Selam dostlar, Ankara Etimesgut'tan ev almayı planlıyoruz. Evin tamamını banka kredisi 120 ay vade ile almayı planlıyoruz. Bütçe 80.000 TL, bu civarda oturan yada tavsiyesi olacak arkadaşlar varsa çok sevinirim. Birde ev alırken nelere dikkat etmeli, mesela expertiz masrafı ne kadar tutar vb. konularda da bilgi verebilecek arkadaşlara şimdiden tşk ederim.
Allah herkese bir ev nasip etmesi dileğiyle, Saygılar..
cepheye dıkkat etmelı komsulara dıkkat etmelı orta katlarda olmasında fayda var zemın yapısına dıkkat etmelı vd vd..
quote:
Orijinalden alıntı: 12
cepheye dıkkat etmelı komsulara dıkkat etmelı orta katlarda olmasında fayda var zemın yapısına dıkkat etmelı vd vd..
merkezi yerde olmasına gerçekten dikkat et .bizim ev de güya merkeze çok yakın,evin çıkışında hemen otoban var aşağıya araba ile 5 dk de iniyorum.ancak otobüsle gittiğim zaman 10 dk lik yolu 45 dakikada alıyorsun.önemli hatların otobüslerinin geçtiğinden falan emin ol ...
quote:
Orijinalden alıntı: jvcjvc
merkezi yerde olmasına gerçekten dikkat et .bizim ev de güya merkeze çok yakın,evin çıkışında hemen otoban var aşağıya araba ile 5 dk de iniyorum.ancak otobüsle gittiğim zaman 10 dk lik yolu 45 dakikada alıyorsun.önemli hatların otobüslerinin geçtiğinden falan emin ol ...
Alıntıları Göster
Evet merkeze yakın olmayan ev almamaya kesin kararlıyız, yürüme mesafesinde yakın olmalı neolursa olsun. Birde hangi cepheler idealdir, güneşi düzenli olarak alması için?
quote:
Alıntıları Göster
Bu kadar yüksek kredi alınabiliyormu ya?
quote:
Alıntıları Göster
Etimesgut gelişmete olalan önceye göre kendini aşmış bir yer.HEr geçengün güzelleşen bir yer.
Ankara merkeze biraz uzak ama iş okul v.s o taraftaysa sorun olmaz onun dışında ulaşım biraz sorun olur.
Ankara da evin güneye bakması önemlidi.Kışın rahat edersiniz.
Hayırlı olsun şimdiden güle güle oturun.
quote:
Orijinalden alıntı: reis_06
Evet merkeze yakın olmayan ev almamaya kesin kararlıyız, yürüme mesafesinde yakın olmalı neolursa olsun. Birde hangi cepheler idealdir, güneşi düzenli olarak alması için?
Alıntıları Göster
Bir de, Ara kat yada en üst kat almayı planlıyoruz, işallah komşular da iyi çıkar
quote:
Orijinalden alıntı: AykuTMira
Evet %100 kredi alınabiliyor, evi ipoteklemek şartıyla.
quote:
Orijinalden alıntı: onr4249
Etimesgut gelişmete olalan önceye göre kendini aşmış bir yer.HEr geçengün güzelleşen bir yer.
Ankara merkeze biraz uzak ama iş okul v.s o taraftaysa sorun olmaz onun dışında ulaşım biraz sorun olur.
Ankara da evin güneye bakması önemlidi.Kışın rahat edersiniz.
Hayırlı olsun şimdiden güle güle oturun.
Evet evet iş servisi yakınımdan geçiyor o yüzden rahatım, Babamda Treni kullanıyor işe gidip gelirken o yüzden ilk tercihimiz burası oldu. Belediye olarak güzel bir yer ve pek gecekondu kalmadı hep apartmanlar var. O zaman güney cephe almak lazım dediğiniz gibi. Tşk hocam
hayırlı olsun şimdiden
quote:
Orijinalden alıntı: you know who
hayırlı olsun şimdiden
Hayırlı olsun.
quote:
Orijinalden alıntı: Ekvador
Hayırlı olsun.
Alıntıları Göster
kredi çekmek büyük cesaret.
quote:
Orijinalden alıntı: labidu
Alıntıları Göster
Bizim evde Elvanköy'de gel satalım diyecektim ama fiyatta anlaşamayız sanırım.
Bu arada bu bölgede ev arayan varsa bi pm yakındayım.
quote:
Orijinalden alıntı: Büyük İskender
Bizim evde Elvanköy'de gel satalım diyecektim ama fiyatta anlaşamayız sanırım.
Bu arada bu bölgede ev arayan varsa bi pm yakındayım.
Alıntıları Göster
orta katlardan güney cephe almaya çalışın. bu seneki sıcaklar olursa üst katlarda pişersiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: labidu
niyeki hocam, bakın kuşkulandım şimdi, niye öyle dediniz
quote:
Orijinalden alıntı: Corleone™
orta katlardan güney cephe almaya çalışın. bu seneki sıcaklar olursa üst katlarda pişersiniz.
tavsiyeleriniz için tşk, orta kat bizde istiyoruz aslında fakat üst katımızdaki insanların gürültüsünü çekmek bazençok sinir bozuyor, yalıtımı düzgün üst kat bulabilirsek işallah üst katta düşünmüyor değiliz hani.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Corleone™
tavsiyeleriniz için tşk, orta kat bizde istiyoruz aslında fakat üst katımızdaki insanların gürültüsünü çekmek bazençok sinir bozuyor, yalıtımı düzgün üst kat bulabilirsek işallah üst katta düşünmüyor değiliz hani.
üst kat tavsiye etmiyorum hocam.biz kendimize ait evde oturuyoruz,3 katlı.benim odam 3. katta,salon ise 1. katta diğer yatak odaları da 2. katta. daha 2. kata inerken hemen sıcaklığın değiştiğini fark ediyorsun.1. kat ile 3. kat arasında ciddi sıcaklık farkı var.bu yaz 39 derece oda sıcaklığına ulaştığımı bildirmek isterim.diğer katlar da 33 ü zor buldu.tuhaf ama öyle .
quote:
quote:
Bankalar alınacak konut değerinin %75'i kadarını kredilendirirler.Yani buda sizin 80.000 liraya almak istediğiniz ev için 60.000 lira çekebileceğiniz anlamına gelir.Bu parayı 120 ayda aylık 900-950 lira gibi bankadan bankaya değişen taksitlerle ödüyebilirsiniz,120 ay sonunda ödüyeceğiniz para 100.000-105.000 gibi bir rakam çıkar.Ayrıca ekspertiz,dosya ve dask için 1500 lira bankaya,800 lira civarında bir parayıda evi üstünüze alırken tapu idaresi ve devlete ödüyeceksiniz,bilginiz olsun.Hayırlı olsun..
quote:
Orijinalden alıntı: farukaan
quote:
quote:
Bankalar alınacak konut değerinin %75'i kadarını kredilendirirler.Yani buda sizin 80.000 liraya almak istediğiniz ev için 60.000 lira çekebileceğiniz anlamına gelir.Bu parayı 120 ayda aylık 900-950 lira gibi bankadan bankaya değişen taksitlerle ödüyebilirsiniz,120 ay sonunda ödüyeceğiniz para 100.000-105.000 gibi bir rakam çıkar.Ayrıca ekspertiz,dosya ve dask için 1500 lira bankaya,800 lira civarında bir parayıda evi üstünüze alırken tapu idaresi ve devlete ödüyeceksiniz,bilginiz olsun.Hayırlı olsun..
60.000 liraya 45.000 faiz of çok kötü ya, 1 ev daha alirsin o parayla
quote:
Orijinalden alıntı: farukaan
quote:
quote:
Bende çektim 7 ay falan oldu zaman çabucak geçiyor
75.000 çektim 120 ay vade.
Apartmanda oturan insanlar çok önemli.
Ben alırken buna çok dikkat ettim.Eğer aksi ve seviyesiz insanlar varsa hayatınız boyunca karşılaşacağınızı düşününce işkenceden başka birşey olmaz.1 oda eksik olsun iyi bir apartman ve muhitten alın evi.