Şimdi Ara

Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
2
Favori
4.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm hi-fi ve ev sinema sistemi tutkunu arkadaşlara selamlar,
    Evimin bir odasını komple sinema ve eğlence odası olarak tasarlamak için çalışmalara başlamış bulunmaktayım,
    bu konuda fikir verecek,akıl verecek,tecrübelerini ve deneyimlerini paylaşacak tüm arkadaşların desteğine ihtiyacım var,
    Sizlerin değerli bilgileri ışığında iyi bir iş çıkartmak istiyorum inşallah bu konuda yardımlarınızı esirgemessiniz...

Oda ölçüleri toplamda 24 metre kareye tekabil ediyor,

ekranın geleceği duvar boyu 3.9 metre yüksekliği 2.55,

yan duvarlar 6 metre civarında.

Şimdi bu odaya ilk olarak kaliteli bir halı kaplama yaptıracam zemine Sizce ne renk ve ne tarz olabilir ses yalıtımına ne kadar faydası olur ?

Üniteyi ve stantları ben cizecem duvara göre ve çizdiğim şekle göre ünite ortaya çıkacak. bu konuda fikirleriniz misal avr amfi play sitation gibi cihazlar için konumlandırmayı nasıl yapmalıyım ?

En önemli konu bu duvarda projeksiyonda kullanılabilir led tv'de projeksiyona uygun tavanım var ama ben led tv seviyorum buraya 84" ten aşağı bir tv düşünmüyorum.

Sizce ne yapmalıyım nasıl bir oturma gurubu seçmelyim nasıl aksesuarlar kullanmalıyım ?
    Sinema sistemim var denon ve magnat kombinasyonu var elimde.
    Lütfen bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim...
    Şimdiden desteklerinizden ötürü teşekkür ederim....

• Ayirdiginiz butceyi soylerseniz daha cok yardimi dokunur arkadaslarin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamünaleyküm hocam.

Uzun zamandır yoktunuz. Öncelikle hoşgeldiniz.

Yeni odaniz hayırlı olsun. Diğer konulari bilmem de bu odaya TV alıp yazık etmeyin bence. Projeksiyon olmazsa olmaz böyle bir oda için. Madem sinema odası olacak sabit perde de kullanabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun tekrardan.

• Öncelikle hayırlı olsun. Bir an için kendi odama benzettim, bende şu anda yalıtımı tamamladım, kumaş kaplama aşamasındayım. Size ilk söyleyebileceğim madem bu iş için özel bir ortam ayarlama imkanınız var, 84" tv ile uğraşmayın derim. Hem kullanılabilirlik hem de ekonomik olarak yanlış tercih olması muhtemel. Alacağınız keyifte emin olun bir süre sonra sizi tatmin etmeyecektir. Sadece 84" dediğiniz tv'ye verilecek parayla tüm sistemi kurmanız mümkün. Şu an için Türkiye koşullarında gayet iyi denilebilecek Panasonic at6000, Epson EH-TW9200, Sony VPL-HW55ES gibi cihazlar rahatlıkla alınabilir. Şayet oyunla ilgili bir beklentiniz varsa, projeksiyon boşuna yorulmasın diyorsanız da 4-5 bin liraya 55"-65" arası bir tv almanızda mümkün. Yani neresinden bakılsa, 84" tv almak için makul bir sebep yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

Ayirdiginiz butceyi soylerseniz daha cok yardimi dokunur arkadaslarin.

Selamlar hocam,
    valla güncel sistemim bu,

http://forum.donanimhaber.com/m_88351474/f_//tm.htm#89171731

http://forum.donanimhaber.com/m_89171721/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_90146569/f_//tm.htm#90146569

Şimdi ben bu yeni odada aksesuar ve mobilya olarak herşeyi yeniden yapıyorum,

ayırdığım bütçe epey bir şeye yetecek kadar diyeyim hocam...

• quote:

Orijinalden alıntı: ***radyo***

Selamünaleyküm hocam.

Uzun zamandır yoktunuz. Öncelikle hoşgeldiniz.

Yeni odaniz hayırlı olsun. Diğer konulari bilmem de bu odaya TV alıp yazık etmeyin bence. Projeksiyon olmazsa olmaz böyle bir oda için. Madem sinema odası olacak sabit perde de kullanabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin ve hayırlı olsun tekrardan.

Aleyna aleyküm selam hocam ,tekrar hoşbulduk :)
    uzun bir süredir mevcut sistem ile yola devam ettiğim için birazda özel hayatın verdiği yoğunluktan ötürü yoktum dediğin gibi,şimdi inşallah yeni bir proje ile yine beraberiz...

Şimdi hocam ben genel olarak sinema odası diye kurduğum alanda yeri geldiğinde play station yeri geldiğinde tv izlemeyide seven bir adamım,
    kaldı ki ben sinemaya gittiğimde şayet filmi beğenirsem eve gelip birde evde led tv de bluray olarak izlemeyi tercih ederim,
    bunun sebebi led tvde renkler ve detaylar çok daha anlaşılır ve göz alıcı.

şimdi bu odada herşeyi yapma imkanına sahibim,şöyle ki ;
    misal bir ünite kurdurup üzerine bir tv koyabilirim 65 inç kadar ,
    bunun üzerine tavana perde mekanizmasını saklayacak alçıpandan bir havuz yaptırıp 3 metrelik bir perde gömebilirim içine,
    yeri geldiğinde projeksiyonu kullanabilir yeri geldiğinde tv ile yola devam edebilirim.

şimdi nasıl bir yol izleyecem onu şaşırdım,şimdi 84inc lg model tv yi çok uygun fiyata alabiliyorum (çok uygun dediğim piyasa fiyatına göre uygun 17-18 bin tl gibi bir rakama)

ki bu 84 inç tv boyutları olarak bir perdeye hemen hemen yakın sayılabilecek bir ebatta,şimdi tek seferde her ihtiyacımı karşılayabilecek bir cihazı mı alayım yoksa hem perde hemde led mi alayım kararsız kaldım...

• quote:

Orijinalden alıntı: shanahan

Öncelikle hayırlı olsun. Bir an için kendi odama benzettim, bende şu anda yalıtımı tamamladım, kumaş kaplama aşamasındayım. Size ilk söyleyebileceğim madem bu iş için özel bir ortam ayarlama imkanınız var, 84" tv ile uğraşmayın derim. Hem kullanılabilirlik hem de ekonomik olarak yanlış tercih olması muhtemel. Alacağınız keyifte emin olun bir süre sonra sizi tatmin etmeyecektir. Sadece 84" dediğiniz tv'ye verilecek parayla tüm sistemi kurmanız mümkün. Şu an için Türkiye koşullarında gayet iyi denilebilecek Panasonic at6000, Epson EH-TW9200, Sony VPL-HW55ES gibi cihazlar rahatlıkla alınabilir. Şayet oyunla ilgili bir beklentiniz varsa, projeksiyon boşuna yorulmasın diyorsanız da 4-5 bin liraya 55"-65" arası bir tv almanızda mümkün. Yani neresinden bakılsa, 84" tv almak için makul bir sebep yok.

Merhabalar hocam,
    İyidileklerinizden ötürü öncelikle teşekkür ederim,
    @radyo arkadaşımıza vermiş olduğum cevapta durumu biraz özetledim bunun üzerinden fikir alışverişi yapabilirsek çok sevinirim,
    birde kumaş kaplamadan bahsetmişsiniz bu uygulama nasıl oluyor?
    Benim duvarlarımda ve zeminimde ses ve ısı yalıtımı mevcut duvarlardan sıkıntı yok duvarlarım her hangi bir daireye bitişik durumda değil bu nedenle mevcut yalıtımın üzerine sadece siyah simi duvar kağıdı tercih ettim,
    tabanda ise beton ,beton üzerine şap,onun üzerine ısı ve ses yalıtım malzemesi üzerine şap ve üzeri laminant kaplı,birde bunun üzerine halı kaplama yaptırmayı düşünüyorum...

siz ne dersiniz ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev Sinema Sistemi İçin Öneri
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu odada kullanılacak ses ekipmanları ne merak ettim doğrusu hep görüntüden bahsedilmişde...

• Anladığım kadarıyla maddi anlamda sıkıntı yok. O zaman bence verilecek en doğru karar İstanbul' da iseniz proav aktivizyon vs. gibi yerlerde projeksiyon ve perdeleri test etmeniz. Hatta İstanbul' da değilseniz bile bir haftasonunuzu ayırıp _haftasonu açıksa_ buraları ziyaret edin.Cünkü ortada ciddi bir calisma ve nakit var.

Çok sinemaya giden biri değilim ama sinemada izlediğiniz netlikten çok daha iyisini verebilecek 10000 tl altı projeksiyonlar var.

En iyi kararı gözleriniz verecektir.

• quote:

Anladığım kadarıyla maddi anlamda sıkıntı yok. O zaman bence verilecek en doğru karar İstanbul' da iseniz proav aktivizyon vs. gibi yerlerde projeksiyon ve perdeleri test etmeniz. Hatta İstanbul' da değilseniz bile bir haftasonunuzu ayırıp _haftasonu açıksa_ buraları ziyaret edin.Cünkü ortada ciddi bir calisma ve nakit var.

Çok sinemaya giden biri değilim ama sinemada izlediğiniz netlikten çok daha iyisini verebilecek 10000 tl altı projeksiyonlar var.

Benim istanbula gelmem farz oldu sanırım ya :)
    hocam birde benim en büyük hatam ev inşaat halinde iken tavana projeksiyon için gerekli donanımı yaptirmamam yani tavana elektrik vermedik yada kabloyu saklayacak bir düzenek,
    Benim için projeksiyonun tavandan ki görünümüde çok önemli işte,
    Şimdi projeksiyon koydursak bir sürü is başıma ya :)

• Bu konuda bilgim yok ama asma tavanda biraz oynamayla bu sorun hallolur gibi .

Size zorla projeksiyon aldıracağız.

İşin şakası mutlaka tecrübe edin. Baktınız sizi tatmin etmedi o zaman tv alırsınız. En azından keşke demezsiniz.
  • bence odayı üniteyle falan boğma 50 veya 55 cm yüksekliğinde bir sepha daha şık duracaktır senin artık tv ile işin yok direk projeksiyon olayına yönelmen lazım oyun içinde düşük laglı bir led duvara monte edebilirsin perdenin altında kalıcak şekilde

Aramıza tekrar hoş geldin
  • quote:

Orijinalden alıntı: diadavidoff

quote:

Anladığım kadarıyla maddi anlamda sıkıntı yok. O zaman bence verilecek en doğru karar İstanbul' da iseniz proav aktivizyon vs. gibi yerlerde projeksiyon ve perdeleri test etmeniz. Hatta İstanbul' da değilseniz bile bir haftasonunuzu ayırıp _haftasonu açıksa_ buraları ziyaret edin.Cünkü ortada ciddi bir calisma ve nakit var.

Benim istanbula gelmem farz oldu sanırım ya :)
    hocam birde benim en büyük hatam ev inşaat halinde iken tavana projeksiyon için gerekli donanımı yaptirmamam yani tavana elektrik vermedik yada kabloyu saklayacak bir düzenek,
    Benim için projeksiyonun tavandan ki görünümüde çok önemli işte,
    Şimdi projeksiyon koydursak bir sürü is başıma ya :)

Ses yonu bayagi iyi.bencede tv ve projeksiyon ikilisi daha mantikli

• diadavidoff kullanıcısına yanıt
    79 inç tv deneyen biri olarak sunu söyleyeyim tv isterse altın olsun projeksiyonun Yanın dan geçemez

Bütçeniz başlangıç seviye cihazlar ve orta seviye
    Cihazlar için iyi bence birde black diamond perde alın tv den çok daha verimli olacak ustat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 1 Temmuz 2015; 16:30:34 >
  • hazır oda duvarları koyu renk iken, o odaya bence de en iyisi projeksiyon olacaktır.
    zemine kalınca bir halı kaplatmanızda isabet olur. izolasyon anlamında çok katkı sağlamaz belki ama yankılanmayı azaltır
    duvara da fixed frame iyi bir perde ile sinema ve varsa maç keyfiniz katlanır.
    merhaba abi hoşgeldin tekrardan kısaca bu odaya projeksiyon daha güzel olur olmadı 1 tane tv de alırsın koltuk için ise lazy boy diye aratırsan fikir açısından iyi olur abi benden şimdilik bu kadar gene elimden geldiğince yardımcı olurum

iyi günler kalın sağlıcakla ....
    Hem tv hem de projeksiyon almak daha mantıklı olur. Bu konuda diğer arkadaşlara katılıyorum.

Bir de 80" Tv muhtemelen 4k çözünürlükte olacaktır. Eğer oyun işini tv'den pc ile hallederim diye düşünüyorsanız 4k tv'de oyun oynamak için çok sağlam bir pc kurmanız gerekir. 4K TV'de de 1080p oyun oynamak da çok iyi olmaz diye düşünüyorum. Sonuç olarak oyunlarda monitörün doğal çözünürlüğünde oyun oynamak her zaman daha iyi bir görüntü kalitesi sunacaktır. Ha oyun derken PES, Fifa tarzı çok da aman aman grafik özelliği olmayan oyunlar oynayacaksanız çok sıkıntı oolmaz. Ama call of duty vs gibi fps tarzı oyun oynayacaksanız bunu dikkate alın derim.

Bunun dışında ben de sehpa konusunda yorum yapmak isterim. Bir çoğumuz gibi ben de sistemi oturma odasında kullanıyorum ve bu sebeple tv sehpasının daha derli toplu bir görüntüde olması gerekiyor. Bu sebeple ben yanları ve arkası kapalı şekilde tek parça olarak yaptırmıştım. Bu tasarımın dezavantajı sistemi kurarken yada bir değişiklik yapmak gerektiğinde gerçekten zor oluyor. Ayrıca temizlik vs yapılacağı zaman da çekmesi vs baya kaba kuvvet gerektiriyor :-)

Buradan yola çıkarak bu iş için özel ayrılmış bir oda olduğu için tv yada sistem sehpasının kapalı kutu gibi olmasına gerek yok diye düşünüyorum. Bu sebeple alttaki linklerdeki örnekler gibi açık yapılı bir sehpa büyük rahatlık sağlayacaktır. Hatta sehpayı 2 parça bile yapabilirsiniz. Bu arada fikir vermesi açısından benim sehpanın resmini ve yaptırıken hazırladığım çizimi de ekledim. 55cm yükseklik ve 55cm'lik derinlik gayet ideal oluyor.
    http://www.hifiracks.co.uk/products.php?itemCat=2
    http://www.whathifi.com/products/accessories/equipment-racks

Ayrıca odanın resimlerine bakınca odanın 4 x 6mt gibi bir ebatta olduğu kanaatine vardım. Sanırım böyle bir odada sistemi 4mt'lik kısa duvara kurarsınız. Kısa duvarın 4mt olduğunu varsayarsak tv sehpasının maksimum 2mt genişlikte olması gerekir. Bu sayede ön kule hoparlörler için de yeterli boşluk olur ve daha düzgün bir ses almış olursunuz.

Nacizane yorumlarım bu şekildedir.
     Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen. Ev Sinema Odası için Tecrübeli Arkadaşların Yardımı Lütfen.

• quote:

Bu konuda bilgim yok ama asma tavanda biraz oynamayla bu sorun hallolur gibi .

Size zorla projeksiyon aldıracağız.

İşin şakası mutlaka tecrübe edin. Baktınız sizi tatmin etmedi o zaman tv alırsınız. En azından keşke demezsiniz.

Valla şimdi kendimi o kadar çok tv ye odaklamışım ki hani o kadar gözden çıkartmışım ki o meblayı ev inşaat halinde iken projeksiyon için gerekli olabilecek şeyleri yaptırmak aklıma bile gelmedi desem yeri kardeşim ya...
    Bakalım şimdi burda siz değerli arkadaşlar ile bir netliğe kavuşturacam inşallah bu olayı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tema59

bence odayı üniteyle falan boğma 50 veya 55 cm yüksekliğinde bir sepha daha şık duracaktır senin artık tv ile işin yok direk projeksiyon olayına yönelmen lazım oyun içinde düşük laglı bir led duvara monte edebilirsin perdenin altında kalıcak şekilde

Aramıza tekrar hoş geldin

Selamlar sevgiler hoşbuldum hocam ;)
    Şimdi benimde aklımda olan tek alternatif bu yönde olmaya başladı lakin sadece bir sehpa olarak düşünmüyorum ben olayı en azında büyük bir duvara sahibim ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum
    şimdi tv veya perde hangisi olursa olsun 3.9 luk bir duvar var duvar diplerinden 5 cm mesafe ile genişliği 35 cm derinliği 30 cm boyu perdenin boyuna denk gelecek kadar uzun olacak iki dolap düşünüyorum lake siyah veya beyaz olarak yada biri siyah biri beyaz şeklinde,
    bu şekilde dolapların ortasında bana 3.10 bir alan kalıyor burayada istediğim her tv yi her perdeyi 3 metreye kadar sığdırabiliyorum.
    en azından güzel bir görsel oluşturmak adına bu şeilde düşündüm,

perdenin altına dikdörtgen şeklinde bir tv altlığı yaptırıp üzim şuanki mevcut 55 samsung tv yi koayayım tavana alçıpandan bir havuz yaptırıp orayada perdenin mekanizmasını gizleyeyim diyorum.

projeksiyonuda bağladığım noktadan çok şık kablo kaplamalar mevcut daha yeni araştırdım kablo tek tarafa doğru gidecek olsada iki tarafada biri boş biri dolu olmak üzere kanla çekip tavanda dekoratif bir görüntü yakalayabilirim belki diye düşündüm açıkcası.

Şimdi asıl mesele projeksiyon seçimi olacak sanırım bu konuda ki tavsiyeleriniz benim için çok önemli...

@turuncu55 ;

Selamlar hocam, verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için teşekkür ederim.

Şimdi bilgisayarım oyun oynamak için fazlası ile yeterli durumda yani her ekranın hakkını verecek kadar nitelikli bir toplamaya sahibim,bunun yanında daha çok oyunu ps4 te oynuyorum doğru tahmin yürüttüğün üzere pes oynuyorum genellikle.

Şimmdi ben sehpa konusunda zemine sıfıra sıfır duvar diplerine uzanacak yerden 7 cm yükseklikte mdf den bir tabla üzerine kurmayı düşünüyorum.
    sağda ve solda en az 60 cm ,solda tek kule için ve sağda bass ve kule için fazlası ile yeterli olacak bir ölçü diye düşünüyorum.
    ortasınada şık bir tasarımla hem sehpa görünümü hemde üniteyi tamamlayan senin göndermiş olduğun örneklere emsal teşkil edebilecek bir düzenek bunun içinde zaten 2,80 gibi bir yer kalıyor bana,
    üstüne ise minimum 2.40 cm bir tvnin oturabileceği ki bu ölçü 80" ten daha büyük oluyor güzel bir tv altı düşünüyorum duvara dikdörtgen şeklinde olmak suretiyle göze şık gelecek bişey sonuçta perde her zaman üzerinde olmayacağı için benim açımdan görüntü bir o kadar önemli.

bunun üzerine yukarda bahsettiğim gibi alçı pan içine saklı kumandalı bir perde mekanizması saklayıp 3 metrelik bir perdeyi bu şık ünitenin üzerine indirmeyi tasarladım kafamda.

Şimdi tek soru nasıl bir projeksiyon almak bu konudada yardımlarınızı esirgemesseniz çok sevinirim :)

birde 3.10 metrelik bir alana enine boyuna kaç santimlik bir perde olabilir kumandalı mekanizması olan hangi perdeyi tavsiye edersiniz ?

@eraycelik80 ;

Selamlar hocam :)
    seninle daha önceden yapmış olduğumuz fikir alışverişlerinden yola çıkarak senin fikrinin kesinlikle projeksiyondan yana olduğunu biliyorum,
    şimdi iş yukarda bahsettiğim şeylere geliyor bu konuda yardımını esirgemessen sevinirim...

Valla bu işten alnımın akıyla çıkarsam ortaya güzel birşey çıkartabişlirsem sizlerin sayseinde ne mutlu bana hepinize şimdiden çok teşekkür ederim...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.