Şimdi Ara

Ev sahipleri dikkat! Avukata kiralık ev veren yok! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim sülalem kiracilarla çok uğraştı çünkü ev kiraya vermek onlar için landlord olmak demekti akrabalarına ve çevrelerine bakın ben ev sahibiyim ve kiracım var ben zenginim gösterişine sahip olmak demekti. E normal gelmişler bir taraf doğudan öbürü Anadolu bozkırından.

Ben mi ? Ben bu coğrafyanın insanının ciğerini bilirim moruk benim gösterişle işim yok. değil evi kiraya vermek insanlarla uğraşmayi gerektircek her türlü yatırımdan uzak dururum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Navi kullanıcısına yanıt
    Olm harbi değişiksiniz.
    Dayın veya teyzen yokmu devret satışı çıkart kiracıyı olsun bitsin.
    Sonra tekrar üzerine al bitti gitti.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İzmir Alsancak ta 3 bin lira kiraya oturan avukat var. Eve de 15 kedi 1 köpek koymuş tam pislik.
    Bunu anca mafyayla çıkarırsın. Verirsin 50-100 bin arası sürüye sürüye atarlar.

Son zamanlarda bu son söylediğiniz yöntemi kullanmak isteyen çok kişi var.

Adalet yok demek ki ülkede.

Ortalama kiranın 20 bin olduğu bölgelerde 4-5 bin gibi komik rakama kirada kalan kiracılar burun kıvırıyorlar.

Pardon ama kimse hayır kurumu değil. Kiracılar da biraz insaflı olacaklar orta yol bulunacak.

Kiracılar da yasaları boşlukları kullanıp çıkmıyorlar artışı da kabul etmiyorlar. Kimse babasının hayrına sizi bedavaya yakın rakama oturtmak zorunda değil. Yıllardır emek verip ev alan insanlar sizi beş para etmez rakamlara otursun diye yaptırmadılar. Üstüne yaşadıkları sıkıntı da cabası..

Paşamlar 30 bin kira ortalamasının olduğu bölgede 15 bin kirayı kabul etmeyen var bu ülkede. Adam çıksa taşınsa o rakamın yanından bile geçemez bir de taşınma masrafı verecek ama nankör.

• tsfirtina kullanıcısına yanıt

Sorsan muslumanim der bunu yapan. Hatta faize de karsidir. Ama elalemin malina çoker.

Apartmanim var istambulun gözde semtinde dededen kalma inanmayacaksin ama 45 bin su an rayic daire başi, bunlar gectigim yil zar zor 7 bine oturuyordu x 7 daireden hesap edin. Butun apartman 1 daire parasi getirmiyordu. Kimse yanasmadi. Cildirma noktasina getirdiler. Kentsel donusumle curuk raporu alip, hepsini def ettim. 30 a girdiler gectigimiz kiş baska yerde. Kimi köyüne donmustur para vernemek icin. Apartman 1 senedir boş. Kiraya da veremiyorum cunku yikim karari var. Hem onlari yaktim hem kendimi yeniden yapım için cok sikintili bir donem cunku maliyetler yuksek.

Icimden etmedigim sövmedigim kufur kalmadi, aklima geldikce. Kiraciyi iyi seçmek lazim. Pislik insanlara mali mundar ettirmemek lazim.

• Ev sahipleri neden haksız gösteriliyor sürekli?

Adamın evi 3 milyon ediyor, 5000TL'ye, 10.000TL'ye kiraya neden versin? Kebapçıya gitse 4 kişi zaten kira bitti, öyle kira mı olur?

• zotacing kullanıcısına yanıt

Eski kiraci varsa 3 milyonluk ev Zaten o evin rayici maks yeni kiraci girse 15 bin falan. Eskisinden 10-12 aliyorsa oturup sukretsin.

• krstarica kullanıcısına yanıt

Allah yardımcınız olsun en azından o kişilere olan gıcıklığınız bir nebze olsun gitmiş. Olsun en azından bina yıkılsa bile arazi değeriniz var. Yıkılsın arsa gibi satıp parayı kullanırsınız.

• bizim ailede kendi evimiz var ama başka bir yerde kirada oturuyoruz. ev sahibi bize çıkın dese maksimum 3 gün içinde evden çıkarız.

kendi evimizi kiraya vermiyoruz içi eşyalı duruyor arada kalıyorum. kiraya versek kiracıyı çıkaramayacağımızı biliyoruz. üç kuruş için insanla uğraşmaya değmez. herkes biz gibi değil. inat ediyor yıllarca çıkmıyor. evinle rezil oluyorsun. daha önce ağzımız yandı üstelik ülke bu kadar kötü durumda değildi. şu durumda kiraya falan verilmez ev.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 7 Ekim 2024; 6:44:54 >
  • fractal design kullanıcısına yanıt

Mali müşavirim şu anki evde 7 yıldır kiracıyım.. 6 şubat depreminde dahi kiramı ödedim. yılda 2 zam yapıyorum.. sen evin olsa kesin seni tokatlayacak birine verirdin  

• Bir keresinde yol kenarında arkadaşımı bekliyordum.

Arabanın biri aniden yola çıktı.

Yolunda gelen adam da arabaya vurmayayım diye kendi arabasını kaldırıma vurdu.

Adam çaresizce indi ne yapacağını bilmez halde.

Baktım arabayı oynatacak gittim yanına.

Dedim arabanı oynatma. Karşı tarafa vurmamak için arabanı vurdun. Kaskon varsa polis çağır tek taraflı tutanak tuttur. Yoksa kasko ödemez dedim.

Adam, kazaya sebep olan arabaya gitti. Adam arabadan inmiyor. Meğerse avukatmış. Beni alıkoydular diye polisi çağırıyormuş.

Adama yardım edeyim diye resim çekip vatsaptan atmıştım. Sonra ayrılmıştım olay yerinden.

Hiç günahı olmayan adamı karakola ifadeye çektirmiş. Yanında arkadaşıyla beni alıkoydu demiş.

Adam Allah'tan polise, yanımdaki kişinin adını bile bilmiyorum sadece bana yardım etti, yol gösterdi demiş de herhangi bir ifade verme gibi bir durumla karşılaşmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 8 Ekim 2024; 11:32:19 >
  • Bu gün yaşadığım olayı bilhassa kiracılar iyi okusun.
    Bu gün binada elektrik saatleri değişiyordu, yönetim olarak sordum 10 yıl ve daha eski saatler değişiyor ücretsiz denildi.

1 saat sonra farklı bir ekip gelip işlem yaparken, oradan geçerken beni durdurdular.

Binada şu nolu dairede hatalı ekli kablo var, tabi ben tam ne anlatıyorlar o an anlayamadım.

Daire sahibi çıktı geldi, ekip anlatıyor biz basit bir işlem sanıyoruz.
    Halbuki kaçak elektrik kullanımı tespit edilip, saat mühürleniyor.

Burayı dikkatli okuyun.

Daire sahibi ben daha yeni saatim nerede şimdi öğreniyorum evi 2 sene önce aldım.
    Benden önceki sahibi sorumlu diyor.
    Önceki sahibini tanıyorum böyle bir şey yapmaz, iki tarafta bana nasıl olmuş olabilir diye sordu.

Evin eski sahibi satamayınca araya arap kiracı aldı, arap kiracı çıktı ev yeni sahibine satıldı.

Elektrik ekibi şunu tavsiye etti yeni bir eve geçerken, taşınmadan ilk elektrik tesisatını kontrol ettirin.
    Elektrik idaresi baksın.

E hocam sende parayı denkleştir, yakın bir arkadaşına satmış gibi görün. Hatta o arkadaşın da avukat olsun. İt iti ısırmaz. Adam çıkınca, avukat arkadaşından geri almış gibi gösterirsin. Giden harç parası olur.

• 10 yıl yasal hak + 2 yıl mahkeme süreci toplam 12 yıl oturmak koşuluyla bir insanın alın teriyle hayalleriyle aldığı evine kiracı çökebiliyor. Yanlış okumadınız. Tam 12 yıl boyunca size ait bir mala bir başkası çökebiliyor ve itiraz edemiyorsunuz. İşte, kiracı ev sahibi anlaşmazlığının en büyük ve hatta tek sebebi bu devasa çökme süresi. Bu süre 10 yıl değilde 3-5 yıl arası olsa ve bu sürenin sonunda kiracı yokuşa sürmeden yani mahkemeye gitmeden doğrudan evden çıkmak zorunda olsa. Türkiye'de ki kiracı VS ev sahibi anlaşmazlığı anında son bulacak.

Bir insanın evinde 10 yıl kiracı olma hakkı gerçekten çok uzun bir süre. Ev sahibi 10 yıl içinde hayatta onlarca olumsuz şey yaşayabiliyor ve kiradaki evi bir şekilde lazım olabiliyor. 10 yıl oturma süresi vicdanlı bir süre değil insanların evini rahat bırakın. Bence bu yasanın güncellenmesi ve 5 yılın altına indirilmesi, mahkeme yolununda kapalı olması gerekiyor. Tüm sorunlar kendiliğinden çözülür. Netice de ev sahibi 3-5 yıl bekleyebilir ama 5 yıldan sonra sabır kalmıyor. İnsanlar o evini ne hayallerle ne alın teriyle alıyor ama kiracı 10 + 2 toplamda 12 yıl terketmiyor. Böyle olunca da kimse evini kiraya vermek istemiyor.

Kanunda güncelleme yapılıp kiracı için tanınan 10 yıl oturma hakkı 3-5 yıl arasına çekilirse ve mahkeme yolu kapalı olursa (mahkeme 2 yıl sürüyor) kiracı ev sahibi anlaşmazlığında 1 tane bile dosya olmaz. Mahkeme salonları bomboş olur. 10 yıl nedir ağa. 10 yıl ya 10 yıl. Hatta 12 yıl kendi alın terinizle aldığınız evin içine bile giremiyorsunuz. Bu durum kabul edilemez. Makul bir süreye indirilmeli.

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Ben bu mali müşavirleri çözemedim, bunlar evde para mı basıyor? Nerde mali müşavir görsem en kral evi almış, işe de gittiğini görmedim, yeni araba var, ev var, para var, balkonda akşamları cız bız barbecue , boy da 1.5 metre pıtır pıtır geziyor!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hükümet ülke dinamiklerinin içine edip bir kenara çekildi şimdi millet birbirini yiyor. durmak yok yola devammmmm!

• Tunç Şatıroğlu kiracıların 12 yıl boyunca evinizden çıkmama haklarından dolayı ev sahiplerinin ciddi şekilde mağdur olduğundan ve bundan dolayı yatırım amacı niyetiyle ev almaktan vazgeçildiğinden bahsetmiş. Millet Dubai'den almaya başladı demiş.

10 12 yıl boyunca size ait olan bir eve çökülebilmesi ne kadar saçma bir durum gerçekten. Aklın mantığın bittiği yer. Tunç Şatıroğlu ev sahiplerinin mağdur olduğu konusunda %100 haklı.

22:29 dk. da başlıyor

https://youtu.be/yi_5NaiDEDE?si=VLkPsNirx3cXxwVr&t=1349

• Akşam gazetesi yazarı Emin Pazarcının evine kendi milletvekillerinden birinin kızı 6500 lira kirayla oturuyormuş, 10 küsür seneden beri. Twitter da kavgaları vardı, kiracı kız ''Oh Olsun sana'' diyordu, hiç çıkmaya niyeti yok, zaten kış geldi, bu soğukta nereye çıkacak, kombisini yakar kışı geçirir, yaza Allah Kerim

Kirasını düzenli verdikten sonra, gülyabani gelse, yine de evden çıkaramazsınız, kanunlar kiracıyı korumak için var ev sahibi zaten zengin onun korunmaya ihtiyacı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt

10-12 tabii ki uzun bir süre tabii bu kanun çıkarken muhtemelen enflasyon %5-10du ve kiracının çıkartılıp yenisini sokmayı engellemekti . Kendin veya çocuğun vs eve ihtiyacı varsa kiracıyı çıkartmak kolay . Yani kanunun amacı fahiş kira isteyip kiracıyı mağdur etmeyi engellemekti... Şu anki sorun 10-12 yıldan daha çok yanlış enflasyon verisi açıklanması ve mahkemelerin uzun sürmesi . Yanlış enflasyon açıklanmasının nedeni de memura emekliye verilecek paranın haxinede olmaması dolayısıyla enflasyonu daha da artırmaması için gerçek enflasyon açıklanmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 16 Kasım 2024; 12:6:20 >
  • selamivural kullanıcısına yanıt

En iyi mali müşavir parayı sıfırlayandır reis misali . Eldeki para sıfırlanacak ,gider gösterilecek ve zarar eden işletme vergi ödemeyecek bir kısmını da bu kişi alıyordur muhtemelen

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.