NE EĞİTİMDE NE İSTİHDAMDA OLAN GENÇLER Türkiye’de “ev genci” olarak da adlandırılan 18-24 yaş aralığındaki yaklaşık her üç gençten biri (yüzde 31,1) ne eğitimde ne istihdamda. OECD ülkeleri ortalamasında bu oran yüzde 13,7. Türkiye’de 18-24 yaş aralığında ne eğitimde ne istihdamda olan kadınların oranı yüzde 41,4 iken erkeklerin oranı yüzde 21,4. OECD ortalamasında ise ne eğitimde ne istihdamda olan kadınların oranı yüzde 14,4, erkeklerin oranı ise yüzde 13,1. yetkin report Riskli tablo: gençlerin üçte biri ne işte ne eğitimde - Yetkin Report https://yetkinreport.com/2024/09/12/riskli-tablo-genclerin-ucte-biri-ne-iste-ne-egitimde/ |
Ev genci sayısı artıyor.
-
-
ilk seçimde bu sistem değişmeli
-
Hepsi altcoinden zengin olacak. Şimdi nasıl okul okumayan okuyandan zengin diye şaşırıyorsunuz o zaman da nasıl çalışmayan çalışandan daha zengin diye şaşırırsınız. -
işsizliğin %10 (tüik), genç işsizliğin %30 olduğu ülkede beklenen bir şey
tüik her 3 gençten 1 tanesi işsiz diyorsa inanın ki o 50 50'dir..
karşılaştırabilmeniz için bu oran amerika'da %4, genç işsizlik ise %9 (tüik verisi değil :D)
eğitim konusu zaten malum, eğitim yeteri kadar çekici olsa adam evde oturmaz en azından okumayı denerdi
her sistem ve kurum bozuk olduğundan, dünyada en yüksek faizin olduğu ülke olduğumuzdan şaşırılacak bir şey değil bu
her işin maliyeti inanılmaz bir şekilde arttı dolayısıyla yeni işçiye kimse sıcak bakmıyor hele ki genç bir işçiye çoğu kurum zaten yanaşmıyor
-
Sol popülizmin doğal sonucu . CHP 'lilerde yok emekli maaşı artsın yok promosyon olsun erken emeklilik gelsin kamuya daha fazla memur alınsın asgari ücret artsın misali ilk okul zihniyetiyle muhalefet bir yana yeşil sosyalist iktidarin 25 milyona yardım ediyoruz propagandası bir yana..Sovyetlerin ve Çin'in 1990lardaki çöküşüne yaklaşıyoruz sadece . Adamlar 15-20 sene boyunca tüm dünyanın kerhan*si yada köle pazarı oldularda ancak bir yere geldiler en sonunda ..işin kötüsü biz dip yapınca piyasa daha rekabetçi olacak kerhan*c*lik yapsan Tayland vs var köle pazarı olsan hindistan vs var onlarla nasıl rekabet edeceksin? -
Çalışma şartları iyileşmezse maaşlar iyileşmezse çok daha da artacak -
Şu mesajı göndere basmadan önce tekrar okuyup ben ne saçmalamışım demediysen seni tebrik ediyorum.
-
Hocam devletten geçinen tayfadan olarak hoşuna gitmemiş olabilir bu doğaldır daha da rahatsız eden olduysak ne güzel. iyi yoldayım demektir
-
Rahatsız olduğum nokta bir insanın nasıl bu kadar mantık dışı yorum yapabileceğine sorusuna cevap bulamamaktı. Devletten geçinmeye gelince, şöyle yapalım. Ben senin tabirin ile devletten geçiniyorsam üyeliğimi sileyim. Eğer geçinmiyorsam sen üyeliğini sil. Kabul mu?
-
Devlet karşılıksız para basıp maaş artışı yapmasıyla şartlar iyileşmez tam tersi yüksek enflasyon ile piyasa daha da bozulur . Yapılacak ilk şey vergilerin düşürülüp halkın %100ünden alınması sağlanmalı 2.sey denk bütçenin olması 3.4.5 maddelerde var tabii ki
-
Eve devletten para geldikten sonra senin 657 olup olmaman 2.plana düşer . Devamlı rahatsız olduğuna göre kamu istihdamı konusunda mutlaka menfaatin vardir diye tahmin ettim
-
Evime devletten para geldiğin sonucuna nasıl ulaştın? Toplumsal meselelerde şahsi çıkarlarıma göre yorum yapmam beni kendinle karıştırma. Muhmetemelen hayatın boyunca memur olmaya çalışıp olamadın :)
-
Eşin memur olduğunu söylemiş olabilirsin ... Tavrın hayatın olağan akışına aykırı. Nerde memur sayısı azaltılsın denilse hemen ortaya çıkarsın... Memur sayısı çok olunca hangi mantıkla ülke gelişsin ki. İhtiyaç varsa vardır . Bugün Suriyeli polis kurşunu ile ölünce ailesi kamuya alınır , partililer işsiz kalmasın diye kadro açılır 250 civarı universite açıldı bu bilim ilim icin değil herhalde üniversite sayısı 3 kata çıktı da bilimsel makale sayısı aynı oranda arttı mı acaba? Bilakis ilk 500 de hiç üniversite kalmadı bile
-
ev genci kavramı üredi akp iktidarında, yaparsa akp yapar
-
+1 hala 1950 lerin calışma şartlarınla iş vermeye calısıyorlar kardeşim ben ev araba alamıyorsam senin işin umrumda değil.
-
30 yaşında aile yaşıyorum boş boş neden aileden ayrı yasamiyorsun yıkık misin diyenlerin ağzına da kürekle vuruyorum. Bugün halen lakayit lakayit konuşanlar tevazu göstermeyin, gösterdiğiniz için tepenizd çıktılar şimdi sizinle dalga geçer laf kalabalığı yapıyorlar. Yeni sistemten Allah razı olsun kimseye saygı gostermemeyi öğretti ve bu da beni yanlizlastirdi doğada tek yaşasam fark hissetmeyecek kadar -
Artacak tabi
Omg ülkede issiz on milyonlarca insan var bunlar gidiyo cinden isci getirtiyo orta dogunun pisini pasaklisini aldigimiz yetmemis gibi boyle bi ulkede insanlar ev genci olmayip napsin 400 euro kazanmak için haftada 6 gun kendimizi mi parcalayalim? -
Ev genci ne abi ? eşya gibi.
-
-
Birileri uyanmıyor, konuşmuyor, insanları suçluyor fakat büyük bir krizin içindeyiz, tam ortasındayız. Ülkedeki iş dünyası suyu sıkma, masrafları küçültme, insanları işe almama, işten çıkarma derdinde, işverenler sevinsin diye uğraşılıyor sadece. LinkedIn'de herkes iş aradığını belirten mesaj paylaşıyor, paylaşmayan yok, düzelmiyoruz ki. Düzelmeye direniyoruz, geriye gidiyoruz, soran, sorgulayan yok. Yarınımızı bilmiyoruz, kimse bilmiyor kendilerine zümre yaratanlar dışında.
Benim 2 tane 25 yaşında arkadaşım dışarıda yemek dahi yiyemiyor gel lan şurada mcdonaldsta veya bursa kebap evinde birşeyler yiyelim sinema öncesi diyorum yok yok ben evde yedim yemek yemem diyorlar dışarıda. Maddi olarak 5 kuruş paraları yok birisinin abisi de var 26 yaşında hepsi evde ailesiyle kalıyor. Ben de hala üni okuyorum 25 yaşındayım ben de aile evindeyim. Çoğu kişi tanıdığım aile evinde bu yaş grubunda. Kendi evine çıkanlar var lakin kira ödemekten fatura ödemekten bezmişler paraları uç uca yetiyor belki çalışıyorlar ama MUTLU değiller. Akp yüzünden ülke ne hale geldi. Böyle giderse bu oranlar çok ama çok ciddi biçimde artacak. Gençlerin %90 ı tamamen kalitesiz eğitimden geçtiler. 4 yıllık salak saçma bölümlerin salak saçma 2 yıllıkların diplomalarını aldılar işsizler ordusuna katıldılar. Bu ülkede yaşamak artık hayal olmuş. Okusan da bir boka yaramıyor okuyana kadarda maddi manevi sömürülüyorsun. Her iki ucu boklu değnek. Ne olacak bu ülkenin hali anlamış değilim. Yandaş şirkete torpille veya baba dükkanı vs yoksa boku yiyorsun bu ülkede. |
Çalışma şartları iyileşmezse maaşlar iyileşmezse çok daha da artacak
|
Şu mesajı göndere basmadan önce tekrar okuyup ben ne saçmalamışım demediysen seni tebrik ediyorum. |
ilk seçimde bu sistem değişmeli |
Benzer içerikler
- savunma sanayi mühendis maaşları
- suriye"de araba fiyatları
- kürtler atatürk"ü sever mi
- dream games maaş
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- yurtdışından telefon getirmek
- ısı pompası mı doğalgaz mı
- atatürk filmleri
- togg fiyat listesi 2024
- netgsm zam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X