Şimdi Ara

EUROPA UNIVERSALIS 3 (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
871
Cevap
3
Favori
100.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İn Nomine ve 3.1 patch yapsan yeterlidir. Ben 3.2 beta da hatalar aldım o yüzden tavsiye etmem. Birde ard arda mesaj atacağına biraz toplayıp atsan daha temiz ve düzenli görünür bence...

Sonunda isyanları kontrol altına alıp Rusya seferinin hazırlıklarını yaptım. Tek sorun kaldı Rusya Holy Roman Empire'ın başına geçti savaş gücü çok yükselmiştir. Ama bu sefer kararlıyım zaten oyunun sonlarına doğru geliyorum. 4-5 tane 100.000 kişinin üzerinde ordu hazırladım saldırı için başlarına en yetenekli komutanlarımı getirdim, Cebelitarık Boğazı'na 80 gemilik donanma gönderdim oradan dolanıp Akdeniz'e giremesinler diye, 50.000 kişilik atlı ordu yolladım Kırım'a oradaki vassallarıma yardım etmeleri için. Benim yanımda tahmini 5-6 devlet katılacak Avusturya'yı yanıma almaya çalışıyorum, Rusya'nın da yanında 7-8 devlet var en önemlileri Danimarka ve İsveç. 1900'lere geldim nerdeyse I. Dünya savaşını böyle başlatayım dedim kazanamazsam dağırılırız zaten heryerde isyanları zar zor bastırdım

EUROPA UNIVERSALIS 3

• revenge, modu yükledim güzel bişeye benziyo da bi sorunum var. yavaş ilerliyo oyun yani zamanı en hızlı yaptığımda in nomine paketinin yarısı kadar hızla falan gidiyo sende de böyle mi? oyun çok uzun çünkü sıkar bu hızda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

revenge, modu yükledim güzel bişeye benziyo da bi sorunum var. yavaş ilerliyo oyun yani zamanı en hızlı yaptığımda in nomine paketinin yarısı kadar hızla falan gidiyo sende de böyle mi? oyun çok uzun çünkü sıkar bu hızda.

Bende son derece hızlı, senle ilgili bir problem olması muhtemel...
  • Evet Osmanlı ile olan oyunum bitti. Şimdi Timur Devleti ile başladım ama çok zor, Yıldırım Beyazıd'a yenilip mecbur geri çekildim ve Osmanlı ile barış yaptım. Kara Koyunlu'ları alabildim ve diğer savaştığım ülkeler ile barış imzaladım buraya kadar zaten normaldi ama, tam barış dönemine girdiğimde Timur öldü ve bütün kabile şefleri isyan etti yönetime geçmek için isyana başlayanlar oldu Persler ayaklandı böylece tam bir kaos oldu isyanları zar zor bastırdım ama şuan yinede heryerde isyanlar çıkıyor ve han her öldüğünde tekrardan isyanlar başlıyor buna nasıl bir çözüm bulanilirim
  • Arkadaşlar oyuna yeni başladım. Bölgenin kontrolünü ele geçiriyorum ama tam olarak bölge bana gelmiyor iki ülke arasında kalıyor gibi bişi oluyor hiç birşey yapamıyorum. ve Kalede benim bayrağım dikiliyken bölge onun olmuş oluyor. nasıl tamamen benim yapabilirim ? Tüm topraklarını ele geçirdiğim ülke yıkılmıyor yani anlıyacağınız. Teşekkür ederim.
  • Bir ülkenin toprağını ele geçirince senin olmuyor. Ateşkes antlaşması yapman lazım. Antlaşma yapacağın zaman "toprak iste" "toprak ver" "normal ateşkes" seçeneklerinden "toprak iste"yi seç istediğin yerleri işaretle eğer kabul ederse o topraklar senin olur.

Ateşkes sistemi de şöyle işliyo: Savaşta warscore diye bi puanlama sistemi var. Mesela warscore %50 ise ve senin istediğin şehirlerin toplam puanı %50yi geçiyosa tahminen kabul etmezler. Ona göre ayarlamalısın alacağın şehirleri.
  • Teşekkürler bir sorum daha var ekonomiyi nasıl ayarlıyorsunuz ? direk - ye iniyor benim ekonomi
  • O ülke bayrağı olan menüden tıklayıp ekonomi sekmesinden aylık gelirini hazineye aktarabilirsin, bu geçici bir çözüm olur ve enflasyonunu arttırır, sen merchant yollayarak veya üretimini arttırarak yıllık gelirlerini arttırmaya bak.

Bu arada yeni ek paket çıkıyor Pazartesi günü, birçok yenilik getirecek. Demosunuhttp://www.paradoxplaza.com/EU3_HeirToTheThrone_DEMO.exe ardesinden indirebilirsiniz.

EUROPA UNIVERSALIS 3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Revenge* -- 11 Aralık 2009; 21:33:27 >

• bir devleti ortadan kaldırmak için ne yapmak gerekiyor ? ateşkes imzalayalım diyorum ama istedigim toprak çok olduğu için vermiyor. ama tüm topraklarıda kontrolüm altında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huntercem -- 12 Aralık 2009; 1:29:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skull_lord

bir devleti ortadan kaldırmak için ne yapmak gerekiyor ? ateşkes imzalayalım diyorum ama istedigim toprak çok olduğu için vermiyor. ama tüm topraklarıda kontrolüm altında.

Bu özellik oyunun biraz gerçekçi olması için yapılmış. Şimdi sen koskoca bir devleti yenip tek hamlede toraklarına katamazsın, bu yüzden devletin tek şehri kalana kadar onu yokedemezsin. Yani devletin büyüklüğüne göre birkaç savaşa girip toraklarını ala ala tek şehrini bırakana kadar barış yapacaksın, daha sonra tek şehri kaldığı zaman o devleti ortadan kaldırabilirsin.
  • revenge yeni paket ne gibi özellikler getirecek?
  • @TaGoKo

http://www.paradoxfan.com/forum/index.php?topic=74.0

buradan bilgi edinebilirsin.
  • Arkadaşlar windows 7 de sorun yaşayan var mı?

Ben bu oyuna yeni başladım, işletim sistemi windows 7, uyumluluk modlarınıda denedim olmadı.. Normalde oyun hiç açılmıyor, 3.2 yamasını yükleyince açılıyor bu seferde biraz oynayınca windowsa atıyor..
  • Ek paket çıktı
  • Konu baya geride kalmış canladırmak lazım Ben yeni çıkan ek pakette trade league işini çok sevdim ve Hansa ile başladım, çok yüksek bir ekonomik gücü var ve Lübeck şehri çok gelişmiş ve asker limitini küçük bir ülkeye göre çok iyi yükseltiyor başlarda dengeli bir politika ile biraz genişlerseniz daha sonra durduralmaz bir ülke oluyorsunuz. Şuan Alman birliğini kurdum ama ülke yönetimini hala aynı tutuyorum çünkü ekonomik olarak çok yararları var. Baltık denizinin boğazlarını tutarsanız %20 vergi artışı yapan bir event çıkıyor. Hemde bu ülke yönetiminde seçimler olduğu için krallara göre hem daha yetenekli adamlar çıkıyor hemde daha çok seçim şanısnız oluyor. Bu da ülkenin son hali;

EUROPA UNIVERSALIS 3

Bu arada multiplayer oynamak işsteyen varsa benle irtibata geçsin.

• revenge sanırım bu ek pakette küçük bi ülkeyle başlarsan da bi imparatorluk kurabiliyorsun. reputation falan gibi olaylarda bi değişiklik var mı ki bu kadar ülke alabildin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: \*\ TaGoKo /*/

revenge sanırım bu ek pakette küçük bi ülkeyle başlarsan da bi imparatorluk kurabiliyorsun. reputation falan gibi olaylarda bi değişiklik var mı ki bu kadar ülke alabildin?

Artık yeni savaş sebepleri var ve hakkın olan bir savaş için giriyorsan fazla reputation almıyorsun. Mesela ben ticaret ligimden ayrılan her ülkeye savaş hakkı kazanıyordum bu çok işe yarıyor veya bir ülkeyi ilhak eden bir ülkeye özgürlük için savaş ilan edebiliyorsun. Mesela Osmanlı için çok avantajlı olan Holy War savaş sebebi var çok büyük toprakları hiç reputation kazanmadan ilhak edebiliyorsun o konuda daha ılımlı olmuş yeni ek paket.
  • Beyler bir sorum olacak,
    Savaş esnasında düşman limanlarını nasıl bloke ediyoruz? Gemimizi sadece limanın bulunduğu denize getirmek yeterli mi?

Şu yüzden soruyorum, benim limanlarım bloke edilince limanların önünde bir ağ beliriyor ama benim gemiler düşman limanlarının bulunduğu denizlere gelince limanın önünde o figur çıkmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dkhan

Beyler bir sorum olacak,
    Savaş esnasında düşman limanlarını nasıl bloke ediyoruz? Gemimizi sadece limanın bulunduğu denize getirmek yeterli mi?

Şu yüzden soruyorum, benim limanlarım bloke edilince limanların önünde bir ağ beliriyor ama benim gemiler düşman limanlarının bulunduğu denizlere gelince limanın önünde o figur çıkmıyor.

Onun için naval teknolojisinin yeterli olması gerekiyor, galiba on küsür bişeydi o zaman denize getirdiğinde bütün düşman limanlarını bloklar.
  • ok. tesekkurler. onemli aslında, zira limanı bloke edilen sehirlerin income bayagı bayagı düşmekte..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.