Şimdi Ara

Ev için elektrik tasarrufu tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evim için elektrik tasarrufuna gitme kararı aldım arkadaşlar.

İlk olarak ampüllerle başlayacağım her odanın ampülünü led ampüle çevireceğim.

Kullanmadığım prizleri özellikle gece prizden çekeceğim.

Haftada bir kez çamaşır makinesi çalıştıracağım. 2 günde bir elektrikli süpürge kullanacağım.

Şuan gelen faturam 100 - 120 tl arası, bu tasarruflarla 60 - 80 tl arası fatura bekliyorum. Ancak led ampül konusunda biraz tereddütlerim var. Kaç wolt alacağım ve ne kadar tasarruf sağlayacak yardımcı olabilirmisiniz bana.

Ayrıca başka önerileriniz varmı herkes normal bir ev için elektrik tasarrufu yöntemi söyleyebilir mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burak Duran

Evim için elektrik tasarrufuna gitme kararı aldım arkadaşlar.

İlk olarak ampüllerle başlayacağım her odanın ampülünü led ampüle çevireceğim.

Kullanmadığım prizleri özellikle gece prizden çekeceğim.

Haftada bir kez çamaşır makinesi çalıştıracağım. 2 günde bir elektrikli süpürge kullanacağım.

Şuan gelen faturam 100 - 120 tl arası, bu tasarruflarla 60 - 80 tl arası fatura bekliyorum. Ancak led ampül konusunda biraz tereddütlerim var. Kaç wolt alacağım ve ne kadar tasarruf sağlayacak yardımcı olabilirmisiniz bana.

Ayrıca başka önerileriniz varmı herkes normal bir ev için elektrik tasarrufu yöntemi söyleyebilir mi.

120 -130 çokmuş bizim evede kışın 80tl civarı gelıyo ben enerji ölçüm cihazı almıştım ençok 15 senelık buzdolabı tüketiyor ayda 64kw oda geçensene 16 tl yapıyordu (buzdolabınız eskı ise ençok o yakar bence )halbuki a++ buzdolabı olsa 1/3 civarı yakacaktı
    televizyonda bizim günde 16 saat çalışır bazen hiç kapanmadığıda oluyor oda ayda 8tl cıvarı yakmıştı ölçtüğümde ç.makınası b.makınası, ütü,pc'ler kombi ,lambalar...vs faturamın geri kalanını bunlar çekıyor ve bunları değıştirme olanığım yok hepsı 1-2 sene içinde yenilendıler zaten

• Yukarıdakilere ek olarak kettle, fritöz, çay makineleri, elektrikli şofben gibi ısıtmaya yarayan cihazları mümkün olduğuncu kullanmamanızı tavsiye edeceğim. Çünkü elektrik ısıtma amaçlı kullanıldığında doğalgaza göre çok daha maliyetli oluyor.
  • 120 gelen faturada olan bir kaç kalemi tahmin edeyim.
    tüplü veya plazma tv olabilir.
    pc günlük 2-4 saat çalışıyor olabilir.
    buzdolabı A sınıfı değildir.
    aa bunların hiçbiri yok dersen yüksek watt lı şeyler çalışıyordur.
    ben tv mi buzdolabımı alırken bunlara dikkat ettim akvaryumumda fitreyi bile watt ına bakıp karar verdim.
    24 saat çalışan şeylerin watt ı çok önemli.
    led ampuller çok pahalı tasarruflu florasan takarsan 5- 7 watt lıkları var arada çok fark olmayacaktır.
  • Kombide elektrikten tasarruf sağlamak için oda termostatı kullanın. Pompa motoru sürekli çalışmamış olur böylece..
  • Evim kombili değil jeotermal ile ısınıyorum. Plazma tv için doğru tahmin yaptınız enerji tasarrufunu açtım televizyonun günde 7-8 saat çalışıyor. Bunun yanında recever da kullanmadığımız zaman bile açık kalıyor onuda artık kapatıyorum.
  • sadece plazmanın aylık maliyeti 20-30 tl receiver çok yakmaz.
    Cihazlar kapalı konumdayken aylık elektrik faturasına 25 kuruş eklemez.
    size dediğim buzdolabı pc ve tv ile düşürebilirsiniz ve tabi tasarruflu ampullerle.
  • Çamasir makinasinin su girisini dogalgazdan cikan su girise baglayin.ben denedim .çamaşır makinasını çalıştırdığınız zaman kombiyi de çalıştırın.çamaşır makinasindaki isitici resiztans cok elektrik yakiyor.ayda 15-20 tl gibi tasarruf sagiıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erenözdemir

Çamasir makinasinin su girisini dogalgazdan cikan su girise baglayin.ben denedim .çamaşır makinasını çalıştırdığınız zaman kombiyi de çalıştırın.çamaşır makinasindaki isitici resiztans cok elektrik yakiyor.ayda 15-20 tl gibi tasarruf sagiıyor

nasıl yani hocam canlandıramadım gözümün önünde
  • Led ampüller enerji konusunda iyi fakat , normal ışıkların verdiği performansı veremiyor , gözü ağrıtıyor. ama alırken soğutuculu olan tiplerden alın birde yüksek lümenli olması daha iyi olur aydınlatma açısından

Ev için elektrik tasarrufu tavsiyeleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CpT MacTavisH -- 19 Şubat 2014; 22:29:51 >
  • led ampul olarak jetled tavsiye ederim..
    bauhausta teşhir standında gördüm.. ışık performansı tasarruflu ampullerle aynı, diğer marka led ampullerin ise çok düşük..

o an almadığıma pişmanım.. bir ara tekrar uğrayıp alacağım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam internetten satış linki varsa gönderirmisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak Duran

quote:

Orijinalden alıntı: erenözdemir

Çamasir makinasinin su girisini dogalgazdan cikan su girise baglayin.ben denedim .çamaşır makinasını çalıştırdığınız zaman kombiyi de çalıştırın.çamaşır makinasindaki isitici resiztans cok elektrik yakiyor.ayda 15-20 tl gibi tasarruf sagiıyor

nasıl yani hocam canlandıramadım gözümün önünde

kısaca söyle anlatayım.
    1)Musluğa gelen sıcak su girişini ayrı bir ek boru yaparak çamaşır makinasının normal su girişne bağlıyoruz.
    2)çamaşır makinasını çalıştırtıacağımız zaman kombinin sıcak su bölümünü de açıyoruz.(ne kadar sıcaklıkta istiyorsanız ona göre ayarlayın)(örn.çamaşırlar için 35- 50 derece)

3)çamaşır makinası suyu aldığı zaman içindeki termostat sayesinde suyu ısıtmaya çalışmıyacak.(yani suyu elektrikle ısıtmayacak,doğalgaz ile ısıtacak.)

Isıtıcı suyu ıstmada çok elektrik harcar.Ama doğalgazla daha ucuza ısııtır.
    Ayda 15-20 tl gibi tasarruf sağlarsınız(Şahsen denedim.)(bulaşık makinasını da yakında kombiye bağlıycam.)

Çamaşır makinası haftada 1 kez çalışıyor.
    yılda 12x15=180 tasarruf sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi not.speak -- 20 Şubat 2014; 23:27:24 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.