Banka bile 22.000e bankacı çalıştırıyor hangi işveren batacak? Boomerlar iyi bir meslek sandığı için arkadaş bankacı oldu kız istemeye gitti, nikahı kıydığı gibi istifa etti. Ev sahibine, kız babasına iyi görünürsün başka da bir halta yaramaz türkiyede özel sektör. Memur şartlarında mesai saatine uygun iyi maaşla mobbingsiz filan çalıştırmaları için ülkedeki nüfusun yarısının ölmesi lazım. Alayının tezgahı gençleri alıp üç kuruşa sömürüp mobbingle istifa ettirip yerine yeni genci almak. Son zamanlarda banka şubelerinde 30 yaşından büyük insan gördünüz mü? Migros dışında markette 2 senedir çalışan kasiyer gördünüz mü? |
Ev genci sayısı artıyor. (2. sayfa)
-
-
Türkiye'de özel sektördün yarısından fazlası "gelip geçici iş" kategorisinde bana göre...
-
Benim 2 tane 25 yaşında arkadaşım dışarıda yemek dahi yiyemiyor gel lan şurada mcdonaldsta veya bursa kebap evinde birşeyler yiyelim sinema öncesi diyorum yok yok ben evde yedim yemek yemem diyorlar dışarıda. Maddi olarak 5 kuruş paraları yok birisinin abisi de var 26 yaşında hepsi evde ailesiyle kalıyor. Ben de hala üni okuyorum 25 yaşındayım ben de aile evindeyim. Çoğu kişi tanıdığım aile evinde bu yaş grubunda. Kendi evine çıkanlar var lakin kira ödemekten fatura ödemekten bezmişler paraları uç uca yetiyor belki çalışıyorlar ama MUTLU değiller. Akp yüzünden ülke ne hale geldi. Böyle giderse bu oranlar çok ama çok ciddi biçimde artacak. Gençlerin %90 ı tamamen kalitesiz eğitimden geçtiler. 4 yıllık salak saçma bölümlerin salak saçma 2 yıllıkların diplomalarını aldılar işsizler ordusuna katıldılar. Bu ülkede yaşamak artık hayal olmuş. Okusan da bir boka yaramıyor okuyana kadarda maddi manevi sömürülüyorsun. Her iki ucu boklu değnek. Ne olacak bu ülkenin hali anlamış değilim. Yandaş şirkete torpille veya baba dükkanı vs yoksa boku yiyorsun bu ülkede.
-
Suan bu duruma düştüm. Kpss girdim mezun olup sonra askerlik yaklasinca banka simavina bile giremedim. Is bankasi ilan diyordki tecilin 1 seneden azsa giremezsin vs. Özelde istiyor ya 1 sene tecil ya yapilmis olacak. gecici is icin bir iki yer deneyim market bile kabul etmiyor .d bende askere basvurdum 2 3 ay free artık subatta uzun dönem veya kısa gideceğiz. -
Hocam ben ustte yazdim farklı sebebten bu duruma düştüm ama su da gerçekki aile yani asgari alsan en azindan sana kalabiliyor para. Başka şehirde 40 45 alsan ay sonu zor gelebiliyor. Cok sıkıntılı bir zaman. Aetan nüfus ve her sehre üniversite sebebiyle zaten her giriste her is basvurusunda onlarca yuzlerce basvuru çıkıyor karşına.
-
benzer durumu yaşadım, askere gitmeme 8 ay falan vardı, askerlik var diye hiç bir yere girememiştim ki o zamanlar yıl 2019 idi ve zor bela babamın tanıdıklarının yanında inşaatta çalıştım düşük paraya.. insanlara laf anlatamazsın, herkes kendi penceresinden bakıyor...
şu anda günlük kazancım 2 bin lira ve ev kirası falan yok rahatım... kira olmaması da benim şansıma biraz; oturduğumuz bina 370 metre bahçe içinde 4 katlı bina. 3. ve 4. kat dubleks yani binaya ancak 3 kiracı sokulabilir... her kiracıdan 10 bin tl alsan 30 bin yapar ve kötü para değil, bina eski ve depreme pek dayanıklı değildir, ancak arsa değeri var ve ev sahibi aylık 30 bin lirayı beğenmeyip satmak istiyor. çok zengin biri ama işte bilirsiniz zenginler doymaz, tayip ve çetesi yada muhalefet denilen siyasi parti elemanları mesela ülkeyi yiye yiye doyuyorlar mı? zenginler doymaz, ancak toprak doyurur gözlerini.
neyse işte ev sahibi beni çıkarmak istedi ve bende o daha zengin olsun diye motosikletimi satmam gerekiyordu ve bunun yanı sıra ben daha küçük bir eve çıkacaktım ve hayat kalitem düşecekti. sonra kayış koptu bende, evden çıkmaktan vazgeçtim, kaybedecek bir şeyimin olmamasından dolayı kararım zor olmadı fakat benim gibi olan bazı insanlar da intihar ediyor.. geçen hafta 25 yaşında bir genç intihar etmiş maddiyat yüzünden... çok yanlış, bende bunalıma giriyorum ama çözümü intihar değil, devletten vergi kaçıranların servet birikiminden pay istemek varken intihar etmek doğru değil, zaten zenginler de bunu istiyor, onlar çaldıkları vergiler ile servet yapmışlar ve lüks içinde yaşayıp başlarına bir şey gelmemesini istiyorlar...
bu hırsızlara hesap sormayıp da gidip intihar mı edilmeli? bu çok yanlış ve zayıflık olarak görüyorum ben.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikita7404 -- 8 Aralık 2024; 20:20:52 >
-
Yevgeni
-
özel sektörle kamu eşitlenirse çalışan artar ancak türkiyenin üretimi belli yani maaş artışı sağlanamaz. bu çalışmayan adamlarda maaş artmadığı için yatmaya devam eder sistem böyle devam eder. 10 aylık emeğinle bir araba alamıyorsan 20 günlük emeğinle sıfır iphone alamıyorsan çalışmanın bir anlamı yok amerikada sistem böyle ve herkes çalışıyorda yiyorda ancak türkiyede çalışmayı hobi olarak yapabilirsin para kazanıp yemek için değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabakara61 -- 8 Aralık 2024; 22:48:23 > -
ev zencileri ne durumda -
Ev genci ne la, ev zencisi der gibi. Bu boktan ekonomi yönetimiyle, bu hukuksuzlukla, bu sömürgeci düzenle daha çook ev genci olur, sayısı da yaşı da artar.
-
Bakalım 20 sene sonra ne gibi sonuçlar ortaya çıkıcak hep beraber görücez artık.Bu insanları 50 60 yaşlarına geldiklerinde merak ediyorum ben benim arkadaşım 30 a merdiven dayandı daha hala sigorta girişi yok bunların sonuçlarını merak ediyorum devlet o günler geldimi ne yapabilicek ölümememi terk edicek vs vs çok zor günler bekliyor bu Ülkeyi. -
Bu şekilde birkaç arkadaşım var. Sebebi çalışsalar da hayat kalitelerinde 0 değişme oluyor, onlar da çalışmayıp PC başında takılıp zaman geçiriyorlar.
Ev kendinin ve ailenin de ufak bir para/kira geliri varsa idare ediyorlar. Asgari maaşla çalışsa zaten ne ev alabilecek, ne araba ne de evlenebilecek.
Ben çok da haksız görmüyorum, asgari ücrete çalışıyor olsam ben de çalışmazdım muhtemelen.
-
Devlet mi sadece buna sebep. Herkes aç ve hızlı para derdinde. Bu durum düzelmez çünkü kendini kurtaran hırsızlığa veya umursamamazlığa başlıyor. Ben çektim diyor adamlar siz kolaya mı oturacaksınız. Zaten yöneticilerin ekonomi gibi bir derdi yok. Ayrıca türk milleti bu kadar abi, bu sistemde bu kadar ekonomi kapasitesi.
Teknosaya bi gidin 25 personel var işleri var mı bilmiyorum. 10 kişi yeter mağazaya. Üretim ülkede yok olunca bu saçma hizmet sektörü gelişiyor.
Yaşam özgürlükten kısıtlayıcıya geçince böyle oluyor.
Şirketler var artık sen onlara girip iş bakmak lazım. Çünkü senin veya ailenin herhangi bir varlığın ve sermayen yok.
Dünya çok kötü bir zamanda kısaca. Ama bu insan denen varlık iyi zamanda da kendi kötülüğünü üretmiş. Bugün ki durum cennet gibi yoluna bulanlara. -
Devlet değil aslında, bu ülkede insanların evlenip çocuk sahibi olmasının rasyonel bir yanı yok. Bana göre ülkenin yarısından fazlasının gerçek anlamda bir hayatı olmamasına rağmen evlenip çocuk yapmayı hayat felsefesi ilan etmişler. Komedi gibi bir ülkeyiz.
-
Yufka yürekli aileler şımartıyor abd gibi tut kulağından evden at sokağa köpek yavrusu gibi bak o zaman çoğu nasıl çalışır seve seve,hayatı öğrenmeleri şart lay lay lom sanıyorlar.
Bir çoğu amele olmam,işçi olmam,köle olmam nane ruhu okudum diyen homeless adayları, he canım o dandik eğitiminle ceo patron olucan kısmet akp gidince.
21+ yaş erkek evladım olsa yan gelip yatıyorsa çoktan sokağa atardım kendi hayatını kur başının çaresine bak diye ben malmıyım hep onun ağzına besliycem,anca bedensel ve zihinsel özürlüyse kabul ederim öyle birşeyi.
benim anam babam 9-10 yaşından beri çalışmış o fakirlikte yoklukta,ben 16-17 çocukkende elektronik çıraklık, onu besliycem 30 yaşında kadar oldu, kulağından tutun atın sokağa fırlatın çöp fırlatır gibi anca adam olurlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Aralık 2024; 22:26:45 > -
Dua et senin bu dediğin tarzda bir ailen yok. Hayatı öğrenmediğin için olan bize oluyor gerçi. -
29 yaşındayım aile ile yaşıyorum ben de. Hazırlık dahil 5 sene olan üniversiteyi 7 senede bitirebildim. Üni boyunca kafelerde barista olarak çalıştım, üni bitti yine çalışmaya devam ettim. Sonra pandemi patlayınca aile evine döndüm, tecili bozdurup hazır fırsat bu fırsat deyip askere gittim. Askerlik bitti döndükten sonra baktım fiyatlar patlamış gitmiş, akaryakıt fiyatları market fiyatları 6 ayda o kadar değişmişti ki inanamadım. Birkaç ilana başvurdum baktım işe alan yok. 1-2 ay ses çıkmayınca aklıma KPSS geldi. Evdekilere de söyledim ben işe girmeyip sınava hazırlanacağım bilginiz olsun diye. Bu yaşına geldin sana hala biz mi bakıcaz, sen hep evde yat gibi cümleleri de duydum ailemden. KPSS'nin nasıl zor bir sınav olduğundan bihaber oldukları için laf anlatmakla uğraşmadım, 7 ay boyunca sabahları erkenden kalkıp akşama kadar 10-11 saat ders çalıştım. Sınavdan 4-5 ay sonra da atandım, üstelik aile ile oturduğum yere atandım. Her ne kadar aile ile çatışsam da bunu tercih ettim hatta tercih etmek zorunda kaldım. Başka yere de gidebilirdim ama maaşımın yarısını kiraya, kalan kısmını da faturalara ve markete harcayıp sersefil gezmektense aile yanında yaşayıp en azından para biriktirebilirim diye düşündüm. Belirli yaşlardan sonra aile ile yaşamak gerçekten çok zor. Ama mevcut ekonomi bizi buna zorluyor. Çalışır durumda olun ya da olmayın, eğer okumuyorsanız yüksek ihtimal aile ile yaşıyorsunuz.
-
Corona başlangıcında bende ev genciydim hayatımın en berbat dönemlerinden biriydi böyle durumlarda en zoru ilk adımı atmakta sen ilk başvuru süreçlerini başlat gerisi gelicek. Para azda olsa sen bir yere gir. Benim felsefem en kötü is hiç olmamasından iyidir nitekim biraz birikim yaptıktan sonra kafan rahatlıyor doğru yatırımlarla paradan para yapabiliyorsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X