Şimdi Ara

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
6
Favori
26.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yönetici vasfı müdürlük değil mağaza kategori yöneticisi şef yani okuma dönemimde olduğum için şef olayında pek şart yok. Ama şirket içinde en zor basamak şef olma. Şef adayı olmak isteyen çok boşluk da çok olmuyor ama müdür yardımcısı ve müdür işi biraz daha kolay. Bazıları ki geneli diyelim kariyer amaçlı o görevler için şehir dışına gidebiliyorlar. Müdür yardımcısı için de lise mezunu olup veya üni de okuyor bityeme yakın olması gerek . O okurken olma işi de bölge müdürünün insiyatifine kalıyor. İşinde iyi isen ona istisna yapılıyor. Ki şef olduktan sonra ertesi sene müdür yardımcısı da olamıyor sun ki şef olduğum dönem de rahat lise biter ve unide yeterli seviyeye gelirim. Genel tahminim o şekilde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dostum direk bedelli git geldinmi kredi ödersin senin çalıstıgın para krediye gider kız kardeş inin çalıstıgınıda evinizin fatura vs sini yiyecegi ödersin

Misal atıyorum aylık 3000 aldıgını varsayalım şimdi 1500 ünü askerlik için bedelliye versen. 1500 de sana kalır 6 ay parasız kalmaktan çok daha iyidir hemde askerlik aradan çıkar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Doğalgaz nasıl 700 volkanik dağa gazmı veriyorsunuz .

• agirseviyorum kullanıcısına yanıt
    Tutuklanma falan yok, ceza işliyor sadece, ki son bedellide ceza da ödemediler, af edildi. Bilmeden yazmayalım lütfen.

• Açık liseye kaydettirseydin kendini bu sorunlarla uğraşmazdın, açık lise kayıtları yok mu şuan? Ya da en erken tarih ne zaman kayıt tarihi?
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Şuan öğrenciliğim aktif 10. Dönem oldu 3 veya 4 senedir aktif

• quote:

Orijinalden alıntı: Zalman-TR

Şuan öğrenciliğim aktif 10. Dönem oldu 3 veya 4 senedir aktif
    Eeee güzel o zaman niye peki tecil alamıyorsun, liseye kayıtlı isen tecil alabilmen lazım değil mi yoksa açık lise de tecil olayı yok mu? Ben var biliyorum yeğenim zamanında yapmıştı 29 yaşına kadar tecil alabilirsin denmişti bundan birkaç sene önce tabi o iş bulamıyor yani sigortalı iş vermiyorlar diye askerliği olmadığı için tecili bozdurup üstüne liseyi de bırakıp gitti askerliğini yaptı geldi ve sigortalı işe girdi böyle tercih yapmıştı. Son durum ne bilmiyorum.
  • kardeşim yanlış anlama yaşadıklarına son derece saygı duyuyorum ama "bu zamana kadar bunu düşünmedin, şimdi mi düşünüyorsun?" diye sormam gerekiyor. 25 yaşına gelmişsin, bugünleri önceden düşünüp açık liseyi bitirmen ve üniversiteye kayıt yaptırman gerekiyordu. Bu ülke de erkek için askerlik olayı her zaman sorundu ve hayatın bir parçasıydı, zorunlu askerlik yeni çıkmış gibi yorum yapanlara da abes yerimle gülüyorum.
  • valla yazını tam okumadım ama tecrübelerimden söylüyorum git de gör ebeninkini derler ya . Ordumuza milletimize bağlılığımız saygımız sonsuz ama askerden boktan yer görmedim ben . o kadar şerefsizler varki , 4 senelik okul bitirdiğin yerde bile nöbetiydi angaryasıydı bunlar yapılır da insanların kişisel karaktersizliğine çok şerefsizliklere şahit oldum ben . o zamanki lise mezunlarınınkini düşünmek bile istemiyorum . şu anki aklım mesleğim ve param olsa gider bedelli yapardım . namussuzların önde gidenini gördüm orda ben .
  • Konu dallanıp budaklanmış, arada Suriyeli mültecileri boklamışsın ama başına gelen bu olayda tek suçlu sensin. Suriyeliler ne alaka? Senden daha zor durumda olan nice adam var şuan askerde, onlar salak da bi sen mi zekisin??
    Ayrıca evet suçlu başkası değil, yalnızca sensin. Açıktan liseyi bitirememişsin, askere gitmekten yakınıyorsun. Ev geçindiriyordum falan diye kendini kandırabilirsin belki ama beni değil. Uzaktan eğitim üniversiteyi bitirip geniş vakitte 6 ay askerliği yiyebilirdin. Ama yapmamışsın. Hem ayranım dökülmesin hem o öyle olmuyo.
    Ayrıca sormak lazım, zorunlu askerlik yeni mi çıktı? Neden işini ona göre kurmadın? Liseyi bitirememişsin yönetici olacağım tribine girmişsin o ayrı bir konu. Hem nasıl bir kurumsal firma ki askere gidiyorsun diye seni işten atsın? Kesin onu da yanlış anlamış veya hiç anlamamışsındır. Kurumsal olsalardı mecburen çıkışını verirler, geldiğin zaman geri alırlardı.
    Sana değil geride bırakacağın insanlara üzülürüm o kadar. Allah yardımcın olsun.

• Açık liseye kaydol olsun bitsin, ne mezunusun? Lise mezunuysan aöf'ye başvur.
    Askere gitmezsen zorla götürme diye bi şey yok idari para cezası var diye biliyorum o da ödenir.
  • Askerlik ta 18 aydan 6 aya düşmüş, abartma istersen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 15 Ocak 2020; 18:26:43 >
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Öyle de hocam durum belli evin büyük geliri bende baksa gelir yok devlet yardımı yok birde benim gibi olanlar veya daha zor durumda olanlar var onları düşün.

• ehiamico kullanıcısına yanıt
    Açıktan lise bitmedi evet detayları ile anlatmadım annem ve 3 kardeşim ile sokağa atılan benim 0 para ile baba tarafından ki ondan öncesi de zaten aşırı şiddet öyle laf kavgası değil darp olarak psikolojik baskı ailevi olaylar engel oldu. Daha neler yaşandı neler aşırı stresten psikoloji bozukluğu antidepresanlar kullandım ameliyat oldum hasta oldum pansumana yada hastanye gidecek para yoktu neler neler. Suriyelilere atarım bok tabi onlar gelene kadar devletimden yardım destek alıyordum. O zaman 2 kişi okuyor tek kişi çalışıp herşeye yetiyordum. Sonra pislikler gelince bizden kesildi yardım. O yüzden bir kişi daha okulu bıraktı. Çalışmaya başlandı. Daha ince detayına inersem oturur ağlarsın. Herkesin derdi var ve kendine göre büyük veya kötü. Bu yönetici olma işinide anlattım konuyu baştan sona oku adam akıllı sonra cevap yaz. Şirket işten atmıyor çıkış veriyor tazminat verip ama dönüşte yeniden başlarsam 0 başlangıç alıyorlar. Hadi önemli değil o şekilde alsınlar veya almasınlar ben her türlü işimi bulurum mesele iş bulma değil. Mesele ben askerde iken eve girecek para ben ona bakarım. Yoksa hedefim küçükten beri asker olmak okuyamadım bari uzman veya sözleşmeli er olayım dedim 4 kere veya 5 kere hatırlamıyorum mülakata girdim. Baktım olmuyor adam akıllı işime gireyim normalde daha iki sene daha tecil etme hakkım vardi. Toplam 8 dönem okudum 12 döneme kadar tecil işlemi oluyor kalan zamanda lise biter üniversite hayli hayli kazanırdım. Planlar hepsi yapıldı rastgele bir şey yok ortada sonradan çıkan bu olay düzeni bozdu. Meselenin beni askere gidip gitmemem yada işimi kaybetmemem olduğunu bil olay eve kim nasıl bakacak o ev nasıl dönecek. Benden kötüsü yok demiyorum vardır Allah herkesin yardımcı olsun. Sen baştan bi oku sonra savunursun pislikleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zalman-TR -- 15 Ocak 2020; 18:7:30 >

• Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Sana demedim kardeşim, o üyenin askerlik hakkındaki görüşlerine yazdım bunu.

Sana şunu söyleyebilirim, askere giderken kendi aileme de ben bakıyordum. Zorluklar oldu fakat bir şekilde üstesinden geliniyor. Öz babanın da bir miktar destek çıkması lazım.

Çıkarken tazminatı al, ailene ver. Geldiğinde işsizlik başvurusu yap 10 ay falan işsizlik alırsın tahminimce..
  • Ogrencilik devam ediyorsa otomatik tecil ediyo sezon basinda yav sende bi karisiklik var ogrenci islerine de bir git

• HighDamagE kullanıcısına yanıt
    Üni değil hocam açık lise

• Askere gitmeden evin ihtiyacını karşılamayan babaya boşanma ve nafaka davası açtır annene. Adam evi terk etmiş, ne yaparsan yap demiş ama nikah kalsın. Sebep?

Zorunlu askerliğe karşıyım. Ama durum bu. Ne dersek diyelim değişmez.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Nafaka için avukat parası gerekli birde annemin düşüncesi ben karşıyım böyle olmasına ama yani boşanmamalarına karşıyım. Hasta yavaş yavaş diğer taraf yolcusu yanı yine Allah bilir de. oldu da öldü sigortadan gelen para işte maaş vs diğer kadına kalana kadar bana kalsın olayında ben çektim 25 sene onu o yemesin onları diye bilmiyorum yani öyle para maaş olayı var mı diye ama dedim bende boşan adam 4 çocuktan AGİ den deli gibi para alıyor annem çalışmıyor 4 De çocuk +200 300 para boşan bizim paramızı hakkımızı yiyor dedim. Ama düşüncesi o şekilde yani.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.