Şimdi Ara

Ev mi yurt mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar geçen de böyle bir konu açtım ama aydınlatan olmadı.

Öncelikle özel yurt ayda 500 lira istiyor onu eledim.3 kişi ayda kişi başına 175 liraya ev bulduk.Ama hala aklimda sorular var.Karar veremedim.

1)Yurt mu ev mi rahat?
    2)Maddi olarak hangisi iyi olur?
    3)Yurtlarda yemek var mi yok mu?
    4)Hiç yurda çıkmadım alışmak zor mu?
    5)İlk sene yurt ikinci sene ev diyenlerden misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1) evde ilk yılım olacak ama evin daha rahat olacağını umuyorum.

2) evdeki hesap çarşıya uyarsa ev daha uyguna gelecek.

3) yurtlarda genel olarak 2 öğün yemek var fakat genelde rezalet oluyor ki kaldığım yurtta öyleydi.

4) yaklaşık 2-3 hafta kaldıktan sonra alışırsın sıkıntı olmaz. Hatta sonrasında eve gitmek gereksiz gelmeye başlayabilir.

5) ilk sene kimseyi tanımadığım için yurtta kalmıştım 2. senemde eve çıkıyorum. Eğer ki tanıdığınız arkadaşlarınız varsa az çok kazandığınız ili de gerek ulaşım gerek civarlara göre evin fiyatları nasıldır hangi civarlar iyidir kötüdür biliyorsanız ev mantıklı olabilir.

• ilk ünide okurkende tek başına evde kaldım şimdide ev tutup kalcam insanın evi gibi varmı ya
  • Ben yurdu tercih ederim en azından alışana kadar

• Başka fikri olan ??

• Nereyi kazandım dostum 500 liraya yurt çok iyi
  • Nessqwe kullanıcısına yanıt
    Ben pahalı diyordum sen ne kadara buldun ki

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kütüphane mi ev mi ?[MEZUN]
    7 yıl önce açıldı
    Kyk mı ev mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • LeYeSeYeGeSe L kullanıcısına yanıt
    En az 800 ( İstanbul ) siz nereyi kazandınız ?
  • Nessqwe kullanıcısına yanıt
    Edirne.Tabi canım pahalı olması normal orada o zaman

• Tabiki yurt .yurtta duzenli bir hayatin olur yemegin belli bir zaman da cikar gibi .ayrica eve ciksan bunun yemegi var temizligi var arkadaslarla tartismalari var yani pek iyi gecmez hayatin

• 1) Ev seni biraz yorabilir ama daha rahat olursun.
    2) Tek başına isen maddi olarak yurt daha uygun.
    3) Sabah, akşam olabilir sadece sabah olabilir yurttan yurda değişir.
    4) Olmaz zamanla alışırsın.
    5) Diyenlerden olabilirim ilk yurt ortamını gör ona göre tercihini yaparsın.
  • Kardeşim evde kalma bence çünki ;

1- Evde yemek yapma bulaşıkları yıkama derdi olacak.
    2- Herkesin aldığı terbiye sahip olduğu kültür farklı olduğu için ev içersinde ona doğru gelen şey sana doğru gelmeyebilir. Bundan dolayı kavga veya evden ayrılma gibi durumlar olabilir.
    3- Bu gibi durumlarda kesinlikle çok güvendiğin kişilerle çık çünki tam mart ayında adam çıkar mesela sizde ortada kalırsınız.
    4- Evlere 3 kişi çıkmak sıkıntılı olur çünki diğer 2 kişi arasında grup kurar daha çok takılırsa o evde kalan 1 kişi dışlanır ve evden ilk fırsatta ayrılmak ister.
    5- Gençlik çağımızdayız hepimiz biri eve kız atacağında diğerleri çıkmak zorunda kalır evden o yüzden dışarda kalabilirsiniz :) :)
    6- Evde dikme, ütü vs bilen varsa bütün iş ona itelenecek kanka yapsana ben yapamıyorum diye.
    7- Özel yurtlarda bazılarında 7/24 açık bulunma özelliği var. Yani akşam istediğin saatte giriyorsun yurda ve kimse bir şey demiyor. Sadece sabah verilen kahvaltı fişini alamıyorsun.
    8- Yurda alışmak zor değil. Zaten bir tek uyuyacağın vakitleri yurtta geçireceksin. Diğer kısımlarda başka yerlere gidersiniz.
    9- Maddi olarak yurt daha iyidir. Elektrik,su,doğalgaz,internet, mutfak masrafları, ev için yapılan diğer masraflar vs. yurt daha avantajlıdır. Bence gidip özel yurtları araştırın internette 360 derece oda turu olanları bile var :D
    Aklıma geldikte yazarım olmazsa :D

1 yıllık ev tecrübelerime dayanarak yazıyorum bunları iyi günler :D

EDİT : SIRASIYLA YAZMADIM MADDELERİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi degisikbirdunyadan -- 25 Ağustos 2017; 16:57:25 >

• degisikbirdunyadan kullanıcısına yanıt
    Daha da kararsız kaldım ama sağolun arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeYeSeYeGeSe -- 25 Ağustos 2017; 17:6:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LeYeSeYeGeSe

Daha da kararsız kaldım ama sağolun arkadaşlar

Ya sen benim dediklerime kulak as beğenmezsen dükkan burda be ağbe
  • Yav ev gibisi varmı bulaşık yemek dediğin nedir. Yurtta tek kişilik odada kalmadıktan sonra 3 kişi 4 kişi aynı odada ne özel hayatın var ne bişey arkadaş getiremezsin cart curt

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaşlı Coni

Yav ev gibisi varmı bulaşık yemek dediğin nedir. Yurtta tek kişilik odada kalmadıktan sonra 3 kişi 4 kişi aynı odada ne özel hayatın var ne bişey arkadaş getiremezsin cart curt

Bu doru mu

Ney doğru mı

• Yaşlı Coni kullanıcısına yanıt
    Ev daha rahat diyorsun yani? 😈

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeYeSeYeGeSe -- 25 Ağustos 2017; 19:8:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tabi daha rahat her gün aynı elemanlarla uyumaktan daha iyi hırsızlık falan olur bilgisayarını bırakamazsın ortak duşta 100kişi yıkanır leş gibi bulursun pislik adam olsa 1 değil 100tane var sigara içicem desen dışarı çıkarsın biri horlasa 1 sene ona alışmaya çalışırsın ders çalışcam derain odadakiler müzik açar olmadı yan odadan açarlar eşyanı sormadan alırlar 1 aya ortalık malı olur. Bi bak bakalım 3. 4. Sınıf olup yurtta kalan var mı. Evde arkadaşlarınla sınırlarını belirlersin ona göre ister devam eder ister ayırırsın evi

• Yaşlı Coni kullanıcısına yanıt
    Aklıma yattı coni amca

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.