Şimdi Ara

Ev almak mı? Kirada oturmak mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
246
Cevap
11
Favori
38.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the kings -- 26 Ekim 2015; 22:10:53 >
  • Su anda kiraciyim ve 600 tl kira ödüyorum.Ev sahibinin evi satmaya niyeti varsa evi almayi düşünüyorum.Çünkü en az 4 sene burda kalacagim.

Ev 3+1 130 metrekare 1.kat apartmanın altında market var.Ev marketin üstünde kaliyir.Yer malkara \tekirdag

Sizce evi kaça alırsam benim için uygun olur?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba, şu anda 1500 lira kira ödüyorum. istanbulda ev almak istesem istediğim ve standartlarımı karşılayabilecek evi alabilecek param yok. sizce 100-110 bin lira civarı bir ev alsam 500-600 liraya kiraya versem mantıklı mıdır? Yoksa ne yapmalıyım sizce?
  • ev almak mı daha mantıklı diğer yatırım araçlarına yönelmek mi? Öncelikle şunu belirteyim İstanbul,İzmir,bodrum, çeşme, Amasya gibi yerlerden emlak almayacaksanız diğer tarafların pek bir avantajı yok. Alacağınız evinde katı,muhiti,,cephesi çok önemli yoksa kotaltı veya giriş katı bir evi kolay kolay elden çıkaramazsınız. Mesala 2008 öncesi Ankara da (kurtuluşta rahmetli halamın evi) 2+1 70-80 bine o evi alabilirdim şimdi o ev 120-130 bin civarı satın alabilirsiniz. Eger 80 bin lirayı 2008 de küçük altına yatırmış olsaydık 80.000\ 60 =1333 adet küçük altınımız olacaktı .Bugünün parası 1333*180=240.000 TL hesap ortada altın daha çok primlenmiş. Benim farklı enstrümanlardan yapmış olduğum birikim ise bugün 160 bin civarı. Benim paramda ikiye katlamış fakat altın kadar kar ettirmemiş. Şimdi dönüp baktığımda inanın 8 yılda milyoner eski parayla trilyoner olma şansını 3 defa kaçırdım tecrübesizlik ve çekingenlik nedeniyle birazda kısmet diyelim. İki defa arsadan bir defa borsadan muazzam fırsatlar kaçırdım arkadaşlar. Neyse size tavsiyem sıcak para her zaman iyidir kriz zamanları elinizi kuvvetlendirir. Ama türk parasında kalmayın altın,döviz,hisse senedi tercih edin tüm yumurtaları bir sepete koymayın.
    Borsa için tavsiyem yüklü girmeyin ve borsayı takip etmeyin. Aylık bir kota belirleyip fiyatlara bakmadan alım yapın. Mesala aylık 300-500 liralık bir bütçe ayırıp borç öder gibi alım yapın yalnız alacağınız kağıt kolay kolay batmayacak bir şirketin kağıdı olsun ve kriz zamanlarında alım miktarınızı artırın tv lerde borsa çöktü haberleri çıkıyorsa tam alım zamanıdır kaçırmayın o kadar ki araba felan varsa satıp yatırın en az 10 yıl bu şekilde yatırım yapın borsanın zirve yaptığı haberleri çıktığında(10 yıl sonra) gidin istediğiniz yerden evinizi alın. Mesala 2009 yılında bu dediklerimi arçelik senetleri üzerinden uygulamış olsaydık 1 tlden almaya başladığımız kağıtlar bugun 15.90 civarı işlem görmüş olacaktı 6 yılda 15 kat olacaktı.
     Ev almak mı? Kirada oturmak mı?
    Şimdi bazı arkadaşlar diyecek 15 tl den 1 tlye düşmez mi tatbiki düşebilir o yüzde sağlam ve uzun vadeli yatırım yapın diyorum. Primli hisselere şirketin politikalarına göre yatırım yapın. Mesela şu an vestel (çok ciddi iha ve elektirikli oto projeleri var),afyon çimento(yeni bölündü) ,kardemir(d)(gelecek vadediyor) bunlar uzun vadede en az 10 yıl sonra size bir ev bir araba verme potansiyeline sahip senetler dir. Yatırım Tavsiyesi Değildir.
    Son olarak 2000 yılı tarihli bir röportaj meşhur hilmi dede onunki biraz hastalık derecesinde olmuş ama borsa yatırımı diğer tüm yatırımlardan karlıdır ve dünyanın en zenginleri listesinde hep borsacılar emlak yatırım yapanların üzerindedir.
    http://www.milliyet.com.tr/2000/05/27/ekonomi/eko00.html

Ev almak mı? Kirada oturmak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmm -- 24 Ekim 2015; 15:17:45 >

• ev almak kirada oturmaktan tabiki her durumda daha iyidir konu açılalı yaklaşık 3 sene olmuş

2010 da 105 bin tl ye daire aldım 60 bin kredi 45 bin nakit o yıl kira getirisi 550 tl civarıydı kendim oturdum 60 bine 5 yıl için 18 bn faiz ödedim

yıl 2015 dairemin fiyatı 250 bin tl bugün kiraya versem 1100-1200 civarı veririm

2010 da 105 bine dolar alsam suan param dolar kuru 1.50 idi şuan 3 tl diyelim 210 bin tl olucaktı

5 senede 35 kira verecektim

emlak herzaman istanbul da kazandırır her durumda kazandırır risksiz yatırım
  • İSTANBUL Avrupa yakasında az bütçe ile ev almak isitiyorum, çok param yok diyenler için bölge veriyorum.. Bahçeşehir Mobilyacılar Çarşısı na gelin...Arka kapıdan çıkıp sola ileri benzinliğin yanından sokağa dalın...İşte o mahalle sanayi mahallesi..O mahallede son 5 yıldır müteahhitler harıl harıl ev yapıp satıyorlar...Eski küçük , mütevazi 2 katlı evler yıkılıp yeni apartmanlar yapılıyor...İşte oradan daire satın alın..Kombili 125 m2 yeni daireler 150 - 250 Bin arasında satılıyor...Ve sürekli fiyatları artıyor...4 yıl önce yazdığım bu yerde 100 - 125 m2 yeni daireler 80 - 100 bine satılıyordu...Bu bölgeyi çok az insan biliyor.Evren Sanayi Sitesi ve Kotçular Sitesi nin sağ tarafında kalıyor...Tam karşısında MAKSİMOON sitesi yapılıyor., DUMANKAYA yine tam karşısı....Bu yazdığım mahalleden .1 Km çaplı bir daire çizerseniz bu dairenin tam çevresindeki 125 m2 yeni daireler 375 - 650 Bin arası yerine, sitesine göre satılıyor...Peki sanayi mahallesi neden ucuz ? Evleri eski, uyduruk, derme çatma, gece kondudan bir basamak iyi durumda idi....Yaşayanlar her şehirden toplama idi... İşte 1 - 2 katlı bu uyduruk evler yerini apartmanlara terkediyorlar....Ama çevrede oturanlar çok farklı yerlerden gelme.... Ve hiç bir müteahhit otopark yapmıyor...Daracık sokaklar araba dolu...Az para ile yatırım yapacağım diyenler evin 5 yıl kirasını alıp istediğiniz zaman o günkü fiyatla satarsınız..Çok param yok , kiradan kurtulayım derseniz, 150 - 250 Bin arası yeni daire alıp başınızı sokup kiradan kurtulursunuz....Her gün fiyatlar artıyor....Çevrede fiyatları bilenler gelip buradan daire alıyorlar.... Kolay gelsin......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 30 Ekim 2015; 18:53:15 >

• Evet seçim sonuçları da geldi sayılır.
    Bakalım ne olacak bundan sonra ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

Evet seçim sonuçları da geldi sayılır.
    Bakalım ne olacak bundan sonra ?

yarin evimin ilanini + 20 bin tl olarak guncelliyorum.

15 gun icinde faizlar 1 in altina inecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 1 Kasım 2015; 19:39:59 >
  • Fiyatlar yükselecek mantık olarak baktığımızda ? Ama ulen daha ne artacak bu fiyatlar ? Kim alacak kim satacak ? Bu iş nereye varacak !
  • http://www.zingat.com/secimden-secime-konut-fiyatlari-nasil-degisti-500a

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar eğer bir nakliye sitesine ihtiyaç duyarsanız bu site gerçekten işini iyi yapıyor tavsiye ederim.

çukurova evden eve nakliyat
  • Birader git vestel hissesi al.
    6 ay sonra bu dediğimi git duvarına çerçevele.

vestelin grafiklerine bak, beklentilerine bak, net !
  • quote:

Orijinalden alıntı: ottoserdar

ev almak kirada oturmaktan tabiki her durumda daha iyidir konu açılalı yaklaşık 3 sene olmuş

2010 da 105 bin tl ye daire aldım 60 bin kredi 45 bin nakit o yıl kira getirisi 550 tl civarıydı kendim oturdum 60 bine 5 yıl için 18 bn faiz ödedim

yıl 2015 dairemin fiyatı 250 bin tl bugün kiraya versem 1100-1200 civarı veririm

2010 da 105 bine dolar alsam suan param dolar kuru 1.50 idi şuan 3 tl diyelim 210 bin tl olucaktı

Hocam bende bir ornek vereyim oturdugum evin kirasi 500 tl 2+1 ve 5 yillik bina ev sahibim ise evi temelden almis 85 bine,aradan gecen zamanda 5 yil olmuş ev ayni evde fiyatta ayni fiyat satsan tas catlasin 110 yapar cunku yeni binalar bu fiyattan basliyr neticede her yerde fiyatlar artmiyor bandirma ornegini verdim buyuk sehirler disindaKi yerlerdede fiyatlar pek artmiyor evler eskiyor kiracilar kullandiginla kaliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

quote:

Orijinalden alıntı: ottoserdar

ev almak kirada oturmaktan tabiki her durumda daha iyidir konu açılalı yaklaşık 3 sene olmuş

Hocam bende bir ornek vereyim oturdugum evin kirasi 500 tl 2+1 ve 5 yillik bina ev sahibim ise evi temelden almis 85 bine,aradan gecen zamanda 5 yil olmuş ev ayni evde fiyatta ayni fiyat satsan tas catlasin 110 yapar cunku yeni binalar bu fiyattan basliyr neticede her yerde fiyatlar artmiyor bandirma ornegini verdim buyuk sehirler disindaKi yerlerdede fiyatlar pek artmiyor evler eskiyor kiracilar kullandiginla kaliyor

Hocam önceki mesajdada Bahsettiğim gibi istanbul da emlak herzaman kazandırır.
    Ist da ev değil para eden arsadır yeri konumdur
    Site proje alırsanız bile kazık fiyattanda alsanız yine kazandırır
    bukadar risksiz ve getirisi yüksek yatırım aracı yok

• Konuyu derinlemesine okudum
    ama es geçilen ayrıntılar var
    kiracı olsan hop diye taşınamazsın
    hem yıpratıcı hem masraflı süreç,
    özellikle şehirler arası taşımacılar
    yeni mobilya parası 10k gibi uçuk fiyatlara ulaşan ücretler alabiliyorlar
    evini kiralayan kişi sen olursan
    yine evin yıpranma payı
    kiranın aksaması gibi etkenler olabilir
    zaten 10 senelik gibi zaman aralıklarında
    en az bir dönem için boş kalacağı neredeyse kesindir
    her ev değer kazanacak ya da değeri düşecek diye birşey yok
    yatırım olarak değerlendirmek yerine
    oturmak için düşünülmesi mantığına katılıyorum
    yinede ticaret insanların ihtiyaçları üzerine dönüyor
    fakat şunu da görüyorum ki forum halkı oldukça lüks peşinde,
    sizin söylediğiniz muhitler genelde televizyonda reklamı çıkan residance'lar
    sanki memlekette başka yatırım kalmadı...
    fon olayında ise geçmiş zaman aralıklarında şöyle yapsaydım
    böyle yapsaydım diyenler için belirtiyorum ki
    kardeşim burası forum
    eğer zamanında gerçekten herkes aynı harekette bulunsaydı
    zaten populasyon sebebiyle şu anda bulunduğumuz aynı sonuca varılmazdı
    ev alımı olsun günlük harcamalar olsun
    kredi işine şahsen ASLA girmem
    birşeyi alacaksam nakit ya da havale ile alırım
    aslında uygun koşullar sağlandığına ikna olsanızda
    öyle ya da böyle daha çok para ödersiniz
    sadece farkında olmazsınız
    faiz haramdır konusunu açan arkadaşı alkışlıyorum:D
    faizi sen alırsan sanki haram değil
    ama ödemeye gelince intihar edenleri de duyduk
    bu ülke büyük ekonomik krizler atlattı:/
    son olarak uzakta olmayan yunanistan ile n
    ormal maaşını
    içinde bulunduğumuz günde bile
    bankadan çekemeyenleri hatırlatacağım
    bekleyip yatırım yapmadıkları harcamadıkları paralar yandı bitti kül oldu
    verirse devlet anaparasını verir
    para işi ne olursa olsun birazda kader kısmet işi
    sonuçta kimse geleceği göremiyor
    konuyu takipteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c0sm3ticjunki3 -- 6 Kasım 2015; 1:59:21 >

• TCMB 'nin internet sitesinde, KONUT FİYAT ENDEKSİ var, açıp bakabilirsiniz.

konut artışı 2014 yılından sonra durdu,

herkes 5-10 yıl önce şöyle ev aldık, şimdi şu fiyat olur diyor da, atladıkları es geçtikleri en önemli konu şudur, son 10 yılda arttıysa gelecek 10 yıl da artmaya devam edecek diye bir şey yok..
    tüm piyasalarda DOYUM noktası vardır, ekonominin fıtratında var bu. 1.30 faiz oranları ile, ülkenin ekonomik geleceği belli değilken çok az kişi cebindeki nakdi kullanıp konut alır.
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    :))))))))))))))))))))))

Güncelle hocam, güncelle hatta artı 50bin ekle fiyata. her sene ekle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berry1925 -- 7 Kasım 2015; 9:29:20 >
  • Konut fiyatlarinin son 5 yillik artis hizini bundan sonra gorecegini zannetmiyorum. Ozellikle faizler bu duzeyde seyrederse veya daha da artarsa enflasyonun bile altinda artislar gorulur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: huskozzzz

Su anda kiraciyim ve 600 tl kira ödüyorum.Ev sahibinin evi satmaya niyeti varsa evi almayi düşünüyorum.Çünkü en az 4 sene burda kalacagim.

Ev 3+1 130 metrekare 1.kat apartmanın altında market var.Ev marketin üstünde kaliyir.Yer malkara \tekirdag

Sizce evi kaça alırsam benim için uygun olur?

Ev sahibim evi satmıyor.Ben de evin konumundan çok memnunum ve evden çıkmayı düşünmüyorum.Başka bir ev alsam kiraya versem mantıklı olur mu?Çünkü kötü kiracıya denk gelme veya evin 1-2 sene boş kalma ihtimalleri beni korkutuyor.Tecrübeli arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
  • ev alınca aylık 1000tl ödeyerek en az kaç yılda ev sahibi olunabilir?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.