Şimdi Ara

EUROPA UNIVERSALIS 3 (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
871
Cevap
3
Favori
100.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ek paketi alanlar 4.1 i patchini beklemenizi tavsiye ederim..game-balance çok iyi durumda değil saatlerinizi harcayıpta garip sonuçlar görebilirsiniz..
  • revenge, bu yeniliklerden "trade league" tam olarak ne işe yarıyor anlatabilirmisin ?
  • osmanlıyla nasıl bir strateji benimsiyorsunuz.
    Son oyunumda venedikle savaş tan hemen önce başladım italyadaki 2 şehrini birde balkanlardaki topraklarını ve adaları aldım vassal yaptım, tunus cezair vassalım ama ilişkim 200 olsada bi türlü annexi kabul etmediler, irandan core topraklarını alıp vassal yaptım sonra mecburen kuzeye döndüm gürcistanı aldıktan sonra, ruslar savaş açtı. kazanında yardımıyla yendim ama hemen ardından lithunia polonya ittifakı savaş açtı,1-2 şehirlerini aldım, barış yaptık ama toprak iddialarını anlaşmaya koymadığım için gene savaş açtılar zor bela artık ıkına tıkına sınırlar değişmeden sadece core larından vazgeçirdim.
    Bu arada morada sıbistanda balkanların sınır bölgelerinde çok isyan çıkıyordu baya para gitti ama bazı kilit noktaları misyonerle müslümanlaştırdım.
    Avusturyayla hiç savaşmadım ilişkilerim çok iyi, zaten man powerim dibi vurdu artık savaşacak takatim kalmadı:).
    Birde grand campainin sonuna doğru bizim ülke colonist yönden zayıf olduğu için diğer sömürgeciler gibi pay alamıyor vr zayıflıyor.
    En iyi çözüm afrikada kara savaşı yapmak.

• quote:

Orijinalden alıntı: skull_lord

revenge, bu yeniliklerden "trade league" tam olarak ne işe yarıyor anlatabilirmisin ?

O lige dahil olan ülkeler birbirlerini koruyorlar ve tüccar şansı yükseliyor, ayrıca senin ülkende ticaret merkezi yoksa malların girdiğin ticaret ligini kuran ülkenin ticaret merkezinde satılıyor. Yani küçük ve ticaret merkezi olmayan ülkeler için iyi birşey tüccarlarını korumanı sağlar ve büyük pastası olan bir ticaret merkezinde tutunma şanın olur.

@makman;

Osmanlı ile stratejini Afrika'dan çok ilk başta doğuya ver ve o yönleri güvenliğe al. İlk başta beylikleri, daha sonra kafakaslara doğru olan devletleri, sonra büyük lokma olan Memlükleri dize getir zaten o sırada büyük ihtimalle Timur devleti çöktüğü için İran, Horasan gibi ülkeler olacak doğuda istersen onlarıda seni rahatsız etmeyecek şekile savaşlarla getirebilirsin. Tabi bu arada Yunanistan ve Balkanlardaki küçük devletleri de abilerini sinirlendirmeden yutmalısın Daha sonra zaten ülke doğudan aldığı gücü batıda kullanabilir ilk iş biraz batıya ilerleyip bu sırada donanmayı güçlendirmek ve İtalya'ta çıkmak oradaki üniversiteler seni teknoloji alanında çok iyi hale getirecek tabi bu arada ülkeyi batılılaştırma (weternize) reformunu yap ki Avrupalılarla eşit olasın. Teknolojide de yakaladığın zaman Avrupa önünde eğiliyor bırak koloni kursunlar sen onları Avrupa'dan atınca oraya kaçarlar

• Toskana ile başladım,İtalya birliğini kurdum baya iyi gidiyorum aslında ama kafayı yemek üzereyim.Avusturya inanılmaz güçlendi,aslında o da benim sayemde oldu sayılır,milanla girdiğim savaşta müttefiktik,K.İtalya demeyeyim de şu venedik'in oralar hep adamlarda şu an.2 savaş yaptım,ikisi de white peacele sona erdi yenişemedik bir türlü.Hele son savaşa çok iyi hazırlandım infamyi 4e kadar gerilettim,b.britanya-brandenburg-portekizle birlikte girdim savaşa,yanımda vassallarımda var tabi,avusturya tek başınaydı karşıda.Adamları yenmek mümkün değil ya.Orta Avr. dışında Mora,Moldovya,Bursa ve Kocaeli civarlarını bile ele geçirmiş adamlar.Müttefiklerimden pek yardım görmedim,görsem dağıtıcam ortalığı ama neyse.

*Bir sorum var,şimdi savaşlarda saldıran taraf yer şekillerinden falan -4 yiyor,anlarım onu mantıklı da savaşlar inanılmaz saçmalaşmaya başladı ordular büyüdükçe.Örneğin 50bin kişilik orduyla 25binlik birine saldırıyorum,saldırı başına ben 100adam falan öldürebilirken düşma 2000 civarlarında askerimi hacamat ediyor.Ne yapmak lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: balparmak

Toskana ile başladım,İtalya birliğini kurdum baya iyi gidiyorum aslında ama kafayı yemek üzereyim.Avusturya inanılmaz güçlendi,aslında o da benim sayemde oldu sayılır,milanla girdiğim savaşta müttefiktik,K.İtalya demeyeyim de şu venedik'in oralar hep adamlarda şu an.2 savaş yaptım,ikisi de white peacele sona erdi yenişemedik bir türlü.Hele son savaşa çok iyi hazırlandım infamyi 4e kadar gerilettim,b.britanya-brandenburg-portekizle birlikte girdim savaşa,yanımda vassallarımda var tabi,avusturya tek başınaydı karşıda.Adamları yenmek mümkün değil ya.Orta Avr. dışında Mora,Moldovya,Bursa ve Kocaeli civarlarını bile ele geçirmiş adamlar.Müttefiklerimden pek yardım görmedim,görsem dağıtıcam ortalığı ama neyse.

*Bir sorum var,şimdi savaşlarda saldıran taraf yer şekillerinden falan -4 yiyor,anlarım onu mantıklı da savaşlar inanılmaz saçmalaşmaya başladı ordular büyüdükçe.Örneğin 50bin kişilik orduyla 25binlik birine saldırıyorum,saldırı başına ben 100adam falan öldürebilirken düşma 2000 civarlarında askerimi hacamat ediyor.Ne yapmak lazım?

Savaş isteminde saçmalıklar var biraz patch beklemiz lazım 4.1 beta var ama daha tam sürümü çıkmadı. Bu arada Avustuya benim oyunlarımdada Bursa'ya kadar ilerliyordu görevleri genelde Osmanlıları Avrupa'dan atmak üzerine olduğu için genelde o yöne genişliyorlar.

• Evet ya şu 4.1 çıksında rahat edelim.Whole World modunu indiriyorum şimdi,başka işe yarar mod var mı bildiğiniz?
  • Whole World en sevdiklerimden ama bunu dışında MEIOU, Rising Nations, Magna Mundi, Terra Nova güzel modlardır.
  • Whole World u kurdum,fena değil aslında yeni şehirler eklenmiş falan ama çok saçma savaşlar oluyor,birbiriyle alakasız ülkeler savaşıyor sürekli falan.Zaten çoook fazla devlet var,oyun hafiften kasıyor bu nedenle.Onun dışında Türkiye'yi ekleme fikri kimden çıktı cidden merak ediyorum xD
  • Bu arada arkadaşlar whole world ün forumuna bir konu açmıştım,hemen yanıt gelmiş sağolsunlar,pek iyi olmayan ingilizceme rağmen fikirlerimi onaylamışlar falan ancak adamlara oyunda Türkiye'nin neden bulunmaması gerektiğini pek anlatamadım.Neyse en azından cumhuriyet yaptıralım ülkemizi,yardım edebilecek arkadaşlar için forum adresi:
    http://wholeworldeuiii.prophpbb.com/
    Türkleri yerin dibine sokmayan düzgün bir oyun+mod bulduk bence faydalanalım arkadaşlar,özellikle ingilizcesi iyi olan biri varsa Türkleri hak ettikleri yere getirebiliriz oyunda,adamlar anlayışlı.
  • Oyunu indirdim ve 1.3 yamasını da kurdum. Hiçbir ek paket yüklemeden önce sade haliyle alışmak istiyorum ancak oyunu çalıştırma konusunda problem oldu.

İşletim sistemim Windows 7, oyunu açıp beklediğimde yükleme çok uzun sürüyor ve hatta "creating borders" kısmında takılıyor. Bunun için bir çözüm önerisi olan var mı?
  • oyunun açılışındaki bekleme kısmı herkeste uzun sürüyor senle ilgili bi durum diil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

oyunun açılışındaki bekleme kısmı herkeste uzun sürüyor senle ilgili bi durum diil.

10 - 15 dakikalık bir beklemeden söz ediyorum ama ben. Windows Vista Professional 32Bit işletim sistemiyle oynayan var mı hiç? Kardeşimin PC'de Vista Basic var ve onda sorunsuz oynanıyor...

Oyunu orjinal olan birisi oyunun resmi forumlarında üye olmayanların göremediği teknik yardım forumlarında bu konuda bir başlık var mı diye bakarsa çok sevinirim...

http://forum.paradoxplaza.com/forum/forumdisplay.php?f=323

• İspanya ile başladım (castille)
    Şu vassalları annex edememe durumu çok nalet birşey
    granada yı 2 kez işgal ettim ama başkalarının vassalı olduğu için önce o devletleri yeniyorum sonra onlarla anlaşma imzalıyorum ama tabi bu anlaşmaya granadanın annexi dahil olmuyor.
    navarrayıda politik annex yaparım diyodum ama +200 de allied olmayı kabul etmiyor.
    aragon savaş açtı oyunun başında yarımadada ki tüm topraklarını elegeçirdim ama sicilya gibi konuya alakasız bir devlet ile müttefik olduğu için savaş durumu +43 den öteye çıkamadı.o yüzden sadece 2 şehrini alıp barış yaptım.birde isveçe yardım ederken norveçi vassal yaptım:) değişik yerlerde üslerim olsun.

şimdi sömürge yarışıda başladı artık sene 1500,, ingiltre uyuz ediyor beni birde onun yancısı iskoçya.Bu arada norveçten nortfolku almıştım iskoçyanın kuzeyindeki küçük ada.
    Belki bir şok atak yapabilirim iskoçyaya.
    osmanlı bu sefer çok hızlı ilerledi batıda, avusturya falan kalmadı.Şu memlüklülerle savaşsa bende batıdan bindireceğim.

•  EUROPA UNIVERSALIS 3

deccan 1560 perslerle ming biraz zorluyor perslerle aramı düzeltip mingi yok edersem süper olucak
  • misyoner nasıl yollanır
  • kendi dininden olmayan bir sehire tıkla orda bir adam var basında sapka sapkanın uzerinde haç işareti ona tıkla
  • yahu ben şu bütün dünyanın screenshotunu çekemiyorum shift f11 f12 yapıyorum normal printscreenden çakilmiş gibi sadece ekranın screenshoyunu veriyor nedir problem varmıbilen
  • normalde f12 ıle cektiinde butun dunyanın fotoğrafı cıkar eu3 screenshotstakı butun resimleri sil ve oyuna girip bir daha cek

birde oyunda hangi ek paket yuklu?
  • şu stabilit mi ne hep eksi mercantalism free trade filan ok tuslarından birini oynat diyor eksiliyor savaşta padişah ölüyor eksiliyor...artırmada baya zor..
    ekonomik düzeyi hep batık oluyor böylede yeni başladımda çözemedim daha
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.