Şimdi Ara

Ev ses sistemi analog çıkış sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar televizyonumu değiştirmem ile birlikte eski girişlerin de yenilerine uymadığını gördüm. Eskiden scart üzerinden bagladigim ses sistemini 5.1 olarak kullanabuliyordum yeni televizyona aux çıkışından bağlamak zorunda kaldım dvdmde optik çıkış olmadığı için sadece çift kanallı ses alabiliyorum. Bu analog çıkışı 5.1 ses sistemi halinde calistiramazmiyim ?

Çıkışların örnek resimi:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eufrat -- 10 Haziran 2016; 11:40:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam 5.1 audio gear'lar var türkiyede satılmıyor şuan galiba işinizi görebilir bakın derim
  • scart dan bağlantıda mono veya stereo 2.0'dır.
    bu yüzden sorduğunuz 2 kanal L/R analogu 5.1 dağıtamaz mıyım derken evet dağıtırsınız zira daha önce skartdan yaptığınız bağlantı bu anlama gelir/geliyordu.

gerçek çok kanallı kayıtlı ses sistemi değildir. scart dan daha önceki bağlantı sadece iki kanal stereo'yu yapay çoğaltmışsınız.

mesajınızı yanlış anlamadıysam şayet...
  • bencede 5.1 audio gea ya bakın
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

scart dan bağlantıda mono veya stereo 2.0'dır.
    bu yüzden sorduğunuz 2 kanal L/R analogu 5.1 dağıtamaz mıyım derken evet dağıtırsınız zira daha önce skartdan yaptığınız bağlantı bu anlama gelir/geliyordu.

gerçek çok kanallı kayıtlı ses sistemi değildir. scart dan daha önceki bağlantı sadece iki kanal stereo'yu yapay çoğaltmışsınız.

mesajınızı yanlış anlamadıysam şayet...

Yok hocam gayet iyi anladınız dağıtmak için ne önerebilirsiniz. Daha önce 2 analog çıkış kablosunu aux'a dönüştürüp bağladığımda bana sadece çift kanallı ses sağladı oysaki daha önce scart ile bağlayıp aux modun da çok güzel performans alıyordum. Yeni televizyondaki optik çıkıştan sanal 5.1 alabilmek için ne yapmam gerek ?

Hoparlörden gelen ses kabloları şu şekilde ama hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eufrat -- 11 Haziran 2016; 18:37:18 >

• Tv'den 5.1 ses alabilmek için dijital formattaki sesi analog 5.1'e dönüştürecek bir dekodere ihtiyacınız var. TR'de bu cihaz playvision hda 51 ismiyle satılıyor. Alttaki linkte aletin nasıl çalıştığı ve ne şekilde bağlantı yapacağınız detaylı şekilde gösterilmiş.
    http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php

Aynı cihaz ebay, alibaba gibi sitelerde hd audio rush adıyla 30-35 $ civarına satılıyor. Biraz beklerim derseniz yurtdışından sipariş edebilirsiniz.
    http://tr.aliexpress.com/w/wholesale-hd-audio-rush-5.1-gear-sound-decoder-sound-ac3-dts.html
    http://www.ebay.com/itm/Channel-AC3-DTS-5-1-Analog-Output-HD-Audio-Rush-Digital-Surround-Sound-Decoder-/281450683419

Bu arada filmleri oynattığınız dvd player'ı da tv'ye hdmi ile bağlamanız gerekli ki dvd player sesi hdmi ile tv'ye doğru şekilde iletsin. Eğer dvd playeri tv'ye scart bağlantı ile bağlıyorsanız, tv'den aktaracağınız ses yine 5.1 olmaz. Çünkü scart ile sadece stereo ses aktarabilirsiniz. Hali ile tv'den ses sistemine de stereo 2.0 olarak geçer.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Tv'den 5.1 ses alabilmek için dijital formattaki sesi analog 5.1'e dönüştürecek bir dekodere ihtiyacınız var. TR'de bu cihaz playvision hda 51 ismiyle satılıyor. Alttaki linkte aletin nasıl çalıştığı ve ne şekilde bağlantı yapacağınız detaylı şekilde gösterilmiş.
    http://www.playvision.com.tr/playvision-hda-51a-decoder.php

Aynı cihaz ebay, alibaba gibi sitelerde hd audio rush adıyla 30-35 $ civarına satılıyor. Biraz beklerim derseniz yurtdışından sipariş edebilirsiniz.
    http://tr.aliexpress.com/w/wholesale-hd-audio-rush-5.1-gear-sound-decoder-sound-ac3-dts.html
    http://www.ebay.com/itm/Channel-AC3-DTS-5-1-Analog-Output-HD-Audio-Rush-Digital-Surround-Sound-Decoder-/281450683419

Bu arada filmleri oynattığınız dvd player'ı da tv'ye hdmi ile bağlamanız gerekli ki dvd player sesi hdmi ile tv'ye doğru şekilde iletsin. Eğer dvd playeri tv'ye scart bağlantı ile bağlıyorsanız, tv'den aktaracağınız ses yine 5.1 olmaz. Çünkü scart ile sadece stereo ses aktarabilirsiniz. Hali ile tv'den ses sistemine de stereo 2.0 olarak geçer.

Dvd'de malesef hdmi yok eskiden scart ile bağladığım da ses 5.1 geliyordu şimdi sadece aux ile bağlayıp dvd yide aux modunda çalıştırıyorum. You tube üzerinden 5.1 testlerde sadece önden hoparlörden ses geliyor. Tavsiye ettiğiniz cihazı alacağım ama bende sadece çift kablo var sitede ki örnek sistemden her hoparlör ayrı bir kablo ile gösterilmiş nasıl bağlarım birde onu sorabilir miyim? . Her haporlörden sadece dvdde bulunan tuhaf bir giriş ile geliyor bunları analoga çevirirsem sıkıntımı gidermiş olurum galiba.

• Dostum sen en iyisi cihazı almadan önce elindeki DVD Player'ın arka bağlantı kısımlarının ve de mevcut hoparlörlerinin fotosunu ekle. Ona göre doğru teşhiste bulunalım.

Anlattıklarından dediğim dekoderin işine yaramama durumu olabilir gibi geldi. Bu sebeple cihazı boşuna aldırmış olmayalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Dostum sen en iyisi cihazı almadan önce elindeki DVD Player'ın arka bağlantı kısımlarının ve de mevcut hoparlörlerinin fotosunu ekle. Ona göre doğru teşhiste bulunalım.

Anlattıklarından dediğim dekoderin işine yaramama durumu olabilir gibi geldi. Bu sebeple cihazı boşuna aldırmış olmayalım.

Hocam tekrar merhaba dvd üzerindeki tüm çıkışlar bunlardır. PlayviSion adlı cihazda örnek gösterilen 5.1 ses çıkış ve girişleri benimkiler ile aynı değil bu durumda ne yapmam gerekir ?

Bu mesaja eklenen görseller:

• Playvision bu durumda işe yaramaz. O zaman yapacağınız yegane şey Tv'nin kulaklık çıkışından DVD'nin arkasındaki kırmızı beyaz audio in girişine bağlantı yapmak.

Sonrasında da DVD oynatıcının ses özelliklerinde dolby Pro Logic vs gibi bir özellik varsa onunla sesi tüm hoparlörlere yaymak olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.