Şimdi Ara

Ev Sinema Sisteminde Projeksiyon ve Perdenin, Önemi ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
6
Favori
12.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet , ama hoş bir şey değil , ayarı yokmudur acaba , düşük devirde çalışsa ses daha az olurdu ...

Benim ev tren ile mesafesi 10m ama ona bile alıştım artık duyuyorum

Bunada alışırız
  • Her birşeye bahane buluyoruz ama o fanın çalışması ve lambayı soğutması gerekir. İstersen fanı devredışı bırak. Bir daha ne görüntü nede fan sesi duyarsın.

Bence hoş birşey çünkü projektörün ne zaman hangi işlemi yaptığını anlıyorum. Ayrıca soğutma sistemi o kadar güçlü ki power düğmesine bastıktan sonra kendini soğutması ve kapanması 1 dakika sürmüyor.

Bence hiç şikayet etme Ersin.
  • Sn. Ersin.clk,

9000 ile 6000 i kiyasladiniz mi ? Nekadar fark var. Hep aklimda bir projeksiyon almak var. Sadece mac seyretmek icin oldugundan, kombinem oldugundan, istanbuldaki rakip saha maclarina gitme imkanim oldugundan bir tek istanbul disi deplasman maclarinda kullancagimdan surekli erteliyorum. Hos oturdugum yerde ortak alandada bir projeksiyon var ve maclari burada seyrediyorum genelde, kablo iside bugune kadar gozumu korkutan hadiselerdendi. Sevgili Astramastra nin kablosuz performanstan memnun olmasi en azindan kablo konusunu unutturdu. Sizde kablosuz kullaniyorsunuz gordugum kadariyla. Film herhalde alirsam seyrederim ama mac seyretmek keyifli oluyor. Tv istedigi kadar buyuk olsun ayni zevki vermiyor. Birde konsolda oyun oynamak keyifli oluyor :)
  • 6000 ile 9000 arasındaki en önemli fark siyah başarımı. 9000 modeli siyahlarda daha iyi. 6000 modeli sadece maç izlenecekse tercih edilebilir. Ama filmde izlerim deniyorsa bence 9000W modeli alınmalı.
  • Ayrıca Ersin keşke bu perdenin yerine o ölçülerde fix perde alsaymışsın. Yenge mi izin vermedi yoksa tv için mi bunu tercih ettin?

Yenge izin vermediyse sözüm yok ama tv içinse başka duvara alırdın yada başka bir oda varsa oraya kurardın. Bu perdeler zamanla kenarlarından içe yada dışa doğru bükülme oluyor. Genelde içe doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersin.clk

Aklıma takılan bir şey var , tw6000 de fan sesi var , tam başımın üstünde acaba yakın durdugu içinmi sesi duyabiliyorum , bir süre sonra alışıyorsun, bu ses 9000 de varmı acaba ?

9000 de Eco mod'da 22 db iken 6000 de 24 db dir bu değer,

aradaki fark küçük gibi gözükse de artış logaritmik bir değer olduğu için hissedilir gürültü 6000 de 9000 e göre daha fazladır.

birde oto irisi kapalı tutarak dene o da hardiskkten okuma/yazma yapar gibi ses çıkarır.Belki de seni rahatsız eden o sestir yada fanın sesine katkı yapıyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

Sn. Ersin.clk,

9000 ile 6000 i kiyasladiniz mi ? Nekadar fark var. Hep aklimda bir projeksiyon almak var. Sadece mac seyretmek icin oldugundan, kombinem oldugundan, istanbuldaki rakip saha maclarina gitme imkanim oldugundan bir tek istanbul disi deplasman maclarinda kullancagimdan surekli erteliyorum. Hos oturdugum yerde ortak alandada bir projeksiyon var ve maclari burada seyrediyorum genelde, kablo iside bugune kadar gozumu korkutan hadiselerdendi. Sevgili Astramastra nin kablosuz performanstan memnun olmasi en azindan kablo konusunu unutturdu. Sizde kablosuz kullaniyorsunuz gordugum kadariyla. Film herhalde alirsam seyrederim ama mac seyretmek keyifli oluyor. Tv istedigi kadar buyuk olsun ayni zevki vermiyor. Birde konsolda oyun oynamak keyifli oluyor :)

Sayın; Altan bey ,

İlk mesajımda belirttiğim gibi hiç bir şekilde kıyaslama veya demo yapma şansım olmadı , aksine hep ön yargı ile bakıyordum perde işine sağolsun astramastra (serdar ) arkadışımız ile her konuşmamızda perde olayını keyfini anlattı , Proav Tuncay beyde kampanya yapınca , gözümü karartıp Epson 6000W aldım , fan sesi haricinde herşey mukemmel , wifi olayına gelince evet hdmi kablo yok , sadece wifi cihazına hdmi kablo bağlantısı yapılıyor o kadar , sadece tek dezavantajı 5-10 sn geç geliyor görüntü o kadar ...

Hakikaten keyfi çok başka , sinemeya verilen para , şimdi çok gereksiz geliyor , şuda var -25 vol. açıkken ses daha az geliyor hissi vardı , şimdi -25 ses sanki daha bir şiddetli geliyor acaba frontların arası 2,75 cm oldugundan olabilir , önceden 2 m mesafe vardı arasında , psikolojik de olabilir

Sinema ve belgesel çok başarılı , ama herhangi bir maç seyretmek nasip olmadı , süper kupa final maçlarını seyretmek güzel olurdu , galatasarayımızın şampiyonluğu ile keyif daha bir güzel olurdu

Bu başlığı açmamın sebeplerinden başta gelen , aklında perde olayını düşünen arkadaşlara bir teşvik , bir cesaret , iç işleri bakanın keyfi yerinde yani Waf faktörünü bir şekilde geçiştirin , sonra keyfinize bakın

• quote:

Orijinalden alıntı: by@li

Ayrıca Ersin keşke bu perdenin yerine o ölçülerde fix perde alsaymışsın. Yenge mi izin vermedi yoksa tv için mi bunu tercih ettin?

Yenge izin vermediyse sözüm yok ama tv içinse başka duvara alırdın yada başka bir oda varsa oraya kurardın. Bu perdeler zamanla kenarlarından içe yada dışa doğru bükülme oluyor. Genelde içe doğru.

Abi düşünmedim değil ama yer müsait değil maalesef, salonun 2 tarafında pencereler , kalan tarafın birinde masa , kalan duvarda malum sistem kurulu , motorlu avantajı oldugu kadar dezavantajı var haklısın , ama başka çarem yoktu

Hatun ile ilgili sorun olmadı , çok şükür , ama ileride bakalım ...bir süre böyle devam edelim

• quote:

Orijinalden alıntı: astramastra

quote:

Aklıma takılan bir şey var , tw6000 de fan sesi var , tam başımın üstünde acaba yakın durdugu içinmi sesi duyabiliyorum , bir süre sonra alışıyorsun, bu ses 9000 de varmı acaba ?

9000 de Eco mod'da 22 db iken 6000 de 24 db dir bu değer,

aradaki fark küçük gibi gözükse de artış logaritmik bir değer olduğu için hissedilir gürültü 6000 de 9000 e göre daha fazladır.

birde oto irisi kapalı tutarak dene o da hardiskkten okuma/yazma yapar gibi ses çıkarır.Belki de seni rahatsız eden o sestir yada fanın sesine katkı yapıyordur.

Akşam deneyip farkı yazarım

• quote:

Orijinalden alıntı: altanpsx

9000 ile 6000 i kiyasladiniz mi ? Nekadar fark var. Hep aklimda bir projeksiyon almak var.....

Sevgili Astramastra nin kablosuz performanstan memnun olmasi en azindan kablo konusunu unutturdu. Sizde kablosuz kullaniyorsunuz gordugum kadariyla. Film herhalde alirsam seyrederim ama mac seyretmek keyifli oluyor.

Tv istedigi kadar buyuk olsun ayni zevki vermiyor. Birde konsolda oyun oynamak keyifli oluyor :)

sevgili @altanpsx,

şu ana kadar durman hata ,öyle diyebilirim :)

6000 - 9000 arası farkta by@li nin de belirttiği üzere siyahların daha iyisi olması dışında ,shift lens özelliği ve ISF kalibrasyon yapılabilmesi de sayılabilir

lümen ve kontrast değerlerinde ki yüksekliği belirtmeme gerek yok sanırım (2200 -2400 lümen / 1:40.000 e 1:200.000 kontrast)

ayrıca 6000 de tek 9000 de çift gözlük çıkar ,birde 9000 de 2D>3D konvert olayı vardır.

konsol da oyun oynamaya gelince henüz test etmedim ama yurt dışı forumlarda kablosuzda input lag değerinin shoot em up oyunlarda hissedilir olduğu yönünde.

• Ersin kardes hayirli olsun. Perde ve 6000 kaca mal oldu acaba bende dusunuyorumda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: headbanger6

Ersin kardes hayirli olsun. Perde ve 6000 kaca mal oldu acaba bende dusunuyorumda.

Buradan , net bir rakam vermek yanlış olur , ama 4 bin küsür diyelim

Pro av Tuncay bey ile irtibata geçebilirsiniz ...

http://www.proav.com.tr/index.php?do=static/contactus
  • Kullandığınız frontlar hangi seri resimlerden çözemedim?

• Monitör audio RX8 ...
  • Ersin hayırlı olsun. Projeksiyonsuz ev sineması tam olmazdı zaten, şimdi tam olmuştur.

Sırf projeksiyon yaklaşık ne kadar. Benim lamba ömrünü tamamlamak üzere de. Lamba mı değiştirsem, projeksiyonu mu yenilesem kararsızım.
  • quote:

Monitör audio RX8 ...

Cevap için teşekkürler
  • Ersin iyiki fiyat vermedin yani

• Şunu da belirteyim , ilk mesajlarımda belirtmiştim , tuncay bey kısa süreliğine kampanya yapmıştı şuan devam ediyormu bilmiyorum, yanlış bir anlaşılma olmasın
  • Hayırlısı olsun. güle güle kullanın.
  • Teşekürler hektor...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.