Şimdi Ara

EV ICIN SALON TIPI KLIMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
22.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar arkadaslar, evim gunde 4 saat gunes goruyor , kislarida cok soguk aliyor , evimin girisi genis bir oda gibi , oraya salon tipi , buzdolabi buyuklugunde bir klima takmayi dusunuyorum, evim 130metrekare , kisin kombiyi destekleyici bir sicaklik verecek, yazinda butun evde hafif bir serinlik verecek , ,

tecrubeli arkadaslara birkac sorum olacak

1- hangi marka model ve btu yu onerirsiniz ( bazi markalarin 2700 tl civari modellerini gordum alarko veya lg-beko gibi bunlar iyimidir )

2- elektrikte tarifeye gecersem, belli saatlerde kullaninca bayagi ucuz oluyormus sanirim bunuda onerirmisiniz , pahali oldugu saatler sadece tv calisir , geri kalan zamanda calistiririm diger seyleri, ( camasir - bulasik- klima )

3- salon tipi yerine onere bileceginiz baska ne olabilir,

• Her nekadar salon tipi klimalar buyuk olsada, onlar ancak duz yani kutu gibi mekanlar icin uygundur. Evinizin tumunu yani odalarini, banyosunu, mutfagini vs. verimli sekilde sogutup isitamaz. Her odaya yada kullandiginiz yerlere tek tek uygun buyuklukte klima takmak daha mantikli.
  • anladim, ama evde benim kutu gibi , hol tam ortada ve her odaninda kapisi var hole , o yuzden bazen istemedigim kapilarida kaparim diye dusunmustum , bu yuzden sorularim hala gecerlidir ,
  • Diamond elektricin güzel salon modelleri var. Bütçenize de fazla yük getirmez hem de performanslıdır
  • Bir ara bende düşünmüştüm. Üstelik evimde gayet uygundu, Ancak elektrik faturasını hesaplayınca hemen vazgeçtim. Tavsiyem, elektrik faturasını gözönünde bulundurun. Eğer hala kararlıysanız o zaman almaya karar verdiğiniz klimanın enerji sarfiyatını incelemeden hareket etmeyin derim.
  • elektrik btu su yuksekse cokmu yakiyor , kisa zamanda evi sogutarak daha kisa calismiyormu , digeri daha uzun calisarak ayni harcamis olmuyormu , diamond hic duymadim , hangi ulkenin mali
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnow78

elektrik btu su yuksekse cokmu yakiyor , kisa zamanda evi sogutarak daha kisa calismiyormu , digeri daha uzun calisarak ayni harcamis olmuyormu , diamond hic duymadim , hangi ulkenin mali

Benim size oturdugunuz odalara tek tek klima taktirin dememdeki nedenlerden biride budur. Tabiki btu yukseldikce elektirik sarfiyatida orantili sekilde artar ustelik buzdolabi tipi klimalardan bahsediyoruz burda. Bu alacaginiz klima btu su nekadar yuksek olursa olsun kapisi acik olan odalarida sogutmaya calisacak ve buda neredeyse hic durmadan calismasi anlamina gelir ve tekrarliyorum klimanin durdugu yer haricinde diger odalarda cok verim alamazsiniz, sonucta klima ile odalar arasinda duvarlar var buda yeterince sirkulasyon olamayacak demektir. Bence en cok kullandiginiz odalara uygun btularda birer inverter yada duz split taktirin hem enerjiden tasarruf edin hemde daha verimli serinleyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Salon tipi klimalar ev koşulları için çok mantıklı cihazlar değiller.

İlk önce ;

Elektrik sarfiyatı split lere göre nerdeyse iki katı kadardır.
    İçindeki fan radyal fan farklı bir fan kullanır splitler 15 metreye kadar üflerken bunda 20 25 metreye kadar üfler buda önünde duran insanları rahatsız eder.
    Tüm evi soğutup ısıtma gibi bir şansınız zor olur çünkü üflediğinde karşı duvara çarpıp gelicek olan sıcak veya soğuk havayı ısıttım souttum zannedim hızlı bir şekilde termostata girecektir cihaz.
    Ses seviyesi çok yüksektir içerde bunu bariz farkedersiniz.
    İllada alıcam derseniz eğer ki montajı dediğinz yere nasıl olucak bilmiyoum ama genellikle istediğiniz yer çok zordur birçok yerden bakır boru geçirilmek zorundadır ; AIRFEL in salon tipleri veya Diamond salom tipleri en idealleri ve fiyat olarak makullarıdır.
  • anladım arkadaşlar . beni soguttunuz iyice salon tipinden

dedıgınız seyler mantıklı . onun yerıne salon veya yatk odasınada 2 tane klıma takabılırım . onlarında fıyatlarını arastırayım.

diamond ve airfel uygun fiyatlı demişsiniz, peki kalite olarak nasıllar .?

ayrıca 3 zamanlı elektrık tarıfesıne gecıp klımayı kullansam nasıl olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnow78

anladım arkadaşlar . beni soguttunuz iyice salon tipinden

dedıgınız seyler mantıklı . onun yerıne salon veya yatk odasınada 2 tane klıma takabılırım . onlarında fıyatlarını arastırayım.

diamond ve airfel uygun fiyatlı demişsiniz, peki kalite olarak nasıllar .?

ayrıca 3 zamanlı elektrık tarıfesıne gecıp klımayı kullansam nasıl olur

Diamond salon tipinde iyi splitte pek değil.AIRFEL in splitte turkuaz serileri iyi inceleyebilirsiniz forumda mevcut zaten.
    3 zamanlı elektrik tarifesini çok ayrıntılı bakmadım fakat ev için pekde mantıklı görünmedi bana daha çok işyerler için birebir görünüyor.

• anladım saolun arkadaşlar. önerileriniz olursa beklerim. hala araştırmadayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.