Şimdi Ara

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
6
Favori
26.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bactry

Doğalgaz nasıl 700 volkanik dağa gazmı veriyorsunuz .
    Senin ev ya 2+1 falan hocam ya da baya tasarruflu yakıyorsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Sanırım imanımız zayıf, her şerrin ve hayırın Allahtan geldiğini hatirlatmama gerek yok herhalde. Askerliği yapmanız en hayırlısı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

Senin ev ya 2+1 falan hocam ya da baya tasarruflu yakıyorsun

Alıntıları Göster
    2+1 hocam 90m2 dir en fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bactry -- 16 Ocak 2020; 20:24:26 >
  • bactry kullanıcısına yanıt
    Ev geçindirmediğin belli 5 gün iki petek açtım 200 lira geldi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de son bir kaç senedir her sene tecil ettiriyordum yılbaşından sonra çevirmeye girdim tutanak tuttular bugün askerlik şubesine tecil etmeye gittiğimde şok oldum, birde temsilci kadın karşı komşumuz çıktı yardımcı olmaya çalıştı güzelce anlattı ama yapıcak bir şey yok dedi askere gidiceksin diye elime evrağı verdi beni muayeneye sevk etti

bende aynı durumda askere gitme durumum yok işim çok yoğun, yoğun olmasa bile ben o kadar malın içine girip 6 ay yaşayamam cidden bir yolunu bulmam gerekiyor
  • *GameOver* kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam durumu fakat söylediğim gibi 200 tl civarında 21 derece (+-0,5) yaşıyordum geçtiğim 2. evde. Ev büyürse 130m2 civarına çıkarsa muhtemelen 300 tl civarına çıkar. Sıcak su ihtiyacım ciddi rakamlar çıkartıyor doğalgazda. Yazın dahi 60 tl'den aşağı gelmiyor. Onu hesaba katınca 300 tl gibi bir ücret çıkardı kaldığım ev 30-40m2 daha büyük olsa sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Askerlik ta 18 aydan 6 aya düşmüş, abartma istersen..
    Bu arkadaş sakat galiba

18 aydan 6 ya düşmüş diyor yok 12 den düştü deseydin o kadar duyar olmaz. Manyak mısın kardeşim sen ev geçindirmek boğaz geçindirmek kolay mı sanıyorsun ? Bilgin yok belli ki konuşuyorsun. Bekara karı boşamak kolay tabi ağzı olan konuşursa bu zamanda olacağı bu. 6 ay bir yuva için 2 kat zorluk demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

öncelikle uzaktan eğitim yükseklisans programlarına bakarak cacık bir üniversite buluyorsun, ales dil ıvır zıvır istemeyen bir bölüme kayıt yaptırıp ders almıyorsun, burası en önemli nokta yani ders alırsan para ödersin almazsan direkt tecil atarsın pasif öğrenci olarak, ders almadın diye atılma da yok zaten bölümü bitirmeyeceksin, haliyle yök 3 dönem kuralından dolayı 1.5 sene sonra atılacaksın, sonra tekrar benzer bir bölüm bulup oraya kaydolacaksın, bölümü bitirmediğin sürece 35'e kadar atarsın bu şekilde ama bitirirsen 1 sene tecil verir doktoraya devam etmen gerekir o yüzden hiç kasma, 35 sonrası da en fazla 1 yıla kadar bir tarih verip o tarihte geleceğini beyan edersin sana bir tebliğ şeyi imzalatırlar, o zamana kadar kışlasız bedelli de eşek gibi çıkar zaten

askerlik şubesindekilere de dert anlatmakla yorulma boşuna, onlara kalsa bedelli öncesi 50 defa giderdim yani
    Teşekkür ederim hocam. 1992 Aralık doğumluyum. 2 yıllık işletme yönetimi uzaktan eğitim bitirdim. Sonrasında 2015 yılında AÖf kayıt oldum.
    3. sınıfı 4.00 ortalama ile bitirdim. 4. sınıfa geldiğimde mezun olup tecil düşmemesi için o tarihlerden bu yana sınavlara girmeden sınıf tekrarı yapıyordum.

Bu sene 27 yaşına geldim 28'den gün aldım. Kanuna göre bu senenin sonuna kadar vaktim kaldı. Kasım ayında yapılan AÖf sınavlarına yine girmedim. Bahr dönemi sınavlarına girebilirim ama bu sene mezun olamıyorum bu şartlarda.

2021 güz dönemi sonrasına sarkıyor. Bu bir sorun doğurur mu ? Dediğiniz yöntem için.

• quote:

Orijinalden alıntı: SpawniN

onlara bakıcı maaşı vs veriliyordur ama bakacak kimseleri olmadığı dönemde bakım yurdu vs bir yerlere alınması lazım sanırım. valiliğe, sosyal yardımlaşmaya, aile bakanlığına vs gerekli yerlere durumu bildirin birer dilekçe yazın en azından.
    Teşekkür ederim ama çok zor işler bunlar. Kaldıki dilekçe de yazdım ama somut bir dönüş olmadı.
  • NexusElite kullanıcısına yanıt
    Duyar kasanlar da damladı..

Hiç gitmesin istersen? Senin daha yürüyeceğin yolları ben geçeli 18 sene oldu.

6 ay askerlik, bir şekilde çoğu şeyin çaresi bulunuyor.

Kime neyi, niye yazdığımı iyi oku.
  • millet zorla işe girmiş oluyor ve askerlik gelip çatıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wwheisenberg

Böyle birşey yok haberiniz olsun eskidendi onlar yakalama kararı falan çıkmaz. Hiç tutanak yemezsen günlük cezası 5 tl, tutanak yersen günlük cezası 10 tl. İş yerine kağıt gider sigortalı çalışamazsin.

Alıntıları Göster
    tutanak dediğiniz polis çevirmesinde imzalattığı şey mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: bactry

Doğalgaz nasıl 700 volkanik dağa gazmı veriyorsunuz .
    İste bilmeden konusan bir dh li daha.

• dostum o hesabın yanlış, kanuni sınır 29'dan gün aldığın değil 29'u doldurduğun yıl olarak hesaplanır, yani senin ilgilendiren kritik yıl 1992+29=2021, 01.01.22 itibariyle hiçbir hakkın kalmaz ve şubat celbine teslim olman beklenir, gelmediğin andan itibaren bakaya olursun ama 29 yaşını doldurduğun için bakaya olmasan da kayıt yapmazlar, o yüzden senin önünde 3 dönem var, bu 3 dönemde okulu bitirip 2021 güz dönemi için yl kaydını yaptırabilirsen sıkıntın kalmaz, kaçırırsan geçmiş olsun

ha bakaya kalsan nolur, dürüst olmak gerekirse hiçbir halt olmaz bakaya kalmadan önce her türlü hazırlığı yaparsın çakarsın bir şahıs şirketi, bir yerde çalışacaksan orayla hizmet sözleşmesi imzalar fatura karşılığı maaşını hesabına alırsın, kimse de bu adamla çalışmayın diyemez zira senin kurumla bağın işçi-işveren değil ticaret ilişkisi olacağı için kimse karışamaz, haliyle sana da kendini işten kov diyemezler e bitti gitti, bu süreçte gerekirse yurtdışına dahi çıkarsın, bir kere şubeye gidersin ya da yakalatırsın kendini 15 gün gbt aramasından düşürürsün, sonra çıkar elini kolunu sallayarak gidersin

ha tabii şu var, eskiden bunları yapıp cezaları biriktirdiğinde millet ödemeyip bedelliyi bekleyerek bütün cezaları da iptal ettiriyordu artık o olay yok, yeni askerlik kanununa göre bakaya kaldığın an bedelli şansı bitiyor, ama şu var mesela son tarihe kadar zorladın ve okulu bitiremedin, baktın olmuyor 2022 için bedelliye de başvurdun paranı ödedin ama gitmedin, geç katıldın diye iptal olmaz hakkın, sadece ne zaman katıldıysan o tarihten itibaren birliğinde hizmet süreni tamamlayıp çıkarsın, yemekhanede asteğmenlerin odasında vs. bir yerde yemin edersin diğer askerlerden ayrı olarak konu kapanır, vardı bizde de öyle kendi gelmesi gereken tarihten 5-6 dönem sonra çeşitli mazeretlerle kafasına göre gelenler, ailemin durumu bu bu diye anlatırsın bölük komutanına öyle niye gelmedin lan vs. demez kimse

• En fazla kardeşin gelene kadar tecil ettirebilirsin. Diğer seçeneklerin Üniversiteye başlamadan ya da bedelli yapman. Bunları yapmazsan da eskisi gibi kimse seni gelip evden almaz ya da GBT yapıldığında tutup askere götürmezler. GBT'd2 Bakayaya düşersen sana tebliğ yapıp, 15 gün içerisinde askerlik şubesine gitmen gerektiğini anlatıp bırakırlar, fakat her tutanak sana 900-1.000TL İdari Para Cezası olarak döner. Yani tercih tamamen sana kalmış, kimse seni zorla götürmez fakat maddi anlamda daha da zorda kalırsın.

• MusaRami kullanıcısına yanıt
    benim 2 yıl mezuniyet tecili, 7 yıl yükseklisans oldu hacettepe'de, bu süreçte 2 kez de af gördüm ilki 2014 yılında geçici madde 67 efsanesi ile yükseklisans sürelerini sıfırlayıp baştan hesapladılar herkesin tekrar 3 yıl 4 ay olacak şekilde, diğeri de 7143 sayılı kanunla gelen af oldu, 1.5 yıllığına da onunla döndüm ama tecili hallettik sonra bedelli çıkınca girdik artık

kayıt esnasında ben para vs. yatırmadım ders de almadım, ileriki yıllarda hatun mevzuları olunca biraz ders aldım tabii, normalde öğrenci kaydını başlattıkları anda sen kesin kayıtlı oluyorsun, para ödeme ama dersleri seç sorarlarsa ekle silde kesinleştireceğim şimdi şehirdışındayım ilgilenemiyorum bu konuyla dersin, sana düşen sadece mezun olmak istiyorsan tezsiz ise 3 dönemde tezli ise 7 dönemde bitirebilmek, gerisini çok da önemli değil zaten, ha çok arıza çıkarıyorlar da çekiniyorsan ister kayıt dondurma dilekçesi ver acil işim çıktı yurtdışına gitmem gerekiyor diye, istersen de tek ders al öyle 3-4 ders işine hiç girmeden konuyu kapat

bunları da kimse söylemez ha yani, herkes şunu yapacaksın bunu edeceksin diye anca dikte eder gerek askerlik şubesinde gerekse de öğrenci işlerinde, kıymetini bilin

• Dracos D kullanıcısına yanıt
    Müthiş bir açıklama olmuş. Teşekkürler. Ben de bu sene hacettepe pc ye başlamış bir 92 liyim. Okul bitmeden gideceğimi biliyordum da ne zaman olacak net bilgim yoktu. İyi oldu bu. Allahtan liselilere de 6 ay oldu da dert etmiyorum çok. Çok sağ olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Spitzig

askere artık tutup götürme olayı yok ama yıllık ceza kesiyolar 1200 mu neydi hatırlamıyorum. ama sorun şu msb is yerine ihtarname gönderiyor ve işten çıkarılmanı talep ediyor. bende sana benzer durumlar yaşadım ondan söylüyorum
    yıllık 1200 neye göre kesiyorlar
  • Dracos D kullanıcısına yanıt
    Hocam güzel açıklamışsın da işte 2020 başvuru klavuzlarına bakıyorum. X universite şöyle yazmış mesela: ücret ...tl.Uzaktan Öğretim programlarına yerleşen öğrencilerin kesin kayıt öncesinde dönemlik eğitim ücret bedelini TC kimlik numaraları ile ...Bankası ATM lerinden yatırmış olmaları gerekmektedir.
    Bir başka Y üniversitesi de böyle demiş: Adayların, online başvurusunu yaptıktan sonra istenilen belgeleri adresimize ulaştırmasından itibaren kabul onayı verilmekte ve eğitim ücretini ödediğinde kaydı gerçekleşmektedir.
    Yani artık ders ders ücret ödemek yerine donemlik kayit ucretini peşin istiyorlar ve dekontu/parayi hesaplarinda gormeden kaydi onaylamiyorlar anladigim kadariyla. Ben yine basvurabilirim de sonuc olarak basvurdugumla kalirim onaylamaz kesin kaydi. Adamlar da bir yerde hakli kendilerini korumaya aliyor :D Zaten cok etik bir durum da degil aslinda belki de askerligi aradan cikarmak en hayirlisi olacaktir. Tesekkurler iyi aksamlar

• Asker bir toplum olmasak derdimiz daha daha çok olurdu ülke olarak şu anda var olamazdık, bence bu yaşına kadar bunu fark etmiş olman gerekirdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.