Şimdi Ara

Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
4.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: des_955

merhaba abi hoşgeldin tekrardan kısaca bu odaya projeksiyon daha güzel olur olmadı 1 tane tv de alırsın koltuk için ise lazy boy diye aratırsan fikir açısından iyi olur abi benden şimdilik bu kadar gene elimden geldiğince yardımcı olurum

iyi günler kalın sağlıcakla ....

Emrecim selamlar kardeşim :)
    koltuk için fikrini araştırdım evet bu dediğin koltuklar çok güzel ama bunların hem maliyeti çok yüksek hemde bir maç izleme yada ailenle orurup ev sıcaklığı ortamındna çok direk sinema ama sadece sinema için yapılmış bir alana yöneltiyor insanı ben daha çok ,

Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen.

bu tarz birşeyler düşündüm açıkcası ama bir türlü bu tarz arasında karar veremiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

hazır oda duvarları koyu renk iken, o odaya bence de en iyisi projeksiyon olacaktır.
    zemine kalınca bir halı kaplatmanızda isabet olur. izolasyon anlamında çok katkı sağlamaz belki ama yankılanmayı azaltır
    duvara da fixed frame iyi bir perde ile sinema ve varsa maç keyfiniz katlanır.

Bakalım hocam büyük ihtimalle o yönde ilerliyor olay,
    projeksiyon marka model seçimi perde boyut model seçimi halı rengi konusunda fikirleride paylaşırsanız yavaş yavaş proje ortaya çıkacaktır :)
    Teşekkür edeerim ilgin için...

• quote:

Orijinalden alıntı: diadavidoff

Merhabalar hocam,
    İyidileklerinizden ötürü öncelikle teşekkür ederim,
    @radyo arkadaşımıza vermiş olduğum cevapta durumu biraz özetledim bunun üzerinden fikir alışverişi yapabilirsek çok sevinirim,
    birde kumaş kaplamadan bahsetmişsiniz bu uygulama nasıl oluyor?
    Benim duvarlarımda ve zeminimde ses ve ısı yalıtımı mevcut duvarlardan sıkıntı yok duvarlarım her hangi bir daireye bitişik durumda değil bu nedenle mevcut yalıtımın üzerine sadece siyah simi duvar kağıdı tercih ettim,
    tabanda ise beton ,beton üzerine şap,onun üzerine ısı ve ses yalıtım malzemesi üzerine şap ve üzeri laminant kaplı,birde bunun üzerine halı kaplama yaptırmayı düşünüyorum...

siz ne dersiniz ?

Merhaba hocam.
    Duvarda 2 kat sünger uygulaması var. Kumaşı son kat olarak, birazda görsel olarak tamamlasın diye kaplıyorum. Akustik kumaş diye satılıyor. İstenildiği takdirde kimyasallarla yanmaz hale getiriliyor vs.
    Bendeki döşeme detayı sizdekine benzer. Şap üzeri 1 cmlik yalıtım süngeri. Üstüne diğer modellere kıyasla ses izolasyonu daha iyi olan bir parke almıştım zamanında, onu kullandım. Halı için teklif almıştım 25 m2 için yaklaşık 500-600 tl civarıydı. Altı keçe kaplı bir modeldi. Şimdilik kullanmayı düşünmüyorum. Şayet parkenizin yüzeyi sert ise, ki çoğunluğu böyledir. Halı almanız yararınıza olur. Ortamdaki sesi daha tok hale getirebilir.
    Koltukla ilgili birkaç firmayla görüşmüştüm ama biraz daha araştırmak lazım. Fiyatlar çok değişken olabiliyor. Aklıma yatan bir fiyatla karşılaşırsam sizinle de paylaşırım
    Projeksiyon ve perdeyle ilgili tavsiye edebileceğim ürün Panasonic AT6000+Specta 135" Fixed Frame perde kampanyası vardı. 2-3 ay önce 7250 civarıydı. Şu anda zam gelmiş biraz
    http://www.projeksiyoncihazi.com.tr/panasonic-pt-at6000-full-hd-ev-sinema-projeksiyon-cihazi-specta-133-300cm-x-169cm-fixed-frame-home-cinema-perdesi-hediye-pmu187

Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen. Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shanahan -- 2 Temmuz 2015; 3:11:35 >

• Oda sinema odaklı olacağı için hiç bir eşya koymadan hoparlorlerin ,TV nin ve projeksiyonun yerini hayal edin. Sehpa , ünite koltuk vs. bunlara gore ayarlayin.

Şimdi TV duvara monte edildi. 3m bir perde duvardan en az 20 cm disari denk gelecek sekildetv nin önune monte edildi.( Bu arada perde motorlu ve gerdirmeli olursa iyi olur. ) tabi perde inince frontlar da perdeye denk gelmemeli.

Frontların hava portlari arkada oldugundan duvardan yaklaşık iki karış mesafede olmalı.Yanlardan da en az bir karış mesafe bırakın. Centerı hemen perdenin bittiği yerin altına denk gelecek şekilde koyabilirsiniz.

Arka hoparlörler gidecek kabloları şık bir kanalla
    duvar dibinden getirebilirsiniz.

Projeksiyon için de sadece bir fikir. Epsonun tw 9100w modeli kablosuz . Arka duvara bir stand yapıp
    hiç tamirat işine girmeden_ tabi o taraflarda priz olacak_ kablosuz olarak görüntüyu aktarabilirsiniz.Bu arada perde ve projeksiyon arasındaki mesafeyi hesaplayıp uygun olup olmadığın araştırın. Benim su an aklıma gelenler bunlar. Sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***radyo*** -- 2 Temmuz 2015; 7:44:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu tarz kablosuz projeksiyon alıp kurabilirsin ustat tek derdi elektrik

Ama ne yaparsan ne alırsan al

Ups de al ki hic biri yanmasın. Aman benim basıma az daha geliyordu çok ucuz atlattım siz dikkat edin

• Böyle bir odada bence hoparlörler mutlaka safkan Sinema hoparlörü olmalı.Öyle görüntüyü maskeleyebilecek yok duvardan önde duracak yok arkasından portu çıkacak falan olmamalı.
    MK SOUND S300 Serisi
    KLIPSCH THX Ultra 2 Serisi
    Jamo D600 THX Serisi
    Gibi.
    Bu alan sadece hobi amacıyla kullanılacaksa eğer TV 'yi es geçin bence ... Ona yapacağınız yatırım ile Screen Innovations 'ın yeni SLATE 0.8 Fixed Frame perdesini tercih ederseniz Ambiyant ışığını da absorbe edecektir. Bu sayede kontrollü bir ışıkta da inanılmaz bir büyük ekran keyfi yaşarsınız.
    http://www.screeninnovations.com/materials/ambient-materials/slate/

Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen. Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen. Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen.

• http://youtu.be/xfPrkzZ5Ykk

Hakkaten su black diamond yeni serisi muazzam ya
    Projeksiyon değişecektim

Aslında çok yanlis yaparım projeksiyon. Değişmek yerine bu perdeyi alsak cidden daha akıllıca

• eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Tuğrul
    Bildiğin gibi bu ekranları esasen Toplantı odalarında ışığı kısmadan kullanabilmek için tasarlamışlardı Screen Innovations pazarda DNP firmasıyla büyük rekabete girdi ancak SI Black Diamond ve DNP Supernova ev kullanımı için çok pahalı kalıyordu.Screen ınnovations şimdi SLATE serisi ile daha uygun fiyatlı bir materyal üreterek ev sineması için daha avantajlı hale geldi. Sonuç ta oldukça iyiymiş. Ben de düşünüyorum TV 'den kurtulmayı.
    Bu materyalleri normal perdelerden ayırmak gerekiyor . Işığı absorbe ettiğinden 2.500 Ansi altı birprojeksiyon olmamalı ve atım uzaklığını da perde boyuna göre ayarlamak gerekiyor.
    Ben DNP Supernovayı SIM2 bir projeksiyon ile izlemiş ve hayran kalmıştım. Ama 106 inç için 4.500 Usd fiyatı duyunca ...Şimdi bu Slate 0.8 perde şeklinde fixed frame yapılırsa sanırım 1.600-1.800 USD civarında alınabilecekmiş.

• HI-DEF-MAN kullanıcısına yanıt
    2000 USD civarı olsa 135 inç alınır bence

• diadavidoff kullanıcısına yanıt
    merhaba abi odayı sinema olarak kullanacaksın diye lazy boy önerdim ama senin örneklerde güzel abi denemeden karar vermek zor hepsi iyi duruyor birde abi avr ve hoparlör setinde herhangi bir değişim olacak mı ? benim hoşuma giden tarz 2. ve 4. resimdekiler
  • joven kullanıcısına yanıt
    Bugün ar5kadaşımın evine ziyarete gittim 84 lg tv almıştı kendine tecrübe deyim istedim ,
    Adam adeta şov yaptı bana ya :)
    bluray film açtı akıl almaz bir görsel şölen oluyor..
    siz neden 84 tv ye ssorun yaratır gözüyle bakıyorsunuz hocam ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shanahan

quote:

Merhabalar hocam,
    İyidileklerinizden ötürü öncelikle teşekkür ederim,
    @radyo arkadaşımıza vermiş olduğum cevapta durumu biraz özetledim bunun üzerinden fikir alışverişi yapabilirsek çok sevinirim,
    birde kumaş kaplamadan bahsetmişsiniz bu uygulama nasıl oluyor?
    Benim duvarlarımda ve zeminimde ses ve ısı yalıtımı mevcut duvarlardan sıkıntı yok duvarlarım her hangi bir daireye bitişik durumda değil bu nedenle mevcut yalıtımın üzerine sadece siyah simi duvar kağıdı tercih ettim,
    tabanda ise beton ,beton üzerine şap,onun üzerine ısı ve ses yalıtım malzemesi üzerine şap ve üzeri laminant kaplı,birde bunun üzerine halı kaplama yaptırmayı düşünüyorum...

siz ne dersiniz ?

Merhaba hocam.
    Duvarda 2 kat sünger uygulaması var. Kumaşı son kat olarak, birazda görsel olarak tamamlasın diye kaplıyorum. Akustik kumaş diye satılıyor. İstenildiği takdirde kimyasallarla yanmaz hale getiriliyor vs.
    Bendeki döşeme detayı sizdekine benzer. Şap üzeri 1 cmlik yalıtım süngeri. Üstüne diğer modellere kıyasla ses izolasyonu daha iyi olan bir parke almıştım zamanında, onu kullandım. Halı için teklif almıştım 25 m2 için yaklaşık 500-600 tl civarıydı. Altı keçe kaplı bir modeldi. Şimdilik kullanmayı düşünmüyorum. Şayet parkenizin yüzeyi sert ise, ki çoğunluğu böyledir. Halı almanız yararınıza olur. Ortamdaki sesi daha tok hale getirebilir.
    Koltukla ilgili birkaç firmayla görüşmüştüm ama biraz daha araştırmak lazım. Fiyatlar çok değişken olabiliyor. Aklıma yatan bir fiyatla karşılaşırsam sizinle de paylaşırım
    Projeksiyon ve perdeyle ilgili tavsiye edebileceğim ürün Panasonic AT6000+Specta 135" Fixed Frame perde kampanyası vardı. 2-3 ay önce 7250 civarıydı. Şu anda zam gelmiş biraz
    http://www.projeksiyoncihazi.com.tr/panasonic-pt-at6000-full-hd-ev-sinema-projeksiyon-cihazi-specta-133-300cm-x-169cm-fixed-frame-home-cinema-perdesi-hediye-pmu187

Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen. Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen.

Malzeme çok kaliteli hatta güderi tarzı duruyor hocam bu konularda beni daha çok bilgi sahibi yaparsanız çok sevinirim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Oda sinema odaklı olacağı için hiç bir eşya koymadan hoparlorlerin ,TV nin ve projeksiyonun yerini hayal edin. Sehpa , ünite koltuk vs. bunlara gore ayarlayin.

Şimdi TV duvara monte edildi. 3m bir perde duvardan en az 20 cm disari denk gelecek sekildetv nin önune monte edildi.( Bu arada perde motorlu ve gerdirmeli olursa iyi olur. ) tabi perde inince frontlar da perdeye denk gelmemeli.

Frontların hava portlari arkada oldugundan duvardan yaklaşık iki karış mesafede olmalı.Yanlardan da en az bir karış mesafe bırakın. Centerı hemen perdenin bittiği yerin altına denk gelecek şekilde koyabilirsiniz.

Projeksiyon için de sadece bir fikir. Epsonun tw 9100w modeli kablosuz . Arka duvara bir stand yapıp
    hiç tamirat işine girmeden_ tabi o taraflarda priz olacak_ kablosuz olarak görüntüyu aktarabilirsiniz.Bu arada perde ve projeksiyon arasındaki mesafeyi hesaplayıp uygun olup olmadığın araştırın. Benim su an aklıma gelenler bunlar. Sağlıcakla...

İşte şimdi asıl mesele o mesafe ve oraya elektriği çekmek,
    şimdi ben tavana tam ortaya dekoratif bir ışıklandırma aldım birde mevcut gözüken tavanda ki alçıpandan yapılmış olan kenarlıkların içine tamamı olmak üzere led döşedim 7 renk yananlardan,
    gece siyah duvarlı oadada adete şölen oluyor...
    şimdi bu projeksiyonu alsam 300 cm lik bir perde alsam ne kadar gerisine koymam gerekecek ?
    ikincisi hadi elektriği şık bir kablo kaplama ile herhangi bir prize kadar çektim wi-fi li epson makina aldım bu makinaya bilgisayar verileri göndermede ne kadar etkili olacak atıyorum bir bluray filmini çok netlikle izleyebilirmiyim ?

http://www.projeksiyoncihazi.com.tr/specta-tensioned-gerdirmeli-motorlu-home-cinema-projeksiyon-perdesi-300x169-pmu1231

Bu perde işimi görür mü ? epson 910w ile ?
    birde panosonic çok tavsiye ediyorlar panasonicten tavsiyeleriniz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Böyle bir odada bence hoparlörler mutlaka safkan Sinema hoparlörü olmalı.Öyle görüntüyü maskeleyebilecek yok duvardan önde duracak yok arkasından portu çıkacak falan olmamalı.
    MK SOUND S300 Serisi
    KLIPSCH THX Ultra 2 Serisi
    Jamo D600 THX Serisi
    Gibi.
    Bu alan sadece hobi amacıyla kullanılacaksa eğer TV 'yi es geçin bence ... Ona yapacağınız yatırım ile Screen Innovations 'ın yeni SLATE 0.8 Fixed Frame perdesini tercih ederseniz Ambiyant ışığını da absorbe edecektir. Bu sayede kontrollü bir ışıkta da inanılmaz bir büyük ekran keyfi yaşarsınız.
    http://www.screeninnovations.com/materials/ambient-materials/slate/

Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen. Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen. Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen.

Hocam bu ürünleri temin edebileceğim internet adreslerini verebilirsen çok sevinirim bi araştırma yapmak istiyorum özellikle perde ile ilgili...
    bu arada ilgin ve tavsiyelerin için teşekkür ederim...

• des_955 kullanıcısına yanıt
    Anladım kardeşim,ilk başta bende o şekilde öne iki arkaya 3 lü bu şekilde bir tasrım düşndüm arkadaki üçlü olanı bir platform sayesinde önde ki ikiliden bira yukarı kaldırıp tam anlamı ile küçük bir sinema salonuna çevirelim demiştik ama sonra düşündük ki biz burda yeri geldiğinde öylesinede oturacaz maçta izleyecez yeri gelecek tv de izleyecez bu nedenle arkalı önlü bir sistem yerine güzel rahat şık bir tasarıma sahip bir oturma gurubuna yöneldik...
    bu arada şuan için maliyet hesaplamaları aşamasındayım eğer ki aklımda ki rakamların çok üzerine çıkmaz isem sistmemime bir kaç yenilik ekleyebilirim, ki en azından 5+1 sistemi kesinlikle 7+1 e çıkarmak istiyorum ;)
    Hatta 7.2 düşünseniz dahada iyi olur.Forumda kullanan arkadaşlar var tecrübelerini paylaşırlar sizinle 7.2 nin...

• http://www.projectorcentral.com/Epson_Europe-EH-TW9100-projection-calculator-pro.htm

Bu siteden projeksiyonları mesafe ölçümlerine bakabilirsiniz. Gerçi kablosuz olanını bulamadım ama bir fikir verir. Zaten bu durumda projeksiyonu eraycelik80 nin gonderdigi fotoğraftaki gibi duvara asacaksınız. Zoom ile oynayıp perdeye görüntüyu ortalayacaksiniz.

Kablosuz sorun olacağını zannetmem ama kullananlara sormak lazım.

Perde konusunda HI-DEF-MAN ve eraycelik80 daha çok yardımcı olacaktır. Sağlıcakla...

DNP için Aselgrup +90 (0) 212 347 69 13
    SCreen Innovations için Kavacıkta bir firma vardı ancak onu bulamadım,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Oda sinema odaklı olacağı için hiç bir eşya koymadan hoparlorlerin ,TV nin ve projeksiyonun yerini hayal edin. Sehpa , ünite koltuk vs. bunlara gore ayarlayin.

İşte şimdi asıl mesele o mesafe ve oraya elektriği çekmek,
    şimdi ben tavana tam ortaya dekoratif bir ışıklandırma aldım birde mevcut gözüken tavanda ki alçıpandan yapılmış olan kenarlıkların içine tamamı olmak üzere led döşedim 7 renk yananlardan,
    gece siyah duvarlı oadada adete şölen oluyor...
    şimdi bu projeksiyonu alsam 300 cm lik bir perde alsam ne kadar gerisine koymam gerekecek ?
    ikincisi hadi elektriği şık bir kablo kaplama ile herhangi bir prize kadar çektim wi-fi li epson makina aldım bu makinaya bilgisayar verileri göndermede ne kadar etkili olacak atıyorum bir bluray filmini çok netlikle izleyebilirmiyim ?

http://www.projeksiyoncihazi.com.tr/specta-tensioned-gerdirmeli-motorlu-home-cinema-projeksiyon-perdesi-300x169-pmu1231

Bu perde işimi görür mü ? epson 910w ile ?
    birde panosonic çok tavsiye ediyorlar panasonicten tavsiyeleriniz var mı ?

Oppo 103 105 105d dune wd live hub Pioneer Lx 55 bdp vs tamamı ni deneyen biri olarak be su anda mac mini üzerine kurulu splash player ile en iyi görüntüyü aldım. Benim Zevkime gore Tabi. Ve bunların tamamını projeksiyon a kablosuz bağladım bu kablosuz baglanti sizin bildiginiz gibi evdeki modem le falan alakası yok kendi içerisinden cikan bir aparat siz avr yi bu aparata bağlayın gerisini aparatla projeksiyon kendi arasında hallediyor siz kablo mu yok sa wifi mı kullanmış sınız anlamanız imkansız

Birde tekrar yazayım bunu atladınız kesinlikle bir ups alın lutfen :)

• Altuğ abi bu perdenin gece zifiri karanlık performansı nasıl acaba hotspotting ve çok parlak sahnelerde beyaz fonlarda sparkles, cihazın yüzeyini gösterme gibi kusuru olur mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.