Şimdi Ara

ev almak üzereyim çatı katı 5. kat yardım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
40.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yalıtımı sormadan ev alcaksan ne diyelim sana
  • Geç mi kaldım bilmiyorum , tüm yorumları okumadım . Şuan bizde çatı katı evde oturuyoruz , bina yeni yapılmış . Çatıda izolasyon var tutmadan önce dolaştık , sizinde kesinlikle ve kesinlikle dolaşmanızı öneririm (Çatı katını) . İzolasyon yoksa hiç bulaşmayın rutubetten öte doğal gaz canınızı yakar . Yalıtım yaptılarsa hangi malzeme ile yaptıklarını öğrenin xps eps vs. üzerinde yazacaktır . Su yalıtımı %100 yapmışlardır fakat ısıya iyi dikkat edin hocam , 2007 yönetmeliğine göre yapmaları zorunlu fakat kalitesiz malzeme ve kötü işçilik ile yapıldıysa , yapılmasının bir önemi kalmıyor .
  • yardınmı?
  • asansörlü bina olmasa kesinlikle almazdım

5 kat üzerine çatı yaptı çatıyı kremit gizli çatı yaptı yanlarına seramik den su kanalı yaptı çatıdaki su kanalında aşagı ya akacak şekilde bakalım ilerde sorun yaşarsam buraya tekrar yazarım ama ev teslimi biraz uzun sürecek gibi şuan krediler 0,89 bakalım ocak şubat gibi teslim ederse faziler ne durumda olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

evliyim allah bagışlarsa 1 çocugum var 5. kat duvarlarda köpük var izalasyon yapılmış durumda soguk sıcak okadar etkileyecegini sanmıyorum tek derdim çatı sorunu asansörde var binada 165metre kare bürüt 98 milyar anlaştım

ben bugün mütaitle görüştüm gizli çatı yapacakmış
    yani üst taraftaki duvarların tüm yanlarına seramikten su olugu yapıp diger kalan yerlerine çatı yapacak kremit çatı işallah sorun yaşamam bakalım ne olacak

aradabi kontrol et tıkanmasın bişey olmaz diyor bende yan taraflardaki seramikten su alır diyorum bişey olmaz diyor

165 mtrekare ve 98 milyara anlaştın ? nerde bu ev ? kesin bi bit yeniği var bu işin içinde gizli çatı falan diyosun , genelde mütaitlerde çakallık yapıyo unutma senin evi kaçak yapıp teras diye gösterebilir üzerinide çok güzel örter anlamazsın hiç bişey paran uçmasın kardeş iyi araştırsaydın saf bişeye benziyon ev konusunu bile buraya açtığına göre git büyük bilgili birine danış bence boşver sıcağı soğuğu sen . .

• 1975 yılında yapılan binada oturuyoruz yalıtım falan hiç bilmeyiz.Yalıtımlı dairelerde ısnma giderleri çok fark ediyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

quote:

evliyim allah bagışlarsa 1 çocugum var 5. kat duvarlarda köpük var izalasyon yapılmış durumda soguk sıcak okadar etkileyecegini sanmıyorum tek derdim çatı sorunu asansörde var binada 165metre kare bürüt 98 milyar anlaştım

yani üst taraftaki duvarların tüm yanlarına seramikten su olugu yapıp diger kalan yerlerine çatı yapacak kremit çatı işallah sorun yaşamam bakalım ne olacak

aradabi kontrol et tıkanmasın bişey olmaz diyor bende yan taraflardaki seramikten su alır diyorum bişey olmaz diyor

165 mtrekare ve 98 milyara anlaştın ? nerde bu ev ? kesin bi bit yeniği var bu işin içinde gizli çatı falan diyosun , genelde mütaitlerde çakallık yapıyo unutma senin evi kaçak yapıp teras diye gösterebilir üzerinide çok güzel örter anlamazsın hiç bişey paran uçmasın kardeş iyi araştırsaydın saf bişeye benziyon ev konusunu bile buraya açtığına göre git büyük bilgili birine danış bence boşver sıcağı soğuğu sen . .

:)

• quote:

Orijinalden alıntı: MicrosoftluFasulye

quote:

yok ev yapı denetim deprem yönetmeligine uygun
    terası ya izalosyan yapacaktı yada çatı ben kremit çatı yap dedim alırken böyle anlaştık

• ben 2 senedir istanbul da sabahtan akşama kadar güneş alan dublex dairede oturuyoruz

yazın klima olmasaydı üst katta yaşanmazdıki alt katında serin olduğunu söyleyemeceğim

kış ise kar zamanı biraz soğuk yapıyorki 200 tl den fazla doğalgaz parası geldiğini zannetmiyorum üst katı nerdeyse yakmıyoruz alt kattan sıcaklık yukarı çıkıyor zaten

altında oturan varsa kış boyunca ısınmada pek sorun yaşamassın bizim evde yalıtımlı hayırlı uğurlu olsun tekrardan
  • Selam arkadaşlar. Ben Eskişehir'den yazıyorum. Yeni bir eve çıkacağız kiraya. Su an oturduğum evin altı komple garaj ve cepheler acik. Mantolama var ama.kâr etmiyor birkere yerler felaket. Resmen evi isitamiyorduk. Yeni bulduğum ev ise 4 katta yeni yapılmış bina Mantolama var.cati kati izolasyonu var.Ve üstte çatı da var. Aşağıda aile oturuyor her yeri kapali dairelerle sadece üüstünde kimse yok. Daire sabah bi başlıyor aksama kadar güneş alıyor güney cephe daire. Kombi Viessmann 100 w.

Sizce bu ev daha kolay isinir mi diger eve nazaran? Yoksa daha mi beter olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oracle55

Selam arkadaşlar. Ben Eskişehir'den yazıyorum. Yeni bir eve çıkacağız kiraya. Su an oturduğum evin altı komple garaj ve cepheler acik. Mantolama var ama.kâr etmiyor birkere yerler felaket. Resmen evi isitamiyorduk. Yeni bulduğum ev ise 4 katta yeni yapılmış bina Mantolama var.cati kati izolasyonu var.Ve üstte çatı da var. Aşağıda aile oturuyor her yeri kapali dairelerle sadece üüstünde kimse yok. Daire sabah bi başlıyor aksama kadar güneş alıyor güney cephe daire. Kombi Viessmann 100 w.

Sizce bu ev daha kolay isinir mi diger eve nazaran? Yoksa daha mi beter olur?

Hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit:Tarihe bakmadan yazmışım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This_is_Heavy -- 14 Şubat 2015; 17:51:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavili

bi arkadaşım sırf deprem yüzündenn ne olursa olsun çatı katı alırım diyorduu..

çok zekiymiş(!) o arkadaşın. depremde her evin zayıf noktasını ve nasıl yıkılacağını biliyor mu? toprağın evi yutacağını ve çatı katından yürüyerek dışarı çıkacağını mı sanıyor? isterse ahşap evde otursun, eceli geldiyse tek katlı ahşap evde de ölür. eceli gelmediyse isterse -3 bodrum katta otursun, isterse tüm bina üzerine yıkılsın olaydan 1 ay sonra bile sağ kurtarılır.

Tedbirli davranmaktan bahsediyor arkadaş. Eceli çatı katında öleceğini nereden biliyorsunda konuşuyorsun. Ölürse 1. katta da ölür çatıda da önemli olan o değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavili

bi arkadaşım sırf deprem yüzündenn ne olursa olsun çatı katı alırım diyorduu..

çok zekiymiş(!) o arkadaşın. depremde her evin zayıf noktasını ve nasıl yıkılacağını biliyor mu? toprağın evi yutacağını ve çatı katından yürüyerek dışarı çıkacağını mı sanıyor? isterse ahşap evde otursun, eceli geldiyse tek katlı ahşap evde de ölür. eceli gelmediyse isterse -3 bodrum katta otursun, isterse tüm bina üzerine yıkılsın olaydan 1 ay sonra bile sağ kurtarılır.

Tedbirli davranmaktan bahsediyor arkadaş. Eceli çatı katında öleceğini nereden biliyorsunda konuşuyorsun. Ölürse 1. katta da ölür çatıda da önemli olan o değil.

emliyet kemeri takanla takmayan adam bir olmuyorsa ayni mantik cati katinda oturan adamla olasi depremde kurtulma sansi daha fazladir olay bi

• ben hala çatı katında oturmaktayım kışın karda kiremitten arada su aldıgı oldu ama memnunum sonuçta kendi evimi aldım kiradan kurtuldum ısı konusunda sıkıntı çıkmadı klima ile ısınıyorum

ama mecbur kalmadıkça en üstten daire alınmamalı alınırsada çatısı çok süper olmalı straforlu saç çatı bence en güzeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: Layblood

Benim yeni tasindigim ev en ust katta. Aklimizda bizimde bir suru soru isareti vardi isinma anlaminda. Fakat binanin disi mantolanmis oldugu icin kisin hic bir sikintisi olmuyormus. Hatta eski kiraci atletle vs dolasiyormus yalan degilse. 1 haftadir kaliyorum yaz olmasina ragmen gayet ferah bir hava var dairede. Ayrica son katta oldugu icin binada en iyi manzara bu dairede. Ayni anda adalari, avrupa tarafini, camlica tarafini gorebiliyorum. Ama alt katlarda olsaydim bu avantajdan mahrum olacaktim. Kis gelmedigi icin bisey diyemiyorum ama suanda iyi ki son katta eve cikmisim diyorum.
    Hocam son durum ne kışın soğuk oluyor mu

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.