Şimdi Ara

Ev Sahibi Evden Çıkarken Benden Fazladan Para İstiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar taşınacağım için evden çıkıyorum. Evde hiç bir sıkıntı yok her şey sağlam sadece iki yıldır oturduğum için duvarlar doğal olarak kirlendi. Ev sahibi çıkmadan evi boyatacaksın diyor ben de depozitoyu istemiyorum sen boyat dedim. Boyacıya sormuş depozitonun üstüne 250 tl verirsem boya masrafına denk olurmuş. Ben de sordurdum depozito miktarına hatta daha düşüğe evi boyatabiliyorum ama sıkıntı benim vaktim yok. Üstelik evi boyatsam boya olmamış vs gibi sebeplerle kabul etmeme potansiyeli olan bir insan. 250 tl büyük bir para değil ama ben hakkımı yemeye çalışıyormuş gibi hissediyorum. Sizce bu durumda ne yapmalı? Elinde sadece iki yıl önce imzalamış olduğum senet var adama herhangi kira vs borcum yok. Burada doğru olan davranış nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senetten kasıt nedir?

• Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Hocam eve ilk girdiğimde bir senelik kira bedelini kapsayan senet yapmıştık ikinci sene sözleşme senet hiç bir şey yapmadık

• Evi ev sahibi boyatir. Kiracinin böyle yukumlulukleri yoktur. Hatta depozitonuda alabilirsin.

• Arkadaşlar teşekkür ederim. depozitosunda da değilim maksat hak geçmesin gerekirse vereyim ama son dakika para kopartmaya çalışıyor gibime geldi. Elindeki senetle bir şey yapabilir mi? Kiralar banka üzerinden ödendiği için kanıtlı zaten

• Senetini al bas git depozitonu vermişsin zaten,ev boyatmak da sana kalan birşey değil

• Silenforce kullanıcısına yanıt
    Ev sahibi uzakta bayram tatiline gitmiş ben de yurtdışına gideceğim. Senedi zaten alamayacağım adam yırtıp video atarım dedi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Depozito bedeli en az iki kira karşılığıdır

Evi nasıl almışsan o şekilde teslim etmek zorundasın,aksi takdirde ev sahibi depozitoya el koyabilir

Eve verdiğin hasar depozito bedelinden fazla ise,mahkeme yolu ile bedel talep edebilir

Normal şartlarda depozito boya için yeterli bir miktardır

Kapı,pencere,fayans gibi şeylere zarar vermediysen endişe etmene gerek yok.

Elektrik ve gaz saatini kapat

Dua ile

• Depozitoyu verdiğin zaman 1 kira verdiysen kiraya zam geldiyse mesela verdiğin depozito yine bir kira karşılığı olacağı için daha yüksek depozito alacağın olmalı buna dikkat et.
  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim depozito bi kira değildi ama.

• İlk sene bittiği zaman ev sahibinden o senedi alman gerekirdi. Ev sahibi senin depozitoya iş koymuş üstüne para istiyor. Senedi yarın öbür gün işleme koymayacaginin garantisi yok. Once ev sahibinden senedini al video işi boş iş. İnternette armut diye bir site vardı oraya ilan ver boya için sana fiyat verecekler uygun gelene boyat gitsin. Bildiğim kadarıyla adet gereği kiracı eve girerken yada çıkarken evi boyatir

• Kira sozlemesine evi boyali aldim , boyali birakicam diye bir madde koymadiysaniz depozitonuzuda alin , boya falan asla yaptirmayin . 2 senede duvarlari siz bilerek cizmediyseniz , delik desik etmediyseniz yipranma payi olarak ev sahibine aittir yaptirilmasi . Sizi alakadar eden hic bisey yoktur .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Umut K. kullanıcısına yanıt
    Kirayı bankaya ödediysen bişey olmaz

• Teşekkürler arkadaşlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.