Şimdi Ara

Ev Kullanıcısı İçin Firewall Gerekli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
1
Favori
6.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, Ev kullanıcısı olarak maillere bakmak, sitelerde sörf yapmak dışında birşey yapmıyoruz, Windows Xp Sp2 veya 3 ayda Vista olsun , Bu işletim sistemlerinin firewall ları yeterlimidir yoksa illa ki ayrı bir firewall kullanarak işletim sistemi firewallunu iptalmi etmek gerekmektedir.

• İnternette alışveriş yapıyorsanız, bankacılık işlemleri yapıyorsanız, torrent gibi dosya paylaşım programları kullanıyorsanız;yasaklı sitelere giriyorsanız;bilgisayarınızı birden çok kişi ile paylaşıyorsanız firewall(güvenlik duvarı) gereklidir. (illa gerekli diye de birşey yok) İşletim sistemleri ile beraberinde gelen firewallar (güvenlik duvarı programları) yeterli değil. Ayrıca firewall programı kullanmak yerinde bir karar olur.

Bu aralarda antivirüsler securtiy versiyonlarıyla güvenli duvarını beraberinde getiriyorlar. Kaspersky'nin ve nod32 nin bu tür virüs programları mevcut. Bu programların yanında ayrıca firewall programı kullanmaya gerek yok.
  • Ev kullanıcısı olarak güvenlik duvarı kullanmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dr.excellent

Ev kullanıcısı olarak güvenlik duvarı kullanmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Aynen
  • NOD32 kullanıyorsan gerek yok.
  • Hic gerek yok. FW artık kendini asmis kisiler icin diyebilirim
    Normal kullanici iseniz, hic gerek yok.
    Ama ihtiyac duyuyor iseniz, Comodo FW
  • -Kullanmanın iyi yanı daha güvenli bir sisteme sahip olman.
    -Kullanmanın kötü yanı sıkıcı olması.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eskiden ahşap kapılar vardı çekip çıkıyorduk. Sonra çelik kapılar çıktı, daha sonra çelik kapı üzerine demir kapılar gerekti. Kilit, hırzısı caydırmak içindir, yoksa açamayacakları kilit yoktur denilir. Ev kullanıcılarının da kişisel güvenlikleri için başka firewall, antivirus, spyware programları kullanmaları gerekir. En başta caydırıcı olmak, hırsızın başka bir kapıya gitmesi için. Geçenlerde bir arkadaşın msn ninin çalındığını ve bu adres üzerinden binlerce spam gönderildiğini okudum. Sorumlusu, adresin sahibi o arkadaş olarak gözüküyor tabii ki. Eğer gerekli güvenlik programları kullanılmazsa bilgisayarınız, sizin hiç haberiniz olmadan her türlü pislik için kullanılabilir. Evinizin kapısını açık bırakıp yatıyormusunuz? Lütfen bilgisayarınız için emniyet tedbirlerini alın, bu forumda bu tehlikeler ve neler yapılabileceği konusunda pek çok arkadaş gereken bilgileri veriyor.

• Merhaba arkadaşlar ben şifresiz yayın yapan bir yerden kablosuz internete bağlanıyorum peki bilgisayarımdaki windowsun güvenlik duvarı yetersiz kalırmı acaba?Veya ücretsiz comodo güvenlik duvarını yüklemek dahamı faydalı olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f5s5b5 -- 24 Ağustos 2008; 0:54:27 >
  • Sistemi devamlı spy ve virüs taraması yaptırıyorum.Acaba firewall da kullansammı diye bu soruyu sordum.

Sanırım forumda kararsız, kimi gerekli kimi gereksiz diyor , Bende şimdiye kadar kullanmadım çok şükür birşey olmadı ama gerekliyse kullanma taraftarıyım.
  • Dejaay in dediği gibi internet bankacılığı kullanıyorsan FW olmazsa olmaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alehandro

Dejaay in dediği gibi internet bankacılığı kullanıyorsan FW olmazsa olmaz...

Peki windowsun kendi güvenlik duvarı yetersizmi kalıyor?Ekstradan bu ücretsiz comodo güvenlik duvarı var onu yüklemek dahamı mantıklı olabilir?
  • Ben,- xp firewall- dışında başka bir firewall programının, bir antivirus ve bir spyware programının kullanılmasını öneriyorum. (XP firewall programı; firewall deneme program derecelerinde göremedim. Herhalde zayıf bir program.)
  • quote:

Orjinalden alıntı: esman

Ben,- xp firewall- dışında başka bir firewall programının, bir antivirus ve bir spyware programının kullanılmasını öneriyorum. (XP firewall programı; firewall deneme program derecelerinde göremedim. Herhalde zayıf bir program.)

Peki bu ücretsiz comodo güvenlik duvarı hakıkında ne düşünüyorsun veya bilgin varmı?
  • Ben, şu anda Comode firewall (ücretsiz). Antivir premium (90 günlük promosyon), Spybot and search, spywareblaster, Hjack this, a-squared free programlarını kullanıyorum. İnternetbankacılığı ve internetten alışveriş ( sanalkart İle) yapıyorum.
  • quote:

Ben, şu anda Comode firewall (ücretsiz). Antivir premium (90 günlük promosyon), Spybot and search, spywareblaster, Hjack this, a-squared free programlarını kullanıyorum. İnternetbankacılığı ve internetten alışveriş ( sanalkart İle) yapıyorum.

Merhaba peki bu Comode firewall i kurduktan sonra xp nin güvenlik duvarını devre dışımı bırakıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f5s5b5 -- 24 Ağustos 2008; 1:45:07 >
  • Hayır devre dışı değil, o da çalışıyor. Bir uyumsuzluk da olmuyor.
  • quote:

Hayır devre dışı değil, o da çalışıyor. Bir uyumsuzluk da olmuyor.

Şu an elimde comodo güvenlik duvarının türkçe ve ücretsiz olanı var ama daha bilgisayara kurmadım tereddüt etmiştim acaba iyimi diye ve çözebileceğim bir durumu varmı diye.Bu konuda fikir verebilirmisin?İlgine teşekkürler..
  • Bende hem xp firewall, hem de Comodo (free) çok uzun bir zamandır çalışıyor. Bir problem olmadı. Yalnızca ben Comodo nun (Defense+) uygulamasından (Firewall değil) sıkıldım ve kapattım. Yalnız Firewall özelliğini kullanıyorum.
  • Firewall unuzu denemek istiyorsanız http://www.pcflank.com/ adresindeki sol taraftaki PCflankleaktest new i bilgisayarınıza indirin ve deneyin. comodo free bu testi geçiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.