. Bayırda kullanman, kısa mesafe kullanman, araç soğukken kullanman, (bi de kış geldi şimdi iyice soğudu havalar), çok dur kalk yapman daha fazla yakmana sebep olur. sanırım aracın 1.6 iLS bu kadar yaktığına göre ama yine de fazla gibi geldi. Şöle tam bi fulle depoyu kaç litre aldıysa onu yaptığın km ile oranla bakalım ne kadar yakmış. Ben yukarıda kendi ortalama yakıt tüketimimi yazmıştım. 1.4i bizim civic. Düz yolda iki günde bir 30-35 km yol yapıyorum. Şehir trafiği değil düz uzun yol (Ankara AŞTİ yolu ), sürekli 80-90 arası sabit hızla gidiyorum az yakayım diye ve de gerçekten az yaktı 40 lt ile yaklaşık 700 km falan gittim bölece. Ama ondan sonra bi karabük'e gittik geldik. Sürekli 120-130 yaptık. Bu sefer fazla yaktı 43 lt ile 630 km gitti. Yine fulledim depoyu, havaların soğuması etksini gösterdi. Deponun 4 te 3 ü dolu ve 170 km yaptım şu anda.Bakalım diğer fullemede bu sefer ne kadar yaktığını göreceğim.
Aracım 1.6 ies şuan 320 km de ibre 0 çizgisisnin nerdeyse üstünde.Işık yanana kadar 350 km anca yaparım.Buda bana göre çok az.Depo bi bitsin ustaya götürcem tekrar.Subab ayarını tekrar yapsın.Belki faydası olur.Arkadaşlar bi sorumda aracın rolantisi konusunda aracı ilk çalıştırdığımda rolanti 1ve 2 arasında gidip geliyo acaba rolantimi yüksek benim araçta.Motor ısınınca 1 in altına düşüyo.Bu durumu ustaya sormuştum o normal demişti.Birde size sorayım dedim.
selamlar arkadaslar yakıt konusunda yakın zamanda yapmış olduğum bi deneyimi paylaşmak istiyorum. aracım 96 model 1.4 i lpg li toplamda 820 km lik yol yaptım 720 km si uzun yol, 100 km si sehiriçi. ve şehiriçide antalya bilen bilir 200 300 metreye bi ışık ve her ışık en az 90 sn bekler:) 1,60 ykrş dan doldurdum lpg ile toplamda 820 kmlik yolu 120 ytl yaktım. aracımda performans egzost olmasına ragmen. uzun yolda 4000 devirden aşşağıya hiç düşmedim diyebi,lirim. 120 ytl =820. km de 0,146 ykrş lpg. sizce nasıl? yorumları ve diğer arkadasların yakıt paylaşımlarını bekliyorum.
1,6 ils otomatik 96 model lpg ile şehir içi 200km / dışı 550 km karışık tollam 750 km 150 ytl lpg ile gittim
1997 Euro Civic Ful donanım yakıt (lpg) durumu: 32 lt tank yakıt lt fiatı 1,57, 280 km şehirler arası +75 km ş. içi ---- toplam km: 355 ---50 Tl km de yakıt tutarı 14 krş yani eski para birimi ile ( 140 bin lira) Arkadaşlar bu benim ölçü değerleridir....
belki işine yarayan olabılır
topkapı da çkmacı ersin;0 212 481 58 54 ikitelli de çıkmacı ahmet;0 212 671 37 63
Honda yan sanayi yedek parcalar için - 0212 632 71 25 aksaray
berk otomotiv esenyurtta yan sanayi ve orjinal sıfır parçalar
kartal oto sanayi de tekin oto her tip honda aracın çıkma ve yan sanayi sıfır parçalarını bulmak mümkün tekin oto çıkma market avni tekin 0216 3890301 www.tekinoto.com 0212 428 51 66
Tutku Otomotiv Sadece Honda Çıkmacısı Tel: 0212 486 31 73-74
Aksarayda GENÇ TOKEL ; Cahit bey firma sahibi 0212 530 71 35
quote:
Orjinalden alıntı: muarosso
selamlar arkadaslar yakıt konusunda yakın zamanda yapmış olduğum bi deneyimi paylaşmak istiyorum. aracım 96 model 1.4 i lpg li toplamda 820 km lik yol yaptım 720 km si uzun yol, 100 km si sehiriçi. ve şehiriçide antalya bilen bilir 200 300 metreye bi ışık ve her ışık en az 90 sn bekler:) 1,60 ykrş dan doldurdum lpg ile toplamda 820 kmlik yolu 120 ytl yaktım. aracımda performans egzost olmasına ragmen. uzun yolda 4000 devirden aşşağıya hiç düşmedim diyebi,lirim. 120 ytl =820. km de 0,146 ykrş lpg. sizce nasıl? yorumları ve diğer arkadasların yakıt paylaşımlarını bekliyorum.
Biz de antalya'dayız ve Bizim araç da 96 model 1.4i ve lpgli. Hemen hemen aynı değerlerde yakıyoruz. Şehir içi trafiğine rağmen bu araçlar cidden az yakıyor ben memnunum yakıtından.
herkese merhabalar.
dün aksam arabama binip aydınlatmaları actıgımda baktımki hararet göstergesi ve yakıt gösterge saatlerinin aydınlatması yanmıyor. gece sorunu cözemem sabah bakarım dedim. bu sabah arabanın basına gittim ve kaputun icindeki sigorta panelinin kapagındaki semadan sorunlu sigortayı bulmaya calıstım ama isin icinden cıkamadım. bende rastgele birkac sigortayı cıkarıp bakıp taktım(ama tabiki problemi cözemedim:) sonra arabaya bindim. teybi actım baktım ekranda code yazıyor. sonra arastırdımki calınmaya karsı boyle bir koruması varmıs. ama servis kitapcıgında bu kod hanesi bos bırakılmıs. ve suan teybi kullanamıyorum. cözüm önerisi olan var mı? bu koda nasıl ulasabilirim. vede tabi su hararet ve yakıt saatlerinin aydınlatmalarını da nasıl cözecegim?
aracım: 2002 model otomatik eurocivic
00000 sıfırı bır dene fabrıka cıkısı olabılır olmaz ıse SERVİS KİTABI'nda (ince olan) Teyp Kodu ve Immobilizer Kodu Ayrı Ayrı yazıyor olmalı. Bu kodlar elle yazılmış olmalı, matbaa baskısı değil.oda yok ise yetkili servislerden şasi numaranız ile öğrenebilirsiniz dıye bılıyorum
herkese selamlar
Yarın 1.4 1996 euro civic bakmaya gidicem. kafama takılan birkaç soru var yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim.
Yedek parçaları diğer hondalara göre pahalımı ? 1.4 lerin tatmin edici bir serilği varmı? Satarken kolay kolay satılmıyor diye duydum doğrumudur? Honda servisine göstermeyi düşünüyorum kaç lira isterler tahmini arabaya bakmak için?