Şimdi Ara

Ankara TOKİ' den ev almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sıkıntımız büyük :) Kısmetse Ağustosta evleniyorum, Allah hepinize bu tatlı telaşı yaşamayı nasip etsin. Nişanlımla düşündüğümüz bir şey var. Kira vermek yerine bir ev sahibi olalım diyoruz ancak taksitle 2 + 1 ev alabileceğimiz bir durumdayız ve krediye karşıyız. TOKİ' den peşinatlı devirli bir daire almayı düşünüyoruz.
    Elimizdeki imkanlar şunlar:
    1- Yapracık TOKİ
    2- Turkuaz TOKİ
    3- Karacaören TOKİ
    Bunları karşılaştırdığımda;
    1- Yapracık TOKİ' de ev fiyatları fena değil %7 memur zammı olarak ortalama bir hesapla bugünün parası ile 130 - 140 bin lira gibi bir fiyata gelir aşağı yukarı. Yer olarak Eskişehir yolu olması güzel ama daha etrafında kuş uçmuyor kervan hele hiç geçmiyor, sadece Belediye otobüsü ringi var Binaları yapmışlar ama etrafında henüz birşey yapılmamış, yavaş yavaş yapılmaya başlanıyor. İlerde Eryaman gibi olacağını öngörüyor herkes ama benim tahminim bu en az bir 10 yıl alabilir.
    2- Turkuaz TOKİ' de bir ev buldum sabit ödemeli, 150bin liraya geliyor ev, bu da 2+1, yer olarak Yapracık' tan daha iyi durumda, ama yapracıktan daha izole, daha büyüme gibi bir şeyi yok, şu an imkanları yeterli seviyede, bakkalı çakkalı postanesi sağlık ocağı vs herşeyi var, Yapracık' a nispeten yaşanılabilecek bir yer. En azından Metro önüne kadar bi 6-7 sene içinde gelir diye düşünüyorum etrafındaki yapılanmalara bakılarak. Yapracıkta da böyle bir imkan olmayacak.
    3-Karacaörendeki evlerin fiyatı bana 85-90bin lira gibi bir fiyata denk gelecek. Fiyat olarak makul ama yer olarak gelişmeyeceğini düşündüğüm bir yer. Ancak şehir merkezine ulaşım diğer ikisinden de kolay.
    Biraz fikir toplamak istiyorum bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Sizce ne yapmak gerek? Ya da düşündüğünüz başka bir yer var mı bu ayarlarda? ( @kuruvisne Unuttuğum birşey varsa sen ekleyiver :) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurukiraz -- 21 Mayıs 2015; 15:01:43 >

• bilenler yardım etsin hayrına nolur
  • Güzel bir tanıtım olmuş..Teşekkürler....Ama seçimi sizin yapmanız gerekmiyormu?

• :) hepsinin avantaj ve dezavantajları farklı olduğundan aslında "siz olsanız bizim yerimizde ne yapardınız" diye bir yardım isteme şekliydi bu :) yeni evlenicez. ileride araba ihtiyacı olacak, sonra çocuk vs. ne yapsak bilemedik :( buralarda oturanlar veya bölgeleri bilenler bilgi verebilirler mi? avantajlar dezavantajlar neler? ileride satmaya kalksak ne olur?
  • Nikinizi niye değiştiniz???

• Değişmedi, nişanlım o.
  • Sincan saraycik toki başlıyor.orayı da değerlendirebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurukiraz K kullanıcısına yanıt
    iki tanıdığımın yapracık tokide evleri vardı az zararına bile satamadılar, sebebide herkes satıyor evler birbirinin aynı rakabet üst seviyede,

kısacası yapracıkı tavsiye etmem. Gölbaşı toki veya gölbaşını tavsiye edebilirim şehre daha yakın ve gelişmeye musait bir yer ama araştırman lazım gene de.
  • toki devir masrafları ne kadar tutar? eve 150 verip 50 bin borcunu üstleneceğim.

Bir miktar peşinat verip geri kalan borcunu üstlenmek istiyorum. Ankara Toki de. Sanırım Ziraat bankasına gitmek lazım.

teşekkürler
  • Tekrar Merhaba,
    Karacaören TOKİ' den evi aldık ve 1,5 yıldır da burada oturuyoruz. Belki de birgün birisi benimle aynı sıkıntıları yaşayıp karar vermekte zorlanabilir diye düşünerek konuyu canlandırayım dedim.
    * Öncelikle Karacaören TOKİ' den ev aldığım için oldukça mutluyum. Aslında uzak gibi görünen mekan o kadar da uzak değil. Otobüsleri sürekli çalışıyor sabah saatlerinde yoğun oluyor ama insanların binemeyeceği kadar dopdolu da olmuyor. Sabah ve akşam iş saatlerinde otobüslerin gelme sıklığı yaklaşık 15 dakikaya kadar düşüyor. Akşam trafiğinde Sıhhiye' den eve gitmek yaklaşık 45 dakika sürüyor ki, Fruko ışıkları geçtikten sonra 10 dakika sürüyor sadece yol, trafik ve ışık yok çünkü. Etlik' e gitmekten bir farkı yok otobüs yolculuğunun. Sıhhiye-Fruko arası yaklaşık 10km, 30 dakika sürüyor, Fruko - Karacaören arası 10km, 15 dakika ya sürüyor ya sürmüyor.
    * Evin etrafındaki genel ihtiyaçlar için uğramanız gereken dükkan sayısı yeterli. Dışardan yemek sipariş edebileceğiniz yerler de yeterli. Bir suşi yemek istiyorsanız bulamazsınız ama aç kalmayacak her türlü tercihi bulmanız mümkün.
    * Evlerin içinde inanılmaz bir izolasyon var, 8 cm. strafor koymuşlar içerden, dışardan olsa daha iyi olurdu metrekaresini düşürmüş evin o kadar kalın , en kara kışta ev 20-21 derece arasında seyrederken 150TL doğalgaz faturası ödedim ki, evin bulunduğu konum itibariyle dışardaki soğuğa göre bu para hiçbirşey değil ama unutmayın ki altınızdaki evin de dolu olması lazım karşılaştırma yapmak için. Tavana korniş ya da köpük olan duvarlara perde asmak isterseniz yaklaşık 25. cm lik bir matkap ucuna ve 20cm lik vidaya ihtiyacınız var bu arada :).
    * Evlerin fiyatları ufak bir artış göstermiş 1,5 sene içinde ben 90a aldım, şu anda emsal bir evin fiyatı 105-110bin civarında seyrediyor.
    * Yaşayan insanlar genelde İç Anadolu insanları, o yüzden bu coğrafyaya alışık insanlar için komşuluklar da iyi.
    * Bana kalırsa en güzel özelliği çevre yoluna yakın olması eğer arabanız varsa. Allah bebek de nasip etti bize, doğumu Sincan' da yaptık, çevreyolundan gitmesi yarım saat sürüyor ki, şehir içi trafiği olduğu bir zamanda daha uzun sürebilir herhangi bir hastaneye gitmek. Eşim de Batıkent' te çalışıyor, okulu 25km ancak 9da işbaşı yaptığı işine evden 8:30da çıkıyor. En yakın AVM Forum Ankara Outlet, 10km mesafede, ondan sonra Antares ve Ankamall geliyor 17km. civarında. Ama çevreyolu olduğu için Antares' e gitmek yaklaşık 15 dakika.
    * Ev almak isteyen varsa mümkünse 4. etaptan alsın. Düzgün işleyen bir site yönetimi var, güvenlik kameraları sürekli kayıtta, asansör arızaları anında tamir ediliyor.
    * Elektrikler bazen biraz sık gidebiliyor ancak 4. etaptaki binalarda yakında asansörler için jeneratör satın alımı yapılacağını duydum son apartman toplantısında.
    * Elektrikler giderse su da gidiyor hidroforla çalıştığı için ancak, alınacak jeneratörler bunları da çalıştıracak.
    * Önemli bir özelliği ise havasının gerçekten çok temiz olması. Yaz kış rüzgar var, boşuna arka tarafına esenboğa dememişler :) Rüzgarın olduğu yerde hava kirliliği gibi bir sorun zaten olmaz ve izole bir mekan hava kirletecek herhangi bir etken yok.
    * Çocuğunuz için; özel okul servisleri geliyor, eğer özel okulda ya da kreşte okutmak gibi bir niyetiniz varsa sorun olacağını zannetmiyorum.
    Dezavantaj olarak sadece mesafenin uzak olması sayılabilir dediğim gibi ancak, eğer arabanız varsa sorun olmuyor. Aklıma gelenler bunlar, bunun dışında sorusu olan varsa sorabilir.
    İyi forumlar.

• Yapracıktan ev alacağıma Ayaştan alırım hiç değilse taze meyve sebze yerim

Yapracığın gelişmesi için 50 yılı var

Bağlıcaya bakın derim çok hızlı gelişen yer 5-6 yıl sonra tam oturur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 23 Nisan 2017; 4:8:19 >
  • Merhabalar konuyu tekrar canladırıp bi soru sormak istiyorum bize de Tekirdağ tokiden kura çıktı internetten araştırma yaptığımda neredeyse herkes olumsuz görüş bildirmiş. Çok kararsız kaldık siz de uzun süredir oturuyorsunuz tavsiye edeceğiniz şeyler var mı teşekkür ederim şimdiden.

• Yapracık giderek oturabilir hale geliyor. Özellikle emporio avmnin Migrosun açılması kamu kurumlarının burada lojman tahsisi önemli gelişmeler. Bağlıca bağlantısının çift şerit yapılması ve burdan çevre yolu bağlantısının tesisi halinde daha da gelişme gösterecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.