< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milfka -- 28 Ocak 2014; 16:30:25 > |
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Unutulmaz Sözleri
Mustafa Kemal Atatürk'ün 1923 yılında gençliğe hitaben verdiği konuşma, Türk gençliğine yol gösterici bir kılavuz olmuştur. Bu konuşmasında Atatürk, gençlere bilim ve aklı rehber edinmelerini, bağımsız ve özgür düşünmelerini öğütlemiştir.
"Eğer bir gün bana ihtiyaç duyarsanız..."
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ndeki en ünlü sözlerinden biri, "Eğer bir gün bana ihtiyaç duyarsanız, unutmayın ki ben Çankaya'dayım" şeklindedir. Bu söz, Atatürk'ün gençliğe her zaman güvendiğini ve desteklemeye hazır olduğunu göstermektedir.
Atatürk'ün gençliğe verdiği bir diğer önemli öğüt, "Eğer bir gün bana ihtiyaç duyarsanız, size hiçbir şey öğretememişim demektir" şeklindedir. Bu söz, Atatürk'ün gençlere kendi ayaklarının üzerinde durabilmelerini, eleştirel düşünebilmelerini ve sorunlarını kendi başlarına çözebilmelerini öğretmeyi amaçladığını vurgulamaktadır.
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi Sözleri
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde yer alan bazı önemli sözler şunlardır:
- "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir."
- "Bütün ümidim gençliktedir."
- "Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır."
- "Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizsiniz."
Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, Türk gençliğine rehberlik eden ve ilham veren bir metindir. Bu sözleri hatırlayarak ve yaşayarak, Atatürk'ün hedeflediği geleceği inşa edebilirsiniz.