Şimdi Ara

Ev geçindiriyorum. Askerlik Tecil edilmiyor? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
6
Favori
26.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ev geçindirmek nedir bilmeyen bir ergen'in yazdığı cümleye bak.
  • makavel1 kullanıcısına yanıt
    Süreleri tam hatırlamıyorum ama 1-3 ay 6-9 ay ve 1 yil süreye göre ceza kesiliyor ben 3 aylık ödemiştim 1 yıl ve uzun süreli asker kaçağı olanlara yılda bir ceza kesiliyor süreleri yanlış biliyor olabilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herkesin bir derdi var herkes gidip yapıyor sende git yap ağlama nazlanma sızlanma kimi sevdiğini bırakıp gidiyor kimi anasını babasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

dostum o hesabın yanlış, kanuni sınır 29'dan gün aldığın değil 29'u doldurduğun yıl olarak hesaplanır, yani senin ilgilendiren kritik yıl 1992+29=2021, 01.01.22 itibariyle hiçbir hakkın kalmaz ve şubat celbine teslim olman beklenir, gelmediğin andan itibaren bakaya olursun ama 29 yaşını doldurduğun için bakaya olmasan da kayıt yapmazlar, o yüzden senin önünde 3 dönem var, bu 3 dönemde okulu bitirip 2021 güz dönemi için yl kaydını yaptırabilirsen sıkıntın kalmaz, kaçırırsan geçmiş olsun

ha bakaya kalsan nolur, dürüst olmak gerekirse hiçbir halt olmaz bakaya kalmadan önce her türlü hazırlığı yaparsın çakarsın bir şahıs şirketi, bir yerde çalışacaksan orayla hizmet sözleşmesi imzalar fatura karşılığı maaşını hesabına alırsın, kimse de bu adamla çalışmayın diyemez zira senin kurumla bağın işçi-işveren değil ticaret ilişkisi olacağı için kimse karışamaz, haliyle sana da kendini işten kov diyemezler e bitti gitti, bu süreçte gerekirse yurtdışına dahi çıkarsın, bir kere şubeye gidersin ya da yakalatırsın kendini 15 gün gbt aramasından düşürürsün, sonra çıkar elini kolunu sallayarak gidersin

ha tabii şu var, eskiden bunları yapıp cezaları biriktirdiğinde millet ödemeyip bedelliyi bekleyerek bütün cezaları da iptal ettiriyordu artık o olay yok, yeni askerlik kanununa göre bakaya kaldığın an bedelli şansı bitiyor, ama şu var mesela son tarihe kadar zorladın ve okulu bitiremedin, baktın olmuyor 2022 için bedelliye de başvurdun paranı ödedin ama gitmedin, geç katıldın diye iptal olmaz hakkın, sadece ne zaman katıldıysan o tarihten itibaren birliğinde hizmet süreni tamamlayıp çıkarsın, yemekhanede asteğmenlerin odasında vs. bir yerde yemin edersin diğer askerlerden ayrı olarak konu kapanır, vardı bizde de öyle kendi gelmesi gereken tarihten 5-6 dönem sonra çeşitli mazeretlerle kafasına göre gelenler, ailemin durumu bu bu diye anlatırsın bölük komutanına öyle niye gelmedin lan vs. demez kimse
    Hocam öncelikle tekrar teşekkürler.

Bugün askerlik şubesine gittim, 2020 sonuna kadar tecili uzattım. Görevliye durumumu da anlattım. Klasik cevap verdi. Bedelli başvurusu yapın dedi.
    Bir de şunu söyledi. Bu sene üniversiteyi bitirirseniz 2 yıl daha tecil yapabilirsiniz dedi. Ama o noktayı tam anlayamadım. Sıra kalabalık olduğu için tekrar sorma şansım da olmadı. 1992 doğumluyum ve 28 yaşından gün almış durumdayım. Bu sene üniversiteyi tamamladım diyelim, 2 sene daha tecil hakkım mı oluyor ?

Sanırım kadın yanlış yaptı.

Yasaya baktığımda 28 yaşını doldurduğu yılın sonuna kadar erteleme hakkı vardır yazmakta. Bundan sonra erteleme almak için sizin de yazdığınız gibi yüksek lisans şart.

Son bir sorum daha olacak. Hesabın yanlış demiştiniz. Kanuni sınır 29 yaşını doldurduğun yıl olarak hesaplanır yazmışsınız. Ama yasada 28 yazıyor. Burası biraz kafamı karıştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Attan Inip Essege Binen -- 17 Ocak 2020; 11:17:7 >

• Geçmiş olsun öncelikle durum çıkmazda.

Bende kaçtım 4 yıl kadar. Sonra dedim çıksın aradan yaptım geldim. Şanlıurfa Mrk. K.

Yoklama kaçağı olarak gezmen daha yararlı olur senin için. Yoklama yaptırıp gitmezsen bakayaya düşersin ve yasal süreç başlar.

Yoklama yaptırmazsan da her yakalandığında tutanak yersin. Tutuklama kararı cart curt olayları yok. Eline tutanak verirler gönderirler. Tabi her tutanağında cezası var.

Ancak yeni yasa ile birlikte artık iş yerine de ceza kesiyor yoklama kaçağı çalıştırıyorsun diye. İş yerine yaptığı 3. İhtar sonrasında da hala iş yeri çalıştırmaya devam ediyorsa ağır yaptırımlar uyguluyor.

Kaçak yollardan çalışıp sigortamı kendim yaptırırım diyorsanız 10 yılda kaçsanız bir sorun teşkil etmez. Yoklamanızı yaptırmamanız kaydı ile. Yaptırırsanız seve seve gideceksiniz askere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin bir benzerin olay ben askerdeyken gelen bir arkadaşla aynı gibi. Oda ailesinden sorumlu olduğu için hep kaçmış sonunda yakalanmış .komutana olanı biteni anlattı . 1 ay sonra elverişsizdir aldı gitti..

• Askerliğini yapmış adamlar saldırmış sanki sizin askerliğini yapmanız adamın suçu biz yaptık o da yapmalı kafası. Adam gitmek istemiyor haklı da bence orada tuvalet temizliceğine burada ailesine bakması lazım adamın tabi ki.
    Vatan millet sakarya duyguları iyice siyasetin eline ayağına düşmüşken hiç bir anlamı kalmamışken bu askerlik olayını da kaldırmaları gerekiyor artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam bu zamana kadar iyi kaçmışsınız askerliği ne kadar çok ertelersen o kadar önünde büyük engel 6 ay ortada yoksun ben 15 ay yaptım aynı şekilde sen gibi erteleyen bi arkadaşım var oda yandı tutuştu şimdi gitmesi zor geliyor onda saç kıran var muhtemelen çürük alacak ama bi şekilde o askerliği yapacaksın ne yazıkki kurtuluşun yok baskaları senin yerine bu zamana kadar yaptı sıra sende artık
  • ArıKovanınaDalanAyı kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bilgilendirme için, bilmiyordum. Saygılar.

• Zalman-TR kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman senin durumda yapılacak tek şey kaçak olmak. Eskisi gibi kahvehaneden adam almıyorlar şimdi. Anca çevirmede, kimlik kontrolünde falan yakalanırsan. Bizim Konya'da fazla kimlik kontrolü yapmazlar. Hele sen zaferde oturuyorsun, polisler seni gördükçe tanır bile yine ses etmez. Kaçak ol, az bi para cezası öder bakaya yapar gelirsin askerliği. O esnada da dönüşte işi garantilemiş olursun ve tazminat da sana yetecek duruma gelir İnşallah. Allah tekrar yardımcın olsun...

• MusaRami kullanıcısına yanıt
    valla askerlik dediğin şey rüzgara karşı yaprak toplamak, topladığın yaprakları götürüp bir yere döküp sonra ordan tekrar toplamak gibi ultra gerizekalı bir olay, eri boş bırakırsan ya s... ile ya silahı ile oynar hesabı, hoş bir yerde haklılar gerçi millet boş kalınca işsizlikten birbirine sarıyordu o farklı bir konu, ama rütbelisi de rütbesizi de boş adamlardan oluşan bir ortama düşeceksin, o yüzden zorlayıp kışlasız bedelliyi beklemek en mantıklısı, doğru dürüst kimse 35-40k ödeyip de askerlik yapmaz hele ki artık bakayalar da faydalanamıyor cezalarını sildirmek için, o işin sonu sağlam cacık olur

senin karıştırdığın kayıt olayı ders kaydı ile öğrenci kaydı noktası, öğrenci kaydın yapılmadan zaten ders seçip kayıt yapamazsın, söylediğim gibi bir bahane aktarırsan yapıyorlar arkadaşın işini hallettik öyle, ha milletin kredi ücretleri fazla diyorsan al bak mesela sana ucuz okul, diğerlerinin tek ders fiyatına tüm dönem onun dışında işini garantiye alıp hiç vermek istemiyorsan bulunduğun ilde ya da çevre illerde uygun yer olan bir enstitü var mı bak o üniversiteye git yüzyüze görüş

forumun tracker muhabbeti bozduğu için link çalışmıyor tabii, ksü sosyal bilimler enstitüsü uzaktan eğitim ücretlerine bak, dönemlik toplam 1200tl kredi bazında falan ayırmadan, bitirecek değilsin zaten yani ksü ne lan vs. demelik diploma olmayacağı için, ha çok sararsa oku tabii zarar gelmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 17 Ocak 2020; 14:17:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dehşetengiz

aciktan lise bitseydi aöf yazilirdin ama olmadigi icin fikrim yok
    ben de aynı durumdayım lise diploma gelecek ama AÖF yazılsam da kurtarmıyor dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

Altı üstü 6 ay askerlik Yapacaksın. Kurumsal şirket diyorsun yönetici olucam diyorsun ama askerlik yok diyorsun oda işin garip yani. Ufacık bakkal dükkanına bile orta reyon alırken askerlik tamamlanmış istiyorlar artık. Bizim şirket de de adam isterse işinin master i olsun. Dünya da tek olsun yine de askerlik şartı aranıyor. Garip bir kurumsal şirket imiş. Herseyi geçtim zaten kardeşin gelince gideceksin alt tarafı 6 ay büyümenin manası yok. Zaten yönetici olacak mısın 24 yaşında öyle bir kapasite var ise geldikten sonra da işine devam edersin. Oda mı yok yıllık izin al bedelli askerlik yap. Etrafımda çok var kredi çekip bedelli yapıp işinden gücünden geri kalmak isteyemeyen. Biz de 18 ay askerlik yaparken ailemiz sevdiklerimiz arkamızda kaldı çok da kafaya takıp büyümenin mantığı yok gereksiz konu.
    Konuyu adam akllı okudamn gelmıs burda sacma sapan yazılar yazıyorsun tekrar tekrar acıklama yapmaktan yoruldum. Sadece benım maasım giren bir eve değil altı ay 2 ay bile yapsan zarar bu duruma düşmedi isen konuşma. Şirket işi de adamlar bakmıyor bu benim sorunum değil. Benim planım vardı herkes olacağı buydu niye düşünmedin böyle hareket ettin diyor. Bu lise de 22 yaş sınırı gelmemiş olsaydı daha lise ile 2-3 sene tecil ettirebiliyordum. Şuan bitirmeme 1 sene kaldı. Onda sonra üniversiteye yazılıp üniversitede okuduğum (açıktan) süre zarfında hem para birikmiş oluyor hemde şirket içerisinde istediğim mevkiye gelmiş oluyordum. Şu yöneticilik olayını da tekrar yazayım. Mağaza müdürü veya yardımcısı değil kıytırık bir şef o kadar şart aramıyorlar. Ama ilerisi için en zor kısım şef olma sonrası sadece senin mağazayı nasıl yönettiğin ve iş becerine bakıyor en son yine okul veya askerliğe bakıyorlar. Örn. 6 yıllık mağaza çalışanı (müdür) 27 yaşında geçen ay askere gitti. Ve bu konuda ki tek derdim işimi kaybetmem okulumun bitmemesi yada askerliğe karşı olma vs değil ben yokken aileye olacak durum. Ki bunu bir kaç kere daha yazdım ben ezelden beridir Subay olmak isteyen birisiyim her zaman hedefim yolum o şekilde idi ama evin hem maddi hem manevi durumu buna uygun olmadı. Ama ben vazgeçmedim kademe kademe inerek askerde olayımda nasıl olduğu önemli değil dedim uzmanlık sözleşmeli erlik hepsine gittim başvuru yaptım mülakata girdim 5-6 sefer ama olmadı. Bende en azından işimi sabitleyim kariyerimi ilerleteyim şirket içerisinde vaktimde varken param birikir bedelli yaparım dedim. Ama kanunlar yasalar sürekli değişip saçma sapan bir hal aldığı için yapılan plan düzen bozuldu ve iş kariyer askere gidip gitmeme kenara atıldı. Olay eve ne olacağa geldi. Askerde iken maddi destek verilmiyor aile ne devlet nede başka bir kurum. Benden daha kötü durumda olanlarda saçma bir düzen var ki örneği yine bu konu içerisinde bir arkadaş. Onun hakkında da bu düşünceye sahip isen insalığını sorgula yada empati yap bilmiyor isen öğren. Şimdi burada konuyu idrak edemeyenlere tek tek cevap vermem denk gelen okusun.

• valla arkadaşlar açık açık söylüyorum ben gitmek istemiyorum çünkü ne burda işimi gücümü bırakabilirim ne de orda o kadar malın arasında dayanabilirim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zalman-TR

Konuyu adam akllı okudamn gelmıs burda sacma sapan yazılar yazıyorsun tekrar tekrar acıklama yapmaktan yoruldum. Sadece benım maasım giren bir eve değil altı ay 2 ay bile yapsan zarar bu duruma düşmedi isen konuşma. Şirket işi de adamlar bakmıyor bu benim sorunum değil. Benim planım vardı herkes olacağı buydu niye düşünmedin böyle hareket ettin diyor. Bu lise de 22 yaş sınırı gelmemiş olsaydı daha lise ile 2-3 sene tecil ettirebiliyordum. Şuan bitirmeme 1 sene kaldı. Onda sonra üniversiteye yazılıp üniversitede okuduğum (açıktan) süre zarfında hem para birikmiş oluyor hemde şirket içerisinde istediğim mevkiye gelmiş oluyordum. Şu yöneticilik olayını da tekrar yazayım. Mağaza müdürü veya yardımcısı değil kıytırık bir şef o kadar şart aramıyorlar. Ama ilerisi için en zor kısım şef olma sonrası sadece senin mağazayı nasıl yönettiğin ve iş becerine bakıyor en son yine okul veya askerliğe bakıyorlar. Örn. 6 yıllık mağaza çalışanı (müdür) 27 yaşında geçen ay askere gitti. Ve bu konuda ki tek derdim işimi kaybetmem okulumun bitmemesi yada askerliğe karşı olma vs değil ben yokken aileye olacak durum. Ki bunu bir kaç kere daha yazdım ben ezelden beridir Subay olmak isteyen birisiyim her zaman hedefim yolum o şekilde idi ama evin hem maddi hem manevi durumu buna uygun olmadı. Ama ben vazgeçmedim kademe kademe inerek askerde olayımda nasıl olduğu önemli değil dedim uzmanlık sözleşmeli erlik hepsine gittim başvuru yaptım mülakata girdim 5-6 sefer ama olmadı. Bende en azından işimi sabitleyim kariyerimi ilerleteyim şirket içerisinde vaktimde varken param birikir bedelli yaparım dedim. Ama kanunlar yasalar sürekli değişip saçma sapan bir hal aldığı için yapılan plan düzen bozuldu ve iş kariyer askere gidip gitmeme kenara atıldı. Olay eve ne olacağa geldi. Askerde iken maddi destek verilmiyor aile ne devlet nede başka bir kurum. Benden daha kötü durumda olanlarda saçma bir düzen var ki örneği yine bu konu içerisinde bir arkadaş. Onun hakkında da bu düşünceye sahip isen insalığını sorgula yada empati yap bilmiyor isen öğren. Şimdi burada konuyu idrak edemeyenlere tek tek cevap vermem denk gelen okusun.

Alıntıları Göster
    Valla ilk mesajı okudum ama bunu okumadım kusura bakma. Alemdeyim sabah ayikir isem bakarım. Ama büyük ihtimal okumam, hatırlamam, umursamam. Saygılar. Hayırlı teskereler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkay AKSOY

Geçmiş olsun öncelikle durum çıkmazda.

Bende kaçtım 4 yıl kadar. Sonra dedim çıksın aradan yaptım geldim. Şanlıurfa Mrk. K.

Yoklama kaçağı olarak gezmen daha yararlı olur senin için. Yoklama yaptırıp gitmezsen bakayaya düşersin ve yasal süreç başlar.

Yoklama yaptırmazsan da her yakalandığında tutanak yersin. Tutuklama kararı cart curt olayları yok. Eline tutanak verirler gönderirler. Tabi her tutanağında cezası var.

Ancak yeni yasa ile birlikte artık iş yerine de ceza kesiyor yoklama kaçağı çalıştırıyorsun diye. İş yerine yaptığı 3. İhtar sonrasında da hala iş yeri çalıştırmaya devam ediyorsa ağır yaptırımlar uyguluyor.

Kaçak yollardan çalışıp sigortamı kendim yaptırırım diyorsanız 10 yılda kaçsanız bir sorun teşkil etmez. Yoklamanızı yaptırmamanız kaydı ile. Yaptırırsanız seve seve gideceksiniz askere.
    Hocam ben galiba bakaya düştüm. Şimdi yoklama yaptırsam gitmesem olur mu bakaya düştükten sonra?

• görkemöztürk kullanıcısına yanıt
    Bakaya durumuna düştüyseniz daha önceden yoklama yaptırmışsınız demektir. Bu nedenle bakaya durumunda iken yoklama yaptırma şansınız yok. Bakayanın da geri dönüşü yok. Hani önceden olsaydı açık öğretime kayıt olup ben öğrenciğim diye beyan ettiğinde direk tecilleniyordu ancak yine yeni yasa kapsamında da öğrenim kurumlarına kayıt olamıyorsunuz.

Bakaya olma durumuda oldukça tehlikeli. Yoklama kaçağı gibi değil prosedür. Yakalandığınızda tutuklanır, en yakın askerlik şubesine gönderilir, birliğe teslim edilirsiniz.
    (Şanlıurfa Mrk. K. As. İz. de yaptım usta birliğimi, prosedür konusunda nasıl işlediğini benden iyi bilen yoktur)

Eğer iyi konuşabiliyorsanız oradan da yırtma şansınız var. Bakaya durumunda olan arkadaşlarım var, yakalandıklarında askerlik şubesinde gitmemek için direnen, ben vicdani retciyim diye dil döküp elini kolunu sallayarak salınanlar var.

Ama dediğim gibi bakaya durumu tehlikeli. Yasalar bakımından ağır yaptırımlarıda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkay AKSOY -- 20 Ocak 2020; 16:32:7 >

• Berkay AKSOY B kullanıcısına yanıt
    10 gün önce gbt ye girdim hocam sadece kagıt imzalattılar yolladılar. O zaman yoklama kaçağı mı oluyorum?
  • görkemöztürk kullanıcısına yanıt
    İmzalattıkları kağıdın adı "Yoklama Kaçağı İbrazı". Sana 15 gün içerisinde askerlik şubesine başvurup yoklamanı yaptırmanı ibraz ederler ve ibraz ettiklerine dair tutanak tutarlar.

Eğer askerlik şubesine gidip yoklama yaptırmadıysan evet hala "yoklama kaçağı" statüsündesin. Bakaya durumuna düşmek için yoklamanı yaptırıp, aile hekimine gidip muayene olman ve birliğinin belli olması; birliğin belli olduktan sonrada teslim olmaman gerekiyor.

"Yoklama Kaçağı" statüsünde istediğin kadar gezersin. Alı koyma durumları yok. Her GBT'te tutanak yersin ve her bir tutanağın, yediğin tutanak sayısı ile doğru orantılı olarak cezası var. Ne zaman sana ulaşır belli olmaz. Otel vb. gibi yerlerde kaldığında da sabaha karşı polis arkadaşlar ile karşılaşırsın, kapını çalar, tutanak imzalatır, giderler.

Ama işte yeni yasa kapsamında iş yerinede yaptırım uygulaması, iş yeri sahibini de kuşku içinde bırakıyor. Şuan yaşayacağınız tek problem iş yerine yaptırım uygulandığında ne olacağı olsun.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.