Şimdi Ara

Ev almayı düşünüyorum #hadi içeri [İSTANBUL] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2000 Tl maaş diyorsunuz,evlilik diyorsunuz ev almak istediğinizi belirtiyorsunuz.

Bu üçünün bir arada olabiliceği ve çıkışı parlak olan bir denklem yok,elinizde nakit bir birikim yoksa.Evlilik için 50.000,evine göre de en ucuz 200.000-300.000 arası ev için lazım olucak.Yani size sıcak olarak 350.000 lira para lazım olucak.Nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?
    Bence bir ikinci el piyasası hızlı olan bir araba alırsanız daha iyi olur.Elinizde paraya çevirebileceğiniz bir kaynak olur,ilerde maaşınız artarsa veya eşinizde çalışırsa beraber istediğiniz evi alırken aracınızı satarsınız,bu süre zarfında da lazım olduğunda kullanırsınız.Gerçi ev kiranızı bilmiyorum o da zorlayabilir aynı anda öderken sizi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silenforce -- 1 Nisan 2018; 13:6:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barınma ihtiyacını şirkette karşılayabileceğin bir iş bulursan ve evlilikten vazgeçersen aldığın evi kiraya vererek alabilirsin ancak.
  • Kendini geliştir, vasıf kazan. Daha fazla para kazanarak rahatlıkla ev alabilirsin. Artık hayat daha rahat 2005 den bu yana da çok şeyler değişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malvolorne

https://www.sahibinden.com/ilan/emlak-konut-satilik-muhtesem-tarihi-rihtimli-yali-456394454/detay

Bence konu sahibi yalanci demi malvorine nasilsa istanbulda 7000 asagisi çalışan yok :)

• Malvolorne kullanıcısına yanıt
    Aslında ben bu yalının satış sahibi kişisiyim sadece fakirlik nasıl birşey hissetmeye çalışıyorum aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

2000 Tl maaş diyorsunuz,evlilik diyorsunuz ev almak istediğinizi belirtiyorsunuz.

Bu üçünün bir arada olabiliceği ve çıkışı parlak olan bir denklem yok,elinizde nakit bir birikim yoksa.Evlilik için 50.000,evine göre de en ucuz 200.000-300.000 arası ev için lazım olucak.Yani size sıcak olarak 350.000 lira para lazım olucak.Nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz?
    Bence bir ikinci el piyasası hızlı olan bir araba alırsanız daha iyi olur.Elinizde paraya çevirebileceğiniz bir kaynak olur,ilerde maaşınız artarsa veya eşinizde çalışırsa beraber istediğiniz evi alırken aracınızı satarsınız,bu süre zarfında da lazım olduğunda kullanırsınız.Gerçi ev kiranızı bilmiyorum o da zorlayabilir aynı anda öderken sizi.

Evet sıfırdan başlamak zor evlilik kafadan külfet ve sıcak para ama ev en nihayetinde bankanın karısı(Kredi) olarak bir nebze vade içinde karşılanabilir.

Şuan verdiğim kira 1000 tl Araba al sat nakit döngüsüne sokmayı riskli çünkü vakit zaman darlığı mevcut.

Kıssadan hisse şuan elimde 100 k birkim olursa ve eşim de benimle çalıştığı ve maaşı 2 kişi için 4k hesaplama yaparsak sanırım umutsuzluk imkansızlık 3 bilinmeyenli denklemi biraz toparlama şansımız olabilir mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: TTV GardolapFuat

quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

2000 Tl maaş diyorsunuz,evlilik diyorsunuz ev almak istediğinizi belirtiyorsunuz.

Evet sıfırdan başlamak zor evlilik kafadan külfet ve sıcak para ama ev en nihayetinde bankanın karısı(Kredi) olarak bir nebze vade içinde karşılanabilir.

Şuan verdiğim kira 1000 tl Araba al sat nakit döngüsüne sokmayı riskli çünkü vakit zaman darlığı mevcut.

Kıssadan hisse şuan elimde 100 k birkim olursa ve eşim de benimle çalıştığı ve maaşı 2 kişi için 4k hesaplama yaparsak sanırım umutsuzluk imkansızlık 3 bilinmeyenli denklemi biraz toparlama şansımız olabilir mi ?

Elinizde 100K bir birikim olursa ve eve toplamda 4K girerse karamsarlığa gerek yok.Gül gibi geçinip gidersiniz.Ama 10 sene ne tatil ne araba hiçbir şeye izniniz olmaz.O da göze alınabilmeli bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: 355GTS

Barınma ihtiyacını şirkette karşılayabileceğin bir iş bulursan ve evlilikten vazgeçersen aldığın evi kiraya vererek alabilirsin ancak.

İş değiştirmeyi yakın süreçte düşünmüyorum ve evlilikten vazgeçme gibi bir durum söz konusu değil üstadım.
  • Silenforce kullanıcısına yanıt
    Kredi ödemesi ile alakalı 120 ay vade düşünmüyorum çünkü çok büyük kölelik geliyor. bu sebeten 4 k maaş ile banka taksitlerini ortalama hesaplamamda 2300 tl civarı bir ödeme planı çıkıyor tabi ki 100k üzeri kredilerde faiz oranı faiş oranda artıyor oda cabası eğer 100k üzeri çekim durumunda 120 ay planlaması yapabilirim.
  • Ben de 550 bin limitle ev alıyorum, 50 bin de eşya parası var. Yayla tarafında ev arıyorum, daha istediğim gibi ev bulamadım. Sıfır bina veya çok eski olmayan binalara bakıyorum, limitimi rahatlıkla aşabiliyor. Ben bu limitle ev bulmakta sıkıntı çekiyorum, haberin olsun. Burası İstanbul.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTV GardolapFuat

Kredi ödemesi ile alakalı 120 ay vade düşünmüyorum çünkü çok büyük kölelik geliyor. bu sebeten 4 k maaş ile banka taksitlerini ortalama hesaplamamda 2300 tl civarı bir ödeme planı çıkıyor tabi ki 100k üzeri kredilerde faiz oranı faiş oranda artıyor oda cabası eğer 100k üzeri çekim durumunda 120 ay planlaması yapabilirim.

Ödeme planı size kalmış ama ödeme planınızı yaparken iki kişi olucağınızı da dahil edin bu plana.Şimdi 1000 Tl ile geçiniyor olabilirsiniz ama ilerde iki belki üç kişi olucaksınız.Ben o yüzden 10 yıl dedim yoksa bu vadeyi kısaltabilirseniz ne mutlu size.

• Bu şartlarda İstanbul da ev alman çok zor kardeşim. Ama kira yerine ev taksitine girmen gayet mantıklı olacak.
  • Abim bir yıl önce 164 bin TL'ye Esenyurt'tan 2+1 ev için için 90 bin tl kredi çekti.

Faizle 168 bin toplam ödemesi çıktı.

10 yıl boyunca bankaya 1400 TL verecek.

Asgari ücretli 1700 TL maaşı var. Ek iş yapıyor, eve 9'da geliyor 32 yaşında; ama bu yük onu 10 yıl yaşlandırdı.

Evin yarısı kadar hazırda parası olmasaydı banka ne kredi verirdi ne de o evi alabilirdi.

Ayakkabı kutusunda paramız da yoktuki destek çıkalım kendisine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MehmetNY -- 1 Nisan 2018; 14:29:40 >
  • 30 bin tl nakit param vardı. 75'e ev buldum. 72.500e aldım. 52500 kredi çektim. 6 senelik aylık 1200 ödemeli. Maaşımda o zamanlar 1550 tl idi. 2 sene boyunca neredeyse yemedim içmedim yaklaşık 35.000tl para biriktirdim, ev kredimi kapattım. Şimdi evim kırada aylık 500tl alıyorum. 16000tl kredi çektim 3 senelik aylık 550tl. Araç aldım, onunda kredisini evin kirasıyla ödüyorum neredeyse.Ayağını yorganına göre uzatırsan yaparsın hocam ama istanbulda zor.
    Ben çorluda yaşıyorum.

yaş 24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cetinkan -- 1 Nisan 2018; 15:20:20 >
  • 2000 maaşla neden İstanbul’da yaşıyorsun ki evli de değilsin. Anadolu’nun her yerinde az çok o maaşı alırsın hatta yerine göre fazlasını bile alırsın. Harcamaların da çok daha az olur. İstanbul’da yaşanacak daire 500.000 den az Yok. Boşuna hayal kurma. Anadolu’da 100.000 liraya güzel bir daire alabilirsin. Diğer masraflar da daha az olur tabi.

İstanbul’u sevemedim de diyorsun hem seni burada tutan nedir ? Yerinde olsam bir saniye durmam.

• yani sistemin sana dayattığı ömrünü çöpe atacağın bir sisteme nasıl girerim diye gelmiş bide akıl istiyorsun doğru mu ? hocam marmara depremi kapıda istanbulun yarısı yok olma tehlikesinde ( bak zarar demiyorum direk yok olma tehlikesinde ) kafayı mı yediniz hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakim bey

2000 maaşla neden İstanbul’da yaşıyorsun ki evli de değilsin. Anadolu’nun her yerinde az çok o maaşı alırsın hatta yerine göre fazlasını bile alırsın. Harcamaların da çok daha az olur. İstanbul’da yaşanacak daire 500.000 den az Yok. Boşuna hayal kurma. Anadolu’da 100.000 liraya güzel bir daire alabilirsin. Diğer masraflar da daha az olur tabi.

İstanbul’u sevemedim de diyorsun hem seni burada tutan nedir ? Yerinde olsam bir saniye durmam.

100 bin biraz fazla ütopik olmuş enflasyon artıyorsa sadece istanbulda artmıyor lakin 200-250 bin tl civarında ortalama bir daire alınabilir bence
  • Evin yari bedelini biriktirmiş olman lazim , 2000 lirayla ev çok zor. Ancak evlenirsen eşinde çalisirsa, oyle taksit odersen olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konungariket Sverige kullanıcısına yanıt
    Hocam İstanbul’da olduğum için Anadolu’da piyasaya hakim değilim fakat üstte arkadaş çorluda 72.5 a aldığını yazmış. Konya’da akrabalarım 120 bin gibi rakamlara güzel evler alıyor merkeze yakın. Bence 200-250 Anadolu için konuşuyorum çok lüks daire alınır gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakim bey

Hocam İstanbul’da olduğum için Anadolu’da piyasaya hakim değilim fakat üstte arkadaş çorluda 72.5 a aldığını yazmış. Konya’da akrabalarım 120 bin gibi rakamlara güzel evler alıyor merkeze yakın. Bence 200-250 Anadolu için konuşuyorum çok lüks daire alınır gibi.

la ben doğma büyüme çorluluyum o fiyata kümes alamazsın bu devirde aşırı yükseldi kiralar en düşük kira 750-800 tl olmuş ( çorlu gibi bi yeri çin çok fazla biz 3+1 eve 550 tl veriyorduk şurda 5-6 sene önce

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.