arkadaşlar bu haftaki autoshow da auris in 100 bin km testi vardı.sonuç olarak eski toyotalar kadar sorunsuz olmadığı yazıyordu.özellikle karoserde pas lekeleri şaşırtmış.bu paslanma vites geçişlerine de etki etmiş diyor.ayrıca a(h)uris yazarak hafif eleştiriyor.bu pas lekelerininde aracın altında koruyucu olmamasına bağlıyor.yani tasarruf önlemleri yüzünden.şimdide bakıyoruz urban 3 yıldız almış.toyota eskisi kadar gözümde kaliteli değil artık.zaten dergide sorunsuzluk sıralamasında artık bmw ve mazda ilk sırada diyor.toyota 3. diyor.
Urban Cruiser gümlemiş resmen .
quote:
Orijinalden alıntı: Mriya
quote:
Orijinalden alıntı: omerf
Urban Cruiser öyle kalmaz toyota araçda geliştirmeye gider tekrar test'e sokarlar onu 5 yıldızı alır çıkar diye düşünüyorum.Artık günümüzde 5 yıldız almayan araçda kalmadı zaten neyseki yeni araçların hepsi güvenlikli.
Aynı kanaatteyim.Kaldı ki araca mahsus bir sorun olabileceğini düşünüyorum çünkü şu anda tüm araçlar Euro Ncapten 5 yıldız alabilecek şekilde geliştiriliyorlar.
Bazı arkadaşlar sanki Toyota tenekeymiş gibi yazmışlarda,Euro Ncap'in daha yeni çıktığı yıllarda birçok marka dökülürken Toyota nispeten iyi sonuçlar alıyordu.
ilk çıktığı yıllara gerek yok şuan 2009 dayız ve 2009 yeni avensis sonuçları ;
B sınıfında ilk 5 yıldızı alan otomobil toyota yaristir.toyotanın yeni modellerinin çoğunda güvenlik donanımlarının hepsi standart olarak sunuluyor.Toyota güvenliğe çok önem veren bir marka.Urban cruiser ise toyota için şanssızlık bence.çünkü sadece önden düşük puan almış.En kısa zamanda düzeltirler bence.
astranında bayağı iyiymiş
toyota muhakkak aracı geliştirme yoluna gider gibi geliyo bana
Toyota mühendislerini kutlamak gerek,hiç mi deneme yapmamışlar.Kocaman araba,güvenlidir diye düşünüyorsun,günümüzde 3 yıldız = teneke.
O %58'in karşısında yazan Toyota değil de Tata, Ikco ya da Geely falan olacaktı var ya bu markalara dair tüm başlıklar güvenlik güçlerinin elinden alınır ve linç edilerek tarihe gömülürdü
jetta ya baksak bide
Urban cruiser yerlerde sürünüyor. Daha 1 tane bile görmedim büyük şehirde.
quote:
Orijinalden alıntı: shamanmuratcan
jetta ya baksak bide
Jetta:Golf Sedan
Karaserde(Sedan olması dışında) hiçbir fark yok. Testini yapmayada gerek yok zaten. Golf 5 yıldızlı bir araç olduğundan,Jettada aynı sonuçları alacaktır.
Cruze forever 8 hava yastığı standarttı değil mi? Bununda etkisi büyüktür.
quote:
Orijinalden alıntı: LTBA_36R
arkadaşlar bu haftaki autoshow da auris in 100 bin km testi vardı.sonuç olarak eski toyotalar kadar sorunsuz olmadığı yazıyordu.özellikle karoserde pas lekeleri şaşırtmış.bu paslanma vites geçişlerine de etki etmiş diyor.ayrıca a(h)uris yazarak hafif eleştiriyor.bu pas lekelerininde aracın altında koruyucu olmamasına bağlıyor.yani tasarruf önlemleri yüzünden.şimdide bakıyoruz urban 3 yıldız almış.toyota eskisi kadar gözümde kaliteli değil artık.zaten dergide sorunsuzluk sıralamasında artık bmw ve mazda ilk sırada diyor.toyota 3. diyor.
Sende Auto Bildin yazdığına inandın.
Hadi hayırlısı.
Adamlar o kadar taraflıki arabada 100bin km boyunca 2 xenon ampulu patlamış(onuda Toyota kabul etmiş iyileştirdik demiş) 90binde arka balatalar değişmiş bunların hepsini atlamışlar vay efendim arabanın şanzıman kolu paslandı.Aurisin son viteste 140 km ile giderken 4800 rpm çevirdiğini iddia eden şehir içinde tüketimin 10lt civarında olduğunu söyleyen aracın gürültülü olduğunu söyleyen Auto Bild gitsin bunu Toyotayı ya da Aurisi bilmeyen birilerine anlatsın. Bu kadarda açık açık sallanmaz.Daha önce aynı Auto Bild Corolla gibi frenleri mükemmel bir aracı 42 m'de duruyor diyerek yerin dibine sokmuş ve de 10 araç arasından 9.cu yapmıştı şaşırmamak gerek.
bizimki almış 5 i...aferin
Toyota' ya yakışmıyor.
bayram da gelmişken, alma Urban olma kurban.
naptım ben
quote:
Orijinalden alıntı: meta80
cruze cruze cruze cruze cruze aferin diyorum
bu sonuçlarla cruzenin satışlar patlar
Sorunsuz sorunsuz diye diye bi hal ettiler Toyotayı.Nooldu ?? 3 yıldızı bile zor almış.Kim ne derse desin bu işler sadece sorunsuzlukla olmuyor.Alman otomobilleri nispeten fazla sorun çıkarır ancak gerek kalite,gerek güvenlik,gerek se sağlamlık açısından Alman otosu her zaman ilk tercihimdir
En basitinden , sadece kapılar için örnek veriyorum: Efsane kasa Corollanın kapıları ,Renault Torosun kapıları gibi hafif ve ince.Ama gelin Astranın veya Golfün kapılarına bakın adamlar çelik koruma yapmışlar her tarafına ağır, un çuvalı gibi açılmıyor ki açılsın.
Japonlar sadece sorunsuzluk ilkesinden yola çıktıkları için bence hiçbir zaman Almanlara ulaşamazalar.
yaris bile 5 yildizken urban icin calisma yaparlar ve düzeltirler diye düsünüyorum. gerci düzeltmeselerde alan yok
quote:
Orijinalden alıntı: Efsane_Legend38
Sorunsuz sorunsuz diye diye bi hal ettiler Toyotayı.Nooldu ?? 3 yıldızı bile zor almış.Kim ne derse desin bu işler sadece sorunsuzlukla olmuyor.Alman otomobilleri nispeten fazla sorun çıkarır ancak gerek kalite,gerek güvenlik,gerek se sağlamlık açısından Alman otosu her zaman ilk tercihimdir
En basitinden , sadece kapılar için örnek veriyorum: Efsane kasa Corollanın kapıları ,Renault Torosun kapıları gibi hafif ve ince.Ama gelin Astranın veya Golfün kapılarına bakın adamlar çelik koruma yapmışlar her tarafına ağır, un çuvalı gibi açılmıyor ki açılsın.
Japonlar sadece sorunsuzluk ilkesinden yola çıktıkları için bence hiçbir zaman Almanlara ulaşamazalar.
amerikan al ozaman hem daha az sorunlu hem daha sağlam
Birkaç amerikan filminde ve dizisinde japonlar ve almanlar iyi araba yapıyorlar bizim arabalar pek iyi değil tarzı konuşmalar espri tarzında söyleniyor.almanlar ve japonlar bu işte iyiler bu oldukça açık.ancak ben toyota nın giderek kaliteyi artırdığını düşünmüyorum artık.çünkü auris öncüsü corolla ya göre daha kaliteli bir araç değil.en basiti iç mekanda ben kalite artışı görmedim.hala arka süspansiyonları bağımsız değil.hyundai i30 da bile bağımsız.hele cam açma düğmelerini tam otomatik yapmıyorlarya anlamıyorum inanın tasarruf tedbirlerini toyota abartı gibi.bu arada mazda sorunsuzluk da toyotayı geçtiyse demekki autoshow bu konuda taraflı değil.sonuçta mazda japon malı.