Şimdi Ara

Ev almak mı? Kirada oturmak mı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
11
Favori
38.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evin değeri ne?
    En az %25 pesinat vermen lazım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eklc1922 kullanıcısına yanıt
    120bin. pesinat vermeden kira öder gibi olmaz mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Exper yüksek fiyat gösterir.Krediye uygunsa kredi çıkar.
    Ama 1.000 tl taksit ile zor gibi, ara ödeme olursa durum değişir.
    Benim tavsiyem peşinat biriktirmen.En az 30 bin tl.

• eklc1922 kullanıcısına yanıt
    saolasın.pesinatsiz ev alinmadigini bilmiyordum.o zaman kira ödemekten başka çare yok.bu dünya zengine daha ucuz fakire daha pahalı.

• Zaten tüm kiracılar 10 yılın sonunda lamborcini ile dolaşıyor

• ben şunu anlamadım.
    neden reel faizi hiç hesaba katmamış?
    Sonuçta mevduata yatırdığın para enflasyon karşısında eriyor.
    Aynı şekilde ev fiyatını da enflasyon karşısında eriterek hesaplamak lazım diye düşünüyorum. Yanlış mı?
  • aldığınız eviniz değerlerlendi katlandı değil mi peki neye göre: sağınızda solunuzdaki evlere göre onlar sizden ufak kötü eski ama fiyatları yüksek buda sizi baya tatmin ediyor değil mi (zaten amacta bu düştüğü görülse kimse ev almaz neyse) şimdi sizde acın bakalım hatta bir değil birçok siteye acın, bakın bakalım ne alıcı cıkıcak! ben size söyliyim sadece emlakcı arayacak, ev işi araba işi de bitti denemesi bedava
  • Yatırım için de oturmak için de ev alınmaz

Herkesin yaptığı şeyde kazanç olmaz

Ev alan arsa sahibini,mutahiti,bankayı,siyaseti ve bürokrasiyi ihya eder onların duasını alır

Borsa 2.5 cent ve altına düşerse sağlam hisseye yatırım yapan hem temettü hem hissenin değer artışı ile kendini ihya eder.

Diğer yol ise bugün değersiz ama ileride stratejik olacak noktadan arsa almak

• Arkadaşlar sizlere birsey danismak istiyorum siz olsanız ne yapardiniz cevap verirseniz cok sevinirim
    Öncelikle şimdiye kadar ailemle oturuyordum 3 sene kadar simdi evi ayiracam cocukda var
    1.30 bin tl degerinde aracim var
    2.20 bin tl nakitim var
    3.2 bin tl maaş özel sektör
    Şimdi tüm birikim arabamı satıp 75 bin tl aylik 1100tl taksitle kredi cekip 120 bin tl civarı evemi girsem bu paraya buralarda 2+1 yada eski bina katda 3+1 mi alsam
    Yada 500 600 arası kirayamı cıksam simdiden cevaplar icin teşşekürler

• quote:

Orijinalden alıntı: dot4

Arkadaşlar sizlere birsey danismak istiyorum siz olsanız ne yapardiniz cevap verirseniz cok sevinirim
    Öncelikle şimdiye kadar ailemle oturuyordum 3 sene kadar simdi evi ayiracam cocukda var
    2.20 bin tl nakitim var
    Şimdi tüm birikim arabamı satıp 75 bin tl aylik 1100tl taksitle kredi cekip 120 bin tl civarı evemi girsem bu paraya buralarda 2+1 yada eski bina katda 3+1 mi alsam

Ev almak için imkanınız varsa 1 dk dusunmeyın bıle.
    Tek oda olsun sızın olsun
    Evı bugun 120 ye alsanız 2 sene sonra 200 bınlık bır evınız olacak fakat o evde 500 tl kırada otururum dersenız ve o para sızın gozunuze ufak gozukse de omrunuz boyunca o parayı odeyeceksınız.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dot4

Arkadaşlar sizlere birsey danismak istiyorum siz olsanız ne yapardiniz cevap verirseniz cok sevinirim
    2.20 bin tl nakitim var

sakın ha! kredi çekilip ev ya da araba alınmaz.
  • Çevremizdeki herkesin ev sahibi olmayı en öncelikli ihtiyaç olarak gördüğüne tanık olmaktayız. Bu amaçlar yıllarca birikim yapma gayreti sürdüren kişiler, bu süre zarfında kira ödemektedirler. Kira öder gibi ev sahibi ol yaklaşımıyla hayata geçirilen sistemimiz, kişilerin ev sahibi olma hayallerine en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlamaktadır. Her kesimden ve her gelir grubundan kişiye hitap etmek ve herkesin kiradan kurtulmasını hedefleyerek çıktığımız yolumuz bize binlerce kişinin hayatını değiştirme fırsatı sağlamıştır. Her geçen gün daha fazla kişinin ev sahibi olmasını sağlıyor olmak, sosyal sorumluluğumuzu yerine getirdiğimiz duygusu yarattığı gibi, ülkemiz ekonomisine artı değer katmanın gururuyla bir araya geldiğinde doğru bir yolda olduğumuzu ortaya koymaktadır.

Kaynak: http://birevimolsa.net/kira-oder-gibi-ev-sahibi-olmak/

• Benimde bir sorum var..

Bn Turkiyede yasamiyorum.Yasadigm ulke danimarka ve burda ev fiyalari cok ucuk. 70-80m2 kucuk daireler bile 500-600 bin tl den basliyor yasadigim sehirdeki fiyatlar
    Assa yukari Turk lirasi olarak 3000 tl ev kirasi oduyorum aparman dairesine aylik, buda yillik 36 bin tl yapiyor ve bu para havaya gidiyor...Ben yasadigim sehirden 8-10km disarda bir kasabadan bahceli villa almak istiyorum ulasim olarak kasaba otobana yakin evden cikinca maks 5-10 dakikada suanki yasadigim sehirde olabiliyorum... evin degeri 1,5 milyon kron yani 650 bin tl yapiyor..ve burayi aldigim taktirde aylik odemem 3500-4000 tl arasinda degisecek.ve borc bitene dek sabit faizle kredi aldigim taktirde 810-850 bin tl arasinda odeme yapmam gerekiyor.cunku 30 yillik plan cikariyorlar.Burda faiz oranlari sabit faizle alinirs yillik %3-4 arasi, enfilasyona gore degisken faiz alinirsa suan yllik %1,5-2,3 faizi var..Turkiyeye kiyasla cok cok dusuk..Ama burda evler uzerine nerdeyse hic koymuyor ancak 15-20 oturucamda uzerine 80-100 milyar koyarsa anca koyar.

yillar sonra ev uzerine koymadigi icin almak mantiksiz ama kirada otursam

kiralik daire aylik 3,000x12 : 36,000 TL bunu 10 yilla carpsak 10x36,000 : 360,000
    villa satin alinca 3,500x12 : 42,000 TL 10 yillik 10x42,000: 420,000 bu paranin asa yukari 50 bini faiz odemesi.. geriye kalan 37 ana para
    Evi satin aldigim taktirde kiraya kiyasla daha cok para cikicak cebimden ama suanki oturdugum 2+1 apartman dairesi yerine 4+1 bahceli villada oturmus olacagim.ve odedigim ucret devamli evin uzerinden goturdugu icin sattigim taktirde odedigim miktar kenara birikim yapmis gibi olacagim...

Bu konuda uzman arkadaslar asa yukari kabaca hesap ortada sizce mantikli olan izlenmesi gerekn yol nedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: karaca761

Benimde bir sorum var..

Bn Turkiyede yasamiyorum.Yasadigm ulke danimarka ve burda ev fiyalari cok ucuk. 70-80m2 kucuk daireler bile 500-600 bin tl den basliyor yasadigim sehirdeki fiyatlar
    Assa yukari Turk lirasi olarak 3000 tl ev kirasi oduyorum aparman dairesine aylik, buda yillik 36 bin tl yapiyor ve bu para havaya gidiyor...Ben yasadigim sehirden 8-10km disarda bir kasabadan bahceli villa almak istiyorum ulasim olarak kasaba otobana yakin evden cikinca maks 5-10 dakikada suanki yasadigim sehirde olabiliyorum... evin degeri 1,5 milyon kron yani 650 bin tl yapiyor..ve burayi aldigim taktirde aylik odemem 3500-4000 tl arasinda degisecek.ve borc bitene dek sabit faizle kredi aldigim taktirde 810-850 bin tl arasinda odeme yapmam gerekiyor.cunku 30 yillik plan cikariyorlar.Burda faiz oranlari sabit faizle alinirs yillik %3-4 arasi, enfilasyona gore degisken faiz alinirsa suan yllik %1,5-2,3 faizi var..Turkiyeye kiyasla cok cok dusuk..Ama burda evler uzerine nerdeyse hic koymuyor ancak 15-20 oturucamda uzerine 80-100 milyar koyarsa anca koyar.

yillar sonra ev uzerine koymadigi icin almak mantiksiz ama kirada otursam

kiralik daire aylik 3,000x12 : 36,000 TL bunu 10 yilla carpsak 10x36,000 : 360,000
    villa satin alinca 3,500x12 : 42,000 TL 10 yillik 10x42,000: 420,000 bu paranin asa yukari 50 bini faiz odemesi.. geriye kalan 37 ana para
    Evi satin aldigim taktirde kiraya kiyasla daha cok para cikicak cebimden ama suanki oturdugum 2+1 apartman dairesi yerine 4+1 bahceli villada oturmus olacagim.ve odedigim ucret devamli evin uzerinden goturdugu icin sattigim taktirde odedigim miktar kenara birikim yapmis gibi olacagim...

Bu konuda uzman arkadaslar asa yukari kabaca hesap ortada sizce mantikli olan izlenmesi gerekn yol nedir.

VILLA COK DAHA MANTIKLI.
    AYNI OLAYI BENDE HESAPLADI GIBI ZAMANINDA..
    SU AN ISTANBUL BEYLIKDUZUNDE ULTRALUKS HAVUZLU EVDE OTURUYORUM.
    OTURDUGUM VIN DEGERI 800 BIN TL.
    MERKEZDE 80 M2 HIC BIR DONATISI OLMAYAN EVLER O FIYAT.

9 caps acik kalmis : P )

ya merkezde oturup ot gibi hayat yasayacaktim..ya da 20 km uzakta oturup istedigim zaman havuza girip istedigim zaman spor salonunda spor yapacagim luks evde oturacaktim.ben 2. yi sectim :0
    ev birde degerlenmez demeyin..danimarka da olsa bir sure sonra en azindan faiz kadar artacaktir ve ev size faizsiz gelmis gibi olacak.
    siz icin olmasa da cocuklariniza yatirim icin ev almaniz sart gibi duruyor.

• Vay be bir cirpida konuyu tamamen okumusum.

Benim anladigim ev almak mantikli. Yanliz merak ettigim birsey daha var.

Mesela ev aldik her senede zorunlu olarak dask sigorta bilmem ne odeyecegiz. Alah korusun ama ulkede bir karisiklik tekrar ederse bu sigorta dask vs ne varsa iste, bunlarda da faiz oranlari uzerinde artis vs olur mu?

Ulkede karisiklik cikinca bunlari mi dusuneceksin demeyin maddi durumumu cok zorlayarak bir ev almak uzereyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: hasancelik0634

Vay be bir cirpida konuyu tamamen okumusum.

Benim anladigim ev almak mantikli. Yanliz merak ettigim birsey daha var.

Mesela ev aldik her senede zorunlu olarak dask sigorta bilmem ne odeyecegiz. Alah korusun ama ulkede bir karisiklik tekrar ederse bu sigorta dask vs ne varsa iste, bunlarda da faiz oranlari uzerinde artis vs olur mu?

Ulkede karisiklik cikinca bunlari mi dusuneceksin demeyin maddi durumumu cok zorlayarak bir ev almak uzereyim.

Konut sıgorta fiyatları çok ciddi rakamlar değil
    Sakın yaptırmamazlıkta etmeyin
    50 bin liralık arabanın kaskosu 2000 tl
    Oturdugum 800 binlik evin sıgortası 200 tl

Ben ilk evimde aman ne olacak kı sankı dıyıp sıgorta yaptırmamıstım.
    Sıfır bına da 3. Yılda yangın cıktı ve sıgortası olanların tum masrafını ertesı gun sıgorta sırketlerı karsıladı
    Sıgortası olmayan bızım gıbılerın cebınden ıse 5000 tl ortalama cıktı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende cikmazdayim bir el atin gaziantepte 1500_1750 arasi kira vermek mi 380 bine ev alip kredi cekmekmi mantikli??? Kredi miktari 150bini gecmeyecek belli nakit mevcut..Yalniz gaziantepte fiyatlar cok sismis evin ederini anlamak cok zor elimde patlar mi diye tereddutteyim göc almis sonucta ne yapmaliyim sizce akil verin bu isin mantiklisi ev almak mi???

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    Daha iyi bir yatırım şansın yoksa ev al. Yok ben arsa alırım, iş kurarım başka yatırım yaparım diyorsan kiraya çık ev al. Yok kiraya çıkarım elimdeki para nakit elimde kalır başka yatırım bilmem anlamam sadece bankada faizde durur diyorsan ev al.

Yani Ev alıp eldeki parayı oraya kitleyip kendi evinde oturmanın kira ödemekten farkı yok. Kira ödesen eldeki nakitle başka şekilde para kazanabilme şansın oluyor. Tabii yapabilrsen ve istiyorsan. Ya kirada oturup kira vericen ya yatırımının kira gelirinden mahrum kalıcan. Önemli olan ne senin ne yapmak istediğin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeris

Daha iyi bir yatırım şansın yoksa ev al. Yok ben arsa alırım, iş kurarım başka yatırım yaparım diyorsan kiraya çık ev al. Yok kiraya çıkarım elimdeki para nakit elimde kalır başka yatırım bilmem anlamam sadece bankada faizde durur diyorsan ev al.

Yani Ev alıp eldeki parayı oraya kitleyip kendi evinde oturmanın kira ödemekten farkı yok. Kira ödesen eldeki nakitle başka şekilde para kazanabilme şansın oluyor. Tabii yapabilrsen ve istiyorsan. Ya kirada oturup kira vericen ya yatırımının kira gelirinden mahrum kalıcan. Önemli olan ne senin ne yapmak istediğin?

Aslinda ev almak istemiyorum ilgim olmadi hic ama ev kirasini hesaplayinca yilda 20 bintl yapiyor d 4 sene kalsam kira artisiyla beraber 100bintl yapiyor.Ozaman ev alayim diyorum memur zihniyeti hemen dürtüyor medyada sik sik gordugum emlak balonu haberleri gözümün önüne geliyor..Göc alan bir sehir suriyeliler falan derken son 5 senede emlak fiyatlari katlamis gitmis.Bu risk almaya deger mi fiyatlar geriler mi???

• drmelihx D kullanıcısına yanıt
    Ticaret ile uğraşıyorsan ev alma kirada kal, sabit gelirin var ise, oturabileceğin bir evi alman mantıklı.Gaziantep emlak piyasasını bilmiyorum,ne olur ne olmaz şuan kestirmek zor.Emlak güven ortamında değerlenir,şuan öyle bir ortam yok.Piyasa her yönden daralıyor,doğuda operasyonlar vs.Ucuza kapatmaya çalışabilirsin.Önümüz kış.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.