Herkese merhaba Yakın bir zaman içinde yeni bir ev almayı planlıyorum. İşyerim Bornova’da, ev için 2 kriterim var, biri bu, biri de deprem açısından sağlam zemin. Elbette binanın yapım yılı, yönetmeliğe uyum vs çok önemli. Kendimce bir kaç yer belirledim, szilerin de düşüncülerini almak istiyorum. 1- Elbette evka3, herkesin dilinde burası, bu yüzden de fiyatlar uçmuş gitmiş, doğru düzgün, yeni bir ev 10 milyon tl. 2- Otogarın, pointin orası diye tabir edilen karacaoğlan mahallesi, bildiğim kadarıyla zemini kötü ama çok fazla yeni ve lüks site var, bu siteler güvenilir midir? 3- Hatay, inönü caddesi. Zemini iyi ama evler eski, uzak ama işyeri için metro avantajı var. Burada yeni evler de bitişik nizam ve dibindeki evler eski. Olası bir depremde bu komşuluk yeni eve zarar verir mi sizce? 4- Karşıyaka, anadolu caddesinin kuzey tarafı, cumhuriyet, inönü mahelleleri vs. İşe gidip gelme açısından trafiği çok kötü oluyor, düşünmüyorum. 5- Karşıyaka eski girne, bahriye üçok civarı. Zemin çok kötü ama yeni evler var, güvenilir bir firma ise burayı önerir misiniz? 6- Atatürk mahallesi, osmangazi, hem zemin hem fiyat açısından avantajlı, burayı araştırıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim, mesela siz alsanız nerden alırdınız? Teşekkür ederim |
İzmir'de ev almak
-
-
Bende izmirde oturuyorum fakat bir türlü ev alamıyorum fiyatlar çok yüksek, konut açığı var. Ve izmir çok göç alıyor -
Hocam ben bayraklı izmir depreminden sonra gaziemir i de gördüm bazı binaların kolonları binanın en üst katına kadar ortadan 2 ye çatlamıştı. 5 cm açıklık vardı. Gaziemirde çoğu bina bu şekilde ayrıca fay hattıda oradan geçiyor. ben olsam gaziemirden almazdım ziraa fiyatlarda sanki binalar ve semt çok sağlammış havasında.
Bucada biraz daha uygun fakat üniversite kampüs yakınlarını tavsiye etmem. Benim tınaztepede evim var fakat oraya taşınmak istemiyorum. o tarz yerlerde hayat kadınları günlük ev kiralıyorlar. Gecenin bir yarısı sarhoş adamlar adres karıştırıp kapınıza dayanabiliyor.
Torbalı tarafı uygun fiyatlı fakat merkeze uzak ayrıca o kesim o kadar hızlı büyüdü ki bana sanki kaçak kent havası veriyor. binalarına hiç güvenmiyorum. Çünkü oradaki binaların hepsi bundan önceki imar affının çıkacağı zaman bir kaç sene önceden acele ile inşaatları başlatıp imar barışındada ruhsatlarını aldılar. Malum Maraş depremindeki binalar gibi olduklarından benim şüphem yok.
Şu son deprem olayları ile birlikte şehirdeki 3 kattan fazlaki binaları önermem açıkcası. Hatta imkan varsa izmirin kırsalında köylerindeki müstakil tarzı evlere baksanız daha iyi.
-
"siz alsanız nerden alırdınız?"
pendik/istanbuldan alırdım. istanbulda yaşayıp, anadolunun huzurunu yaşarsınız. :)
-
10 milyona ev alabilecek kapasitede olmak için.Prdn siz ne iş yapıyorsunuz.
-
sanane. ! mesajı ayık kafayla yazmayı dene!
-
Mesajımda 10 milyona ev alıcam demedim, olsa da vermem zaten
-
Bayraklı Folkart Towers semtlerini tercih ederdim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X