Merhaba arkadaşlar, yeni mezun olup işime başladım. Şu anda bir akrabamda kalıyorum ancak bir an önce kendi evime geçmek istiyorum. Kiraya çıkayım desem saçma sapan kiralar isteniyor. Ondan dolayı ev almak çok mantıklı geliyor ama böyle bir şeye girişsem de kredisiz 1.5 milyondan pahalı ev alamam. Siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz? Farklı görüş ve yorumlara açığım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ankara’da Ev Almak?
-
-
1+1, 2+1 bisey bak para varsa
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ev kredisi için %20 peşinat istiyorlar üstünü kredi veriyorlardı en son.
-
Pesinatin var mı ki??
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazdığım gibi hocam kendi birikimlerim ve ailemin desteği ile 1.5milyona kadar zorlayabilirim gibi duruyor.
Eryaman taraflarından güzel bir 1+1 alınabilir gibi bu fiyatlara ama 1+1 ev satın alınmalı mı bunu sorguluyorum. Ya da üzerine küçük ekleme (kredi vb.) yaparak 10-15 yıllık 2+1 bulmaya çalışabilirim yine Eryaman tarafından.
Ya da Altındağ, Mamak tarafları var ancak buralara bakmalı mıyım emin değilim, Ankara'yı o kadar tanımıyorum. Keçiören'e hiç girmek istemiyorum, çoğu yeri yaşanabilir değil gibi.
Özetle aklım karışık, konu veya benim yorumlarımla ilgili farklı görüşlere açığım.
-
sen biraz Mert Başaran videoları seyret bu çocuk iyi kafa açıyor. şuan alacağın ev hayalindeki ev olmayabilir ama bunu bir basamak olarak gör. ilerki yıllarda şuan 1,5 milyona alacağın evi satıp kendine hayalindeki evi alırsın.
Mert BaşaranyoutubeNe var Ne yok kanalında Türker Akıncı'nın sorularını yanıtladım.https://www.youtube.com/watch?v=HkzkLWJe6Fo -
Eyvallah hocam. Benim aklımda ev alıp almamaktan ziyade, Ankara'da nereden nasıl bir ev mantıklı olur düşünceleri var. Ondan dolayı şehri bilen kişilerin yorumlarını almak çok işime yarar.
1+1 ev alsam acaba kötü bir apartman ortamına maruz kalır mıyım soruları da var aklımda. Önümüzdeki kış ayını maaşımı da biriktirerek geçirmeyi, baharda da bir ev satın alıp yerleşmeyi planlıyorum şu anda.
-
2+1 çok iyi olur hocam senin için uzun vadede düşündüğümüzde. Yarın öbür gün evleneceksin çoluk çocuk olacak 1+1 yerine şuan potansiyelin varken 2+1 i yap rahatına bak derim.
Hocam söylediğinizi biraz daha düşük bütçeyle ben yaptım :) burada işe başladığımda Eryaman'da kiraya çıkmıştım. Kısa süre sonra bu kadar kira vereceğime az bir şey daha koyup kredi öderim düşüncesiyle Sincan'dan ev aldım, yaklaşık 10 ayda x2 yaptı evin fiyatı. Tabi bu muhitte ev almaya herkes cesaret edemeyebilir.
Enflasyon ortamında kredisiz girişmek mantıklı değil bence, birikimi de kullanıp kullanıp çekebildiğim kadar kredi çekerdim ben olsam. Şu anda devlet bankalarından kredi alabilir misiniz bilmiyorum ama özellerde en ucuz kredi sanırım iş bankasında. 1 milyon TL altı evlerin %90'ına kredi çıkıyor, 1 milyon üstü %60.
Muhit olarak Eryaman güzel bence f/p olabilir. Yalnız günlük kiraya verilen evlerin olduğu siteler var alırken iyi araştırmanız lazım, 1+1 o yüzden mantıklı olmayabilir. İş yeri neredeydi bu arada, Kazan civarıysa Eryaman-Batıkent hattı en mantıklısı olur, ucuz alıp birkaç seneye satma planınız varsa Etimesgut ve Sincan olabilir
-
Evi almak istediğim yere göre aslında 3+1 bile olur ama o zaman da muhit değişiyor. Bakalım hocam önümüzdeki ayları bir kenardan araştırarak geçireceğim.
-
Eryaman f/p duruyor gerçekten ancak bahsettiğiniz günlük kiralık mevzusuna bakmak gerekiyor. 1+1'lerden çekinmemin en büyük sebeplerinden birisi de bu tarz konular.
Kredi muhtemelen çekerim hocam ancak yaşam standartımı da düşürmek istemiyorum, krediye ödeyeceğim miktar bir lüks ev kirasından yüksek olsun istemem, zamanla rahatlar zaten orası ayrı konu.
İşyeri maalesef kazan civarında değil, öyle olsaydı direkt Eryaman yapıştırırdım. Mamak'ın dış taraflarında kalıyor çalıştığım yer. Mamak veya Altındağ taraflarından ev almak mantıklı mı bilmiyorum, o taraflardan öneri yapacak arkadaş olursa araştırıp düşünebilirim. Ulaşım sıkıntı değil, yakın olsa daha iyi olurdu tabi ama servis her türlü götürüyor sonuçta.
Etimesgut'un uygun fiyatlı yerleri nasıl olur acaba Alsancak mah. falan sizin fikriniz var mı o civarlar hakkında?
-
isyeri nerede? Eryaman baya uzak en azindan batikent filan bak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Nakit 1.5 milyon varmı ?
@enesbaba0641 Var hocam yazdım üstteki mesajlarda. Elimde ne var ne yok satarak çıkartabiliyorum. Araba, birikim falan var.
@unforgiven1127 Mamak, Kayaş tarafından biraz daha şehir dışına doğru sayılır. Eryaman biraz daha uygun olduğundan bakıyorum. İkisi de fazlasıyla uzak aslında.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cobbler -- 20 Ağustos 2023; 17:13:3 > -
Bizim burda 1.5 nakiti masaya koy müteahit sana en kral daireyi ayarlar küçük yerlerde ev baya ucuz
Sizin orası neresi gelelim
-
Kocaeli gebze
Karavan ya da karavana benzer bir araç akla gelmiyor değil...
Tuvaleti banyosu olan bir yere de yakın çekilirse araç...
-
iş yeri mamak da ise. mamak da oturun eryaman nere mamak nere hocam.
- Mamak da önerebileceğim semtler,
ege mahallesi(en pahalı semt sanırım yeni yapı vs çok.) giyim kuşam kimse karışmaz burada mamak'ın çankayası :)
akşemsettin mahallesi (bir tık uygun evler bulunabilir)
Çankaya'da ise,
Birlik mahallesine vs bakılabilir.
- önermekle önermemek arasında kaldığım yerler ise,
yeşilbayır(eski yapı çok)
kıbrısköyü (mavi gölün yakınları yeni yapılar var değerlendirilebilir)
zaten arabanız varmış eve yatmadan yatmaya geleceksiniz. benimde yıllarım mamak da geçti. ama mamak da ne bir arkadaşım oldu ne bir sosyal çevrem.
çankaya, batıkent, bahçeli orda burda takıldım hep.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sar1Lac1 -- 21 Ağustos 2023; 9:3:23 > -
İyi konumdan 1+1 alıp kiraya vericegin parayı biriktirerek ilerde evlendiğinde vs 3+1 ev alıp 1+1 i kiraya verirsen 3+1 in kredisinde kolaylık olur
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- en iyi clear şampuan hangisi
- domuz yağı olan çikolatalar
- tehdit ediliyorum nereye başvurabilirim
- göt kılı nasıl alınır
- ayaktan çıkan ayakkabıya çözüm
- 5g nedir zararları
- suudi arabistan
- penis nakli
- telegram indirim kanalları
- google çizim yap
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X