|
Bildirim
|
Pronet'in hizmet kalitesinin vs abartılacak yanı yok. Pronet bu piyasanın tekeli olmuş ve insanları resmen sövüşlüyor, alan herkes kontrat süresi biter bitmez kaçıyor. İnsanları korkutarak ürün pazarlıyor bizden almazsanız şöyle olur böyle olur alarm sisteminiz kolayca sabotaja uğrar filan diye. E Pronet'in sattığı sistemlerinde kullandığı ürünlerde zaten yine DSC veya Paradox. Sadece çağrı merkezi hizmetini kendisi veriyor. Pronet, Kale, Tepe gibi sistem satmak yerine kontratla kiralayan firmalardan Alarm Sistemi almak yerine, mantıklı olan bilinen ve işini iyi yapan kurumsal firmalar ile görüşüp DSC, Paradox gibi dünyaca kullanılan Alarm Sistemleri almak. Çünkü en azından aldığınız sistem ömür boyu sizin oluyor, kontratla kiralama yöntemi ile aldığınızda ise kontrat bitimi tüm ürünleri geri alıyorlar. Şahıs firması ve elektrik ustası kişilerden hizmet almayızı tavsiye etmem, böyle kişiler ilk başta ucuza hizmet veriyor ama arızanız vs olursa zamanla pişman olursunuz çünkü ilgilenmiyorlar. DSC ve Paradox Kanada üretimidir ve oldukça kalitelidir. En az 10-15 yıl kullanırsınız. Alarm devreye girdiğinde size ve Alarm Haber alma merkezine ihbar gönderebilmesi için mutlaka sabit telefon hattınız olmalı. Telefon hattı yok ise GSM Modülü kullanıp SİM Kart takılması gerek ve bu uzun vadede daha pahalıya geliyor. Alarm panelleri telefon hattınız var ise sisteme tanımlanan 10 numaraya kadar arayıp haber veriyor. Alarm Kontrol Merkezi isterseniz bunun ücreti de yıllık 100-150 USD oluyor ama bence gereksiz polisi vs arayacağına sizi arasın daha iyi. Ayrıyetten evinize-iş yerinize 1 veya 2 kameralı sistem kurulumu yaptırın alarm çaldığında eğer orada kimse yok ise uzaktan bağlanıp kameralarınızdan evinizi-iş yerinizi kontrol edersiniz içiniz rahat eder.
DSC veya Paradox Kablolu Alarm Sistemi, 1 manyetik kontak ve 1 pır dedektör ile yaklaşık 300 dolar civarı tutuyor, 2 kameralı ve ses kaydı yapan 2 MP 1080P kamera sistemi de 250 dolar civarında tutuyor fakat kamera sisteminde kayıt cihazınızın 1080P olmasına dikkat edin, 1080N yazan kayıt cihazları 1.3 MP olarak kayıt yapar ve daha ucuzdur. Toplamda 450-500 dolar civarına ev ve iş yerinizi güvence altına alabilirsiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim. |
Güvenlik konusunda tecrübeli kişilerden bilgi almanız daha yararlı olur arkadaşlar. Çünkü, bu işle sürekli uğraşan ekipler hırsızların nereden gelip neler yapabileceğini önceden öngörüyorlar tecrübelerinden sebep. Yani bir alarm sistemi ve benzeri güvenlik sisemlerini kurmadan önce ekipler gelip inceleme yapar size öneri sunar. Ben takacağım diyorsanız, sadece alarmı takmış ve içinizi rahatlatmış olursunuz bence. Hani, artık alarmım var ve ben güvendeyim hissini psikolojik olarak yaşarsınız. O yüzden benim tavsiyem profesyonel bir ekipten yardım almanız yönünde. Benim size tavsiyem, Makrotek. Sitesinden ilgili güvenlik hizmetlerine bakabilir, iletişim kurup bilgi alabilirsiniz.
|
Uzun zamandır araştırıyordum dolar birden uçunca çok pahalıya mal olmaya başladı bu sistemler keşke eskiden yaptırsaydım diye pişman oldum aslında ama yapacak bişey de yok, Pronet, Tepe ve Armut'tan teklifler aldım fakat içime sinmemişti.
Yavuz hocamın mesajını gördükten sonra bende Makrotek ile iletişime geçmiştim. Sağolsun Volkan bey oldukça ilgilendi eve gelip ücretsiz keşif yaptılar. Evim giriş kat olduğu için biraz masraflı oldu ama çok temiz ve profesyonel çalıştılar. Burada ki genel yorumlarda olduğu gibi Makrotek ekibi de DSC marka tavsiye etti ve sıkı bir pazarlıkla iyi fiyata anlaştığımızı düşünüyorum Fiyat paylaşmam doğru olmaz bir ölücü olarak biraz fazla pazarlık yaptım Kendilerine Donanımhaber'den ulaştığımı anlattım uzun süre sohbet ettik foruma özel bir şeyler düşünüyorlar bakalım Yaklaşık 10 gündür kullanıyorum umarım sorunsuz kullanırım |
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Güle güle kullanın
|
evde alarm sistemi güvenlik açısından çok önemli. İnsanlar genelde hırsız girdikten sonra filan yaptırıyorlar. Fakat alarm diyince sadece hırsız gelmesin akla, yangın alarmı can kurtarır. Bu konuda hassas davranmak gerek.
|
Merhaba arkadaşlar,
Çekmeköy de bulunan E-spor Cafemizde Kale Alarm sistemi kullanıyorduk ve her ay bize göre yüksek ücret ödüyorduk. Araştırmalar sonucu forumdan Makrotek ile iletişime geçtik. Kendileri gelip keşif yaptılar, bize son aylarda en çok sattıkları Fiyat/Performans ürünümüz dedikleri Neutron marka akıllı hırsız alarm sistemini tavsiye ettiler, bizde kendilerinin uzmanlık alanı olduğundan dolayı karışmadık açıkçası. Ayrıca 5-6 yıllık olan Anolog kamera sistemimizi de Haikon marka 2 MP 1080P olarak yeniledik. 2 dükkan yanda Playstation Cafemiz var ve oranın Kale Alarm ile taahhüdü bitmedi biter bitmez orayı da aynı sisteme geçireceğiz. Neutron Alarm sistemi internet tabanlı çalışıyor ve sabit telefona gerek duymuyor. Ayrıca cep telefonu uygulaması ile kurup iptal etmesi de oldukça kolay ve başarılı. Yakınlarda olan varsa gelip görebilir isterse oyun oynayabilir [simage][/simage] [simage][/simage] |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sealth -- 5 Şubat 2012; 22:39:59 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mizanci1 -- 9 Nisan 2012; 17:26:09 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mizanci1 -- 9 Nisan 2012; 17:27:27 > |
|