Şimdi Ara

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
6
Favori
26.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İstanbul da 500-600 doğalgaz normal oldu artık

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle uzaktan eğitim yükseklisans programlarına bakarak cacık bir üniversite buluyorsun, ales dil ıvır zıvır istemeyen bir bölüme kayıt yaptırıp ders almıyorsun, burası en önemli nokta yani ders alırsan para ödersin almazsan direkt tecil atarsın pasif öğrenci olarak, ders almadın diye atılma da yok zaten bölümü bitirmeyeceksin, haliyle yök 3 dönem kuralından dolayı 1.5 sene sonra atılacaksın, sonra tekrar benzer bir bölüm bulup oraya kaydolacaksın, bölümü bitirmediğin sürece 35'e kadar atarsın bu şekilde ama bitirirsen 1 sene tecil verir doktoraya devam etmen gerekir o yüzden hiç kasma, 35 sonrası da en fazla 1 yıla kadar bir tarih verip o tarihte geleceğini beyan edersin sana bir tebliğ şeyi imzalatırlar, o zamana kadar kışlasız bedelli de eşek gibi çıkar zaten

askerlik şubesindekilere de dert anlatmakla yorulma boşuna, onlara kalsa bedelli öncesi 50 defa giderdim yani

• Birliğe köyünden alınıp getirilen bi çocuk vardı. Durumu yok ve getirildiği yer Kıbrıs. Köy hayatı hayvan bakıyorlarmış ama anne yok baba ağır hasta. Memleketine yollayalım deseler para yok. Cebine para koyup yollasan geri gelmeyecek. Kalacağı sürede cebine askeriye harici para koyacak kimsesi de yok. İçi yana yana durdu o çocuk.
    Ne dertler var kim bilir. Allah yardımcıları olsun.
  • Size kalırsa hiç askere gitmeyin 1 gün askerlik yapıp geri gelin.
    Bu zamana kadar nasıl oldu da herkes yaptı. 20 yaşına gelen herkes askerlik yapacak. Tecil falan olmaz. Herkes 20 yaşında asker olacak. Olmazsa 20 yaşından sonra askerlik sorun olmaya başlar.

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    Lise mezunu değil ki yüksek lisans yapsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zalman-TR

Bu gün gelen mesaj

Fabrika mı ısıtıyorsun hocam?

• onlara bakıcı maaşı vs veriliyordur ama bakacak kimseleri olmadığı dönemde bakım yurdu vs bir yerlere alınması lazım sanırım. valiliğe, sosyal yardımlaşmaya, aile bakanlığına vs gerekli yerlere durumu bildirin birer dilekçe yazın en azından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Size kalırsa hiç askere gitmeyin 1 gün askerlik yapıp geri gelin.
    Bu zamana kadar nasıl oldu da herkes yaptı. 20 yaşına gelen herkes askerlik yapacak. Tecil falan olmaz. Herkes 20 yaşında asker olacak. Olmazsa 20 yaşından sonra askerlik sorun olmaya başlar.
    +1

Bence 20 beklenmeden liseden sonra direk zorunlu olarak alınması lazım. Üniversite / yüksek lisans derken yaş oldu 27, hala askerlik yapmadım. Sıkıntılar oluştu, iş, güç, kredi, ödemeler, ev geçindirme derken bugün askere gitsem net 20bin zararım var, yerime kredilerimi ödeyecek kimsem yok. Daireyi boşaltsam eşyaları koyacak yerim yok. 6 ay da toplu kira durumu oluyor. Asker dönüşü tekrar aynı işe yerleşme durumu desen muamma. Nasıl gitmem diye kırk takla atıyorum. Keşke direk yaş geldiğinde gitseymişim.

Tavsiyem hiç iş hayatına, aşk hayatına atılmadan yapın askerliğinizi. Sonra daha zor oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CNDMN -- 16 Ocak 2020; 9:26:23 >

• 97 li bir bebe olduğun çok belli, öncelikle militarist ne demek militarizm ne demek bunları öğrenmen lazım.

Bu kardeşin sorunu nedir? Tanımla ondan sonra ha bir de bilmediğin kelimeleri cümle içerisinde kullanma.

Bu olayda orduya alınma alakalı bir problem değil devletin orduya asker alımı ile alakalı politikasının yeterli olmaması ile alakalı bir problem.

1980 de olsa idik cümlen bir nebze doğru olabilirdi, gökten taş yağsa orduya bok atıyorsunuz.

dipnot: 353. kd.
  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    Parayi yatirmadan kesin kayidi yapmiyorlar ve tecil olmuyor diye biliyorum. Emin misin hocam bu yöntemde

• Benimde durumum kısmen senin gibiydi, 34 yaşındayım şuan. Lise diplomam vardı benim, askerliği sürekli uzatmak için açık öğretim kaydı yaptırıp 1 sene sonra sildiriyordum, 2 yıl tecil hakkı geliyordu, her şey tükendiğinde bedelli çıktı ondan yararlandım.

Lise bittikten sonra açık öğretim ile erteleyebilirsin, 4 yıllık bölüm yazarak okuyabilirsin, geçemezsen kaydını sildirerek tecil alabilirsin. Bunu iki kere yapabiliryorsun ben öyle yapmıştım, şu anki sistem nasıl işliyor bilmiyorum.
  • Önceki cevapları okumadım, bu bilgi verildiyse affola.

Ben muhasebeciyim, öncelikle bunu da belirteyim. Askerlik nedeniyle işten ayrılırsan kıdem tazminatı almaya hak kazanırsın. Yönetici olacağım diyorsan uzun zamandır çalışıyorsundur. Tazminat aileni sen gelene kadar idare eder gibi yani. Ben askerdeyken annem ile babam yeni boşanmıştı, kardeşim askerden yeni gelmişti. Evde eşya bile yoktu ve ben sadece askeriyeden aldığım maaşın yanına ayda belki 100 200 TL kardeşimden istiyordum. Demek istediğim şu; askerden aldığın para ile de orada geçinmek zorundasın.

İşyerime bunu yapamam deme, mecbur kalabiliyorsun. Hatta konuşursan, durumu izah edersen askerden dönünce de sana yardımcı olurlar. Yok, olmaz dersen de yönetici olacak vasıfta birisi iş bulmakta zorlanmaz diye düşünüyorum.

Kimse bana çok iyimsersin demesin, ben de bu duruma düştüğüm için mecbur iyimser olmak zorundasınız. Modunuz bir kere düşünce toparlanması zor oluyor.

Her türlü Allah yardımcın olsun kardeşim...

Tazminat konusu ile ilgili de bilgi almak istersen sana yardımcı olabilirim.

• N0M4d N kullanıcısına yanıt
    Zorunlu askerlik yüzünden adamın kız kardeşi ve annesi aç kalabilir, blok.

Orduya bok atmıyorum, devletin saçma sapan, çağ dışı uygulamalarına bok atıyorum. Her zaman da atarım. Parti olayı veya vatan hainliği değil bu.
  • Yalıtımlı, 0 binada ilk kışımda alt üst boşken 500 küsur lira doğalgaz geldi ki daha Ocak faturası değil. Acemilik falan filan tamam dedik.

Ama yalıtımsız alt üst boş kuzey cephede evi ısıtmakta kolay değil garipsememek lazım, eski tip kombide cabası ise iyice normalleşir durum. Eşim ve benim ailem 2+1 evleri 600-700'den aşağı ısıtamıyor. Örnekler çok yani.

Allah yardımcın olsun kardeşim.
  • Hocam şimdi muayene olmaya gidiyorsun istersen gitmeden ilaç kullanmaya başla psikiyatri ilaçları, doktora git böyle böyle benim psikolojim bozuk durumum kötü eğer şuan gidersem askere intihar edeceğimden kötü birşey yapacağımdan korkuyorum de kendimi toparlamam için zamana ihtiyacım var de 1 sene tecil et. Askerde millet birbirini, kendini çok vuruyor zorla götürüldükleri, psikolojileri bozuk olduğu için. Aman gitme bu yolu dene.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zalman-TR

Aynen başka çare yok banka ile şubeden görüşüp bakacağım. İlk önce daha ne kadar yaptırabilirim onu öğrenen gerek o sürede ne yaptım yaptım yoksa değmeyin iki ucu malum olacak
    Son çare bedelli, 35 bin lira diyorlardı yeni fiyatı açıklanmış. İhtiyaç kredisi falan artık 35 bin lirayı hesaplamak lazım. Hani 35 bin lira kredi 36 ay vade 1200 tl falan ödemesi çıkar. 48 ay 950 tl falan oluyor, hani en kötü işte aylık 950 tl 4 yıl ödemeyle askerlik işini bedelli halledebilirsiniz ama e bedelli yapınca da gene gitmeniz lazım 20 gün mü ? öyle bir süresi vardı.
  • bactry kullanıcısına yanıt
    650TL Isparta, güncel fatura. Ben devretmeden yani yıllar önce kalırken evin ısısını 21-22 dereceye çıkarabilmeye çalışırken en azından defalarca 750 tl ödemiştik. Öğrenci evi, dışarısı -10 derece. Üzerimde atlet tshirt-sweat-ceket ayağımda %60 yün çorap+termal kalın çorap+ev içi terliği olurdu. Evde kısa kollu falan dolaşmazdık. Hatta ceketsiz dolaşan olmazdı evde.

550-750 tl arası değişirdi rakam sene 2016'da. Şuanda aynı tüketimi yapsam neler olurdu o evde kalıyor olsam kim bilir..

quote:

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/122736311
  • Sonunda sorunu adam akıllı anlayan birileri daha. Askerden korkan kaçan yok işimi kaybetme korkum da yok mesele ben yokken olacaklar. Şunu yapması ne kadar zor olabilir, ev incelenir gelir takip edilir belli bir gelirin altında olan durumu olmayan kişiler yine askere gitsin ama eve asgarî ücret ile kişi gelene kadar yardım yapılır bu çok zor olamaz. Şuan ki yardım sadece iki üç ayda bir 500tl yardım askerde ki kişinin ailesine oda neye kime yetecek. Asgarî ücret zaten adam akıllı yetmiyor iken hangi akla hizmet bu şekilde bir yardım olabilir.

• Morgoth Draqe kullanıcısına yanıt
    Evi merak edenler bu bizim üst kat tek farkı bizde ki bir tane büyük oda ikiye bölünmüş kapı ile falan değil duvar çekilmiş 4+1 oluyor yalıtım yok eski bir bina pakpen var evi içi temiz yapılı. Zaten onceden iş yeri olarak kullanılıyormuş. Aracı ile ihtiyacımız olduğu için 700tl oturmuştuk 3-5 sene oldu kaporasiz emlakçı olmadan durum sıkıntılı olduğu için yardım ettiler şuan kira 950 benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zalman-TR -- 16 Ocak 2020; 13:30:14 >

• Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum hocam. Şöyle bir durum var benim evim sizin eviniz gibi evlerde illaki birileri kalacak. Soba yasak. Elektrikli ısıtıcılar doğalgaz kadar ay sonu ücret çıkartıyor ve yalnızca çalıştıkları odaları ısıtıyorlar. Her türlü insan doğalgaza el mahkum yöneliyor.

Ben bu evden çıksam başkası illa ki oturacak. Her türlü o dairenin sorunu zor ısınması olacak. Bunu ben yıkamıyorum çünkü koca bina müstakil ev değil ki. Zaten durumum daha iyi olsa daha iyi bir eve çıkarım. Fakat yerime illa birisi gelecek yine aynı sorun olacak. Bunun çözümü yok. Her türlü o evde 16 m3 doğal gaz yanacak. 10'a düşerse ev sıcaklığı 10 dereceleri buluyor.

Bu eve oturmasan muadiline oturuyorsun. Sen muadiline oturmasan başka birisi oturuyor. Ülkede çok fazla eski bina var, her ülkede var. Genel olarak ülkeye zorunluluk gelir, dış cephe mantolama şeklinde ev sahipleri macburen yaptırır. Evde kalıyorsa yararına olur. Kalmıyorsa kiracı rahatlar.

Şu durumda uçurumdan aşağı gidiyor fakir halk. Durumu zaten iyi olan yeni binalarda yalıtımla duruyor. Doğalgaz doğal olarak az şiddette kaliteli ısıtıyor. Ev sahibinin eski evinde kalan kiracı, ev sahibinin verdiği ücretin 2-3 katını veriyor. Sistem sorunlu. Bunun çözülmesi gerekiyor o evde kalan asgari ücretliyse kdv mi farklı hesaplanır ya da öğrenciyse mi farklı hesaplanır bilemiyorum. Ama buna el atılması gerekiyor. Kanayan yara şuanda barınma ihtiyacı.

Sonra birisi çıkıyor volkanik dağ mı işletiyorsunuz diyor. Yapacak bir şey olsa zaten yapılır. Zaten insanlar bayılıyor aldıkları paranın neredeyse tamamını ev+ısınmaya harcamaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Draqe -- 16 Ocak 2020; 13:55:8 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.