Şimdi Ara

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
6
Favori
26.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim doğalgaz çok geliyormuş. Evdeki pencerelerin altını iyice kapat, bir kumaşla mesela. Ben eski bir kazakla kapattım, bak nerden rüzgar esiyor, orayı kapat, hatta izole bantla kapat ahşapsa, ahşaptan sızar. Aradan rüzgar esince illaki hava girer. Ben böyle böyle 40 da yakıyorum, çok soğuk değil gayet ideal. 50 de yakınca tişörtle oturuyorum zaten, çok sıcak oluyor ve burası 0 derece şu anda ve deli gibi rüzgarlı.
  • Kardeşim doğalgaz çok geliyormuş. Evdeki pencerelerin altını iyice kapat, bir kumaşla mesela. Ben eski bir kazakla kapattım, bak nerden rüzgar esiyor, orayı kapat, hatta izole bantla kapat ahşapsa, ahşaptan sızar. Aradan rüzgar esince illaki hava girer. Ben böyle böyle 40 da yakıyorum, çok soğuk değil gayet ideal. 50 de yakınca tişörtle oturuyorum zaten, çok sıcak oluyor ve burası 0 derece şu anda ve deli gibi rüzgarlı.

Biraz pardon filmine benzemiş senin durum. Kolay gelsin.
  • 700 tl dogalgaz mı olur csb blok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Bu gün gelen mesaj

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim evde 2 yürüme engelli (bir tanesi çok ağır hasta) hastam var. Evde 4 kişi yaşıyoruz. Annem (59 yaşında) astım ve tiroid hastası. Sıklıkla nefes almakta güçlük çekiyor. Haftada en az 2 gün istirahat etmesi lazım.
    Büyük annem 79 yaşında, böbrek yetmezliği, kalp hastalığı,tansiyon vs. ne ararsan var. Yürüyemiyor ve sandalyeye muhtaç. Tuvalete bile gidemiyor.

Dayımın yürüme engeli mevcut. Ayrıca karaciğer rahatsızlığı ve bacak kısalığı var. O da bakıma muhtaç durumda. Ben bu yüzden örgün eğitim alamadım. Uzaktan eğitim,açık öğretim ile okumak zorunda kaldım.
    Sosyal hayatım yok denecek durumda. Alışveriş ve zorunlu ihtiyaçlar için dışarı çıkabiliyorum. Bir yandan evi bekliyorum bir yandan hastalarım ile ilgileniyorum.

İşin maddi boyutuna girmiyorum bile. Yakında başka akrabamız da yok. Diğer iki yakınımız uzak sayılırlar ve evliler. Acil durumda (hastanın kriz durumunda, baygınlık vs.) yetişmeleri zor.
    Yaşım 28 ve bu nedenle askere de gidemedim. Tecil ettirdim sürekli ama bu sene son senem. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. İntihar etme noktasına kadar getirdi bu şartlar beni.

Düzenli bir işte çalışmayı, örgün eğitim almayın geçtim, dışarı bile belli zamanlar haricinde çıkamıyorum. Bu durumu ispat etme talebimle birlikte gerekli yerlere mail attım.

Bana verdikleri cevap şu oldu. Askerlik zorunludur. Askerliğinizi yapacaksınız. Yani ailemi, bakıma muhtaç hastalarımı ölüme terk edip, aklım onlardayken askere gidecekmişim.

Ben ne yapacağımı şaşırdım doğrusu. Maddi durumumuz kötü sayılmaz. Kredi çekip bedelli yapmaya bile razıydım ancak onun da 30 günlük zorunlu eğitim süresi bu düşüncemi ortadan kaldırdı. Çok çaresiz kaldım.

Kafanızı şişirdiysem kusura bakmayın. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

• Estağfurullah hocam dediğim gibi herkesin derdi var herkesin geçim sorunu var ben ölüyorum kötüyüm demedim ben derdimi sıkıntımı büyütmedim. İnsanlar da empati yok düşüne yok sadece çok konuşma boş konuşma var. Benim de lise zamanım efsaneydi herşey çok güzel sosyal ortam derler herşey maddiyat sorundu ama okunuyordu. Ama aile içi şiddet baskı herşeyi bitiriyor. Düşün düzen hayaller tamam bir anda herşey siliniyor ister istemez bozuluyor psikolojin. Kapandım iyice şiddet devam aynı şekilde daha beter oluyor. Hayattan kopunca okul iş yalan oluyor. Allah yardımcın olsun inşallah çözüm bulunur. Birde devletin yardım anlayışı berbat saçma durumu direk göstersen bile yok 0.

• artık eğitim durumuna bakmadan herkese 6 ay. sanırım en doğrusu gidip gelmeniz olacak. başka yolu yok gibi... ben de önümüz kış gidiyorum.

Allah yardımcın olsun dostum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BSG

Dostum bu yeni sistemde bilmiyorum ancak önceki 15binlik bedellide şirketler sana izin vermek zorundaydı. İşten çıkartma durumunda işe iade davası açarak kesin sonuç alabiliyordun ve işveren ciddi yaptırımlar altında kalıyordu. Bunu bir araştır istersen.

Alıntıları Göster
    Ben de böyle biliyorum bu mevzuyu. Ya şu bedelli olayında 1 haftadan fazla eğitime gitmek saçmalık ötesi zaten. Önceki bedelli gidenler kışlanın kapısından içeri bile girmediler. Her şeyde olduğu gibi burda da adaletsizlik bize vurdu.

• Ayrıca durumunu CİMER'e de yaz. Belki bir çözüm bulurlar, bulmazlarsa bile de en azından mevcut sistemin böyle problemli olduğunu bildirmiş olursun.@Zalman-TR
  • liseyi bitirme aşamasındaysan bitirip kardeşin gelene kadar aöf e kaydolmanı tavsiye ederim. bunlar olmuyorsa git, bildiğim kadarıyla uzun dönem yapanlara maaş veriyorlar. döndüğünde de allah kerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Zalman-TR

Bu gün gelen mesaj

140 metre kare 3+1 ev gelen fatura 170 tl
  • TITAN kullanıcısına yanıt
    Fatura orda 30-40 arası 4+1 200m2 geçen sene ile aynı herşey derece ayar petek hepsi birebir aynı geçen sene max 500 geldi. Bu sene geçen ay 744 ondan önceki ay 138 bu ay Allah kerim bakalım.

• Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Durumun zor, Allah yardımcın olsun ama doğal gaz neden bu kadar fazla? Doğal gazda çok ciddi bir tasarruf yapman şart. Akşamları 2-3 saat soğuğu kıracak kadar yakman gerek. Öyle evdekiler üşümesin, onların da hakkı vs. diye yaşarsan 700 de ödersin 2700 de. Elektrik de yüksek, 100'e çekmen lazım. Tamam, evde küçük var ama o rahat etsin, niye sıkıntı çekecekmiş diye düşünürsen işin içinden çıkamazsın. Tasarrufa gidersen kardeşin de küçük yaşta sıkıntılarla savaşmayı öğrenir. Birçoğumuz sıkıntılarla büyüdük ve bunlar bizim için motivasyon kaynağı oldu.
  • Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Hangi şehir, izalasyon çok önemli 3 4 sene evvel 500 geliyordu bizede çatıya izolasyon yaptırdık bina zaten izalasyonlu. 250 şuan. Yıllarca boşa fazladan verdık. İzalasyon bu devirde şart.

Ayrıca kardeşin askerden gelene kadar para biriktircen. Sonra bedelli yapacan biner biner ödücen farkını. Yada askere gidicen. Kaçışın yok en baba 1 yıl kaçarsın.

• 18 günlük bedelliyi keşke yapsaydınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: TITAN

140 metre kare 3+1 ev gelen fatura 170 tl

Alıntıları Göster
    size fatura gelmemiş sanırım sadece vergi kısmını ödüyeceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subaru.sti -- 16 Ocak 2020; 2:37:3 >
  • Şimdi buraya askerlikle ilgili bir şey yazardım ama çoğunuz başıma üşüşmesin diye yazmıyorum.

Size tek diyeceğim sevgi öyle lafla olmuyor. Sevgi dediğin fedakarlık ister. Öyle klavye başından olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tanks55

Yoklama kaçağıda gbtye dusuyo eğer polis tutanak tutup askerlik şubene git derse artı ceza yiyosun sen yine yoklamanı yaptır gbt harici baya uzun kaçarsan ikamet ettiğin adrese tebligat çekerler cevap veya geri dönüş alamazlarsa hakkında yakalama kararı çıkarılır. İkametine gelirler bulamazlarsa illa ki normal rutin gbtye takılırsın ve yüklü bir ceza ödersin
    Böyle birşey yok haberiniz olsun eskidendi onlar yakalama kararı falan çıkmaz. Hiç tutanak yemezsen günlük cezası 5 tl, tutanak yersen günlük cezası 10 tl. İş yerine kağıt gider sigortalı çalışamazsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwheisenberg -- 16 Ocak 2020; 3:32:53 >
  • 25 yaşına kadar liseyi aradan çıkarmaman büyük hata olmuş. Lise sonuçta bu kaç yaşına kadar tecil hakkı vereceğini sanıyordun ki? Tamam kolay şeyler yaşamamış olabilirsin ama açık liseyi bitirmek için bu kadar geç kalmak senin sorumsuzluğun.

Liseyi bitir aöfe yazıl. Askere falan gitme artık kimseyi kolundan tutup askere götürmüyolar

• Eskisi gibi kolundan tutup götürmüyorlar, yoklama kaçağı olursun. Sonra faiziyle ödeyip yaparsın askerliğini
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.