Şimdi Ara

Ev Dizme - Marka Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sene başında ev dizmem gerekiyor. Ev eşyaları için marka tavsiyeniz ne olur? Senelerdir arçelik kullanıyoruz çamaşır, bulaşık, buzdolabı olarak. bulaşık makinesi siemens lisanlı ve hiç sıkıntı çıkarmadı. çamaşır zamanının en iyisi 5500E 100 programlı makine, zamanla contası yırtıldı ve bazen elektrik ve su kaçırıyordu. Gerçi biraz tamiratla düzeldi ve memnunduk makinadan. Şimdi yeni modeli var, yıkaması eskisi kadar iyi değil(suyu tasarruflu kullanmasından).

Şu an aklımdaki markalar;

Buzdolabı, çamaşır, bulaşık = Arçelik - Bosch
    Televizyon= Sharp - Sony - Philips
    Süpürge= Fakir
    Ütü= Tefal

Sizce sorunsuzluk ve kalite açısından farklı ne kullanılabilir? Seçtiğim markalar nasıl sizce? Genel olarak diğer ufak eşyalar için Bosch ve arçelik düşünüyorum

• Takip
  • Bu eşyalar için aklinizdaki bütçeyi söylerseniz daha sağlıklı fikir alırsınız. Bence en önemli kriteriniz satış sonrası bir problem çıktığında en hızlı ennyapici çözümü üreten firma olmalı. Kendi adıma bozulan buzdolabına, servis için üç gün sonrasına randevu veren Arçelik almam, aldirmam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neilblack kullanıcısına yanıt
    Ben de servis konusunda sizinle hemfikirim. Arçelik yerine tavsiyesi ne olur? Japon markaları var mı bizim piyasada?

• Arkadaşlar ev diziyoruz lütfen yardımcı olun

Çamaşır olarak kurulmalı tiplere karar verdim ama LG, bosch, arçelik çok seçenek var. En iyi ve sorunsuz hangisi muamma.

Buzdolabında low frost neyin nesi? Millet pek de memnun değil. Öyleyse neden çıkarılmış? Evdeki 20 senelik arçelik hala taş gibi çalışıyor hiç sıkıntı çıkarmadım, eskiden temizliyorduk arada şu aralar bayadır temizlenmiyor ona rağmen tık yok.

Bulaşık makinesine henüz giremedim. Çamaşır makinesi şu an hala 15 senelik arçelik e5500 kullanıyorum yeni modelleri millet sanki daha az beğeniyor. Annemde yenisi var hâlâ e5500 daha iyi yıkıyor diyor. Neden böyle?

Fiyat olarak toplam bütçe 10000tl gibi. Ama şöyle bir durum var, hepsini aynı anda almama gerek yok. Buzdolabı en önce alınıp, çamaşır, bulaşık,tv ardından iyisini alabilirim. Yani almaya değecek iş görecek iyi bir özellik için bekleyip alabilirim. Mesela kurutmalı çamaşır makinesi gibi çok iyi bir özellik. Buna 1000tl fazla veririm 20 sene çamaşır asmam, bunun gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 30 Ekim 2016; 16:20:56 >

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle Allah yardımcın olsun.

3 Ay önce düzdüğüm seti söyleyeyim.

Herşeyi buradaki tavsiyeler ve iyi yorumlarla aldım. Memnunum.

Buzdolabı = Arçelik 5276 NHIY A++ No-Frost Buzdolabı

Çamaşır Makinesi = AEG L87495XFL INOX 9 KG 1400 DEVİR ÇAMAŞIR MAKİNESİ

Bulaşık Makinesi = Daha almadım. Ama Profilo BM6481MG A++ 6 Programlı Bulaşık Makinası almayı Planlıyorum. 11 Kasımda n11 güzel indirim yaparsa alacağım.

Ankastre Ocak = Zanussi ZGO65414BA 4 Gözü Gazlı Ankastre Ocak

Ankastre Fırın = ZANUSSI ZOB35702XV DİJİTAL SAATLİ MULTİFONKSİYONEL INOX FIRIN (Bana ZOB35712BK önermişlerdi ama fiyatından dolayı alamadım.)

Ütü = Philips GC4870/22 Azur 2600W Buharlı Ütü

Elektrikli Süpürge = Arnica Terra Premium Toz Torbalı Hepa Filtreli 1600W Elektrikli Süpürge

Televizyon = Hi-Level 48UHL950 UHD 4K TV

Hepsinden Memnunum.

• pckopat_doktor kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum.

Size toplamda yaklaşık kaça mal oldu bunların hepsi? Aklımda biraz daha şekillendirdim:

TV = 55" olacak ama tam dizilim LED aydınlatmalı bulamadım hala arıyorum
    Buzdolabı= Low frost diye birşey çıkmış, kimi memnun kimi değil anlayamadım durumu. Onu da arçelik alacağım büyük ihtimal
    Çamaşır= bu ayrı bir alem zaten. ben kurutmalı tip alayım 1000tl fazla olsun ömür boyu çamaşır asma derdinden kurtulayım diye düşündüm. Bosch ve lg ye bakıyorum, gönlüm Bosch tan yana.
    Bulaşık makinesi daha hiç bakamadım. Arçelik diyeceğim ama arçeliğin bizdeki makinası gene 20 senelik ancak Siemens lisanıyla üretilmiş. Arçeliğin yeni çamaşırından annem memnun değil. O yüzden Siemens alabilirim veya Bosch.

Dediğim gibi daha modelleri belirleyemedim. O konuda yardım istiyorum yeni ev dizen arkadaşlardan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Ev Sinema Sistemi İçin Öneri
    geçen yıl açıldı
    SUV Seçimi ve Önerileri
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    sırasıyla

2430 + 1650 + (Bulaşık daha almadım) + 549 + 559 + 189 + 372 + 1699 = 7448 TL.
  • Takip

• Öncelikler parantez içindedir

Buzdolabı (Enerji ve Hacim)
    Bosch KGE58BI44N A+++ Kombi

Çamaşır makinesi (Enerji ve Kapasite)
    AEG L87695WD A+++/9 Kg Yıkama 7 Kg Kurutma/1600 Devir

Bulaşık makinesi (Yıkama gücü)
    LG D1442CF A++ 6 Programlı

Ocak (Ateş gücü)
    Bosch PCQ715B80E 1Wok 4N

Davlumbaz (Emiş gücü, ses seviyesi)
    Kügerr F10 90cm Duvar Tipi/980m3, 5 kademe

Süpürge (İstikrarlı çekim gücü)
    Dyson Allergy DC52 1300 W Toz Torbasız

Elektrikli süpürgeden memnun musunuz? Çekiş gücünde düşme veya parçalarında sıkıntı yaşadınız mı?
  • F.S. F kullanıcısına yanıt
    Memnunum hanımda memnun hiçbir sıkıntısı yok allaha şükür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Arnicanın özellikleri 1000 liralık ürünlerle aynı olduğu için, uzun kullanım sonrası sıkıntı çıkarır mı diye düşündürmüştü beni ama sizin cevabınız ön yargımı kırdı teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.