Şimdi Ara

Ev almayı düşünüyorum #hadi içeri [İSTANBUL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • || Her şeyden önce durumu ağzınıza geleni ellerinize dökmeden önce zihninizi bir yoklayın. ||

İstanbul'a 2005 senesinde geldim bir taşın üstüne bir taş daha koymayı bırak tek bir taşım bile olmadı.

2000 TL sabit maaş ile çalışıyorum ve artık kira ödemekten ciddden yoruldum ve birde evlilik(bu konu için yorum yapılmasın) planlaması içerisindeyim.

Hiç anlamam ev işinden imarı iskanı ıvırı zıvırı hiç bitmiyor körü körüne yapmak istemediğim için sizlerin desteğini rica ederim.

Muhit konusunda da istanbulun taşı toprağı suriyeli artık koloni olarak kurtulan bölgeler neresidir.

Akıl verin da kala kaldım işte.

• Allah yardımcın olsun abey

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter-58

Allah yardımcın olsun abey

o kadar mi vahim la durumum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTV GardolapFuat

quote:

Orijinalden alıntı: Hunter-58

Allah yardımcın olsun abey

o kadar mi vahim la durumum.

Yok abey hayırlı olsun

• 2000 lira maaşla ev alamazsın yada çok sıkıntı çekersin.

• Neden ıstanbuldan gitmiyon hocam. Burada ev alsan deprem de gider ki iyi bir yerde de o maaşla çok zor gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Norveckırfaresi

Neden ıstanbuldan gitmiyon hocam. Burada ev alsan deprem de gider ki iyi bir yerde de o maaşla çok zor gibi

İstanbul'dan elbette gitmek istiyorum geldiğim günden beri sevemedim bu şehri ancak bazı kararlar tek taraflı verilemiyor malesef.

evet bu maaş ile zor ama zor olanı kolaylaştırmak için her şeyimi vereceğim. En nihayetinde sadece bir kira ve faturalara çalışmaktansa aldığım evin taksitine çalışmayı yeğlerim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir'de ev almak
    2 yıl önce açıldı
    Ankara’da Ev Almak?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • TTV GardolapFuat kullanıcısına yanıt
    Üsküdar ferah mahallesi kirazlıtepe ileride çok değerlenecek öneririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem evleneceğim diyorsun hem ev alacağım diyorsun hemde kuruş artmıyor maaştan demişsin bu nasıl onu anlamadım. Şimdi ev alsan birde İstanbul'da diyorsun en az aylık 2 3 k kredi ödersin ki senin maaşından fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Hem evleneceğim diyorsun hem ev alacağım diyorsun hemde kuruş artmıyor maaştan demişsin bu nasıl onu anlamadım. Şimdi ev alsan birde İstanbul'da diyorsun en az aylık 2 3 k kredi ödersin ki senin maaşından fazla.

Evet belki zor babayı almak gibi ama 2 3 k ödeme yaparsam dahi 1k kira verdiğimi hesaplıyorum daha fazla mesai ile sadece krediye çalışmak ne kadar mantık onuda bilmiyorum darlandım napacağımı bilemediğim için size soruyorum yani bunu biliyorum napmam lazım diye danısıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TTV GardolapFuat

quote:

Orijinalden alıntı: They Killed Kenny

Hem evleneceğim diyorsun hem ev alacağım diyorsun hemde kuruş artmıyor maaştan demişsin bu nasıl onu anlamadım. Şimdi ev alsan birde İstanbul'da diyorsun en az aylık 2 3 k kredi ödersin ki senin maaşından fazla.

Evet belki zor babayı almak gibi ama 2 3 k ödeme yaparsam dahi 1k kira verdiğimi hesaplıyorum daha fazla mesai ile sadece krediye çalışmak ne kadar mantık onuda bilmiyorum darlandım napacağımı bilemediğim için size soruyorum yani bunu biliyorum napmam lazım diye danısıyorum.

Karar sana ait tâbi ki. Zamanında ev alanlar 2 3 katına sattı. Ama son zamanlarda Istanbul da fiyatlar düşüyor diye duyuyoruz. Şimdi krediyle ev alsan uzun sürede tl değer kaybedeceği için zararda olmazsın kredinin sonlarına doğru ödemek kolaylaşır. Ama mesele ilk kredileri ödemek diğer aylara yük bibdirmemek.Evleneceksen ev sakın alma ödeyemezsin ama evlenmem diyorsan al. Kendini çok zora sokuyorsa yine alma. İşin sabit değilse iki gün sonra atılabilme gibi bir ihtimalin varsa alma. Ev almak için güzel bir birikim ve aylık gelir olması lâzım. Herkes bir evi olsun ister ama olmuyorsa kasmamak lâzım. Eğer dersen ki ben kredi için iş bulur daha çok çalışırım diyorsan. O işi şimdi yap simdi daha çok kazan elinde birikim olunca alırsın. Kendini zora sokacak riskli alımlardan kaçın 1 krediyi ödeyememen hayatını kaydırabilir.

• They Killed Kenny kullanıcısına yanıt
    Evet çok doğru söylüyorsun işim sabit 4 yılı aşkın süredir çalışıyorum çıkarılma riskim yok olsa dahi çalışmış olduğum sektör gereğince iş bulabilme hızım yüksek olacak ve aldığım tazminat da elime toplu para olarak geçecek.

Ev alma asli sebeplerimden birisi evleneceğim insanın ailesine mahcubiyet olmaması elbette kredili zora sokacak şekilde sıkıntılı bir evliliktense kendini düzene aldıktan sonra sonra bu kararı yerine getirmek ama kafam patlıcak herşeyi aynı anda düşünmek baya darladı.
  • En son Maltepe’ye gittiğimde burası Amerika mı acaba diye düşündüm. Bayağı rahatlar giyim konusunda

• bende 2 den biraz fazla alıyorum tokatta falan böyle firmalar olasa 1 dk durmam . istanbul artık taşımıyor milleti. giderim memlekete alırım bir motor yollarda bomboş bisiklet motor falan geze geze gider gelirim yaşama sevincim artar ama iş yok işte.istanbulda 2 k maaşla evi zor alırsın o kadar kredi sana çıkmaz 10 sene vadeli verselerde eşin çalışmazsa ödeyemezsin. daire 200 desen 100 birikmişin var desek 100 bin için banka senden 10 seneye rahat 150 170 arası geri alır. bununda aylık taksidi en az 1000 1300 arası olur sana 700 kalır bunu da banka zaten vermez
  • matematiksel olarak ev almanız imkansız boş bir hayal

o aylığı olanlar en fazla 2.el şahin falan alıyorlar ancak

ama maaşınız artar veya başka birşey olursa orası ayrı
  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt
    Maltepe tuhaf bir memleket ya Kartal'da oturduğum süre boyunca çok bulundum orada ama şuan yeni ev oralarda çok az kentsel dönüşüme giriyor ancak gülsuyu tarafları oradalarda da oturulmaz. ve aşırı pehalı
  • Topraaaaaaam , inan Tohat'da olup 2000 tl kazansam 1 dakika durmam bende. yaparım evimi kendim malkayasının üst tarafına.

İstanbul artık karadelik çırpındıkça daha da batıyorsun ama gözü karartıp elimi taşın altına sokmam lazım maaşı 2000x2 olarak düşünebilirsiniz. belki bu işleri daha kolaylaştırır.
  • Kadıköy içinde Göztepe, Bostancı, Kozyatağı gibi veya Yeşilköy, Ataköy, Beylikdüzü gibi yerler şu an en yaşanılası, huzurlu ve temiz yerler. Fakat fiyatlar inanılmaz uçuk halde. Bunlar dışında bir yerden ev alacaksan orada da yaşamak çok zor olur. Şu devirde kiranın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum ama 3-5 sene önce bin lira olan daire şimdi 3-4 bin lira olması can sıkıyor. Kiranın da bir garantisi yok artık. Gelir sabit fakat gider hep artıyor bir süre sonra göçebe gibi ordan oraya hayat yaşamak zorunda kalıyor insan. 3-5 sene içinde iskan edilecek, metro falan yapılması düşünülen bir yerden ev alabilirsin bence

• Abi 2000 TL maaşla İstanbul'da hele çok zor allah yardımcin olsun

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.