Şimdi Ara

EV SİNEMA SİSTEMİ YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Evimde Ev sineması projesi üzerinde yoğunlaştım. sanırım en önemli ve en zor yerde takıldım. "SES SİSTEMİ"
    Şimdi bu ses sistemi zımbırtısı hakkında ses geldiği konusu dışınd hiç bir bilgim yok. araştırmalarımda dolby atmos dolby digital dolby digital plus dolby pro logic DTS vs. bi çok özellikler buldum. şimdi bunların sesi kaliteli ve farklı kolonları çalıştırarak verdiğini ve gerçek etkiyi yarattıgını biliyorum. ama şöyle bir durum var bu abilerden hangisi tercih edilmeli yani nedir bu digital - atmos - pro logic - DTS falan bunların özellikleri ne ben arkadan birinin geldigini helikopterin uçtugunu bunların hangisiyle anlarım bütün özellikler mi lazım yoksa sadece biri yetiyormu.

PHILIPS CSS5530G/12 5.1 Ev Sinema Sistemi

HARMAN KARDON HD COM 1515 (AVR151 + HKTS5) 5.1 Kanallı Ev Sinema Sistemi

bu 2 ürün arasındayım yani bana şu aşamada cazip gelenler acaba bunlar iş görürmü? yada başka öneriler de alabilirim.
    harman kardonu hiç bilmem nasıl bir üründür?
    harman kardon da dolby nin bütün özellikleri var ama philips te 2 özellik var. aralarında 200 tl gibi bi fark var. şimdi philips kötü mü olmuş oluyor?
    bide ben bulardan birini alsam projeksiyon pc ve playstation bağlayabilirmiyim?
    Bilgisi olan abilerimden kardeşlerimden yardım alabilirsem minnettar kalırım.
    bide kolonlar kablosuz mu olsa daha iyi olur yoksa kablolumu? pek kablo tantanası çekmek istemez sanırım kimse ordan burdan kablo geçicek falan :)@turuncu55

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurullah papatya -- 2 Mart 2018; 23:56:58 >

• Phillips şık ve güzel bir cihaz ama sadece bir hdmi girişi var ve sadece Dolby sesleri destekliyor. Bu da dts sesli filmleri izleyemeyeceğiniz anlamına geliyor.

Bu sebeple Harman Kardon set her ne kadar giriş seviyesi bir Avr sistem olsa bile 4-5 tane hdmi girişi olması ve dts sesleri de çözebilmesi sebebiyle kesinlikle phillips’in önüne geçer.

Hdmi girişin çok sayıda olması birden çok cihazı sisteme bağlayıp görüntüyü tv’den alırken sesi ses sisteminizden almanızı sağlar. Misal bende pc, ps4, medya oynatıcı, digitürk kutusu şeklinde 4 tane kaynak cihaz var ve hepsi avr’ye hdmi ile bağlı. Eğer tek hdmi giriş olursa sesi sistemden almak istediğinizde sürekli kablo tak-çıkar yapmanız gerekir.

Bunun dışında bu iş için max bütçe ve sistemin kurulacağı odanın büyüklüğü nedir?

Alternatif olarak Amazon’dan bu tarz avr + hoparlör setlere bakılabilir. Yada avr Amazon’dan alınıp, hoparlör seti buradan 2.el olarak alınabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Phillips şık ve güzel bir cihaz ama sadece bir hdmi girişi var ve sadece Dolby sesleri destekliyor. Bu da dts sesli filmleri izleyemeyeceğiniz anlamına geliyor.

Bu sebeple Harman Kardon set her ne kadar giriş seviyesi bir Avr sistem olsa bile 4-5 tane hdmi girişi olması ve dts sesleri de çözebilmesi sebebiyle kesinlikle phillips’in önüne geçer.

Hdmi girişin çok sayıda olması birden çok cihazı sisteme bağlayıp görüntüyü tv’den alırken sesi ses sisteminizden almanızı sağlar. Misal bende pc, ps4, medya oynatıcı, digitürk kutusu şeklinde 4 tane kaynak cihaz var ve hepsi avr’ye hdmi ile bağlı. Eğer tek hdmi giriş olursa sesi sistemden almak istediğinizde sürekli kablo tak-çıkar yapmanız gerekir.

Bunun dışında bu iş için max bütçe ve sistemin kurulacağı odanın büyüklüğü nedir?

Alternatif olarak Amazon’dan bu tarz avr + hoparlör setlere bakılabilir. Yada avr Amazon’dan alınıp, hoparlör seti buradan 2.el olarak alınabilir

cevabınız için çok teşekkür ederim. odam yaklaşık 25 m2 civarı. bütcem 2500 tl ye kadar. amazondan yada başka bir yabancı siteden hiç alışveriş yapmadım. nasıl oldugu hakkında bilgim bileyok.
    ayrıca orada da philips te düştüğüm hataya düşebilirim.
    sizin bana önerebileceginiz bir sistem varmıdır acaba?
    ayrıca tek hdmi girişli bir cihaza hdmi çogaltıcı ile bütün cihazları bağlamak mümkünmüdür acaba?
    düzenleme: hani öyle ahım şahım yüksek ses de ihtiyacım yok. apartman dairesindeyim. dublexin bir odasını bu işe ayırdım. ses tatmin etsin o sinama hissiyatını versin yeter.
    http://www.lg.com/tr/ev-sinema-sistemi/lg-LHB655NW bu abi sanırsam allah ne verdiyse oynatıyor. iş görürmü hocam önerirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurullah papatya -- 3 Mart 2018; 2:3:49 >

• nurullah papatya N kullanıcısına yanıt
    Amazon'dan alışveriş yapmak diğer web stelerinden alışveriş yapmak ile aynı.

Amazon Almanya yani Amazon.de 50 € üzeri alışverişlerde kargo ücreti almıyor. Bu birinci avantaj.
    Ayrıca kendi sattığı ürünlerde %18 Avrupa Birliği KDV'sini düşüp TR'ye gönderim yaptığı için ve bizim 25€'luk ithalat sınırını geçtiği için bizim %18'lik KDV ve ithalat masraflarını ekleyip öyle satıyor. Bu da liste fiyatı 300 € olan bir ürünün size 290-295 € gibi bir fiyata gelmesi demek oluyor.

Eğer satıcı Amazon değilse o KDV düşmüyor ve ithalat işlemlerini siz yapıyorsunuz diye biliyorum.

Bir de bazı ürünlerde bu ürün adresinize teslim edilemiyor diye bir uyarı oluyor. Maalesef bu durumu hala çözemediler. Bu uyarının olduğu bir ürünü sepete atıp ödeme ekranına gelince ödeme yapabiliyorsanız, o ürün size gelebilir anlamına geliyor. Yani beğendiğiniz ürünü sepete atıp ödeme ekranına gelebiliyor musunuz diye denemeniz lazım.

Bir de bir püf nokta da, Amazon TR'ye çok yüksek bir kurdan çeviriyor. Bu sebeple ödemelerinizi Euro olarak yapın. 1000 TL'lik bir üründe 50-100 TL arası bir fark oluyor.

Misal alttaki Onkyo 575 AVR'nin liste fiyatı 324 € iken ödeme ekranında 322 € oluyor ve Türkiye'ye gelebiliyor. Yani güncel 4,70'lik kur ile 1500 TL ediyor.
    https://www.amazon.de/Onkyo-Electronics-TX-NR575E-B-Multiroom-f%C3%A4higer-Neztwerk-Receiver/dp/B06Y2GWV3K/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1520030763&sr=8-1&keywords=onkyo+575

Bu da daha önce kullandığım bir 5.1 set. Ama şu an stokta yok. 3-5 haftaya göndeririz diyorlar.
    https://www.amazon.de/gp/product/B002FEP644/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Aslında 25 m2 bir oda için önleri raf tipi yada kule yapabilseniz müzikal anlamda da daha doyurucu bir set kurmuş olursunuz ama bütçe maalesef durumu kısıtlıyor.

Bir de eğer TV'niz 4K ise AVR'yi güncel bir model almanız daha mantıklı olur. Çünkü sizin harman kardon eski bir model ve 4K desteği yok.

Bunun dışında bir çoğumuz apartman dairesinde yaşıyoruz. Ve genellikle düşük seviyede detay almak istediğinizde cihazların kaliteleri ve fiyatları yükseliyor. Yoksa hiçbirimiz cihazları son ses kullanıp komşuları rahatsız etmeye çalışmıyoruz.
    Genel kanı olarak sanki ses yüksekliği için daha yüksek meblağlar ödeniyormuş gibi bir izlenim olduğu için bu şekilde bir not geçmek istedim.

• daha önce harman kardon kullandım harman kardonu al ve geç 25m2 de güzel bir 5.1 hoparlör yerleşimi yap merkeze otur arkadan birinin geldiğinide yukarıdan helikopterin uçtuğunuda merminin yanından geçtiğinide duyacaksın şimdiden iyi seyirler
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Amazon'dan alışveriş yapmak diğer web stelerinden alışveriş yapmak ile aynı.

Amazon Almanya yani Amazon.de 50 € üzeri alışverişlerde kargo ücreti almıyor. Bu birinci avantaj.
    Ayrıca kendi sattığı ürünlerde %18 Avrupa Birliği KDV'sini düşüp TR'ye gönderim yaptığı için ve bizim 25€'luk ithalat sınırını geçtiği için bizim %18'lik KDV ve ithalat masraflarını ekleyip öyle satıyor. Bu da liste fiyatı 300 € olan bir ürünün size 290-295 € gibi bir fiyata gelmesi demek oluyor.

Eğer satıcı Amazon değilse o KDV düşmüyor ve ithalat işlemlerini siz yapıyorsunuz diye biliyorum.

Bir de bazı ürünlerde bu ürün adresinize teslim edilemiyor diye bir uyarı oluyor. Maalesef bu durumu hala çözemediler. Bu uyarının olduğu bir ürünü sepete atıp ödeme ekranına gelince ödeme yapabiliyorsanız, o ürün size gelebilir anlamına geliyor. Yani beğendiğiniz ürünü sepete atıp ödeme ekranına gelebiliyor musunuz diye denemeniz lazım.

Bir de bir püf nokta da, Amazon TR'ye çok yüksek bir kurdan çeviriyor. Bu sebeple ödemelerinizi Euro olarak yapın. 1000 TL'lik bir üründe 50-100 TL arası bir fark oluyor.

Misal alttaki Onkyo 575 AVR'nin liste fiyatı 324 € iken ödeme ekranında 322 € oluyor ve Türkiye'ye gelebiliyor. Yani güncel 4,70'lik kur ile 1500 TL ediyor.
    https://www.amazon.de/Onkyo-Electronics-TX-NR575E-B-Multiroom-f%C3%A4higer-Neztwerk-Receiver/dp/B06Y2GWV3K/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1520030763&sr=8-1&keywords=onkyo+575

Bu da daha önce kullandığım bir 5.1 set. Ama şu an stokta yok. 3-5 haftaya göndeririz diyorlar.
    https://www.amazon.de/gp/product/B002FEP644/ref=ox_sc_sfl_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Aslında 25 m2 bir oda için önleri raf tipi yada kule yapabilseniz müzikal anlamda da daha doyurucu bir set kurmuş olursunuz ama bütçe maalesef durumu kısıtlıyor.

Bir de eğer TV'niz 4K ise AVR'yi güncel bir model almanız daha mantıklı olur. Çünkü sizin harman kardon eski bir model ve 4K desteği yok.

Bunun dışında bir çoğumuz apartman dairesinde yaşıyoruz. Ve genellikle düşük seviyede detay almak istediğinizde cihazların kaliteleri ve fiyatları yükseliyor. Yoksa hiçbirimiz cihazları son ses kullanıp komşuları rahatsız etmeye çalışmıyoruz.
    Genel kanı olarak sanki ses yüksekliği için daha yüksek meblağlar ödeniyormuş gibi bir izlenim olduğu için bu şekilde bir not geçmek istedim.

Cevabınız için çok teşekkür ederim. amazondan anlattıgnız kadarı ile almak mantıklı gibi duruyor. eşim gümrük memuru zaten detayları ögrenirim. bazı durumlarda gümrükte takılma gibi şeyler oluyormuş.
    receivere uygun hoparlör ayarlayabileceğimi sanmıyorum o yüzden sanırım hepsini bir arada almak daha mantıklı olur. yada kolonları çok iyi tanıyabilmek lazım diye düşüyorum. belki de hiç tanıdan bile olay çözüme kavuşturulabilir ama dedğim gibi çok yabancıyım bu sektöre.
    4k tv var ama ben projeksiyona bağlamak istiyorum görüntü konusunda daha iyi seyir zevki alırım diye düşünüyorum
    25 m2 oda için raf yada kule tipi demişsiniz. raf tipini anlamadım ama kule tipi dediğiniz ayaklı hoparlörler oluyor sanırım. benim için uygundur. aslında ben tavan ve duvar birleşimi olan oda köşelerine montelemeyi dünüyordum. hangisi daha mantıklı olursa o tercihimdir tabiki.
    odaya ses yalıtımıda yapmayı düşüyorum ilerleyen zamanlarda komşulardan gelebilecek tepkilere göre hareket edicem bu bağlamda.
    projeksiyon konusunda bir bilginiz varmıdır acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: odesy

daha önce harman kardon kullandım harman kardonu al ve geç 25m2 de güzel bir 5.1 hoparlör yerleşimi yap merkeze otur arkadan birinin geldiğinide yukarıdan helikopterin uçtuğunuda merminin yanından geçtiğinide duyacaksın şimdiden iyi seyirler

öncelikle msjınız için teşekkür ederim. Harman Kardonun hangi ürününü kullandınız acaba? yukarıda belittiğim üründe randuman alabilirmiyim?
    Turuncu55 bey eski demiş ürün için. servis konusunda da sorunlu bir ürünmüş sanırım teknik servisi yokmuş.
    kurulum vs bir sorun yaşarmıyım sizce?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • nurullah papatya N kullanıcısına yanıt
    kolay kolay bozulan ürünler değiller içinize yatmadıysa diğer sistemi alın fark etmez buradada satılıyor daha önce htsk 9 kullandım gayet basarılıydı

https://www.hepsiburada.com/harman-kardon-avr-151s-hkts5-hoparlor-hdcom-1515s-ev-sinema-sistemi-p-HBV000002XSQ9
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.