Şimdi Ara

ev almak üzereyim çatı katı 5. kat yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
39.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 355GTS

quote:

Orijinalden alıntı: Buzmavili

bi arkadaşım sırf deprem yüzündenn ne olursa olsun çatı katı alırım diyorduu..

çok zekiymiş(!) o arkadaşın. depremde her evin zayıf noktasını ve nasıl yıkılacağını biliyor mu? toprağın evi yutacağını ve çatı katından yürüyerek dışarı çıkacağını mı sanıyor? isterse ahşap evde otursun, eceli geldiyse tek katlı ahşap evde de ölür. eceli gelmediyse isterse -3 bodrum katta otursun, isterse tüm bina üzerine yıkılsın olaydan 1 ay sonra bile sağ kurtarılır.

bilmiyorumm istatistiklere göre en az hayatını kaybeden diyelimm..bana sorarsan bulunduğun ve korunduğun alan önemli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzmavili -- 22 Ağustos 2012; 1:48:02 >

• çok teşekkürler yorumlarınız için ev asansörlü asmolen tavan var tabii çatı nasıl olacak muamma mütait masraftan kaçacak büyük bir ihtimalle
  • Çatıyı iyi yapmazlarsa sürekli akar.Yazın fırın gibi olur.Her sene bu sorunu yaşarsın.En sonunda yıkar tekrar yaptırırsın.Binayı kendin yaptırsan çatıyı iyi yaptırırsın da müteahhit masraftan kaçar.
  • Çatı katının iki güzel yanı var,birincisi yüksek bir yer ise manzarası iyi olur,ikincisi ise üst komşunun gürültüsü veya pisliği derdi olmaz.
    Ama birçok kötü yanı da var,yazın aşırı sıcak olması,kışın ise resmen buz gibi olması ve buna bağlı olarak yazın klima-elektrik kışın yakıt giderlerinin çok fazla olması,binanın belli bir yaşından sonra çatının akma yapmaya başlaması,asansör yoksa merdiven çıkma derdi,asansör varsa bile büyük eşyaları taşıma problemi gibi sıkıntıları olur üst katların.
    Açıkcası çok avantajlı bir daire değilse üst katları düşünmem.
  • en üst katta oturmaya alışık biri isen bence al derim ben 30 seneden fazla en üst katta oturan biri olarak oturmak için gene üst kat daire alırım, ama yatırım için almam.birde işin bütçe tarafı var tabi çatı kat daire 70 ise 2. 3. kat daire 110 bin liradır.
  • eğer gürültüye uyuz olursan çatı katı çok iyi olur çünkü millette medeniyet yok, apartmanda gecekonduda oturur gibi oturuyor millet,gürültü patırtı bitmiyor..
  • Benim yeni tasindigim ev en ust katta. Aklimizda bizimde bir suru soru isareti vardi isinma anlaminda. Fakat binanin disi mantolanmis oldugu icin kisin hic bir sikintisi olmuyormus. Hatta eski kiraci atletle vs dolasiyormus yalan degilse. 1 haftadir kaliyorum yaz olmasina ragmen gayet ferah bir hava var dairede. Ayrica son katta oldugu icin binada en iyi manzara bu dairede. Ayni anda adalari, avrupa tarafini, camlica tarafini gorebiliyorum. Ama alt katlarda olsaydim bu avantajdan mahrum olacaktim. Kis gelmedigi icin bisey diyemiyorum ama suanda iyi ki son katta eve cikmisim diyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bakalım ben de almaya niyetlendim artık evet manzarası mükemmel asansörde var duvarların arasında köpükte var tek korktugum çatı sorunu çatıyıda saç çatı yaptırmayı düşünüyorum üs tarafı kullanmak için
    bakalım nasip artık
  • başlıktan birşey anlamadım.alamak ne yahu
  • 300 lira kira ödediğim zamanda 480 lira doğalgaz parası verdiğimi hatırlıyorum. İgdaşa şikayete gittiğimde adam taşın demişti. Çatı katlarında böyle problem çok oluyor demişti. Seninki yeni bina. Bilmiyorum aynı sorunu yaşar mısın.
  • Arakat al derim.
  • dostum anahtar teslim harici ev sakın alma.. hele ki çatı katı diyorsun kafanı duvarlara vurursun iyice düşün derim ben. kiralamak neyse ne de satın alacağım diyorsun bir ömür geçecek evli misin bekar mısın bilmiyorum ama yarın bir gün çoluk çocuk olacak, misafirdi, yazıydı, kışıydı derken bir sürü sorun çıkar..
  • 10 sene sonra tavandan şapır şapır su akmaya başladığında ve tavanın kabardığında başını taşlara vurursun satacak adamda bulamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 22 Ağustos 2012; 13:40:24 >
  • evliyim allah bagışlarsa 1 çocugum var 5. kat duvarlarda köpük var izalasyon yapılmış durumda soguk sıcak okadar etkileyecegini sanmıyorum tek derdim çatı sorunu asansörde var binada 165metre kare bürüt 98 milyar anlaştım

ben bugün mütaitle görüştüm gizli çatı yapacakmış
    yani üst taraftaki duvarların tüm yanlarına seramikten su olugu yapıp diger kalan yerlerine çatı yapacak kremit çatı işallah sorun yaşamam bakalım ne olacak

aradabi kontrol et tıkanmasın bişey olmaz diyor bende yan taraflardaki seramikten su alır diyorum bişey olmaz diyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

evliyim allah bagışlarsa 1 çocugum var 5. kat duvarlarda köpük var izalasyon yapılmış durumda soguk sıcak okadar etkileyecegini sanmıyorum tek derdim çatı sorunu asansörde var binada 165metre kare bürüt 98 milyar anlaştım

yani üst taraftaki duvarların tüm yanlarına seramikten su olugu yapıp diger kalan yerlerine çatı yapacak kremit çatı işallah sorun yaşamam bakalım ne olacak

aradabi kontrol et tıkanmasın bişey olmaz diyor bende yan taraflardaki seramikten su alır diyorum bişey olmaz diyor

Şimdi bişey olmaz der taa ki senden parayı alana kadar. Parayı verdikten sonra muhattab bulamazsın. Neyse hayırlısı

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkan1979

evliyim allah bagışlarsa 1 çocugum var 5. kat duvarlarda köpük var izalasyon yapılmış durumda soguk sıcak okadar etkileyecegini sanmıyorum tek derdim çatı sorunu asansörde var binada 165metre kare bürüt 98 milyar anlaştım

izmirde nerede 165m2 daire 98 mılyar mış,walla bence topraktan gireceksen bır daha duşun
  • oturduğum ev çatı katı yeni taşındık daha kış gelmedi ama yazın ahım şahım sıcaklık yoktu hatta arka balkonun kapısını ve ön balkonun kapısını açınca ev buz gibi oluyor kapatmak zorunda kalıyoruz

• +evi aldım arkadaşlar

40milyarı nakit verdim müait yavaş yavaş yapıyor binayı iş bitiminde kredi çekip paranın tamamını vercem
    nasipse tek derdim krediler yükselmesin istiyorum
  • Hayırlı olsun.
  • 1.Sİ YALITIM YAPMAK ZORUNDA ZATEN
    2.Sİ ASANSÖR YOKSA HİÇ ALMA
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.