Şimdi Ara

Yurtdışından 1+1 daire veya Bahçeli ev almak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
4.408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Enson verginin de vergisi gelince (motosiklet) bende yakınlarda bağ evi veya 1+1 daire bakınıyorum..

Avrupa vatandaşlık baya masraflı gibi en basiti işsizlik olan ülkelerde 40-50.000 euro ev Almak 160.000-200.000 TL üstelik banka kredi vermesi imkansız bu tutar için..

#Kıbrıstan Bağ evi (Bahçe içinde ev) veya 1+1 daire almak mı?
    #Gurcistan dan Bağ evi 1+1 daire almak mı? Mantıklıdır

Gürcistan Tiflis te bayan arkadaş var.güvenim var batum gibi sahtekâr kumar eğlence yerinden bahsetmiyorum tavsiyelerinizi bekliyorum..

##Altermatif Azerbaycan olabilir
    Butce :20-60.000 tl
    İlerde çok Faydası olacaksa valide emekli onada kredi çektirebilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şeker kardeşim, evini aldım diyelim taş mı yiyeceksin ?
    fakir ülkeler iş güç yok.
    al Amerika'dan, Japonya'dan anlarım da Gürcistan nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi riaz -- 9 Ağustos 2017; 10:8:27 >
  • Hocam emlak işinde tecrübesiz gibisin,tecrübeli emlakçılarla görüş,soruştur sonra ne alıyorsan al,yoksa canın sıkılır,
    Benim akrabam,büyük hevesle bağevi aldı,1 sene sonra ikiye katlanır dediler,sonra satamadı,3 sene sonra,zar zor aynı fiyata satabildi.
    Bazı emlakçılar nerde ne kârlı hepsini bilir,o tarz güvenilir bir emlakçıyla görüş bence,gidip Gürcistan veya Kıbrıs gibi ne olacağı belirsiz bir yere paranı gömersen senelerce elden çıkarmaya uğraşır durursun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son yillarda herkesin okumaya yasamaya vs gittigi hem ucuz hem de diger eu ulkeleri standartinda yasanabilecek insani medeni, demokrasi hakim birkac ulke var: Polonya, Ukrayna, Çek Cumhuriyeti. Bu uc ulke de yillardir gozde ve simdilerde buralara yatirim yapanlar bunun kaymagini yiyor. Ornegin bu uc ulkenin de para birimi bu yil dolara karsi %20 artti. Hala buralara yatirim yapilir mi bilmem ama tlnin de dolara karsi dususunu alirsak bu ulkeler okuma ve yasama fiyatlari olarak tr ile asagi yukari ayni konumlara geldi diyebiliriz. Ama tr'deki 100 kisiye sorsan 90i bu ulkeden onumuzdeki 10 20 30 yilda birsey olmaz daha kotuye gider hatta savasa filan girip yok olabilir der, yeni ic savastan cikmis ulkede bile insanlarin gelecege dair umudu daha coktur. Yani belki bu ulkelere yatirim yapilmaz tren kacmistir falan ama diger alternatif tr gibi bir ulkeyse yapilir. Diger dedigin ulkeler hakkinda bi bilgim yok ama bence gelecegi parlak ulkeler bunlardir.

• quote:

Orijinalden alıntı: @koray.tekler

Hocam emlak işinde tecrübesiz gibisin,tecrübeli emlakçılarla görüş,soruştur sonra ne alıyorsan al,yoksa canın sıkılır,
    Benim akrabam,büyük hevesle bağevi aldı,1 sene sonra ikiye katlanır dediler,sonra satamadı,3 sene sonra,zar zor aynı fiyata satabildi.
    Bazı emlakçılar nerde ne kârlı hepsini bilir,o tarz güvenilir bir emlakçıyla görüş bence,gidip Gürcistan veya Kıbrıs gibi ne olacağı belirsiz bir yere paranı gömersen senelerce elden çıkarmaya uğraşır durursun.

Yaşım 33 15 yıldır bursa da kirada kalıyorum.Aslen Kütahya lıyım...
    Ev Kiraları çoğu yerde 700-1000 tl 3+1
    2+1 daire bile yerine göre 130-150.000 tl müstakil temiz mahallede ev bulmak zor...

eğer aynı fiyata yazın gidip kalmak için bile ev alabiliyorsam neden olmasın dedim.
    Azerbeycan-Kıbrıs-Gürcistan gibi yerlerden amac bu hatta Bosna bile olabilir..Avrupanın göbeği..
    evi alabilirsem 1+ olsa bile mecbur oturma izni verecekler 5seneye vatandaşlık olacak çalışmak-iş bulma işsizlik yardımı vs...her hakka sahip olacağım..

benimkisi ticari yatırım değil şimdi 50-60.000 tl alayım 3-5seneye 70.000 satarım diye düşünce kaygım yok....
    Yazın kalmak ve ilerde emekli olunca yerleşmek için istiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: riaz

şeker kardeşim, evini aldım diyelim taş mı yiyeceksin ?

Güzel insan dünyada evrensel işler var her ülkede...
    market-benzinlik-kargo-dağıtım pizza/hamburger vb..
    örnek:MNG Kargo bursada MOTO kuryeyim Kıbrısta da mng kargo var orada da aynı iş durumu var ordada kargo dağıtabilirim...
    olmadı gider o ülke vatandaşı biri ile ps4 salonu açarım kafe gibi
    Gürcistan da Bayan arkadaş var tiflis o ülke dilini kanunu bilmesem bile o yardımcı olur
    kıbrıs:Zaten türkçe konuşuyor
    Azerbeycan desen zorlanmayız iletişim için
    Aşağıda Liste olacak (Eklenecek)
  • İyi de 3 kuruşluk ev alınca neden oturum vatandaşlıl vs versin.Yanlış hatırlamıyorsam her ülke belli bir tutarın üzerindeki yatırım için veriyor oturum iznini.Onları bir araştır derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir'de ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibo83

quote:

Orijinalden alıntı: riaz

şeker kardeşim, evini aldım diyelim taş mı yiyeceksin ?

Güzel insan dünyada evrensel işler var her ülkede...
    market-benzinlik-kargo-dağıtım pizza/hamburger vb..
    örnek:MNG Kargo bursada MOTO kuryeyim Kıbrısta da mng kargo var orada da aynı iş durumu var ordada kargo dağıtabilirim...
    olmadı gider o ülke vatandaşı biri ile ps4 salonu açarım kafe gibi
    Gürcistan da Bayan arkadaş var tiflis o ülke dilini kanunu bilmesem bile o yardımcı olur
    kıbrıs:Zaten türkçe konuşuyor
    Azerbeycan desen zorlanmayız iletişim için
    Aşağıda Liste olacak (Eklenecek)

ben seni düşündüm şeker kardeşim,
    biliyorsun her insan her işi yapmaz belli bir yaştan sonra huzur ister.

• Yurtdışından 1+1 daire veya Bahçeli ev almak?

Bu ülkeler vizesiz veya kolayca kapıdan vize alınanlar..

Listeye bakıp km (yol mesafe) en yakın 3-5 ülkeyi detaylı incelemek gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: celades

İyi de 3 kuruşluk ev alınca neden oturum vatandaşlıl vs versin.Yanlış hatırlamıyorsam her ülke belli bir tutarın üzerindeki yatırım için veriyor oturum iznini.Onları bir araştır derim

Oturma izni

Çalışma izni

Vatandaşlık

Farklı 3 konu siz 60-100.000 TL daire alabilirsiniz ee orada nasıl kalacak yaşayacaksın !!!

Anahtar ı sözleşmeyi yapıp sana buraya gelme evinde kalma diyemez kimse

Avrupa ülkeleri daha pahalı 70-100-250.000 euro

Vatandaşlik veriyor oturma izni veriyor ister yatırım yapmak ister daire al

• Benim; İsviçre-Avusturya-Macaristan-irlanda ve Gürcistan da Arkadaşlarım var.o ülkenin vatandaşı (Türk değil)..

Mesela : Gürcistan da bir okulda hademe (temizlik) işi yapan bayan.
    bu bayan bizim tapu lu köy evini para ile almak istiyor..
    satış kanunen sakınca yok..evi alınca devlet mecburen ona "oturma izni veriyor zaten evi satıp gelme buraya diyemez..."
    ##aynı şekilde bende oradan bir daire veya bahçe içinde ev alabilirim

Ama her ülke herkese hem Oturma+Çalışma izni vermeyebilir daha çok emekli olan veya orda birinin ortaklığı ile işyeri açmak istiyenler için ideal...

Coğu ülkede 5 yıl Oturma veya Çalışma izni sonucu=Kimlik+Vatandaşlık+iş bulma veya işsizlik yardımı oluyor evi al bir fabrika ya gir çalış değil amacım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 10 Ağustos 2017; 9:49:43 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: @koray.tekler

Hocam emlak işinde tecrübesiz gibisin,tecrübeli emlakçılarla görüş,soruştur sonra ne alıyorsan al,yoksa canın sıkılır,

Yaşım 33 15 yıldır bursa da kirada kalıyorum.Aslen Kütahya lıyım...
    Ev Kiraları çoğu yerde 700-1000 tl 3+1
    2+1 daire bile yerine göre 130-150.000 tl müstakil temiz mahallede ev bulmak zor...

eğer aynı fiyata yazın gidip kalmak için bile ev alabiliyorsam neden olmasın dedim.
    Azerbeycan-Kıbrıs-Gürcistan gibi yerlerden amac bu hatta Bosna bile olabilir..Avrupanın göbeği..
    evi alabilirsem 1+ olsa bile mecbur oturma izni verecekler 5seneye vatandaşlık olacak çalışmak-iş bulma işsizlik yardımı vs...her hakka sahip olacağım..

benimkisi ticari yatırım değil şimdi 50-60.000 tl alayım 3-5seneye 70.000 satarım diye düşünce kaygım yok....
    Yazın kalmak ve ilerde emekli olunca yerleşmek için istiyorum..

Dediğiniz daha mantıklı,ben ticari amaçla alacağınızı düşündüğüm için yorum yazdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bulgaristan ve Gürcistana turistlik amaçla gittim. uzun süre kaldım. şunu söyleybilirim ki; Gürcistan Tiflis benim de yaşamak isteebileceğim bir şehir. Ne açıdan: ucuzluk, insan profili, yeşillik-doğa, eğlence sektörü. Bu saydıklarımın dışında dezavantaj olarak gördüğüm şeyler de çok: işsizlik, dilenciler, rüşvetçi polisler, yapıların -evlerin- aşırı eski olması. Benim turistik gittiğim zamanlardaki tespitlerim bu kadardı. tabi orda yaşamak nasıldır daha farklı olabilir bunu bilemem.
    şöyle birşey var: Tiflis de doğsaydım oradan kurtulmak ve başka ülkede yaşamak isterdim. Oranın bize şu anda cazip gelen yanlarına alışık olacağımdan bana çekici gelmezdi. Ancak şu anda yaşadığım ülkedeki siyasal islamın hayat tarzına her geçen gün fazlaca müdahalesi, betonlaşma sevdasına doğanın katledilmesi, alkol,et,süt ürünlerinin olağanüstü pahalılığı, kadın-erkek eşitsizliği ve aranın her geçen gün açılması, insanlar arası nezaketin azalması-saygısızlığın ve cahilliğin artması.. ve pek çok şey..
    Gürcistan da işsizlik had safhada, ekonomik veriler kötü, öngörü de yok, Rusyanın uydusu durumunda ve avrupa birliği de kaybetmemek adına son bir yıldır tavizler vermekte. yani geleceği parlak bir ülke olmadığı kesin, ancak şu var ki medeni bir ülke. bizlerden daha medeni bu da kesin.
    fayda-zarar kıyaslamasını yapmak da tamamen kişisel nedenlere dayanıyor bu hususta.

• quote:

Mülk sahibi olmak ile oturum ya da çalışma izni almak farklı şeylerdir. Her ülkenin oturum izni için koyduğu şartlar vardır ve bunlar birbirinden farklılık gösteriyor olsa da, temelde "Ülkeme ne kadar para getirip bırakacaksın?" kuralına göre işler.

Yani, her ev alana oturum verilmez. Aksi halde, her ülkede görebileceğimiz uyanık tüccarlar, 10 metrekare genişliğinde evler inşa edip, bu evleri oturumla birlikte satışa çıkarırlar.

Kanunları daha iyi araştırmanızı tavsiye ederim. Size birkaç örnek vereyim;

- Kanada, 3 milyon Kanada Doları yatırım ya da banka hesabı karşılığında oturum işlemlerini başlatıyor.
    - Malta, 600 bin Euro (değişmediyse) karşılığı mülk satın alınırsa oturum işlemlerini başlatıyor.
    - KKTC ise, şu anda çok büyük risk altında, çünkü Güney ile birleşme şartları hep masada ve bu şartlardan biri de, Türkiye doğumlu ve aslen Türkiye'li olan herkesin KKTC'den gönderilmesidir.

• Sen o ev fiyatını € yada $ yap . 200.000 TL ye ev bulursan avrupa da banada şöyle 3-5 tane aliyim

• Usa detroit'te evler ucuz. Yesillik ve genis alanlar

• quote:

quote:

İyi de 3 kuruşluk ev alınca neden oturum vatandaşlıl vs versin.Yanlış hatırlamıyorsam her ülke belli bir tutarın üzerindeki yatırım için veriyor oturum iznini.Onları bir araştır derim

Oturma izni

Çalışma izni

Vatandaşlık

Farklı 3 konu siz 60-100.000 TL daire alabilirsiniz ee orada nasıl kalacak yaşayacaksın !!!

Kesinlikle yanılıyorsun.Ev alınca kendiliğinden oturum izni verilmesi gibi bir olay yok.En azından çoğu ülkede.Konuyu daha iyi araştır derim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Oturma izni

Çalışma izni

Vatandaşlık

Kesinlikle yanılıyorsun.Ev alınca kendiliğinden oturum izni verilmesi gibi bir olay yok.En azından çoğu ülkede.Konuyu daha iyi araştır derim

Sence senin yazdığın mantıklı mı?

Senin 2+1 evin var satılık yerli yabancı gurbetçi alabilir..

Diyelim Avusturya dan biri almak istiyor.

Kanunen satabilirsiniz ee adam satın aldığı evde 1 ay 3 ay mı kalacak? Eve yerleşmiyecek mi?

O zaman yabancılar başka ülkeden ev alamaz almaz dediğiniz gibi olsa..

Bazı ülkeler ev nedeniyle oturma izni veriyor ama çalışma izni zor veriyormuş!!

• quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Mülk sahibi olmak ile oturum ya da çalışma izni almak farklı şeylerdir. Her ülkenin oturum izni için koyduğu şartlar vardır ve bunlar birbirinden farklılık gösteriyor olsa da, temelde "Ülkeme ne kadar para getirip bırakacaksın?" kuralına göre işler.

Yani, her ev alana oturum verilmez. Aksi halde, her ülkede görebileceğimiz uyanık tüccarlar, 10 metrekare genişliğinde evler inşa edip, bu evleri oturumla birlikte satışa çıkarırlar.

- Kanada, 3 milyon Kanada Doları yatırım ya da banka hesabı karşılığında oturum işlemlerini başlatıyor.
    - Malta, 600 bin Euro (değişmediyse) karşılığı mülk satın alınırsa oturum işlemlerini başlatıyor.
    - KKTC ise, şu anda çok büyük risk altında, çünkü Güney ile birleşme şartları hep masada ve bu şartlardan biri de, Türkiye doğumlu ve aslen Türkiye'li olan herkesin KKTC'den gönderilmesidir.

Letonya bir AB üyesi… Yabancı yatırımcılar için de çok iştahlı olduğu, sunduğu oturum izni imkanlarından belli oluyor. Büyük şehirlerden alınacak evlerde en az 143.000 Euro, kırsal kesimden ise en az 71.500 Euro harcamak gerekiyor.

Bunun gibi ufak 2-3 ülke DH var 60-80-100.000 euro İle Oturma izni ve ilerde vatandaslik veren..

Ben çok çok pahalı olduğu için

-Kanada

-Amerika

-Avrupa dan ev alamam alternatiflere bakıyorum
    Google ev karşılığı vatandaşlık veren diye yazın 10 larca site çıkacak işte örnek biri
    http://blog.zingat.com/ev-alana-oturma-izni-veren-12-ulke-2/amp/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 10 Ağustos 2017; 14:25:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Letonya bir AB üyesi… Yabancı yatırımcılar için de çok iştahlı olduğu, sunduğu oturum izni imkanlarından belli oluyor. Büyük şehirlerden alınacak evlerde en az 143.000 Euro, kırsal kesimden ise en az 71.500 Euro harcamak gerekiyor.

Bunun gibi ufak 2-3 ülke DH var 60-80-100.000 euro İle Oturma izni ve ilerde vatandaslik veren..

Ben çok çok pahalı olduğu için

-Kanada

-Amerika

-Avrupa dan ev alamam alternatiflere bakıyorum
    Google ev karşılığı vatandaşlık veren diye yazın 10 larca site çıkacak işte örnek biri
    http://blog.zingat.com/ev-alana-oturma-izni-veren-12-ulke-2/amp/

Türk sitelerinde gördüğünüz "Arz-Talep" dengesi içerisinde yazılmış yazıları fazla dikkate almanızı tavsiye ederim. Hatta, doğrudan sizin verdiğiniz örnek üzerinden hatanızı düzelteyim;

Letonya'dan oturum alabilmek için birkaç farklı seçeneğiniz var.

- 80.000 Euro değerinde sermaye girişi yaparak yeni bir şirket kurmak ya da var olan bir şirkete ortak olmak, ki bu durumda ortak olunan şirketin yönetim kurulu üyesi olmak gerekiyor.

- Mülk satın alarak oturum sahibi olunmak isteniyorsa, 250.000 Euro'dan az olmamak kaydıyla mülk satın almak ve satın alınan mülkün değerinin %5'i kadar vergi ödemek gerekiyor. Böyle bir durumda, 5 yıllık oturum alınabiliyor.

- Bir diğer yol ise, 5 yıl süreli vadeli hesap açıp, açılan hesaba 280.000 Euro yatırmak ve devlet bütçesine 25.000 Euro yatırmak.

Size asıl tavsiyem, Türkiye'de şu anda popüler olan "Nereye kaçabilirim?" konusundan dolayı açılan ve genelinin aslı astarı olmayan haberleri bir kenara bırakıp, ülkelerin kendi göç kurumlarında yer alan bilgileri dikkate almanızdır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.