Şimdi Ara

Elektrık elektronık muhendıslıgı Okuma ve Calısma kosulları bakınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
10.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben Bu sene İstanbulda Yeditepe elek elektro muho yu kazandım
    Bu bolumu okurken ve bıtırınce calısırken ben boyle buyuk makınelerın fan makınelerının vs. arasında veya elektrık ınsaat sırketlerınde vs calısmak ıstemıyorum onun yerıne oturup temız ve makınede uzak ortamda calısmak ıstıyorum bu dedıgım olaylar OKURKEN VE CALISIRKEN karsıma cıkar mı
    bolum ıcın ortalama bır calısmayla ortalamamı kac yaparım sızce

Yorumlarınızı beklıyorum

Sagolunuz ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeHMeT344 -- 22 Ocak 2011; 23:37:50 >

• Genelde masa başı pc başı sakin yerlerdir calışma alanları. Elektronik kart tasarımı yapacaksın sonucta, büyük ölçüde masa başında kafa patlatırsın devre için, yada sabah 10 akşam 3 kaynatırsın böyle yani bu işler.
  • Pekı kendı sırketını kurma ısı olabılır mı bunda
    ayrıca gıdıp boyle barajlarda fılan calısan donup duran makınelerı ıncelemez dı mı :D
    sectım okuyorum ama hala meraktayım
    bırde ortalama kac olur ortalama bır calısanın
  • cevap var mı acaba 11 saat oldu 1 cevap var sadece

sagolunz
  • ???? blen vr mı
  • Olm gel yer değiştirek . Bilmeden girdin heralde Elektronik mühendisliğine .

Kısaca anlatıyım. İstersen kendi şirketini açabilirsin. Şahsen ben bile Meslek mezunu olduğumdan dolayı açabiliyorum, yani orada sıkıntı yok. Veya ; devlet ve özel kurumlarda calışabilirsin. Barajla işin yok. Barajlar genelde enerji mühendisliğine girer. Sen Elektrik elektronik mÜh diplomasını alınca calışma koşulları %80 yazacalarım gibi olur ;

Masa başı oturmak, masa başı devre tasarımı, pc de devre tasarlamak, lehim yapmak, masa başı proje geliştirmek,
    calıştığın firmada Müdür olarak görev yapmak(genelde mühendisler bu kademede bulunur(işi bilenler tabi :D ) )

senin korkunu anladım. ama tam tersi senin büyük makinelerle işin olmaz ha değişir ama %80 yukarda yazdığım bi konumda calışırsın. maaş değişir 1500 alanda var ilk girişte, yani iş dünyası hakkında pek bilgin olmadan ilk girişte 1500 civarı alırsın. sonra 2000,3000 olarak değişir 2000-3500 arası bi maaş alıyorlar çoğu. ama Müdür v.s olunca 5000 i görürsün. Yüksek mühendislerde var tabi yurt dışına seminere felan katılanlar onlar daha fazladır onları karıştırmayalım

• Bu arada karışanın olmaz şirkette. Sabah 10 akşam 3-4 arası çalışırsın. İyi bir yere girersen tabi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BILGISAYAR VS TIP
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sen mühendis olacaksın kardeşim.Fabrikada elektronik ne sorun olsa sana gelecekler öyle masabaşında oturmakla bu iş olmaz.Aldığın eğitimle diğer teknik elemanlardan bir farkın olmalı gerekirse o beğenmediğin makinelerle boğuşup sorunu çözmen gerekli.Bedavaya ekmek yok.Masabaşında oturana pek para vermiyorlar zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Indigo -- 24 Ocak 2011; 4:22:36 >
  • var mı baska yorum ??
  • hahha oturdugun yerden para kazanmak mı??? ben elektronik mühendisiyim. farklı dünyalarda yaşıyoruz sanırım
    piyasada kimse kimseye oturdugu yerden para vermiyor. verdikleri her kuruş paranın karşılığını burnundan fitil fitil getiren bir zihniyet var. iş arayan çok, doğru düzgün iş yok. verdiğin hizmetlerin karşılıgını alamıyorsun. geceni gündüzüne katıp, yerin yurdun belli olmadan çalışıyorsun. hayaller aleminde yaşamayın.
  • Artık eskisi gibi kendi işini yapmak zor. Piyasa büyüklerin elinde arkanda biri olmadıkça ya da yeni bir şey icat etmedikçe adam gibi para kazanman zor ancak çalıp çırpacaksın çalışanın hakkını yiyeceksin. Bir firmada çalışacam dersen %30 luk kendini iyi geliştirmiş mühendis dilime girmen lazım, bu dilime girene kadar adam gibi yine para kazanamazsın. Artık donanım tasarımı önemini kaybediyor. Devre tasarımı eskidendi , şimdi her şey hazır entegreler üzerinden dönüyor. Anlayacağın olay yazılımda bitiyor, kimse eskisi gibi donanımı saklama ihtiyacı duymuyor(kopyalamasınlar diye). Sana tavsiyem gömülü sistem yazılım geliştirmeye önem vermen. Kimse bu dediğimin ne olduğunu bilmezken asıl piyasa bu elemanlar sayesinde döner. Piyasa bu uzman grubu bakımından çok zayıf. Kendini bu alanda geliştirirsen firmalar iş görüşmesinde sadece para konuşursun.
    Not: Gömülü sistem yazılım geliştirme kabaca Pic programla diye halk arasında tabir edilen ve çok güçlü işlemcileri alta bir işletim sistemi olarak programlamaya kadar giden geniş bir deryadır. Çoğunlukla çok iyi derecede C ve iyi derecede C++ programlama becerisi ister. Bu seviyeye gelmen yaklaşık (azimli bir çalışma ile) temiz 5 yılını alır(bu en iyi tahmin). Bu alanda ezberci sistemden yetişen adamların %95'i çakmaktadır bilgin olsun sende onlardan olma...

• Arkadaşlar yeni konu açmak yerine bende sorumu burda sorayım...
    Makine mühendislerinin çalışma koşulları nasıldır?Mesela İTÜ ing mezunu olsam ve paraya kıyıpda yurtdışında y.l yapsam ileride sonum ne olur?Makine okuyan arkadaşlardan veya bu yollardan geçmiş kişilerden yardım bekliyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: atavratbraveheart

Artık eskisi gibi kendi işini yapmak zor. Piyasa büyüklerin elinde arkanda biri olmadıkça ya da yeni bir şey icat etmedikçe adam gibi para kazanman zor ancak çalıp çırpacaksın çalışanın hakkını yiyeceksin. Bir firmada çalışacam dersen %30 luk kendini iyi geliştirmiş mühendis dilime girmen lazım, bu dilime girene kadar adam gibi yine para kazanamazsın. Artık donanım tasarımı önemini kaybediyor. Devre tasarımı eskidendi , şimdi her şey hazır entegreler üzerinden dönüyor. Anlayacağın olay yazılımda bitiyor, kimse eskisi gibi donanımı saklama ihtiyacı duymuyor(kopyalamasınlar diye). Sana tavsiyem gömülü sistem yazılım geliştirmeye önem vermen. Kimse bu dediğimin ne olduğunu bilmezken asıl piyasa bu elemanlar sayesinde döner. Piyasa bu uzman grubu bakımından çok zayıf. Kendini bu alanda geliştirirsen firmalar iş görüşmesinde sadece para konuşursun.
    Not: Gömülü sistem yazılım geliştirme kabaca Pic programla diye halk arasında tabir edilen ve çok güçlü işlemcileri alta bir işletim sistemi olarak programlamaya kadar giden geniş bir deryadır. Çoğunlukla çok iyi derecede C ve iyi derecede C++ programlama becerisi ister. Bu seviyeye gelmen yaklaşık (azimli bir çalışma ile) temiz 5 yılını alır(bu en iyi tahmin). Bu alanda ezberci sistemden yetişen adamların %95'i çakmaktadır bilgin olsun sende onlardan olma...

RTOS işlemciler, DSP, FPGA, VHDL, Verilog gibi teknik bilgilere sahip olanların piyasada sırtı yere gelmez Ama bu bilgileri kazanmak söylediğiniz gibi temiz 5 yılı alıyor. PIC gibi ilkel mikrodenetleyiciler piyasada artık kıymet görmüyor. Elektronik mühendislerinin işi artık daha zor.
    Ayrıca sabah 10, akşam 4 gibi çalışma saatleri hayalden ibarettir. hayallerden çıkın gerçeklere bakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RuSH86 -- 5 Kasım 2011; 14:58:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.